syyskuu 2004 naperot ho hoi!

Meillä 28.9-04 syntynyt poitsu :heart:
Ukolla paljon sanoja ja pari lausettakin tullut.
Nyt kääk, haluaa itte syödä.. *onneksi meillä on koiranpentu joka syö ne safkat lattialta mitä sinne tippuilee..*
Tutit ja pullot heitetty nurkkaan jo muutama kuukausi sitten. Yöt nukutaan hyvin, illalla laitetaan sänkyyn ja toivotetaan hyvät yöt ja poitsu alkaa nukkumaan :heart:
Piilosta leikitään sekä autoilla. Koirien vesikipot aika huippujuttuja, paitsi äiskän mielestä.. ;)
Tempperamenttiäkin löytyy aika mukavasti. Juurikin jokin aika sitten sai affektikrampin raivoomisen takia.. :(
Mutta muuten poitsu on aurinkoinen ja kultainen muksu.. :heart:
Mitäs teille muille kuuluu?
 
täällä myös 28.9.04 syntynyt pikku herra =)

sanoja tulee aivan hirmusesti ja selittää aamusta iltaan omalla kielellään kaiken maailman juttuja,voi kun vaan ymmärtäis ne kaikki jutut... kännykkään puhuminen on kivaa ja autot kiinnostaa ylitse muiden :D

kävelemään lähti himpun päälle vuoden ikäsenä ja nyt ei enää mikään pidättele pikku miestä,kiipeillään pöydille ja sen sellasta mukavaa...

muutamana päivänä on nyt itse syöminen alkanut kiinnostaa ja lusikka meneekin aika komeesti suuhun,saas vaan nähdä kuinka kauan jaksaa kiinnostaa...unipullo meillä on vielä käytössä :ashamed: tuttia ei ole koskaan syönyt...

yöt on ollut taas muutaman viikon aika rikkonaisia mut pistetäänkö vaikka osaks sen piikkiin et tällä hetkellä sairastellaan flunssaa :snotty:

tempperamenttia löytyy vaikka muille jakaa ja hermostuu harmittavan helposti kun asiat ei mene niin kuin pitäisi..tainnut tulla äitiinsä :whistle: mutta muuten oikeen aurinkoinen ja iloinen poika..ja rakastaa sinisen talon nallea,joka on aina lauantai aamujen kohokohta =)

jos kaikki menee hyvin niin pikku miehestä tulee isoveli lokakuussa(la 4.10.)

nyt ei tule muuta oikeen mieleen.... :wave:
 
Meillä poika syntyi 17.9.
Kovasti aurinkoinen ei ole oikeastaan koskaan vierastanut.
Käveli ekaa kertaa 10kk.
Muutamia sanoja, ei mikään iso sanavarasto vielä tässä vaiheessa.

Omaa tahtoa löytyy ja välillä kiusaa 12v isoa veljeä.
Koirista tykkää eikä niitä kiusaa, mutta meilläkin vesikuppi saa kyytiä ja koiranruokakin maistuu.

Nykyisin nukkuu yöt hyvin ja jää nukkumaan itsekseen.
Lempileluja on pallot ja nalle.

 
Hiira
meidän vilpertti on kyl syntynyt heinäkuun vipa päivä 2004 mut vastaan silti. Hänellä on vähän jäänyt kieli kantapään alle, mutta sanoja alkaa olla ihan kivasti. On melkoinen touhuaja, ehtii joka paikkaan sekaamaan hyvässä ja pahassa.. En kyllä muista että meidän toiset pojat olisivat olleet noin ehtiväisiä...tai kai he olivat mut aika kultaa muistot. Muuten, mikä on affektikramppi?
 
Leikki-ikäisillä lapsilla esiintyy toisinaan kohtauksia, joita kutsutaan affektikrampeiksi. Tyypillisesti kohtaus alkaa silloin, kun lapsi ei saa haluamaansa ja hän alkaa itkeä ja huutaa eikä ole mitenkään rauhoitettavissa. Vihanpuuskaan osalla lapsista saattaa liittyä hengityksen pidättäminen, josta seurauksena saattaa olla pyörtyminen. Pelottavuudestaan huolimatta affektikramppi ei ole lapselle vaarallinen. Kaupan kassajonossa se on kuitenkin huomiota herättävä. Oleellista on ymmärtää, että kyse ei ole huonosta kasvatuksesta tai vakavasta lapsen häiriöstä. Affektikrampit häviävät itsestään iän myötä.
Googletin ton, kun mun selostus oli hieman hankala.. että sain siitä ymmärrettävän jutun.. :)

 
Ippunen
Meillä tyttö s. 5.9.04. Jatkuvasti on liikkeessä ja vetää sormesta pidellen äidin tai isän mukaansa, yksin ei halua leikkiä. Paikallaan istuu kyllä silloin, kun katso isin kanssa muumivideota. Muumit ovat suursuosikkeja. Muumilevyn tahdissa jammailee.

Ulkona on alkanut viime aikoina viihtyä entistä paremmin. Palloilla leikitään, lasketaan mäkeä ja potkuautoa työnnetään. Kun käydään kaupungissa, niin leikkipuiston keinu ja liukumäki ovat suosikkeja. Kaupungilla tyttö tykkää kävellä jo paljon itse, ja kaupassa häntä ei saa pysymään rattaissa mitenkään.

Ruoka maistuu yleensä hyvin ja itse syöminen onnistuu jos huvittaa. Puuro ei valitettavasti maistu enää, jugurttia ei suostu edes maistamaan. Maidon tyttö juo edelleen pullosta. Ei suostu nokkamukista maitoa edes maistamaan, vaikka vettä siitä juokin.

Tutti on vielä käytössä nukahtamisapuna. Rauhoittuminen on muuten vaikeaa. Tyttö nukahtaa viereen, josta nostan hänet pinnasänkyyn. Viime aikoina hän on nukkunut useimmiten oikein hyvin. Aiemmin hän heräili monta kertaa.

Temperamenttia löytyy. Jos jokin ei mene mieleen, alkaa kamala huuto. Kun kaikki menee hyvin, on tyttö iloinen touhuaja. Isi osaa hauskuttaa parhaiten. Kylvystä tyttöä ei tahdo saada pois millään.
 
Meillä 23.9.04 syntynyt tyttö. Kova menijä eli liikkeessä ihan kokoajan. Puuhailee osin itsekseenkin PikkuVäki-, pehmo- tai Dublo-lego -leluilla, mutta aina pitää jompikumpi vanhemmista olla näköpiirissä. 1.5v neuvolassa mitat oli 9600g/79cm eli siro tyttö. Hyvä ruokahalu ja syömisessä pitää aina olla itselläänkin lusikka, vaikka välillä vaan leikkii sillä. Maidon juo pullosta, vesi menee nokkamukista. Muutama sana tulee, ehkä noin 7 tunnistettavaa sanaa ja loput hepreaa meidän korvissa ;)
Aurinkoinen pakkaus kun on hyvällätuulella (useinmiten), mutta ääntä ja tempperamenttia löytyy, jos asiat ei mene kuten hän haluaa. Väsyneenä kokeilee kaikkia kiellettyjä asioita; kiipeilee pöydälle, aukoo kaappeja, hyppii sohvalla jne...Hampaita puuttuu enää 4 kpl ja hiuksetkin on alkaneet nyt kivasti kasvaa. Oli kalju pitkään, mutta toiv. perii isänsä kuontalotyypin, paksun ja tuuhean.
 
täällä myös syyskuun taapero 05092004 syntynyt... ja osaa sit jo ihan kaikkea juosta tosi kovaa kiivetä kirjahyllyyn ja sanoja tulee joku 20 kpl ja pottaan tulee kakka ja pisu jos äiti on tarpeeksi nopea viemään potalle vessaan. poitsun mitat on 80cm paino 11kg et aika pieni 1.5vuotias. syntykin aika pienenä 2670g 47cm..
 
Meiltäkin löytyy syystyttö, joka syntyi 21.9.04
1,5v mitat ovat 77cm ja 9900g. Sanavarastossa on tällä hetkellä n. 15 sanaa ja lukuisia sanan päätteitä. Kävely ei vielä luonnistu, mutta kontatenkin pääsee hyvin ja lujaa :)
Tyttö harjoittelee pottailua ja itse syömistä. Olen vaan niin laista siivoamaan, että mieluiten syötän häntä vielä itse.. Yöt nukutaan hyvin, joskus hereillään 1-2 kertaa. Tutti on vielä käytössä samoin tuttipullo iltavellin yhteydessä.

Ihana ja aurinkoinen hymytyttö löytyy meiltä :heart:
 
Meilläkin on 5.9.04 syntynyt poika. Mitat 1.5v 84cm ja 12kg ja 240g.
Vauhdikas pieni miehen alku. Syö jo aika hyvin itse, mutta äiskää hermostuttaa se sotku, mutta lapsi nauttii kun saa osallistua. Nyt ollaan oltu kaikki kipeänä ja poitsu nukkunut meidän välissä. Pitäis taas opetella omaan sänkyyn...mutta kyllähän se vieressäkin menee, poski poskea vasten ja unissaan antaa pusuja poskelle.... :heart:
Sanoja tulee älyttömästi, ei meinata mukana pysyä. autot ja traktorit kova sana!!
Tykkää kovasti touhuta pihalla. Lasketteleminen rattikelkalla parasta ja lumessa peuhuaminen ja pallon potkiminen on kivaa!
:hug: :hug: :hug:
 
täällä on 29.9.04 syntynyt poika nemo ja oih oih mitä touhuu sitä päivät on.. =) aamut alkaa n:9.00 siitä se sitten alkaa luetaan kirjoja,leikitään ollaan ulkona ja rääkätään kissoja ja jossain vaiheessä sitä tanssitaan ja syödään ja ihan ite(tietty aamupalakin syödään) pituutta on noin83cm ja painoa 13kg tarkkoja mittoja en tiiä kun neuvola on vasta loppu kuusta. sanoja tulee äiti,iti,kissa,auto,retta,ym ja jos kysyy että "tahdotko ruokaa?" niin vastaus tulee "tahtoo" ja sit juostaan jääkaapille.. hih.. kaikkista kivointa on lukee kirjoja mitä nemo tekee ihan ite ne luetaan kannesta kanteen sivu kerrallaan mikä on minusta aika jännää että osaa jo sen.. illalla mennään kiltisti sänkyyn maito pullon kera ja sinne nukahdetaan nukkumaan meno aika on 20.30 sen jälkeen on äipän ja isin aikaa.. :)
 
aina jotain
meitin 1,5v pojanviikari on kans syyskuun(20pvä)lapsosia..muutama sana,rakastaa musiikkia,oppi just "karjumaan"niinku dinosaurukset(ääh..),ajaa autoilla(traktorit in)ja niitä katsotaan ikkunasta..herne menee nenään jos sukka,rukkane tms.vähänkin huonosti..koitetaan itse syödä(usein lusikka väärinpäin),puuro on ruvennu tökkimään,yöt nukkuu tosi hyvin(10-11h),matkii hienosti kotihommissa..sai jo ekat tikkinsä(pisti paremmax isoveljiä)kiipeillessään ja eiku uudestaan..oikea pieni tarzan välillä.. ;)
 
Täällä olisi 16.9.04 syntynyt neiti, n.10 sanaa ja yrittää matkia meidän puhetta, rauhallinen tapaus, ei tee "pahojaan", vaan enimmäkseen auttaa, siivoo, auttaa tiskikoneen tyhjenýksessä, laittaa kaappiin puhtaat pyykit, likaiset koneeseen, kauppakassin kanssa auttaa.... tässä vain osa puuhailuista ja on joka kerta ylpeä, kun osaa ja äiti kehuu. Yöt on vaikeita, enimmäkseen huutaa ja kirkuu :ashamed: . Tuttipullo on käytössä, syö vain unille mennessä ja tuttia kanssa käyttää, olisi pitänyt lopettaa aikaa sitten, mutta kun on niiin allerginen ja aina kipeä ja yöt on muutenkin vaikeita. :( . Mutta muuten on iloinen ja rauhallinen tyttö, neljästä lapsesta helpoin, jos ei allergioita lasketa. =)
 
Täällä poitsu 17.09.04 syntynyt.
Neuvolamitat oli nyt 85cm ja 11,6kg.
Ei puhu mitään mutta kova on touhuamaan, isosisko kaikki kaikessa ja sen kanssa viihtyy kaikista parhaiten ulkona touhuten lapio- ja kelkkahommia. Ulos ei muutenkaan tarvitse käskeä, kun kuulee sanan kaivaa vaatteet naulakosta. Sisällä syntyy joskus kisaa mutta potkuautoilla kilpaa-ajo on suurinta huvia, muutenkin traktorit ja autot 'in'. Tykkää tyhjentää laatikoita ja lelulaatikot kaadetaankin aina ensin pitkin lattioita ja sitten kävellään laatikko päässä... Takka ja puut kiinnostaa myös suunnattomasti, monesti puut käveleekin ympäri kämppää. Kovasti on äitissä kiinni ja haluaa auttaa puuhissa, tyhjentää tiskikonetta ja laittaa perunoita kattilaan. Yöpullo on, tai oikeastaan nykyään aamupullo; saa vellin kun heräilee viiden-kuuden aikaan, sit jatkaa vielä tunnin- pari. Tutti on tärkeä. Ja saunominen kylpyineen, sillon riisuu itse heti sukat ja repii paitaa pois.
 
Täällä 1.9.2004 syntynyt poika!
Poika on tohukas vesseli, mutta sanainen arkku ei ole vielä auennut. Ihan ymmärrettävästi sanoo vain "namnam" =) Ymmärtää puhetta hyvin. Tykkää leikkiä isosiskon kanssa, eikä tee tuhoja. Mitat on nyt about 12kg ja 86cm.
Terveenä on ollut yhtä korvatulehdusta lukuunottamatta.
 
surenkorento
Mein poika syntyi 16.9.04. Tällä hetkellä mitat on 90,5 cm ja 14,5 kg. Potalla käynyt jo 10kk:n ikäisestä, toki vaippaan tulee päivittäin tavarat... sanoja on ehkä noin 20, osa samoja, jotka tarkoittaa eri asioita (puu=puuro, kuuma).

Tykkää touhuta yksikseen, ei tarvii vanhempia vahtiin. tosin pakko vahtia, kun lempileikit on tiskaus, suihkuttelu ym. vesileikit. Myös traktori on kova sana tällä hetkellä =) .

Nukkunut omassa isojen poikien sängyssä jo 5kk, tosin sillon tällön öisin tulee vanhempien viereen, kun itse pääsee sinne kiipeen..
 
Mii
täällä tyttö 21.09.04. pikkuinen on, tämän hetken mittoja en tiedä, mutta tuskin on mennyt 10 kg tai 80 cm rikki. puhelias ja vilkas kaveri. sanoja tulee paljon, n. 40 meidän tunnistamaa, ja nyt juuri taas päivittäin lisää. Tämän päivän uutuuksia olivat Kaapo (ystävän nimi) ja hissi, oikein kunnolla ässiä suhisuttaen :) Mukavia sanayhdistelmiä tulee myös mm. "isi tyttö (isin tyttö)", "iso kakka".

Tykkää syödä ja yleensä itse, käsin ja lusikalla. Maitonsa juo nokkamukista ja haluaisi kovasti harjoitella jo normimukista, mutta sotku on melkoinen. Puuro tökkii täälläkin, samoin jogurtti.

Tällä hetkellä nukkuu aika huonosti päiväunia, on heräillyt pari päivää jo puolen tunnin unien jälkeen ja sitten kitkutellen ehkä reilun tunnin saanut unta päivällä. yöt onneksi menevät aika hyvin. Aamuyöstä käyn usein antamassa tutin, jotta jatkaisi unia vähän pidempään. Heräilee nimittäin raivostuttavan aikaisin eli 6-7 välillä ja on heti kovin vaativainen, repii yöpaidasta meitä ylös ja huutaa jääkaapilla aamupalaa. puuh ja meitä vielä väsyttäisi...

Tutti on käytössä vielä lohtuna ja unien jatkajana. Nukahtaa jo kyllä iltaisin ilman. Tämän lisäksi lohtuna on kasa rättejä (sideharsoja) ja Libero pupu. Tällä hetkellä itkua ja ärtymystä aiheuttavat kulmahampaat, jotka ovat puhkeamaisillaan.

Lempileikkejä ovat vauvanukkeleikit, syöttäminen, pukeminen, kärräily ja potattaminen. Itsekin käy potalla vaihtelevalla menestyksellä yhdessä vauvojan kanssa. Pallo ja autoleikit ovat myös mainioita. Lukeminen on kivaa, yhdessä meidän kanssa. Lukee mielellään myös mainoksia ja vauvalehtiä. On alkanut kiinnostua piirtämisestä sekä oikeilla kynillä että sellaisella magneettitaululla. Koirat ja traktorit ovat ykkösjuttu kun ulkona liikutaan. Ulkona on kantanut lunta jo monta viikkoa, eli lapiolla lunta kinoksesta toiseen... siinä sitä riittääkin puuhaa.
 
satu23 harmaana
näin meillä....

Ensinnäkään, enpähän oo aikoihin kunnolla kirjottanu tänne.

Meillä 21.9/04 syntynyt neitokainen.
- 1,5v mittoja ei viel oo (nla on vasta ke, mutta pari vko sitte mummulan vaaka näytti 11,4kg, ja oiskohan pituutta n.78cm,kun tuntuu et neiti on aikalailla venähtänyt!)

- Maitopullo viel käytössä (aamuyöstä juo n.150ml),mutta päikkäri/yöunille meno plon on ite jättäny pois n.1v!

- On kaikki ruokainen; kala (kaikis muodois) meinaa kuiteski vähä tökkiä. Ja maito (kaikki laadut) neidille ei vielkää oikein "sovi; saa vaihtaa vaipan maidon juonnin jälk n.4-5krt! Piimä siis käytössä kun se maistuu!

- Nukkuu yöt suht hyvin (ku ei niit kokonaisia öitä oo ollu enne 1v ikää,niin nautin jo tästä nykytilanteesta); 22-05(plo)07 unet ja päikkärit 14-17 ulkona vaunuissa. (nukkuukos muut samanikäset ulkona?!?!??!?!)

- Ulkoilee/ulkoillaan noin 3t pvä, mutta nyt ku ilmat lämpenee niin kaiketi ulk määrä kasvaa. Ulkona neiti tekee lapiohommia,vetää pulkkaa (joku pehmoeläin kyytis) ja työntelee omaa pikkuista potkukelkkaa ja sit muute vaan tutkii ja juoksee....
- Ei puhu, eikä oikein noita sanojakaan tuu (paitsi äiti,kaappa=kauppa,eppa=heppa,amppu=lamppu,aut=auto), mutta uskon että vielä neiti kerkee puhumaan....Omalla "kielellä" se kyl jotain höpöttelee monta kertaa päivässä...

- Juoksee (välillä niin ettei kato et minne menee!),kiipeilee,tyhjää kaappeja. On mielellään auttamassa ruoanteossa, pyykkäyksessä,siivouksessa,leipomisessa. On kiinnostunut kovasti kirjoista/lehdistä, niit se lukee tosi paljon päivän mittaan.

- Ei vierasta, mutta katselee hetken hymyillen paikallaan uutta/vierasta ihmistä. Hymyilee ja nauraa paljon!!

Että tälläistä meillä...
Toivottavasti joku jaksaa lukee, ku innostuin vähä kirjoittaa.
 

Yhteistyössä