***SYYSMASSUKOIDEN 2008 MUSSUKAT***

Katti, Lizard ja muut, kiitti maitoallergia- ja astmavinkeistä!Kyllä mä oon kanssa sitä mieltä, että kannattanee testata kaikki. Limaisuus siis ennallaan, nyt myös hieroskelee silmiään ja nenäänsä hieroo mun paitaan ja tyynyyn, että epäilen siis myös siitepölyllä olevan tän asian kans tekemistä. Mutta sehän ei ihottumia selitä. Ne ovat nyt kokonaan hävinneet Sibicortin ja antibiootin ansiosta oletan, mutta tullevat takaisin kun kuurit nyt loppuneet.

Myös veljeni, joka sitä homeopatiaa suositteli sanoi, ettei maitoallergiasta välttämättä olisi kyse limaisuudessa, mutta silti maito voi sitä aiheuttaa ja siksi homeopatia voisi auttaa. No katsotaan huomenna mitä lekru sanoo, turhapa tätä on arpoa.

Niihu - tuli ihan tippa linssiin pienen orpovarsan puolesta :(

Zucchero - tuo teidän ihottuma kuulostaa juuri siltä mitä meidän erikoislekru sanoi, että atooppisen ihottuman tulisi olla ja missä esiintyä. Meillä ne kun on ovat tulipunaisia noin 50 c kokoisia tai isompia laikkuja kaulassa ja poskissa (neuvolalääkärin mukaan nekin siis atopiaa, mutta eivät ole).

Tytteli - no on kyllä ukolla otsaa kun käy vielä kumauttamassa itseänsä ja tekee susta ilmotuksen. Varmaan kannattaa pysyä mahd. kaukana herrasta. Ihmettelit, että eikö halua pitää perhettä kasassa edes, näköjään ei myöskään edellistä perhettä ja tuskin tulevaakaan, tunnevammaiseksi luokittelisin. Vai on Nikin emo sitä mieltä että kasvuympäristöllä ei ole mitää merkitystä siihen, millainen mies pojasta kasvaa. No toivottavasti edes vähän on... edes sen verran, että oppii kotoa toisten ihmisten peruskunnioituksen.

Väpä - onnea asunnon myynnistä!

Rytmit on meilläkin vaihtumassa.
Nukkumaan nykyisin siis jo 21-22 useimmiten, pieniä inahduksia alkaa kuulua useimmiten klo 01 ja 03 vähän enemmän ja sillon nostan vähän ylös ja annan vettä. Osasyynä tähän lienee limaisuus ja mahtavat myös hampaat vaivata, meillä siis edelleen kaikki tuloillaan. Sitten klo 5.30-7.00 alkaa vellivaatimusitku, sen erottaa ihan selvästi aiemmista inahteluista. Silloin on turhaa edes yrittää leikkiä vedellä tai tutilla. Kun saa vellinsä nukahtaa joko 10 minuutissa tai puolessa tunnissa. Tää on oikeestaan multa ihan tietonen valinta. Vaihdan vaipan samalla kun syö pullosta ja en siis edes nosta sängyltä pois. Jos sen tekisin tiedän, että tarpeeksi virkkuna oltas ainakin klo 07 herään ihan kokonaan. Mutta yritän siis puuhailla hämärissä (pimennysverho) ja puhua mahd vähän. Näin saamme sitten onneksi nukkua useimmiten klo 09 asti. Ja onhan se aika luksusta.

Sitten kun tuo yöuni on noinkin pitkä ja ikää kohta 9 kk, alkavat päiväunet selvästi vähetä. Viikonloppuna nukkui vai 2 X 30 min koko päivänä. Eilen 30 min, 1h10min ja illalla viel 30 min. Mutta siis noin pitkillä yöunilla alkaa varmaan väistämättä 2-3h päiväunet jäämään pois ainakin siihen asti kun yhdet unet ei vielä koko päiväksi riitä.

Mä olen edelleen vähän laiska ollut tekemään lihasoseita ite. Lohesta olen kyllä kerran pari viikossa tehnyt kokonaan itse. Normisti teen niin, että keitän luomuvihanneksia, esim. perunaa, porkkanaa, bataattia ja parsakaalia ja sekoitan ne noin puolikkaaseen purkkiin valmissosetta. Lisäksi nyt kun on tullut luomukurkkuja ja tomaatteja olen raastanut niitä joukkoon. Aattelen, että pitää jotakin tuorettakin jo vauvan saada. Tämä ateria siis kahdesti päivässä. Sit menee myös illalla helposti puolikas tai kokonainenkin banaani bifilus/kefilus luonnonjogurtin kanssa. Siirryin kokonaan luonnonjogurttiin vauvajogurteista, sillä niissä on lisättyä sokeria, ja kun 9kk on jo painoa yli 11 kg ei sitä ole tarvetta lisätä ylimääräsillä sokereilla. Ja kuten sanottu meillä menee kaikki pöperöt anyway alas. Ja aamu alkaa kaurapuurolla esim. vadelmakiisselin kanssa. Muuten sitten noin 2X200 ml kaura/mysli/4-viljan velliä, 1-2 X 150 ml maitoa ja yksi puristetun appelsiinin mehu per päivä.

Muskarin kevätjuhlaesitys meni eilen ihan malliikkasti ;)

Nyt alan muisteleen ja kirjaan ylös mitä ruoka-aineita millonkin alotettu ja millon mitkäkin ihottumat ja limasuudet alko huomista lekurikäyntiä varten, sillä en niitä siinä kuitenkaan yhtäkkiä muista, jos kysytään...
 
Väpä: Joo, ei meillä mies välttämättä ota Piipiäistä syliin kertaakaan parin päivän aikana. Yritän kyllä lykätä syliin kun menen johonkin tai tartten molemmat kädet vapaaksi. Piiperöinen itkee kun joutuu isän syliin tai isän pitäis vahtia aamulla kun menen suihkuun tai jotain. Tänään oltiin esikon kanssa hammaslääkärissä ja sinä aikana mies oli opettanut Piipiäiselle kuinka noustaan portaita. Meillä ei ole portaiden alapäässä portteja. Kuitenkaan mies sitten ei siinä vieressä vahtinut ettei neitokainen putoa.. Kuulemma kun Piipi on äidin tyttö niin hän ei siihen halua väliin. Nyt se sitten kostautuu.

Mizy: ihanaa kun teillä syödään. Meillä menee se maks 2 tl aikuisten rahkaa / vrk. Ja päästä kiinni pitämällä ja suu auki vääntmällä menee d-vitamiinit sisään..
 
8kk lääkärineuvola terveiset :D

Painoa 9990g
Pituutta 74,1cm
ja pää 46 cm

Kaikki oikein mallikkaasti, pallit oli siellä missä pitääkin ja silmätkään ei enää harita niin kuin viime käynnillä. Sydämessä edelleen sivuääni mikä on ollut siellä aina joten en sitä enää kauheesti jäänyt murehtimaan. Lääkäri sanoi ettei olis sitä välttämättä edes huomannut jos en olisi siitä kysynyt, kuuluu vain toisesta kyljestä mokoma. Maitomääristä kyselin kun on hieman hakuisessa tuo ruuan ja maidon kanssa pelaaminen ja niiden tasapaino. Lapussa seisoo nyt että 600ml pitäis mennä ja uskon että meneekin (osittain imtän joten tarkkaa arviota en osaa sanoa ). Kaikesta huolimatta rupean ruualla antamaan 50ml veden sijaan joka aterialla. Tähän asti kun on saanut päivällisellä pelata veden kanssa. Kuulemma ruokailujen välissä pitäisi tarjota sitten vettä että lapsi yhdistäisi maidon ruokailuun??? :p no joo, ihan miten vain :)

Meillä ollaan lähdetty liikkeelle. Sanoinkin kaikille että Topi rynttää :LOL: Jalat konttaa ja kyynärpäillä vetää eteenpäin. Istua törröttää myös ihan hyvin, millään lailla ei kylläkään osaa varoa jos kaatuu :whistle: muuten menee ihan entiseen malliin. Perjantaina käytiin hammashoitolasta hakemassa uusi harja ohjeet hampaiden pesuun ym. juttuihin :D

koiruus ja Topi 8kk :heart:
 
Ja nopeaaaa....en tietenkään ole sitä mieltä ettei kasvuympäristöllä ole mitään merkitystä siihen, millainen mies pojasta kasvaa.
Tarkoitin sitä, että mistä tahansa kasvuympäristöstä voi kasvaa ihminen,joka tekee pahaa toisille. Sitä siis, että vaikka äiti ja isä tekisivät kaiken "oikein", voi lapsesta tulla esimerkiksi kriminaali,ihan mikä tahansa ongelmainen. kasvuympäristöllä on suuri merkitys,mutta se ei selitä välttämättä mitään. Parhaansa voi tehdä ja yrittää, mutta ei se mitään takaa. Tälleen mä ajattelen.
 
Mä oon samaa mieltä Nikin emon kanssa, kasvuympäristöllä on suuri merkitys lapsen kehitykselle ja sille miten laspsi oppii oikean ja väärän, mutta ei takaa etteikö lapsesta tulisi rikollista yms. Tiedän perheitä joissa asiat kunnossa ja kasvuympäristö ihanteellinen, mutta niin on vaan pojanklopeista tullut pikkurikollisia. En nyt halua pelotella :D Mutta kyllä se hyvä kasvuympäristö antaa ainakin hyvää pohjaa ja tulea sille että lapsesta tulis isompana "normaali" kansalainen.
 
aamu oli kamala, mutta puhelimessa on vakuutettu kaiken olevan kunnossa. Pari lusikallista sosetta olivat isä ja mummo saaneet menemään Piipelle. Pumppasin jo 2dl maitoa perjantaita varten. Onneksi tässä on pehmeä lähtö työelämään.

Ihanaa kun pian pääsee kotiin!
 
8kk neuvolassa käyty ja uusimmat mitat ovat : paino 9585g ja pituus 74.1cm. Taas sitä neuvolakäyntiä odotti hirveästi, mutta eipä siitä taaskaan oikein mitään jäänyt käteen. Heti huomasin sisään mennessä, että terveydenhoitajalla oli kova kiire... mutta käyrillä ollaan, joten eihän tässä mitään hätää voi olla. PÖH sanon minä. Onneksi lääkäri oli oikein miellyttävä ja rauhallinen, tuli sellainen olo että oli oikeasti kiinnostunut. Seuraava neuvola on 10kk ikäisenä, joten jospa alkais sitä odottelemaan :LOL:

Muuten menee suht mukavasti. Tänään on vaan kerran poika päässyt lyömään päänsä, joten tasapaino on ilmiselvästi kehittymässä (tai minä valppaampi, heh). Yöt on ollut ihan kummallisia, jätkä mölisee konttausasennossa silmät kiinni monta kertaa yössä. Kääntyy koko ajan vatsalleen, mutta ei kuitenkaan nuku siinä asennossa. Huoh, kaipa tämä on taas joku kehityskausi...

Tsemppiä Hexalle ensimmäiseen työpäivään! Varmasti on jo kova ikävä...

Tuntuu vaihtelevan noi hammashoitoasiat. Meille sanottiin, että vasta vuoden ikäisenä tulee kutsu hammashoitajalle. Meillä on kielijänne kireä, joten se ilmeisesti täytyy jossain vaiheessa leikata ja kuulemma hammaslääkäri tekisi sen... mutta neuvolalääkärin mukaan se voi hyvin odottaa.

jaahas, mutta jospa yrittäis tehdä jotain hyödyllistä ennenkuin poika herää
 
Hexa - oliko vastaanottokomitea vastassa kun palasit töistä ? ;)

Koiramamma tehän ootte pistäny pojan laihikselle? ;) ette ees kymppikerhoon vielä päässy... me ollaan jo 11 kilon paremmalla puolen veikkaan...

Me oltiin tänään sillä allergioihin ja astmoihin erik. lastenlääkärillä, joka on musta ihan tosi tarkka ja hyvä. Päästiin sitten saman tien verikokeeseen, joka näyttää ne HG1 (vai mitä ne oli) allergeenit, jotka näkyvät silloin kun allergia ilmiselvä. Jos ei niissä näy mitään, sitten jatketaan tutkimuksia viikon päästä kun näiden tulokset selviävät. Saimme myös Zyrtecin tapaista pienten lasten antihistamiinia, jonka pitäisi tepsiä limaisuuteen, jos olisi niin hyvä "tsägä" että kyse olisi vain koivunsiitepölyallergiasta. Korvista toinen ei ollut kokonaan parantunut, eli jos limaisuus jatkuu lienee todennäköistä, että uusi korvatulehdus vanii.

Olimme myös lastenoopperassa, mutta poika posotti täyttä unta läpi oopperan rattaissa, että musiikkinautinto jäi ihan vain äidille! No sainpa samalla siivottua käsilaukun ja järjestettyä lompakon...

Cracon autolla lapseni edelleen huristelee ympäri keittiötä ja nyt jo aika monen laatikon avaussysteemi on selvinnyt. Kun menee uunipeltilaatikolle ja avaa sen, niin alkaa vilkuilla odottavan näkösenä mua, että kiellänkö vai en ja siis kiellän ja ohjaan pois lootalta eli on sentään mennyt oppi perille, että niitä ei päälle sieltä vedetä!

Ulkona oon pitänyt ilman vaippaa nyt kun ollut lämmintä joka päivä ainakin puolisen tuntia ja siitä poikanen tykkää kovasti! Pitelispä vaan näitä ilmoja :)
 
[/b]POIKA-VAUVA tulossa! Meidän neiti täyttää siis vuoden kun perheeseen syntyy uusi vauva. Käytiin 4d:ssä ja tulokas osoittautui pojaksi. IHANAA! oma mammanpoika! :heart: Raskaus sujunut hyvin. Maha on valtava, luultavasti nopean raskautumisen vuoksi. Laskettu aika taas syyskuussa, puolen välin jälkeen.

TYTTELI: on nyt 8kk, mitat oli 71.5cm ja 8100g. Toissapäivänä itse kiipesi portaat yläkertaan, arvatkaa oliko mammalla sydän syrjällään kauhusta kun koitti olla siinä vieressä pitämässä huolta, ettei tytteli vaan tipahda...Täytyy olla silmät siis selässä ja tämän valtavan mahan päälläkin. Kävellään tukea vasten ja ollaan reippaita. Näyttäisi vähän, että ylhäälle saadaan pian hampaita. (nyt alhaalla pari nököä).

KAIKILLE tasapuolisesti voimia ja aurinkoa!


kehäkukka+tytteli 8kk ja risat
 
Hui! Kehäkukan kotona taitaa olla vilskettä!

Niin, kun kotiin eilen pääsi huusi Piiperö kuin syötävä ja otin syliin, kannoin tissille ja totesin samalla että isä oli laittanut vaipan väärin päin päälle. D-vitamiinit oli unohtuneet ja isä oli ihan hirveän uupunut. Ei ollut päässyt suihkuun ennen kuin mummo tuli käymään ja tupakkatauotkin jäi välistä. Onneksi olivat 2h nukkuneet päikkäreitä pihalla. :) Perjantaina sitten taas uusi koitos.

Ihan kuin ei töistä olisi pois ollutkaan. Mutta on siinä vaivaa kun pitää kaikki taas kerätä ihan alusta lähtien, kynät, paperit, lukea vuoden sähköpostit ja reagoida niihin. Selvittää nykykäytännöt jne ja sitten päivä onkin kulunut yhtäkkiä ihan kokonaan. Hyvä kun illalla ehtii edes hetken leikkiä lasten kanssa.

Hexa ja viikon kuluttua 9kk oleva Piiperöinen
 
Tyttelille ensiksi ihan valtavasti voimia :hug: ja samoin myös niille joilla ongelmia valvomisten ja syömisten kanssa :hug:

Ja kehäkukalle onnitteluja tulevasta pojan pallerosta. Johan tässä omakin vauvakuume alkaa nostaa päätään ja kun pitäis miettii vissiin uutta ehkäsyäkin, kun nyt kun imetys loppui, niin nuo minipillerit aiheuttaa taas tota ihme tiputteluvuotoa. Nytkin äitienpäivästä asti tiputellut enemmän tai vähemmän joka päivä ja joka aamu herään menkkakipuun. :x joku kun sanoo, että niidenkin pitäs loppuu synnytyksen jälkeen, niin mulla jo kolme synnytystä takana ja kivut ihan yhtä kovat kuin ennen synnytyksiä :kieh: Välillä miettinyt tosiaan, että jättääkö sitä vaan kokonaan ehkäsyt pois :xmas: mutta sitte järkiparka tuolla taustalla huhuilee, että et oo tosissas :LOL:

Neuvolassa käytiin eilen eli noin 8,5kk mitat 74,5cm ja 9055g ja pipoa en nyt muista, kun lääkäri taas unohti ne korttiin laittaa noi mitat :kieh: sydämestä kuuli tuosta sivulta jonkun sivuäänen, kun istui, mutta makuultaan ei kuulunut, että tiedä sitte mikä on ja korvissa todettiin edelleen olevan tulehduksen :( Ei siis mennyt sillä ekalla lääkkeellä ohi, kun kuuden kuukauden iässä oli se tulehdus, mutta kaks eri lääkärii vaan sano, että katsellaan vaikka punotusta oli, että jos itellään menis pois, mutta ei siis oo menny ja vähän pistää suututtamaan tollanen, kun katsellaan katsellaan vaan |O No nyt sit taas antibiootti päällä. Tosiaan kahdella eri lääkärillä silloin kävin noita korvia näyttämässä jälkitarkastuksessa ja sen jälkeen viel sit uudestaan ja mitään lääkitystä eivät määränneet... no pitää nyt toivoa, ettei mitään pysyvää haittaa oo tullut kun tulehdus on kuitenkin sitte koko ajan ollut päällä. :/

Meillä kans kontataan jo ihan kohtalaisesti ja hyvin pääsee siitä konttausasennosta sitte istumaan. sitte kun on kiire, niin laitetaan ryömimisvaihde päälle, kun sillä pääsee viel vähän nopeemmin haluttuun paikkaan. :D
Yöt on mennyt nyt aika hyvin, kun siirrettiin Nemo nukkumaan Veljensä kanssa samaan huoneeseen. Välillä pikku kitinää kuuluu, mutta huomattavasti parani yöunet tän siirron myötä kaikilla. =) Eli suosittelen muillekin kokeilemaan, vaikka vähän itellä tuli haiku olo, kun äitin vauva ei nukukaan enää vieressä. :ashamed:

Mutta joo...tässä meidän kuulumisia taas välillä. meillä ollaan nyt terassin teossa, niin ei oo aikaa kauheesti netissä olla, kun mulle jää tää kodin ja lasten hoito, kun ukko tuhtaa tuolla ulkosalla töitten jälkeen ja vapaapäivät. :wave:

Katjuska ja Nemo n.8,5kk :heart:
 
Katjuska kirjoitti: korvissa todettiin edelleen olevan tulehduksen :( Ei siis mennyt sillä ekalla lääkkeellä ohi, kun kuuden kuukauden iässä oli se tulehdus, mutta kaks eri lääkärii vaan sano, että katsellaan vaikka punotusta oli, että jos itellään menis pois, mutta ei siis oo menny ja vähän pistää suututtamaan tollanen, kun katsellaan katsellaan vaan |O No nyt sit taas antibiootti päällä. Tosiaan kahdella eri lääkärillä silloin kävin noita korvia näyttämässä jälkitarkastuksessa ja sen jälkeen viel sit uudestaan ja mitään lääkitystä eivät määränneet... no pitää nyt toivoa, ettei mitään pysyvää haittaa oo tullut kun tulehdus on kuitenkin sitte koko ajan ollut päällä.

Valaise vähän mua tuossa korvatulehdushommassa. Jos käydään jälkitarkastuksessa ja todetaan, ettei ole parantunut, mut ei määrätä lääkettä, niin miks sitten yleensäkään vaivaudutaan käymään jälkitarkastuksessa? Meillä on ollut nyt 2 korvatulehdusta lähes peräkkäin. Välissä 9 vrk, ekana antib: Amoxillion ja tokana Kefexin. Eilen kun käytiin jatkotutkimuksissa kts.ed kirj. todettiin, että oik korva priima, mutta vas tympanumin alaosassa pieni kirkas eritekliisu, eli tarkoittanee ettei ole parantunut kunnolla? Nyt poika taas alkanut haroa korvaansa. Mutta muita oireita ei juurikaan ole, lääkäri käskikin tarkkailla syömistä, itkeskelyä jne. koska hänellä ne aiemmatkin ovat olleet lähes oireettomia. Tää lääkäri sanoi, että hoitamattomana voi aiheuttaa ns. liimakorvan. Tiedätkö / tai joku muu mitä se tarkoittaa tarkemmin? Eli miten oirehtii ja mitä pitkäaikaisvaik.? Tilasin kyllä taas äsken varmuuden vuoksi huomiseksi korvalääkärin... mrrr...
 
Mitzy Meidän pojalla todettu liimakorvat jo 1,5kk iässä. Syynä pehmeän suulaen halkio. Liimakorvat ovat aina lähes kaikilla halkiovauvoilla, joten hoitoprosessissa on mukana korvalääkäri. Pelkkä liimakorva ei tietääkseni pitäisi olla vaarallinen juttu, eikä pitäisi mitenkään aiheuttaa kipua tai muita ongelmia. Meille on sanottu, että liimakorvat altistavat helpommin tulehduksille, joten samalla kun halkio korjataan, laitetaan korviin yleensä myös putket. Mutta saat varmasti tarkemman tiedon huomenna korvalääkäriltä.

Tsemppiä!
 
Mitzy, meillä kuudesta lapsesta viisi korvakierrelapsia. Matildahan putkitettiin jo maaliskuun alussa jatkuvien korvatulehdusten takia. Matilda huusi aina kun syötävä että sillä tosiaan oli korvat kipeät. Muut mun lapsista on putkitettu 1v-4v iässä ja kaikilla korvatulehdukset olleet oireettomia, eivät siis koskaan itkeneet korvakipua ja kaikille ehti kehittyä paha liimakorva. Liimakorva saattaa ymmärtääkseni aiheuttaa kuulon alenemista. Yksi oireili syömättömyydellä, yksi lakkasi kuulemasta, yhdellä tuli sellainen kuiva yskä joka vaan jatkui yms. Meillä tehokkain lääke ollut ditrim duplo, käy myös noille penisilliiniallergisille.
 
ADA OTTI EKAT ASKELEET :D

Apua, oli pakko tulla kertomaan!
Päivällä otti jo isin kanssa pari askelta kun en ollut kotona ja sitten äsken koko illan treenauksen jälkeen jo neljä! Neidillä on ikää siis 9kk+6pv.

*muoks* tais muuten väpä veikata aivan oikein :flower:
 
Yritin vihdoinkin lueskelle kaikki jutut....mutta ei ole oikein aikaa.,eli meni varmaan paljon juttuja ohikin.
Surullista että tamma menehtyi. Toivottavasti pikku-varsa tuo iloa.

Mitä on LPG-hoidot? Oliko se merkipihka joka sellaisista kysyi...
Kehäkukalle onnea, tosi ihanan pirteältä vaikutat :heart:
Zuccheron mussukalla on tutun kuuloista toimintaa...laitoin Nikin matkasänkyyn, siinä on pehmeät reunat.
Ja Apua-ihanaa, Tiniin Ada kävelee.....
Hexan ukko on kovilla =) Kyä se siitä....?

Meil tutkitaan maitoallergiaa ja olen vararikossa. Maito maksaa ihan hirvittävän paljon,Kela ei korvaa nyt. Tää tutkimus jatkuu ainakin 25.6 asti. Siis toi yks pönttö maksaa 42? ja kestää max 6pv. vois sanoo että 200?/kk maksaa maito. eka oltiin 2vk tuolla maidolla ja nt taas viime la lähtien. Niki heräilee silti öisin ja välillä on ilmavaivoja/itkua. Mutta juo maitoa, väsytysvoitto mulle. Velliä/riisipuuroa ei syö ja se on hankalaa kun ei saa viljoja antaa.Niin ja hedelmää ei syö.Lihaa ja perunaa aamusta iltaan? Ummetusta vähän ja sen sellasta. Muutoin meno on kova,seisomaan pitää päästä koko ajan....ja välillä kolisee.Yksin ei voi lattialle jättää sekunniksikaan vieläkään.
Oispa ihanaa pitää ulkona ilman vaippaa!Täytyykin tehdä se kun seur lämpimät tulee! Toivon niin että nuo mahavaivat loppuis ja heräily. Sairaalassa ollaan ti 8-14 ja sen lisäks kaks päivää tulee samanlaista.Haluisin niin että tää vaan selviäis. Mut huonolta vaikuttaa kun tuon Almiron peptin kanskin tuntuu olevan maha kipee.

Onks täällä enää muita jotka heräilee öisin vai onko Niki ainoo...?


Mukavaa viikonloppua kaikille.
 
Huomenta. Meillä heräillään edelleen. Eli se vanha sama rutiini jatkuu, Piipeys käy syömässä 5-9 kertaa yössä. Illalla syö yhden tissin, nukahtaa 45 min ajaksi ja sitten syö toisen tissin. Siirrän hänet imun loputtua omaan sänkyyn. Noin 2h kuluttua hän kömpii sänkynsä viereiselle tissille ja syö sen kahteen kertaan, siirrän omaan sänkyynsä. Sitten taas tunnin päästä tullaan sängyn keskelle ja syödään siitä rinnasta kahdesti. Omaan sänkyyn. Sen jälkeen vielä laidan puoleinen tissi ja jos kello onkin lähellä 6:a niin vielä sängyn keskelle syömään.
Päivällä (9h aikana) isä oli saanut juotettua 1,5 dl maitoa mutta vaipat oli ihan kuivia. Ruokamääräksi päivällä on vakiintunut 2 tl lihasosetta ja 5 tl vauvajugurttia. Illalla yritetään uudelleen ja silloin annetaan vähän nakkia ja aikuisten rahkaa 3 tl.
Jos yritämme juottaa velliä niin sitä menee maksimissaan 30 ml.

Painonpudotus: nyt ollaan samassa kuin 2v sitten. Vähän pitäis saada vielä pois. Tasaantuu varmaan kun pääsee liikkumaan..?
 
Mitzy: kiitti tosta lääkärin kommentista atooppisesta ihosta! Vähän auttoi siihen huoleen, et onkohan pojalla allergiaa. Ihottumat parantuneet huomattavasti parin päivän hydrocortisonin käytöllä. Tuli muuten mieleen noista teidän allergioista ja kertomistasi ruuista, et itse en ainakaan ole pystynyt syömään tomaattia missään muodossa (ei edes tomaattisosetta kypsennetyssä ruuassa) enkä mansikoita tai appelsiinia täysimetyksen aikana. Pojalla alkoi melkein välittömästi posket helottaa. Nyt ollaan kaks kertaa kokeiltu hedelmäsosetta, missä on appelsiinia mukana ja sitä voi jo syödä.

Nikin emo: Niki ei todellakaan ole ainoa joka heräilee. Meillä heräillään vieläkin vähintään neljä kertaa yössä, pahimmillaan joku 7 kertaa. Tissillä käydään ehkä 2-4 kertaa. Viime yönäkin kumosin ukkelin takaisin makuuasentoon lähes kymmenen kertaa. Meillä heräilyt ei ole mitään puhinaa ja ähinää vaan yleensä ihan suoraa huutoa johon ei juurikaan taputtelut auta. Rauhoittuu melkein parhaiten itsekseen. Koskaan ei olla vielä siis nukuttu koko yötä, ennätykset unien pituudessa taitaa olla 5 tuntia. Sellaisia pätkiä ollut alle kymmenen kertaa koko ikänsä aikana.

Jaahas, taas herättiin. Viikonloppuja!

Zucchero + Sisu 8kk 4pvä
 
Toivois että kaikki maailman vauvat nukkuis.....
:)
Mut jotenkin lohduttaa jos ei ole ainoa joka joutuu valvomaan. Parilla tutulla samanikäiset ja he nukkuvat yöt hyvin....
Ja meilläkin siis ei ole mitään ähinää ja puhinaa, tai on sitäkin, mutta se mikä vaivaa on itku ja joskus mahakivut niin, että itkeskelee ja vääntelehtii ja valvoo esim tunnin puoltoista.
Piti mennä Maailma kylässä -festareille,mut sen verran meni keli märäksi ettei viitsinyt.Pitää kattella huomenissa, siellä on hauskaa lastenohjelmaa.
 
nikin emolle, et tosiaan oo yksin, täälläkin heräillään. Eeti herää yleensä 1-2h välein, nyt parannuksena entiseen on tullut yksi pidempi 3-4h pätkä yöhön.Onneks!!ei siis koskaan oo nukkunut pitempään kun ton 4h.osa heräilystä on masun vääntelyä, osa vaan suoraa huutoa johon ei auta muu kuin tissi.
välillä oikein vatuttaa kuunnella muita, mun lähipiirissä kaikkien vauvat nukkuu koko yön :kieh:

hexa tsemppiä!!auttaisin teitä todellakin jos vaan osaisin.

Tiinin Aadalle onnittelut!Meillä kävellään kyllä tukea pitkin mutta ei vielä muuten. Eetin isä on kävellyt 9kk ikäsenä, saa nähä lähteekö tää tässä parin viikon aikana... :whistle:

väpä mää en muuten tajua mikä siinä on et aina vahingossa tulee syötyä jotain mitä ei pitäs...mäkin eilen ihan hups vaan söin sipsejä!...että hyvin menee laihis :D se hyvä puoli noissa eetin allergioissa nyt on että mäkään en voi syödä hampurilaisia tai pitsaa tms. kun niitä ei meidän kylältä saa gluteiinittomina...maistoin kerran mäkin gluteiinitonta hampurilaista ja luoja että se oli kamalaa!ennemmin ottasin selkääni ku sitä söisin.
onnea asuntokaupoista!

nyt pikapikaa laittaan itteeni, ollaan anoppilassa..

d. ja Eeti 8kk 2vko
 
Ihanan aurinkoista päivää!

Kovasti voimia taas valvottajien äideille ja muutenkin ongelmien kanssa painiville!

Minä tulin kovin omanapaisesti kyselemään, että pitääkö huolestua....?
Poika on kääntyillyt jo monta aikaa selältä masulleen lattialla ja nyt ei enää käänny. Tuntuu kovasti pistävän hanttiin aina, kun yritän "muistuttaa" että miten se tapahtuu kääntämällä häntä kyljelleen ja asettamalla käsiä oikeisiin paikkoihin, jotta pääsisi ympäri yms.
Kovasti kyllä vetää itseään käsillään eteenpäin (eli ryömii), kunhan laitetaan masulleen lattialle ja istuu tomerasti laitettaessa istumaan. Tuleeko tällasta takapakkia aina vai onko joku taantuma...???? On kyllä aika paljon laitettu häntä istumaan viime aikoina, kun sillon ei pulauttele niin kamalasti ja leikkiminen maistuu eri tavalla istuen.
Neuvolassakin lääkäri totesi pojan olevan kauttaaltaan hidas kehittymään.... mitä se sitten ikinä tarkoittikin?
Esikko meillä kun piti niin kovasti vauhtia yllä ja käveli jo tuon ikäisenä, niin en oikein osaa suhtautua tällaisiin taantumiin.
Mitä olette mieltä, otanko yhteyttä neuvolaan?

Mamitus2 ja nappula
 
nikin emo: tuli tuossa mieleen, että muistihan lääkärinne ohjeistaa, että pyydätte jokaisesta maito-ostosta kelaa varten laskelman. Jossain vaiheessa tulee se 600? oma vastuu täyteen niin saatte loppuvuoden 1,5?/ apteekkikerta...mutta kela siis vaatii kaikista reseptiostoista kuitit...

sit omaa napaa: 8kk neuvolassa 9450g ja 71 cm pää 46,4cm...tukia pitkin kävellään ja pari sekuntia pysytään ilman tukeakin...muuten ihan jees allergioidenkin suhteen...
 
heippa taas pitkästä aikaa...lähes päivittäin ooon käynyt teidän jutut lukemassa,mutta kirjoittelu jäänyt...en tiä miksi
Meillä ollaan taas kipeänä,olihan Annu tossa kokonaisen viikon yskimättä ja nyt yskinyt oikeiin kunnolla kohta viikon. tuntuu ettei pahene muttei paranekkaan,täytyy varmaan huomenissa tilata tolle lääkäri ettei pääse hengitys menemään tukkoon niinkuin viimeksi. Silloinhan lähdin hakemaan "mielenrauhaa"lääkäristä ja sitten oltiin osastolla kun hengitys ihan tukossa enjkä sitä mitenkään itse huomannut eli hengitys ei ollut mitenkään vaikeampaa.
Meillä herätään kanssa kerran yössä eli on aika luxusta moniin verrattuna. nyt vaan on tylsää kun Annu juo maitoa niin toi lima lähtee oikein kunnolla liikenteeseen ja seuraava tunti meneekin sitten yskiessä. Muutenkin kun Annu on aamuvirkku =( herää ihan viimeistään 6.15 ja sitten menee jo ysin aikaan seuraaville unille.
Meillä Annu vasta ryömii vähän on yritystä nousta pystyyn mutta hyvin vähän,kaippa tuo jatkuva sairastelukin vie vähän voimia.
Eilen olin likkojen lenkillä,sain olla kokopäivän ihan itekseni..kamala massa/ryyppäys tapahtuma.
Annu taitaa olla porukan lyhyin oli 8kk 1vko neuolassa 67.2cm
 

Yhteistyössä