Suositelkaa hyviä rattaita :D

  • Viestiketjun aloittaja vaunuhunter
  • Ensimmäinen viesti
vaunuhunter
Ajateltiin lupua yhdistelmävaunuista ja hankkia kuomurattaat tms. Nuo meidän nykyiset vaunut on niin kömpelöt ja kun me me kuljetaan 1 vuotiaan kanssa paljon busseilla. Tarttis siis kevyet rattaat, jotka selviäisivät kuitenkin talven tulevista lumikeleistä... Kuitenkin tyttö joskus tykkää nukkua vaunuissa, joten ois mukava jos ne saisi makuuasentoon. Onko sellaisia vaunuja edes? :) Ja älkää nyt laiskana pitäkö, olen kahlannut huutonetit ja kirpputorit ja käynyt vaunukaupoissa. Kaipaisin vain äitien ja isien kokemuksia :) Että tulis kerralla hyvät vaunut, ollaan oltu meinaan tosi pettyneitä meidän noihin yhditelmiin (emmaljungat). Tosi huonosti tilaa tavaroille alhaalla, kömpelöt ym. ym.
 
bb
Enpä ole löytänyt sellaisia rattaita jotka täyttäisivät nuo vaatimukset, ellei sitten osta jostain yhdistelmistä pelkät rattaat, mutta hintaa tuleekin sitten melkein yhtä paljon kuin yhdistelmille. Täyttä vaakatasoa ei kuomurattaissa saa kuin Timmyihin, mutta enpä nyt tiedä niidenkään kätevyydestä. Ja kaikissa varsinaisissa kuomurattaissa lasta joutuu työntämään kasvot menosuuntaan, mikä minusta on miinus silloin kun lapsi nukkuu tai jos. esim pyryttää tai tuulee.

Yhdistelmistä olen katsellut Gesleinin Vision Fin mallia ja Britaxin Vigour 3 tai se uusi vastaava malli. Mutta noistakin kuulee sekä puolesta että vastaan kommentteja.
 
lk
Oletkos tsekannut Brio Racet? Menee lepoasentoon (ei siis ihan vaakaan,mutta hyvään nukkumisasentoon), niissä on kuomua, jotta saa sadesuojat ym. kiinni, ovat kapeat ja renkaat saa valita itse, joten varmasti menee lumihangessa. Meillä on nyt nuo jo toisella lapsella, ovat kyllä hyvät. Monissa rattaissa oli meille myös liian vähän jalkatilaa pitkälle lapselle, mutta Brio on sisältä tilava.
 
Meillä on brion racet ja ne on kyllä ihan hyvät. Lumessa niillä on tosin hankala kulkea, mutta kuitenkin pääsee eteenpäin.

Itse haaveilen yhä teutonian timmyistä vaikka meidän "vauva" ei taida enää kovin rattaista piitata ;)
 
"vieras"
Vaatimukset täyttää teutonian Timmy :) Menevät vastasyntyneestä asti ja uudemmissa kantokoppaikäisen saa kasvot työntäjään päin. Kahdella lapsella olleet alusta alkaen ja on ne vaan edelleen minusta parhaat. Ovat kalliimmat kuin Racet, mutta myös laadukkaamman oloiset ja hyvin saa myytyä eteenpäin. Ovat myös pienemmät mitoiltaan.
 
"vieras"
Bugaboo Cameleon. Kesällä saat tosi näppärät kääntyvät pyörät ja talveksi voi ostaa lumirenkaat. En vaihtaisi enää mihinkään. Meillä on ollut Ponyt, Racet, scooterit jne... Kääntyvät renkaat on aivan mielettömän kätevät, jos paljon liikkuu kaupoissa ja Bugaboot nostaa helposti mm. Helsingin keskustan pikkuliikkeisiin muutaman rapun verran ja junaankin vaikka yksin, jos tilanne vaatii. Ovat niin kevyet! Nukkuma-asento on lepotuolimainen, joten en ainoina nukkumarattaina pitäisi, mutta paino on kuitenkin selällä, joten ovat ergonomiset.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";22261594]Vaatimukset täyttää teutonian Timmy :) Menevät vastasyntyneestä asti ja uudemmissa kantokoppaikäisen saa kasvot työntäjään päin. Kahdella lapsella olleet alusta alkaen ja on ne vaan edelleen minusta parhaat. Ovat kalliimmat kuin Racet, mutta myös laadukkaamman oloiset ja hyvin saa myytyä eteenpäin. Ovat myös pienemmät mitoiltaan.[/QUOTE]

Ei niissä kyllä saa kantokoppaikäistäkään kasvot työntäjään päin, vaan ainoastaan kuomun saa käännettyä ympäri kopan laitettua väärin päin. Ja tosiaan menee vain pikkuvauvalla noin, yhtään isompi ei enää mahdu kuomun alle ja kun lapsi tarvii valjaita, on laitettava oikein päin.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";22261619]Ei niissä kyllä saa kantokoppaikäistäkään kasvot työntäjään päin, vaan ainoastaan kuomun saa käännettyä ympäri kopan laitettua väärin päin. Ja tosiaan menee vain pikkuvauvalla noin, yhtään isompi ei enää mahdu kuomun alle ja kun lapsi tarvii valjaita, on laitettava oikein päin.[/QUOTE]

Niin, en kai muuta väittäytkään :) Jos haluat pienet ja kevyet rattaat, et voi saada työntösuunnan vaihtoa. Näin se vaan menee. Timmyissä on kuitenkin mahdollisuus olla naamakkain pikkuisen kanssa ja menee makuuasentoon päinvastoin kuin monissa muissa.
 
"kiki"
Briolla on raceja vastaavat, mutta kääntyvillä etupyörillä, BRIO SPIN. Ne on näppärät, tosiaan kääntyvät etupyörät on näppärät kaupungissa, mutta ei niinkään sit hangessa. Tosin viime talvena pakkasilla pärjättiin aina aurauksen jälkeen ihan loistavasti kääntyvillä pienillä etupyörillä, tuskin mitkäään rattaat kulkee uppohangessa hyvin, oli kääntyvät pyörät tai ei.


yhdessä lastenliikkeessä myyjä sanoi, että vuoden 2010 racessä ja spinissä selkänojan saa makuummalle kuin aikaisemmissa malleissa. en sitten tiedä meneekö ihan alas asti?
 
fghtruu
Tuo ala-tavarakori on nykyään aika surkea, lähes kaikissa rattaissa.. Gracolla tosin suuri, mutta ne taas tuskin kulkevat hyvin loskassa/lumessa..

Meillä on Brio Zenit rattaat, pienihän niissäkin on tavarakori, mutta mulla on sitten verkkokassi lisänä.

Suosittelen lämpimästi, isompikin lapsi mahtuu hyvin kyytiin ja makaamaan
 

Yhteistyössä