Syyskuun Söpöliinit 2012 *Kesäkuussa*

Tervetuloa uudet! Kyllä tänne mahtuu. :wave:

Kotona jälleen, kohdunsisäisen punasolusiirron jälkeen. Naistenklinkan reissu meni hyvin, mutta venyi pitkäksi. Niillä oli siellä lääkäreillä ja kätilöillä hirveä kiire, kun oli paljon synnyttäjiä ja kaikki riskitapaukset ohjattu heille. Jouduin odottamaan pitkään ennen ja jälkeen toimenpiteen. Puikoissa oli jälleen kolme lääkäriä ja kätilö.

Vauvan painoarvio oli 1380g ja tänään siis 29+4. Vauvan hb oli nyt 89. Annettiin 40ml punasoluja, jolla hb nousi 143. Selvittiin kahdella pistolla eikä tullut supistuksia tällä kertaa juurikaan. =) Seuraava punasolusiirto tehdään vasta 4.7 ja sitä ennen on ens viikolla TAYSissa pari kontrollikäyntiä ja otetaan verikokeita. Vauva virkistyi kovasti saatuaan punasoluja ja pisti bileet pystyyn jo ennen kuin päästivät mut lähtemään. :D

Kyselin, et milloin vauva mahdollisesti syntyis ja Tampereella vai Hesassa. Luultavasti rv 35 ja Naistenklinikalla. Lääkäri sanoi, että vauva syntyy ja siitä alkaa sitten sun äitiysloma. Hui! Itse toivon, et menis ainakin viikolle 36 ja pääsis mun kanssa sitten lähtemään Tampereelle. Kääk! Sitä alkaa tajuta, että tosiaan enää max. 6 viikkoa ja meillä on kolmas lapsi. :O Itse toivoisin, että päästäis elokuun puolelle.

Mukavaa juhannusta kaikille!

Yeppee ja poika 29+4
 
Hyvää Juhannusta kaikille!

Taitaa porukka olla vetäytynyt jussin viettoon...!? Noh meillä käytiin saunomassa tossa naapurin mökillä ja tulin lasten kanssa jo kotiin. Isäntä jäi kaverinsa kanssa saunomaan ja saa nähdä milloin kotiutuu. Aamulla vain saattaa olla ankea herätys navetalle! Ja rehuntekoa pitäisi jatkaa. Toisaalta tekee varmasti hyvää miehelle rentoutua ja unohtaa pahin stressi sekä hoitaa niitä kaverisuhteita, jotka näillä työönarkomaaneilla tuppaa unohtumaan.

Tinttamaaria: Millaisia töitä miehesi tekee,kun tuntuu olevan aina pellolla? On varmaan miulla menny ohitse. Onko hänellä omaa viljeltävää vai onko urakoitsija? Meillä isäntä on sesonkiaikaan paljon töissä, kun on tuota omaa peltoa viljeltävänä ja ammuja ruokittavana. Ja stressi on meilläkin kovin tuttu juttu. Yleensä se sitten puretaan minuun.

Tästä päästäänkin siihen kiukutteluun ja räjähdysherkkyyteen. Mies on meillä näiltä kohtauksilta säästynyt, mutta lapset joutuvat sitäkin enemmän kärsimään kiukkuavaa ja huutavaa äitiä.:ashamed: Sitä on vain välillä niin väsynyt ettei yksinkertaisesti jaksa uhmaista minä-itte kolmivuotiasta ja tappelevia lapsia. Miehelle saatan suutahtaa ihan jonninjoutavista asioista ja sitten ollaan mykkäkoulussa.

No joo kokemuksesta kyllä pitäisi tietää, että vaivat lisääntyy loppua kohden mutta tämä viimeisin raskaus on kyllä vetänyt pohjat. Ja se pelko, joka asiassa, nostaa päätään. En ole ikinä pelännyt niin paljon kuin tässä kolmannnessa. Sitä jotenkin ajattelee takaraivossa, että kun on jo kaksi tervettä lasta ja kaksi hyvin mennyttä raskautta ja synnytystä niin varmasti nyt tapahtuu jotain ikävää. :(

BiBa: Joo vähempi mukavaa tuo sairastelu raskausaikana. Ja varsinkin kun hoidat vielä sairaita lapsia ja miestä. Meillä nyt onneksi sairastelut menivät limittäin eli jokainen vuorollaan. Öitä sai valvoa...:(! Kaiken pahin oli alkuraskauden aikainen pahoinvointi yhdistettynä kurkunpääntulehdukseen...ääni hävisi melkein kokonaan ja sitten oksensin veriklimppejä jne. Hyi! Kivasti kilot tippuivat kun ei pystynyt syömään mitään ja pelkkä vesikin teki pahaa kurkulle. Niin tämä kurkunpääntulehdus kesti melkein nelisen viikkoa...

Kiloistakin olitte tainneet jossain vaiheessa puhua. Täällä lähtötilanne sen verta korkea, ettei lisäkiloja tarvita paljoa. Alkuun putosikin kolmisen kiloa kun oksensin ja muutenkin oli huono ruokahalu ja sitten aloin tarkkailla ton rd:n takia ruokavaliota. Et olisiko parisen kiloa tullut lähtöpainoon lisää.

Yeppee: Hienoa, että teillä on kaikki mennyt hyvin ja vauvan vointi on kohentunut. Toivottavasti jatkossakin siirrot onnistuvat. Itsellänikin voisi olla tuo sama tilanne, mutta onneksi ei ole vielä ainakaan ollut ongelmia tuon veriryhmän kanssa. Aika hurjalta se kuulostaa kuitenkin, että verensiirtoja kohtuun pystytään tekemään. Kiitos nykylääketieteelle! Tsemppiä!:hug:

Yksi pelonaihe onkin tuo sektio. Kaksi edellistä ovat syntyneet alakautta. Esikoisen synnytys alkoi supistuksilla ja suht pitkälle selvittiin ilokaasulla ja kauratyynyillä. Ammeessakin kävin killumassa. Sen jälkeen laitettiin kohdunkaulanpuudutus, joka tosin vei kivut vain toiselta puolen. Ponnitusvaihe kestikin sitten melkein puolitoista tuntia ja loppuajasta salissa olikin jo enempi porukkaa. Ilmeisesti kohta olisi imukuppi otettu käyttöön. Loppujen lopuksi synnytyksen kesto oli kuitenkin suht lyhyt, eka vaihe 7h55min, toinen 1t27min ja kolmas 10min. Rytäkässä pikkumieheltä murtui solisluu ja muutenkin oli vaisuhko. Sinivalohoitoon joutui, koska bilirubiiniarvot alkoivat nousta liiaksi. Melkein viikko oltiin sairaalassa, koska painokin laski liikaa. Eka oli syntyessään 3660g. Kakkosen synnytys alkoi lapsiveden menolla ja jäin yöksi sairaalaan tarkkailuun. Yöllä ei tapahtunut mitään. Koska supistukset eivät alkaneet itsekseen niin synnytys käynnistettiin oksitosiinilla.Muistaakseni myös antibiootti aloitettiin tulehdusriskin takia. Tässä synnytyksessä ilokaasua ei ollut saatavilla, joten kaurapussit auttoivat jonkin aikaa. Myöhemmin laitettiin spinaalipuudutus, joka vei kivut täysin. Jossain vaiheessa tuli ponnistamisen tarve ja neiti syntyikin paljon nopeammin kuin veljensä hiukan isompana 3680g. Synnytyksen kesto oli 6t45min,10min ja 10min. Neidin kanssa oltiin sairaalassa 2+3pvää. Spinaalipuudutuksesta sain kauhean päänsäryn. Ekassa synnytyksessä tehtiin episotomia ja leikkaushaava tikattiin. Tämä oli suht kipeä aika kauan. Istuminen oli tuskaa ja samoin vessassa käyminen. Toisessa tuli jonkin asteinen repeämä, mutta en ollut yhtään niin kipeä kuin ensimmäisen jäljiltä.

Synnytykset ja raskaudet eivät todellakaan ole samanlaisia vaikka onkin sama ihminen kyseessä. Siksi mietityttää ja pelottaa tämä kolmas, miten kaikki menee. Synnytystä alkaa pikkuhiljaa enemmän miettiä. Koska vaivoja ja harjotussupistuksiakin on ollut huomattavasti enempi kuin aiemmin, sitä miettii onko synnytyskin vaikeampi. Sektioon en haluaisi, koska haavan kanssa eläminen tässä elämäntyylissä voisi olla todella hankalaa. Navetalle kun saattaa joutua lähtemään vaikka juuri olisit tullut laitokselta. Ja itseni tuntien en osaisi varoa ja olla rasittamatta itseäni liikaa. Mutta asioita ei voi suunnitella ja ne eivät mene ikinä niinkuin haluaisit, joten on vain otettava vastaan mitä annetaan.

Olikohan tässä nyt mitään päätä tai häntää...? Jospa tästä unenpöpperöisestä tekstistä nyt jotain selvää sai!

emäntä82 ja möttiäinen 26+5
 
  • Tykkää
Reactions: Yeppee
POKS!
juhannus juhlittu,oli ihan mukavaa. Oltiin porukoiden mökillä päivällä,lettuja ja salaattia syötiin. Illalla sitten kotona grillattiin ja saunottiin.
Tänään meillä sitten tulee 12v täyteen kihloissa! :heart: Ostettiin cittarista skumppa pullo viikolla,tosin se oli tarkotus korkata jussina,mutta unohtu,joten se säästyi sopivasti tähän päivään! Ja niin,se on alkoholitonta! =)

Hyvä,että yeppee kaikki meni taas hyvin! Toivottavasti tekin pääsette mahollisimman pitkälle.

Meillä poitsu muutes majailee pääalaspäin ja tuntuu aika huikeelta jos on kova pissahätä ja poitsu pyörittää ja puskee päällään,tuntuu ettei millään voi pidättää! Ja vessassa saa ravata jatkuvasti,ihan kun rakko ei tyhjenisi kerralla kunnolla?!
Syömisen kanssa saa olla varovainen,ähky tulee yllättäin ja tuntuu ettei se helpota millään! Aamullakin oli ihan piukee olo eilisen syöpöttelyn takia! Osansa tekee varmaan tämä ummetus,joka ei onnes ole kovin paha,kerran päivässä ehkä irtoo mutta tuntuu että ei se riitä... :ashamed:

Noh mutta tänään siis startataan viikolle 30! :D Luottavaisin mielin mennään,kerta lääkärikin oli sitä mieltä että ei mitään hätää!

Aurinkoista Juhannuspäivää,ainakin täällä savossa paistaa makkeesti!

Kaktuspiikki ja tyyppi 29+0
 
  • Tykkää
Reactions: Yeppee
Täälläkin sujui juhannus leppoisasti, saunoen ja syöden :) ähky olo tulee kyllä helposti ja se olo pysyy pitkään :x

kaktuspiikki Mies osti alkosta muka alkoholitonta elysee kuoharia, kysyi ihan myyjältä niin kotona huomattiin, että on siinä 2,2prossaa. Se on samaa mitä saa ihan peruskaupoistakin. Uskalsin kyllä pari lasia sitä ottaa..Mut onko olemassa sellaista kuoharia joka on täysin alkoholitonta?

Selkä hieman vihoittelee :| Iskias ilmeisesti, kun vasen jalka menee välillä ihan pökkelöksi ja kävely ei meinaa onnistua kun oikein ärtyy! Tää vaiva oli esikoisenkin aikaan mutta enempi tuo oikea puoli..silloin myös käsi puutui..toivottavasti selviän ensi viikosta töissä eikä tarvis saikkua hakea! Sitten se loma alkais!!!

Mukavaa juhannuksen jatkoa...ensi viikolla vissiin taas ilmat viilenee, mutta mua ei kyllä haittaa yhtään..ei se oo herkkua helteilläkään olla masun kanssa..sellanen +22 ois aika sopiva :)

Biba ja tytsky 27+2
 
Yeppee: Onneks kaikki meni hyvin :hug:

kaktuspiikki: Täällä sama homma! Pää alaspäin köllötellään ja painaa ihan mukavasti! Eilen valitinkin illalla miehelle, kun kävin vessassa ja menin samantien suihkuun niin heti sai mennä uudestaan mutta ei sit tullukaan juuri mitään.. Sattu vaan painaan niin että tuntu siltä kuin tulis housuun!

ON: Onpa ollu mahtava loppuviikko! Mies piti myös pidennetyn viikonlopun ja oltiin mökillä ke-pe, saunottiin+uitiin+herkuteltiin/syötiin. Perjantaina käytiin vuokraamas leffoja, töllöteltiin pari ja eilen käytiin mummun ja vaarin mökillä syömässä. Tänään saatetaan vielä käydä mökillä jos jaksaa tai sit vaan köllötellään kotona :D

Huomenna meen hakemaan turvakaukalon ja samalla tilaan vaunut. Vielä oon pohtinu, otanko ilmakennoilla vai ilmakumeilla..Argh..miks joka asiassa pitää olla niin paljon vaihtoehtoja :kieh: Ja samalla käyn BodyShopis kattomassa jos ois naamalle jotain ainetta.. Alkaa ottaa niin aivoon tää mun naama.. Ihan hirveeks menny iho.. Mut eipä taida mikään auttaa..

Tiistaina olin neuvolassa, edellisen kerran olin 2vkoa sitten. Sf-mitta 28 (25,5), pissa - (-), Paino +400/vko (+400/vko), RR 138/81 (115/78), syke 142 (150), pää alaspäin köllötteli! Verenpaine vähän normia korkeampi kun otettiin samantien kun tultiin ja olin ihan hengästyny, lääkärille oli heti aika niin ei ollut aikaa ootella. Painoa tullut nyt 4,4kg ekasta käynnistä.

lemonade & mangusti 29+1 :heart:
 
  • Tykkää
Reactions: Yeppee
Piti ihan käydä tarkistaa siitä kuoharipullosta,mutta 0% näky olevan! Tuo olikin joku ihme merkki,mutta ihan juotavissa! :)

Ähky vaivaa edelleen,maha ihan piukee ja tosi tukala olo,vai liekkö sitten maha vaan kasvanu niin se tuntuu. Ei oikein uskalla syödä mahaansa täyteen vieläkään. Tänään jos kävis apteekissa jotain lääkettä ostamassa että pääsis edes kunnolla vessaan!

Uimassa en oo vielä uskaltanu käydä! Tänään meinattiin käydä mökillä saunomassa,mutta järveen en taida mennä!
Ilmat on kyllä just hyvät,en valita! En tykkää pätkääkään niistä helteistä! Mahollisimman pitkälle kun pääsisi ilman niitä.

Tänään ois luvassa pinniksen kokoamista (ei siis vieläkään olla koottu),jäätelöt torilla ja illalla rantasaunaan! Torstaina ois neuvola ja seuraavan viikon torstaina äippäpoli.
Tietsikka lähtee huomenna huoltoon ja en tiiä millon takasin tulee! Eli hiljasta tulee olemaan tältä suunnalta! En siis ole osatolla! :D

Hyviä vointeja kaikille!
Kaktuspiikki ja tyyppi 29+1
 
Se olis tänään jo 30+0. Poks! Enää max. 5-6 viikkoa vauvan syntymään. :heart: Tässähän tulee kiire saada paikat kuntoon... 31. raskausviikko

Huomenna vaihteeksi verikokeisiin. Katsotaan vasta-aineet. Sitten on myös äitipolille aika. Seurataan vauvan sydänkäyrää ensi viikolla pariinkin otteeseen. Viikon päästä maanantaina seuraavat verikokeet. Katsotaan aina x-verikoe ennen verensiirtoa.

Itsekään en ole uskaltautunut vielä uimaan, rintatulehduksen pelossa. Mulla kun on välillä tuota maitoa tullut.

Yeppee ja poika 30+0
 
POKS! Taas yksi viikko hujahti ja ollaan lähempänä h-hetkeä! Tämä päivä on ollut taas hiukan vaikeampi. Väsyttänyt mahtavasti koko päivän eikä tuo koko päivän kestänyt vesisade paljoa mieltä kohentanut. :( Uusi viikko ja uudet kujeet. Keskiviikkona onkin ensimmäinen neuvolalääkäri koko raskauden aikana. Saa tietää vohdoinkin mikä tuolla alhaalla on tilanne.

Pikkumies (siis meille on annettu poikalupaus ultrassa) pyörii kovasti vielä. Välillä oli jo pää alaspäin, mutta nyt tuntuisi taas olevan jotenkin hassusti poikittain. Kiristää ikävästi navan seutua ja se onkin ollut nyt aika kipeä. Ei varmaan tuo kyyykkiminen tee hyvää. Lääkäri tokaisi ohimennen kun katsoi noita suonikohjuja, että taitaa olla alkava napatyrä. Saa nähdä mitä keskiviikkona saa tuomioksi. Jospa tekisi historiaa ja menisi aikanaan nukkumaan. Saattais auttaa tohon väsymykseen...:D

emäntä82 ja möttiäinen 27+0
 
Täälläkin poika pysyny pääalaspäin, pissalla saa juosta koko ajan. Tuntuu kun ois joku tulehdus kun käy vessassa ja heti minuutin päästä saa mennä uudestaan. :D Tää tuntuu niin erilaiselta kun pää on tuolla alhaalla kun esikoinen oli perätilassa nii pää oli tossa rintojen alla ja voin sanoo että oli tosi tukala olla!

Meilläkin oli mun polttareissa alkoholitonta kuoharia, luki ihan alkoholiton. Ja oli alkosta ostettua. Aika jännä että ovat alkossakin sanoneet että ei oo prosentteja vaikka on.

Enää vajaa kolme viikkoa häihin!! Alkaa jo pikkuhiljaa hiipimään perhoset vatsaan. Toivon kyllä jotenkin että häät ois jo ohi nii sais keskittyä tähän vauvaan sitten kunnolla.

No eipä tässä nyt muuta kun hyvää viikonalkua kaikille! Täällä on luvannu sateita koko viikon. :/ Toivotaan että ens viikolla paranis, esikoisella viimenen viikko lähti käynriin hoidossa ja sitten jää kesälomalle ja siitä suoraan kotiin kun jään äippärille. :) Ikävä varmasti tulee kavereita, mutta sano jo yks päivä että kiva jäädä äitin kanssa kotiin vauvaa hoitamaan. :) Oottaa jo veljeä tosi kovasti. :heart:

Niin ja ens viikolla muumimaailmaan! Lähetään pariks yöks naantaliin asuntoautolla. Ihan kiva jossain käydä. :)

Riikka & Niisku POKS!


 
Ihana perhejuhannus vietetty :heart:
Pe oltiin kotosalla ja nautittiin auringosta grillaillen..isäntä tosin pyörähti muutaman tunnin töis päiväl ja iltapäivän vietti nukkumasa seuranaan sohvalla ;)
La oltiin tyttöjen+ miehen kummitytön kanssa Särkänniemessä, oli kyllä melkoisen pilvinen ja viileä päivä mutta hauskaa oli ja laikat tykkäs eli onnistunu reissu!
Ja su oltiin kotosalla, isäntä grillas vesisateesta huolimatta. Ja sai vihdoin pappatunturin käyntiin ja mennä pöristeli sillä pitkin pihaa hymy korvissa :D

emäntä82 siis juu, miehen vanhemmilla on maatila jossa mies töissä. Viljelevät, sitte kesät urakoivat turvesuolla ja talvet lumitöissä..ja lisäks on kuorma-auto jolla nyt kovasti ajoa.. Eli töitä riittää kyllä mutta ite siihen on jo tottunut että on paljon poissa ja et työt on tehtävä sillon kun niitä on.. Välillä oikein raivoissani oon lueskellu telkkarista aamusin chattei joissa haukkuvat maanviljelijät patalaiskoiksjotka vaan makoilee eu-tuilla ja vaan keväisin ja syksysin ovat viikon verran pellolla! Voiku raukat tietäsivätkin...
Teillä siis lypsytila? Onko isokin?

Yeppee ihanaa että kaikki meni taas hyvin, on tuo hurjan kuullosta ja vaikutat jotenkin niin ihailtavan rauhalliselta kun kertoilet kuulumisia..

kaktuspiikki onnea! Täällä oli lauantaina 5vee kihlajaispäivä ja ihan pommacia ostin juhlapäivän kunniaks :)
Ja täällä sama "ongelma" poitsun kanssa..eli muljaa tolla päällään melkosen ikävästi tonne alapäähän ja virtsarakkoon..! Mietinkin tuossa että miten tässä kestää tuon loppuajan kun huomenna "vasta" 29vkoa täys!? Mietin eilen sitäkin, et näinköhän antavat tän mennä niin paljoa yli kun esikon (16pv) vai käynnistelevätkö jo aiemmin..? Se selvinnee sit aikanaan siel synnytystapa-arvios..
Ja niin...mainitsinko jo, että kyllähän se lekurikin oli sitä mieltä että iskiasta oli se mun yhden illan kamala kipu tuol pakaras/alaseläs...käski ottaan rauhallisesti..

Magnesiumia aloin popsia kun öisin vetäny ilkeesti suonta pohkeista, ihan arkana nuo jalta päiväsaikaankin :( Parina iltana oon ottanu eikä oo vaivannu joten kai sillä sitten on vaikutusta asiaan.. Noi oli vaan anopin kätköistä jotain kamalia pureskeltavia, aivan kaameen makusia! Pitää käydä itelle ostamas jotain nielastavia.
Välillä kiristelee maha melkosesti mutta ainakin viimeks oli lääkärin mielestä kaikki normaalisti alapääs joten kai me vaan harjotellaan.. Aijuu, ja taas on muutaman kerran tullut outo vaiva joka varsinkin edellisen kohdalla vaivas useinkin...eli sellanen outo tykytys/kipu joko alaselkään tai nyt paristi niskaan. Siis sykkii jotenkin hassusti sydämensykkeen tahdissa selkä ja se tuntuu niin kamalalta et salpaa helgityksen. Ei sitä viimekskään pystytty selvittään et mikä on mist johtuu..
Kun ei nyt vaan lisääntyis mitkään vaivat, nyt on hyvä olla! :)
 
heippa :)

Juhannus tosiaan ohi.. Oli rentouttavaa, mutta nyt sitten pidetäänkin sairastupaa : /

Mökille mentiin torstaina, josta typy lähti mummon ja ukin mukaan.. Poika jäi meidän kanssa mökille kalastelemaan. Aattona kalasteltiin ja illalla käytiin raveissa. Seuraavana päivänä poikakin lähti mummolaan ja ilta oltiinkin miehen kanssa kaksin sen jälkeen kun minun porukat oli käyneet saunomassa. Muuten olisikin ollut aivan mahtavaa, mutta sitten soittivat, että tyttö alkanut oksentaa :x En osannut enää rauhassa olla ja aamulla heräsin ennen seiskaa että aletaan siivota ja lähetään mummolaan |O Olikin kipee neitokainen.. onneks nyt jo ihan virkku ja sen mitä suostuu syömään, pysyykin sisällä. Että sitä odotellessa meille muille : /

Oma masu ok. selkä ja jalat edelleen kipeet. Sairaslomaa kirjoitti sen loput 2vk, ennen kuin alkaa varhennettu äitiysloma. Että tässä kotosalla ollaan. Vähän on ankea fiilis kun ei ihteensä muuten sairaaksi tunne, mutta kun joutuu kovalle fyysisille rasitukselle, niin heti on supistuksia ja kamalan kipee.. Ois ihan kiva ollut töissäkin vielä käydä.

Yeppee:
Ei tosiaan enää kauaa kun sulla vaavi maailmassa :D
Tässähän alkaa muutenkin jännittämään, että millon niitä vauva uutisia alkaa pinoon sadella. Toivotaan vaan että pysyisivät kuitenkin itsekukin vielä masussa useita viikkoja.

Uimisesta olitte puhuneet.. Itse en uskaltautunut mökillä uimaan. Eniten pelottaa se kipu, minkä kylmä aiheuttaa jalkoihin. Villasukat ja säärystimet edelleen kovassa käytössä täällä :whistle:

Kaveri viihtyy edelleen väärinpäin.. On aikaa kyllä kääntyä, mutta vähän hermostuttaa. Eilen tuntui useaam otteeseen että jalat lähtee alta kun jonnekkin hermon lähelle itseään tunki. Kyljellään ei saa nukkua tai alkaa protestointi.
Tosi vilkkaan oloinen tapaus :)

danjuska ja manna 29+5
 
  • Tykkää
Reactions: Yeppee
Minun piti ihan periatteesta tulla taas kitisemään eli en nyt ainakaan vielä saanut sitä lähetettä ylimääräiseen ultraan tuon ison sf-mitan takia (30+0 oli tosiaan 33cm). Terkkaritäti oli konsultoinut neuvolalääkäriä, joka oli taas todennut, että hurjat lukemat, mutta että seurataan vielä.. kuulemma jos ens neuvolaan mentäessä (ois 1,5viikon päästä) vielä on mitta kasvanut eikä selkeesti lähtenyt tasoittumaan ni sitten lähetettä jatkotutkimuksiin.

Tavallaan ihanaa, että ainakin siitä nyt tietävät kaikki ja sitä seurataan ja että ei oo ku tosiaan reilu viikko seuraavaan neuvolaan ni pitäis jaksaa odottaa. Toisaalta samaan aikaan tuli taas semmoinen olo, että näin kesäaikaan on selkeesti vaikeeta saada mitään lähetteitä minnekään :/ omaa neuvolatätiäkään en oo nähny yli 10 viikkoon. Samalla tarkoittaa, että tiedossa on siis ainakin reilu viikko painajaisia siitä jättilaislapsen synnyttämisestä... ärrinmurrinpurrin. Olis kiva, että joku ammattilainen voisi oikeesti edes listata asiat, jotka sf-mittaan vaikuttaa ja selittää mulle miksi ja miksi ei kannata olla huolissaan ja mistä eri syistä asia voisi johtua ja jopa sanoa mulle, ettei tarvii murehtia, eikä aina vaan kauhistella isoon ääneen ja sitten todeta, että "noh, katsellaan nyt vielä" "seurataan tilannetta"... kaipaan selityksiä ja jotenkin minun mukaanottamista, eikä niin, että puhutaan hienoilla termeillä ja lääkäri ja terkkari keskenään konsultoi. Itsekin olis kiva olla läsnä.

Juuu.. tämmöistä suurta tunteenpurkausta jälleen. Tunteet vaan just tällä hetkellä pinnalla, huomenna toivottavasti järki taas enemmän mukana tässä kuohunnassa. Ehkä olen sitten 1,5viikon päästä taas viisaampi.

Tämän päivän mietteet: voisiko henkilökunnalle tehdä jonkun oppaan, jossa käsitellään hienovaraista vuorovaikutusta ja omien ensireaktioiden vaimentamista ensikertaa raskaana olevan läheisyydessä (varmaan yhtä herkkiä useammankin lapsen äidit) ja mielellään myös painottaa selkokielisyyttä, rauhoittelua, faktojen kertomista ja odottajan huomioimista myös osallisena eikä vain kohteena...

Wasabi 30+4
 
Mitäs LuvLucy kuuluu? Ajattelin vaan että onko mulla menny jotain ohi vai eikö oo vaan kirjotellu? :) Kun aluks oli aika aktiivinen täällä palstalla ja paljon luin hänen kommenttejaan.. :) Tylsää kun on nii tulee aina mietittyä tämmösiäkin.

Riikka&Niisku 28+0
 
Tänään onkin ollut hiukan aurinkoisempi päivä kuin eilen täällä Pohjois-Karjalan suunnalla. Ihan mukava kun välillä tulee muutakin taivaalta kuin vettä...lapsetkin olivat onessaan tuolla pihalla touhuamassa. Itse en vain sinne asti selvinnyt, kun piti näitä sisähommia tehdä. Pihamaalla riittäisi tekemistä, jos vain kunto riittäisi. Kukatkin odottavat vielä penkkiin istuttamista:ashamed:! Mutta taitaa olla parempi kun ei riehkase liikoja, ettei kostaudu olotilassa. Ehkä hiukan parempi päivä tänään, mutta tämä väsymys on kyllä jotain järkyttävää. Olen odottanut sitä hehkeää ja energistä keskiraskautta, mutta taitaa tuo viimeinen kolmannes ehtiä alkaa ennen sitä.=)

tinttamaaria: Nyt ymmärrän miksi siun mies on koko ajan töissä. :) Peltotyöt on tehtävä silloin kun on keliä ja sen aika. Ne ei odota. Samoin nuo urakoinnit. Nykymittakaavassa meidän tila ei ole iso. Nelisenkymmentä lypsävää ja kutakuinkin saman verran nuorta karjaa löytyy. Peltoa viljelyksessä sellaset 60ha. Uusi parsinavetta valmistui loppuvuodesta 2010. Miehen vanhempien jäljiltä meillä oli vuonna -52 rakennettu navetta, joka todellakin oli puupuntarin aikainen. Piti tehdä ratkaisu ja rakentaa uusi. Peltopinta-ala rajoitti navetan kokoa, mutta miusta ainakin tällä hetkellä tämän kokoinen on meille ihan sopiva. Aika näyttää laajennammeko vielä. Ainakin täällä päin pellot on aika tiukalla. Tai ne joilla on sitä ylimääräistä rahaa niin ne vie ne hintaan katsomatta.

Viimeiset vuodet ovat olleet aikamoista pyöritystä kaikkine vastoinkäymisineen ja oma jaksaminen kumpaisellakin aika tiukalla. Meillä sattuu asumaan tuossa naapurissa ihmisiä, jotka eivät sitten ymmärrä tätä maataloutta vaikka ovatkin asuneet tuossa iät ja ajat. Saivat jarrutettua rakennusprojektin aloitusta usealla vuodella valittamalla joka ikisestä mahdollisesta asiasta kuten hajusta, melusta ja kärpäsistä, joita on ollut tähänkin asti. Itse rakentaminenkaan ei onnistunut ongelmitta. Timpurit oli mitä oli jne., mutta eipä niistä sen enempää.

En minäkään hyvällä kuuntele tai lue sellaisesta, että maanviljelijät tukiaisilla elelevät tekemättä mitään. :mad:Jokaisen sellaisen ihmisen kannattaisi tulla kokeilemaan miten helppoa tämä yrittäjän arki täällä maalla on. Ainakin meillä vasta investoineilla tilanne on se, että menoja on välillä enemmän kuin tuloja. Ne tukiaiset, jotka tulee, menevät täysin eivätkä riitäkään edes kulujen peittämiseen. Ei niillä uusia autoja ostella tai etelänmatkoja tehdä. Se mitä maidosta tuottajalle nykyään maksetaan, on vain pieni osa siitä mitä se purkki kaupassa maksaa. Ja siihen maitolitraan saa tehdä aika monta tuntia työtä. Taitaa mennä keuhkoamisen puolelle:p...mutta tosi asia on, että jos sitkeitä ja yrittäviä maanviljelijöitä ei olisi meillä ei olisi suomalaista ruokaa pöydässä!

Joo kyllä meilläkin on totuttu siihen, että isiä ei aina välillä näe kuin ohimennen. Alkuun oli kyllä vaikeaa, kun ei ollut lapsia ja oli vasta tullut tilalle, ymmärtää sitä miksi toinen on koko ajan töissä. Kyllä tässä kymmenen vuoden aikaan on alkanut ymmärtää sen, että työt on tehtävä silloin kun on niiden aika. Toisaalta olen yrittänyt vähän toppuutella tuota miestä, kun se ei välillä itse tajua hiljentää tahtia. Ei se kuitenkaan tuo työ ole se koko elämä vaan on oltava muutakin...;) Itse yritän auttaa isäntää parhaani mukaan ja tulihan sitä peltotöitäkin tehtyä silloin ennen lapsia...nyt keskityn sitten enempi nuihin ammuihin ja paperitöihin, joita on järkyttävän paljon!

Etna: Olitko sinä se, jolla nämä päivät pyörii lähinnä navetalla ja lehmien välissä hikoillen? Millainen maatila teillä on, jos utelias saa olla?

emäntä82 ja möttiäinen 27+1
 
wasabi: Meilläkin yläkäyrällä mennään, mut eipä siitä mitään erikoista sanottu ainakaan vielä. Ite oon ollu melkein 4,5kg (kolmas lapsi, kaikki yli 4kg, voi äiti parka!) mutta mies 3,5kg joten lääkärillä oli se toive varmaan, että vauvan paino tulee olemaan jotain siltä väliltä. Mulla seuraava neuvola 2vkon päästä niin sittenpä taas näkee miten mitta on noussu! Löysin tällaset tiedot asiasta: Sf-mitta raskauden kuudennella kuukaudella on navan korkeudella eli noin 16 - 24 cm, kahdeksannella kuukaudella noin 24 - 32cm ja täysiaikaisessa raskaudessa 29 - 37 cm. Kohdun normaali kasvuvauhti viittaa normaaliin istukan toimintaan, kun taas hidas kasvuvauhti voi liittyä istukan huonontuneeseen toimintaan, tarjoutuvan osan laskeutumiseen tai vähentyneeseen lapsiveden määrään. Normaalia nopeampi kohdun kasvu tai suurempi sf-mitta voi merkitä suurikokoista sikiötä, kaksosia tai lapsiveden suurentunutta määrää. Mutta kun on muiden kokemuksia lukenu, niin suuri sf-mitta ei oo kyllä välttämättä sit meinannutkaan mitenkään suurta vauvaa vaan nämä syntyneet ihan normipainosina. Kohtu vaan on suuri ja lapsvettä on hyvin. Don`t know.. Täytyy kysellä seuraavalla kerralla lisää.

Oi voi, kylläpä se viihtyykin alhaalla.. Jotenkin kauheen raskas olo mahassa. Ja aamuisin aamupala ei kyllä oo vähään aikaan maistunu.. Kaks lasia jäävettä menee aluks, joku hedelmä ja sit pakko yrittää saada leipä alas. Ostin taas jääkaapin täyteen hedelmiä ja poikkeuksellisesti perunarieskaa kun ruisleipä ei nyt ainakaan mee alas aamulla. Oon naureskellu, että jos hedelmiä voi syödä liikaa niin oon saanu jo yliannostuksen :LOL: Saatan nimittäin oikeesti syödä ihan järkysti hedelmiä päivässä! Juhannus oli siitä ällö, että syötiin sipsiä ja karkkia. Mies sai munkin osuudet kun ei oikein maistunu..aluks oli hyvää mut sit, töks..yök.. Karkki vielä vähemmän.. Mut Tupla oli hyvänmakusta! :p Mahassakin oli semmoset liikkeet kyllä että parempi kun jättää nuo herkut omaan arvoonsa. Sallin itselleni jatkossa jäätelön ja mökille voi ostaa vaikka Tuplan.

Oikeestaan kaikki vauvahankinnat on tehty, kyllä jännittää.. Nyt vaan odotellaan vauvaa.. Jotenkin niin epätodellinen fiilis. Pinnasänky kasattu.. Patja tulee parin viikon päästä kun tilasin. Vaunut tilasin eilen ja kestää 6-8vkoa. Turvakaukalon ostin eilen sekä Mandukan. Lipasto on tuossa vielä työn alla, eilen vaan väsytti niin kovasti ettei jaksanu kasata loppuun. Sais laittaa sit vaavin vaatteet lipastoon kun se ois kasattu. Siirryin jo htoiseen pesuaineeseen, mutta en kyllä vielä pese noita vaatteita. Vasta vähän lähemmin.

Oi voi kun on sekavat tunteet :LOL: Ehkä parempi mennä nyt vaan hakemaan hedelmää kaapista eikä miettiä liikoja.. :D

lemonade & mangusti 29+3
 
Hellou! Eipä ole jaksanut kirjoitella moneen viikkoon. Kaiken näköisiä vaivoja sitä tuleekin raskauden edetessä. Täällä voidaan kaikin puolin kuitenkin hyvin ja nautin mahastani kovasti <3

Eilen alkoi 5 viikon loma ja tänään kun oli eka lääkäri niin levossa pitäs malttaa olla paljon koska supisteluja on paljon. Bakteeriviljelyyn menen huomenna jospa sieltä löytys jotain??? Sokerirasitus meni puhtaasti nollille :) lapsi kääntynyt pää alaspäin ja on kuulemma niin alhaalla kun pystyy. Mutta silti paikat onneks kiinni. Täytyy yrittää ottaa rennosti ettei tässä vaiheessa ala aukenemaan. Lapsi liikkuu ihan hirveesti mut onneks se on vaan hyvä asia :) tänään laitan vauvan huoneen kuntoon ja odottelen vaunujen saapumista postiin. Sit alkas kaikki olla valmista. On nimittäin sellainen tunne että tuo tyttö ei tuolla mahassa loppuun asti viihdy ;) sf-mitta pompsahti vähän yli keskikäyrältä keskikäyrän alapuolelle. Mutta kaikki on kuulemma silti ok. Riippuu mittaajastakin ja missä asennossa lapsi on. Ja painoa tullut vaan 6kg ja turvotusta ei oo.
noh... Jääpähän nyt ikkunan ja saunan pesut tältä kesältä supistelujen takia. Ei haittaa yhtään :)

Ristiäiskutsukortteihinkin on jo kaikki ostettuna. Sit vaan leikkaa liimaa askartele ni sekin olis valmista. Ristiäiskakun koristeetkin on tehty. Kakkupohjat pitää vielä leipoa pakkaseen. Hyvällä mallilla täällä siis ollaan. Nimikin on jo lähestulkoon päätetty :)

Täällä vähän omaa napaa mutta piti tulla jakamaan hyvää mieltä muillekkin :)
Tsemppiä kaikille olojenne kanssa ja tosiaan, kohta niitä ihania uutisia alkaa sateleen tähänkin pinoon <3 kyllä se aika vaan äkkiä rientää.

Onnellinen Kusma ja liikkuva hattivatti 26+2
 
emäntä82 saa toki olla utelias, meillä niin että miehellä on mty vanhempiensa kanssa mutta kun minulla ei ole työpaikkaa ja lapset on pieniä niin käytännössä minäkin olen 24/7 hommissa mukana, 08 rakennettu robotti navetta, mutta hommaa kyllä riittää silti, ja oman kivan pikkulisän tuo se että ollaan nyt 4 vuotta kuljettu toiselta paikkakunnalta töissä, ei aamuun tartte tulla mutta silti päivissä saattaa olla pahimmillaan vajaa tunti kotona aikaa huushollata, siksipä mulle tämä onki kaikkein raskainta kun ei ole aikaa niihin kotihommiin, ja kun illalla pääsee kotiin väsyneenä ja väsyneiden lasten kans niin siellä oottaa toinen työmaa. ja koska minä en ole mty:ssä mukana ei minulla ole lomaa joka välillä tuntuu todella raskaalta, toiset on lomalla mutta minulla ei ole sitä päivää että saisin aivan huoletta irrottautua hommista, toki välillä on pakko vaan jäädä kotiin. hirvittää jos totta puhutaan miten jaksan syksyllä kun on vauva hoidettavana ja samalla olen älyttömän onnellinen kun vielä on mahollista saada lapsi, tähän tilanteeseen jossa ei vielä olla miehen kans päineen. meillä kakkonen oli kärryissä navetassa mukana alle kuukauden ikäisenä. navetta on meille toinen koti, välillä ollaan täälä myös yötä.

mutta toisaalta mulla kyllä alkais napsuun päässä jos pitäs olla kotona kotona kaikki päivät näiden lasten kans että tämä on samalla henkireikä.
 
Wasabi: Toivottavasti seuraavassa neuvolassa saisit lähetteen, jos sf-mitta ei oo ruvennut tasautumaan. Tosi ärsyttävää, että et oo saanut ees kunnolla vastauksia tai rauhoittelua!! Aika hurjaa toimintaa... Miusta tuntui, että miekään en saanut tarpeeks hyviä vastauksia, vaikka sentään neuvolassa sanottiin, että voi johtua isosta lapsesta tai paljosta lapsivedestä tai yksilöllisyydestä, ja että ei kannata murehtia, joten ymmärrän ihan täysin mitä tarkoitat. Nyt pidetään peukkuja, että pääset ultraan! Epäreilua, että joka paikassa on eri käytännöt, täällä mie pääsin yllättävän helposti kontrolliin.

Kusma: Ketä kaikkia aattelit kutsua ristiäisiin? Miekin haaveilin kutsukorttien tekemisestä, mutta taidetaan kutsua vaan lähimmät, joita tulee muutenkin nähtyä joka viikko, joten kutsukorteille ei varmaan oo meillä tarvetta.

Vauvan kasvukontrolli oli siis tänään ja kaikki oli hyvin. Hieman iso vauva, painoarvio nyt rv 30+5 1890 g. Pyöreä pää ja vartalokin ”tanakka”. Yläkäyrillä mennään, mutta kaikki silti ok. Tulee kuulemma varmasti yli kolmikiloinen vauveli ;) Pää alaspäin majaili jo, yllätyin ihan miten alhaalla pää on. Kohdunkaula oli jo vähän pehmentynyt, mutta ihan normaali edelleen. 6 viikon päästä seuraava käynti, jolloin tehdään synnytystapa-arvio! HUI, ei tässä oikeesti oo enää pitkä aika :) Vaikka seuraavaan etappiin edessä olevat 6 viikkoakin tuntuu ikuisuudelta.... En jaksa oottaa että saan pienen syliin. <3

Hankinnat: Nyt puuttuu enää hoitopöytä, kaikki muu on valmiina. :) Mitä pesuainetta ootte ostaneet vauvan vaatteille?

Oliviaa 30+5
 
Viimeksi muokattu:
Mulla vaan päivät töissä vähenee...3päivää ja loma alkaa! Ihanaa! :) Onhan tuo meno töissä välillä aika taapertamista..Iltapäivästä alkaa niin masu painamaan...

Mua vaivaa ummetus ! Ei yhtään kiva. levolac käytössä, luumuja oon syöny mut eilen oli aivan pakko ottaa järeät aseet käyttöön ja laittaa microlaxia :ashamed: Nyt vaan täytyy käyttää tota levolacia säännöllisesti ja juoda riittävästi..ja kuituja kuituja paaaljon enemmän! Kaikenlaista sitä tuleekin :D

Pää alaspäin tämäkin vauva jo majaillee..ollut jo jokusen viikon. Hikka tuntuu aivan tuolla alhaalla :) Nyt vaan pysyis noin päin :D

Hui kauhee, toisilla jo reippaasti 30+ viikot menossa! Ei mene kauaa kun alkaa kuulumaan jo ensimmäiset vauvauutiset :) Toivotaan toki, että kaikilla vauvat pysyisi masussa niin että on valmiita ulkomaailmaan! Mutta silti, on se jännää..omakin vuoro vaan lähestyy...Mulla on jostain syystä sellainen tunne, että tämä neiti saattaisi syntyä jopa hieman aikasemmin..Mut aika näyttää sen ;)

Biba ja tytsky 27+5
Täälläkin vaavi ihan alhaall
 
Oliviaa: Ostin ite just Omon Sensitivea, tiedä sit onko hyvää vai ei kun en oo vielä testannu.

Biba: Ite en suosittelis Levolacia, se nimittäin saattaa tehä sen että jos joutuu kauan käyttään niin voi joutua sit käyttämään jatkossakin, saattaa aiheuttaa vähän niin kuin "riippuvuutta". Suosittelen ite AGIOCUR-rakeita, joita apteekista saa. Ittellä toiminu hyvin. Alkuraskaudessa oli tosi paha ummetus ja toi kyllä autto. Iltaisin 2tl runsaan veden kera pureskelematta ja vielä voi ottaa 1tl aamuisin samaten. Ei välttämättä auta heti seuraavana päivänä jos oikein paha tilanne päällä mut kahen ilta-annoksen jälkeen on viimistään auttanu. Luumuja kannattaa ottaa kaverina. Mutta jos akuutti-tilanne on ohi, niin ottaa tuota tarvittaessa. Ittellä onneks vatsa toiminu nyt joka päivä, jos ei niin otan illalla annoksen tuota varmuuden vuoks. Ite myös aloin keväällä juomaan tosi paljon vettä kun aiemmin hirveen huonosti join.. Ja kauhee himo hedelmiin on ollut nyt niin kuituja saan niistäkin :D Ruisleipä sit on hyvä vaihtoehto jos vaaleaa leipää syö.

Tänään on kyllä ollu niin raskas maha..huh..ja vielä on viikkoja jäljellä..eli tästä se vasta alkaa!
 
lemonade Kiitos vinkistä! Hitsi kun just tänään ostin 500ml pullon levolacia..mut säilyyhän se. En nimittäin haluis jäädä "koukkuun" tuohon litkuun! Jännä kun eivät ole apteekissa tuota Agiocuria suositelleet? Kun siellä kyselin niin ei oikein muuta raskausaikana suositelleet kun levolacia.
Tuota juomista minun pitäisi lisätä, olen tooosi huono juomaan ja saatan pitkiä aikoja olla "janossa" kun en muista tai saa aikaseksi juoda!
Ruisleipää ja hedelmiä kyllä tulee syötyä. Samoin puuroa ym..mutta pelkästään ne ei tunnu riittävän..Aina on ollu taipusuutta kovaan vatsaan mutta nyt jumahti totaalisesti! Jospa se tästä helpottuis kun ottaa noita apukeinoja käyttöön..
 
Viimeksi muokattu:
Deleted member 70007
Täällä olisi äiti, joka sai jo pienen tyttären tässä kuussa, mutta hänen laskettu aikansa olisi ollut syyskuussa. Miten on, saisinko tulla tänne höpöttelemään teidän kanssanne?
 
Jennan unelma ekana onneksi olkoon! Ja tottakai saa tulla tänne juttelemaan. :) Tervetuloa. Haluatko kertoa mitä tapahtui kun näin aikasin pieni päätti jo tulla maailmaan? Onhan kaikki hyvin vauvalla? :)

Riikka&Niisku 28+1
 

Yhteistyössä