tässä todella hyvä mokkapalaohje

Suklaapalat
(16 annosta)

Pohja:
3 kpl kananmunaa
1 dl sokeria (1dl=85g)
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl mantelijauhetta
1 dl ohratärkkelysjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
2,5 dl Flora Vispiä
5 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl sokeria (1dl=85g)

1. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka (halkaisija n.26 cm).
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti muna-sokerivaahtoon.
4. Paista pohjaa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia.
5. Kumoa tarjoiluvadille ja anna jäähtyä.
6. Vatkaa Flora Vispi, kaakaojauhe ja sokeri vaahdoksi.
7. Pursota tai levitä kuorrutus kakun päälle.
8. Leikkaa kakku paloiksi ja koristele halutessasi halkaistuilla mansikoilla.

Mokkapalojen -piirakka
(pellillinen)

¾ dl sulatettua margariinia
3 ¾ dl maitoa
1-2 munaa
7 ½ dl vehnäjauhoja
3 ¾ dl sokeria
3 tl leivinjauhetta

1. Sekoitetaan 1 ryhmän aineet keskenään (jauhot) ja 2 ryhmän aineet keskenään (muut aineet).
2. Yhdistetään seokset.
3. Kaadetaan leivinpaperin päälle uunipellille.
4. Päälle esim. 1) omenalohkoja, kanelia ja sokeria 2) raparperinpaloja ja fariinisokeria 3) marjoja, sokeria ja perunajauhoja.
5. Paistetaan 200 asteessa noin 20-25 min.
6. Tulee myös herkullista suklaapiirakkaa, kun laittaa pohjaan lisäksi 1 rkl Cacao _kaakaota.
7. Päälle suklaakuorrutus, joka levitetään juuri uunista otetun kuuman piirakan päälle.

Kuorrutus:
1 pkt tomusokeria, 1 rkl Cacao _kaakaota, 4 rkl kylmää vettä ja 4 rkl sulatettua margariinia.
Aineet vain sekoitetaan keskenään

 
aippä76
Leivottiin tytön kanssa kokeeksi tällä ohjeella. Jouduin vain vaihtamaan taikinan isompaan kulhoon kesken aineiden laiton,kun ohje olikin aika suuri tai siis taikinaa tuli paljon. HYVÄÄ TULI JA MUHKEA POHJA. Tätä ohjetta käytän jatkossakin. KIITOKSIA OHJEESTA!!!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.04.2005 klo 07:49 MymmeliMyy kirjoitti:
:attn: empäs ole ikinä noin ihanaa mokkapala maistanut... :flower: kiitokset sinulle!!!! taidan kokeilla samaa ohjetta myös omenapiirakkaan :p
onnistu muuten kyvin kun jätti kaakaojauheen pois ja ripottelin pinnalle omenakuutioita, kanelia ja sokeria.nam!
 
Kata04
Joku kysyi, onnistuuko vähemmällä rasvalla ja sokerilla.
Mä olen tehnyt pointsi-version omasta mokkapalareseptistäni ja tää on hyvä ja suht kevyt. yks pala 3 pistettä

Mokkapalat

3 munaa
2 dl sokeria
2 dl maitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
100g 60% margariinia (säästä tästä 2 rkl kuorrutukseen!)
2 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus:

3 dl tomusokeria
2 rkl sulaa margariinia (taikinasta säästetty)
2 rkl vahvaa kahvia
1,5 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

KOKO LEVYSTÄ TULEE 67 PISTETTÄ JA KUN JAAT LEVYN 20 OSAAN ON YKSI PALA 3 PISTETTÄ!


 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 05.06.2005 klo 19:55 vieras kirjoitti:
Tulisko siitä pohjasta hyvä vaikka tekis puolet annoksesta?
kyllä, tein just niin, että puolitin tuon ap reseptin pohjan, silti aikas paksu pohja. Mutta kuorrutus tietenkin ohjeen mukaan, sitä ei siis puoliteta. Erittäin hyvää!
 
herkkusuu
Leivoin eilen just poikani 4-vuotias synttäreille mokkapaloja, joten luen tämän ohjeen liian myöhään. Itse olen myös sitä mieltä, että usealla munalla saa paksun pohjan ja teen pakkaseen aina niin. Mutta lasten kutsuille teen aina hieman ohuemman pohjan ja leikkaan mokkaneliöistä mokkakolmioita. Aikuisetkin ihasteli pikkuisia mokkakolmioita.

Ja koristelemalla puolet pellistä kookoshiutaleilla ja puolet vaikka suklaahipuilla, voit taiteilla todella pienistä (lapsille sopivilla siis) neliöistä shakkiruudun tarjottimelle.

KIITOS ohjeesta, kokeilen heti kun nuo edelliset loppuvat. Mutta lopuksi vinkkinä herkkusuille, jotka RAKASTAVAT SUKLAATA, että itse teen kuorrutuksen näppituntumalla niin, että laimennan mahdollisen kökköröisen massan kahvilla/voilla (maito ja kuohukermakin tosi hyvä), ja kun lopuksi vielä lisään ihan oikeata suklaata (eilen laitoin puolet levystä) kuumaan kuorrutukseen, niin avot! Suklaan lisääminen paksuntaa kuorrutusta, joten liian vetelän kuorrutuksen saa ainakin niin samenttisen paksuksi. Muutama suklaapala kerralla, niin voi seurata miten edistyy.

Kommentit tosiaan niin herkullisia, että taidan kokeilla tuota heti huomenna viikonlopun vieraille... Pohjan ohje vaikuttaa aika kuohkealta. Kiitos
 

Yhteistyössä