Tammi-Helmikuun Taaperot 2014

  • Viestiketjun aloittaja miss_piggy
  • Ensimmäinen viesti
miss_piggy
margareta, ihan hyvin, nyt juo vettä oikeastaan vain ruokailun yhteydessä ja sitten jos touhuaa paljon niin saattaa pari hörppyä ottaa ensimukista mutta siihen jää.

Meidän viime yö oli jotain aivan kauheaa. Meni osimmoilleen näin:

Jätkä heräsi 03. Annoin vettä. Nukahti tai ainakin oli hetken rauhassa kunnes alkoi kierimään ja pyörimään ja ähisemään. Annoin vähän lisää vettä ja vaihdoin vaipan. Ei rauhoittunut. Joskus 04 alkaen silittelin ja hyssyttelin, ei auttanut. Hain maitoa kun ajattelin että rauhoittuu. Tässä vaiheessa itki jo. Veti 150ml maitoa mutta jatkoi ininää. Otin meidän sänkyyn viereen, missä vain itkua tihrusti edelleen. Alkoi itkemään hysteerisesti kunnes rauhoittui kun otin syliin ja heijasin. Meinasi nukahtaa siihen mutta aina heti kun laskin sänkyyn, alkoi itku uudelleen. 06:15 luovutin ja noustiin ylös. Jatkoi itkemistä. Keittiössä annoin pojalle vähän jogurttia jonka seassa särkylääkettä ja vaihdoin vähän vaatetta. Jätkä oli niin väsyneen oloinen että takas kamariin mentiin 06:30 ja poika nukahti saman tien. Noustiin sitten ylös 08:30 ja uudelleen poika meni taas päikyille 11:00 kun oli jotenkin naatti. Nukkui vajaan tunnin ja vielä 14:30 yksille päikyille joilta heräsi 15:30.
Yöunille särkylääkkeen kera 20:00 ja nukahti taas melkein heti.

En tiedä mikä vaivasi, mutta todella rauhatonta oli ja tosiaan tänään oli pakko ottaa kolmet päikkärit kun eilen illalla sitten nukahti kuitenki vasta joskus 20:30-21 ja 04 jälkeen ei oikein enää nukkunut.
 
Meillä on nyt pari päivää ollu lämpöä lapsella. kivasti kaikki neljö kulmahammasta tekee yhtäaikaa tuloaan. Ruoka ei juurikaan maistu. Tein hedelmäsoseesta jäätelöitä vaan eipä tuo osannu sitäkään syyä, kun ei tiedä mikä se on. Ähh.. No jospa ne kohta tulis läpi niin helpottas elämää.

Muuten oikein tasaista kotielämää. tulevalla viikolla mulla on tatuointi aika, kun vihdoin sain varattua jatkoajan :D Melkein vuosi sitten kävin jo tuon ottamassa, mutta viimeistely vähän on unehtunut.
 
miss_piggy
Mullakin on tatuoinnit työn alla. Selässä on yksi vanha jota pitäis tuunata loppukuusta, olkavarressa on yksi jonka otin noin kk sitten mutta en ole täysin tyytyväinen joten menen toiselle taiteilijalle sitä korjailemaan/ottamaan pientä lisäystä. Ja nilkassa on yksi jolle pitäis kanssa jotain tehdä.

Tänä aamuna poika heräsi 05. Sitten taas noustiin 06:15, valvottiin tunnin verran ja takas nukkumaan, ylös noustiin 08:40. Ihme yökukkuja.
 
Mulla on myös kolme. Nilkassa ja lavassa sellaset melko isot ja ranteessa sit pieni teksti. Ja lisää tekis mieli, mutta jos ton lavan saa nyt valmiiksi niin ehkä vähäksi aikaa kuume laantuu :)
 
Viimeksi muokattu:
Täälläkin ihan tasaista arkea elellään. Mitä nyt meikäläisellä hormonit ihan sekaisin, edelleen jatkuvan imetyksen ansiosta kaiketi. Kierrot on ihan mitä sattuu 25-32 päivän välillä, mielialat heittelee mahdottomasti. Ei tää tällasta ollut ennen raskautta ja pojan syntymää. Oon ollut pari päivää ihan totaalisen hermoraunio, nyt onneksi tuntuu helpottavan...

Pojalle puskee poskihammasta, yksi on tuloillaan ikenestä läpi ihan justiinsa. Sekös se on vähän öitä rikkonut, tietysti just kun ehdittiin tottua klo 20-06.30/07.00 öihin. Tänään onneksi sain pojan nukahtamaan aamulla vielä viidestä puoli seitsemään.
 
miss_piggy
Meidän viime yö: Jätkä nukahti klo 19, herää klo 01 eikä meinaa enää nukahtaa. Pyörii ja peppuroi ja taas annoin maitoa pullosta, vettä pullosta, vaihdoin vaippaa ja otin viereen kunnes nukahti siihen joskus klo 04:15. Valvoin siis monta tuntia yöllä putkeen pojan touhujen ja levottomuuden takia. Sitten aamulla poika heräsi kuitenkin lopullisesti jo 07:30 :x En tajua mistä nuo yölliset rauhattomuudet nyt johtuu.
Suussa ei näy mitään uusia hampaita eikä ikenet oo turvoksissa mutta joku ihan selkeästi vaivaa.
Ennen ei siis ole tällaista ollut.
 
Meillä on myös ollut tuollaista yöllistä heräilyä ja valvoskelua. Poika saattaa kahdelta herätä ja siinähän sitten valvoskellaan tunti tai pari. Onneksi tulee välistä hyviäkin öitä, kuten viime yö oli.

Poika tuossa hetki sitten halusi itse pestä hampaansa, pureskeli harjaa ja yhtäkkiä huomasin, että ikenestä alkoi vuotaa verta. Poskihammas putkahti oikein kunnolla ikenestä läpi. Josko helpottaisi hetkeksi, kunnes seuraava hammas alkaa tulla läpi.
 
Viimeksi muokattu:
Saa nähdä miten meidän yö menee kun tänään siirrettiin pojan sänky omaan huoneeseensa. Päikkärit jo nukkui omassa huoneessaan eikä mitään ongelmaa silloin... Yö onkin sitten asia erikseen, oletan.

Särkylääkettä sai ennen nukkumaanmenoa, koska hampaat näytti ihan tosissaan nyt kiusaavan pientä herraa.
 
miss_piggy
Me ollaan vissiin kohta ainuita kellä poika on vielä samassa makkarissa :D No ei oo omaan huoneeseen siirto niin kauan kyllä ajankohtaista kun öisin heräilee. En jaksa raahustaa jatkuvasti toiseen huoneeseen rauhoittelemaan, helpompaa kun on tuossa ihan "käden ulottuvilla".
 
Tuota heräilyä mä tässä pohdinkin, kun ryhdyin suunnittelemaan pojan siirtämistä omaan huoneeseensa nukkumaan. Tähän astihan on ollut niin näppärää vaan nostaa poika pinniksestä syliin ja tissille uudestaan nukahtamaan... Vaan eipä tuo yö niin kamala nyt ollut. Poika simahti illalla ennen kasia, joskus ennen yhtä heräsi ja kävin olohuoneen sohvalla imettämässä, siitä sitten taas kannoin takaisin sänkyynsä nukkumaan. (Tosin välissä oli vaipan- ja pyjamanvaihto kun pissasi tissillä ollessaan niin ison pissan, että vaippa petti. Meni samalla omatkin vaatteet vaihtoon...)
Rauhassa sitten nukkui jonnekin puoli viiteen, kunnes heräsi ja silloin sainkin nukutella tunnin verran, ennen kuin poika sai uudestaan unta. Tuollaista aamuyön valvoskelua on ollut nyt jo pidempään. Aamulla herättiin puoli seitsemältä.
Kertaakaan poika ei herännyt hädissään, vaikka yksin omassa huoneessaan nukkuikin. :)

Ihan hyvin siis meni ainakin ensimmäinen yö omassa huoneessa.
 
miss_piggy
Meilläkin meni viime yö ihan kivasti, poika nukahti joskus 20:30 jälkeen, heräsi joskus 02 hetkeksi ja laitoin tutin suuhun, jatkoi nukkumista. Sitten heräili 05:50 ja annoin vähän vettä, tutti suuhun ja jatkoi unia. Ylös noustiin lähemmäs puoli 8. Pitkästä aikaa oli oikein leppoisa yö siis kun toinen ei valvoskellut ja heräillyt vähän väliä.
 
Silloin ku me siirrettiin omaan huoneeseen poju, niin syy oli just tuo yölliset heräämiset. Ei ollu nälkä eikä mikään, kunhan vaan heräili ja sillon ei kukaan nukkunut hyvin. Omaan huoneeseen siirron jälkeen kaikki nukku paremmin.

Meillä kiusaa kulmahampaat pojua vielä, pari päivää meni tosi vähällä ruualla mutta nyt jo alkaa maistua ruoka :)
 
miss_piggy
Täällä on tullu löysää kakkaa monta päivää ja monta kertaa päivässä. Välillä semmosia kivoja niskap*skoja :D En tiedä voiko olla yhteydessä joskus hamassa tulevaisuudessa puhkeavaan kulmahampaisiin tms. Vai pitäiskö hakea taas precosaa varmuuden vuoksi.
 
|O Väsynyttä päivää meiltä!

Täällä on yöt menneet ihan höpöksi. Viime yönäkin poika heräsi kolmesti eikä muu kelpaa rauhoittumiseen kuin tissi. Sitten kun vien takaisin sänkyynsä, havahtuukin täysin hereille ja alkaa huutamaan. Ei kelpaa silitykset eikä sylitykset, vaan täytyy saada tissi suuhun.
Joka yö (yleensä klo 03.30) herää ja joudutaan nukuttamaan jopa 1,5 tuntia kunnes viimein saa uudestaan unta.

Jotta levotonta on. Välillä on päikkäreillekin mukamas vaikea jäädä omaan sänkyynsä ja huuto tulee. Kumma vaihe taas. Toivottavasti kohta loppuu!
 
Me asutaan kaksiossa joten poika nukkuu samassa makkarissa. Uskon että nukkuisi paremmin yksin, havahtuu mun pyörimisiin ja sama toisinpäin. Mutta ei oikein voida siiryä olohoneeseenkaan nukkumaan joten tällä mennään.

Luulen että meillä tehdään hampaita, ruokailut huonoja eikä hampaita saisi harjata. Tänään nosi lämpö 38,5. Ei mitään muuta oiretta.

Meillä nukutaan nykyään kerran n. 2h unet ja 19-6.30 mennään heräämättä. Toisinaan kyllä herää 5 aikaan mutta annan touhuta kunnes nukahtaa ite uudestaan.

Pojalla ihan mahdoton kiipeilyvimma, parhaimmillaan oon löytänyt sen ruokapöydän päältä. Pelottaa koska tulee pinnasänystä yli.
 
miss_piggy
Täällä kanssa tuo hampaiden pesu on nyt hankaloitunut, ennen antoi sentäs alahampaat pestä kunnolla mutta nyt lyö kielen eteen kun koittaa hinkata. Ei auta se, että antaa pojalle oman harjan käteen ja pesee itse toisella, kaikki keinot on siis kokeiltu. Väkisin, houkuttelemalla, leikkimällä, vesihanan alla lontraamalla, ei vaikutusta :D

Meillä on nyt taas menneet yöt ihan hyvin, poika menee nukkumaan siinä 20-21, ja yöstä riippuen saattaa ekan kerran herätä vasta joskus 06 jolloin annan vähän vettä, ja sitten jatkaa nukkumista ja noustaan 07-07:30 paikkeilla. Toisinaan taas on vettä joutunut antaa pari kertaa mutta nyt on nuo monen tunnin kestävät yöheräilyt taas jääneet.

Poika löysi tänään puistossa hiekkalaatikon riemut. Joltain oli jäänyt puistoon hiekkaleluja ja siellä oltiin pojan kanssa, niin ei olisi millään halunnut lähteä pois kun innostui lapiolla kaivelemaan. Suuttui kun nostin takaisin vaunuihin että lähdetään kotiin kun tuuli niin kylmästi :) Täytyypä mennä jatkossakin hiekkikselle niin jätkä saa leikkiä.

Precosa alkanut auttaa taas löysään kakkaan, kiinteytynyt huomattavasti.
 
Meillä poika ei malta laisinkaan leikkiä millään ulkoleluilla, pitää kiivetä, tutkia ja juosta. Hippaa leikkii, paras kaveri siihen on koira...

Kiipeily ihan mahdotonta, oon nyt löytänyt Leon mtaman kerran ruokapöydän päältä.. Odotan kahulla koska tulee pinnasänystä yli laidan.

Meillä hudetaan onneks kurkku suorana hampaita harjatessa joten pesu on helppoa ;)
 
Meillä poika on innostunut itse pesemään hampaansa. Toki täytyy sitten minun tai isänsä vielä harjata hampaansa kunnolla, mutta hienosti osaa jo itsekin homman. :D

Oltiin koko päivä isäni luona kylässä, tulomatkan eli pari tuntia poika nukkui makoisasti. Menomatkalla pysähdyttiin Ikeaan ostoksille, piti kesää ja valoisampia öitä/aamuja silmälläpitäen hakea pojan huoneeseen pimennysverho. Pari lelulaatikkoakin tarttui matkaan + poitsulle pari nokkamukia ja muita omia astioita lisää.

Viime yö meni edelleen samaa rataa kuin muutkin yöt viime aikoina on menneet. Poika heräsi kolmesti, jossain välissä piti antaa särkylääkettäkin kun oli niin rauhaton ja kitisevä. Ilmeisesti hampaita tulee lisää aina vaan...

Täälläkin aloitellaan kiipeilyä. Matalammille tasoille nousee jo, nyt on yrittänyt sohvapöydälle ja tv-tason päälle kiivetä. Siitä sitten kohta jo hypitään sohvalle jne..

Sanoja tulee kiihtyvään tahtiin lisää.
 
miss_piggy
Meidän jätkä ei suostu liikkumaan pihalla kävelemällä ollenkaan, konttaa vaan jos sitäkään. Muutoin pitää kantaa. Ilmeisesti jotenkin vähän karsastaa kenkiä jaloissa, eikä osaa niillä seistä.

Tänään otettiin vain yhdet päiväunet. Poika taas yöllä heräsi yhdessä välissä ja nukahti about 1-2 tunnin päästä. Herättiin sitten aamulla 08:20 ja päikyille meni 12:00. No, ei malttanut nukkua kuitenkaan kuin tunnin, ja yöunille mentiin sitten 19:00.

Saa nähdä moneltako nyt tulevana aamuna herää ylös.
 
Heippa taas pitkästä aikaa! :) lueskelen kyllä säännöllisesti täällä mutta sitä on mukamas niin iso homma kirjotella itse kuulumisia :D

Meillä on tasaista arkea. Tyttö oppi kävelemään 1v 1kk iässä ja nyt jo juoksee :) Ulkona myös kävelee mielellään, mutta lumen ja hiekan syönti menee kaiken edelle :D Kiipeilemällä pääsee myös joka paikkaan. Sohvalle on kiva kiivetä hyppimään ja saa äiti ja isä sydän syrjällä katsoa ettei vain tipu alas, kun ei paljoa päätä huimaa :)

Yöt menee nykyään hyvin. Tyttö nukahtaa n. klo 20 ja herätään 7-7.30. Yhdet päiväunet nukkuu n. klo 11.30-14. Täällä siis kaikki hyvin :) pikkukakkosesta jo haaveillaan ;)
 
En syö pillereitä, muttei ole nyt vielä ainakaan suunnitelmissa kakkonen.

Käytiin tänään neuvolassa hakemassa MPR-rokotus ja samalla katsottiin pojan mitat. Olin aika yllättynyt siitä, ettei pojan paino ole reilussa kuukaudessa noussut vaan hieman jopa pudonnut. Ei mitään hälyttävää kuitenkaan, pituutta oli tullut reilu sentti lisää.
Käydään nyt sitten kasvukontrollissa tuossa parin kuukauden kuluttua ja öljylisä otetaan taas säännölliseen käyttöön.
Imetyskerrat taidan lisätä kolmeen kertaan päivässä kunnes poika kunnolla tottuu lehmänmaidon makuun.
 
miss_piggy
Meillä ei ole painoa eikä pituutta otettu pitkään aikaan, eivät ottaneet edes neuvolassa silloin kun MPR-laitettiin. Uskon että tuo painon putoaminenkin on ihan normaalia kun liikkuvat kuitenkin enemmän.
Meillä ei onneksi siitä MPR:stä tullut yhtään mitään oireita, odotin edes pientä lämmönnousua vaan ei ilmaantunut sitäkään.
 
Meillä pojan kasvua on seurattu ahkerasti, ollut kai melko maltillista. Tuo pieni painonpudotus laitettiin kyllä ihan liikkumisen piikkiin, kun ei sentään kasvamatta ole ollut kuitenkaan. 1,2 cm pituutta lisää ja päänympäryskin oli kasvanut n. 8 mm edellisestä mittauksesta. Tämän mittauksen kyllä suoritti th-opiskelija joten pientä heittoa saattaa tuossa päänympäryksessä olla siihen mitä oma th olisi mitannut.

Joskus kesäkuussa mennään kasvukontrollissa käymään ja siihen asti pidän tuon öljylisän päivittäisessä käytössä.

Just kun yksi poskihammas puhkesi ja lakkasi kiusaamasta, niin jo sieltä alkaa seuraava tehdä tuloaan ja taas ollaan öisin levottomia.

Tänään sentään nukuttiin aamulla puoli seitsemään.
 
Meillä on ens kuussa 1v4kk nvl. Kotimittauksella saatiin tulokseksi toissapäivänä 78.3cm ja n. 11kg.tosin vaatteet ja vaippa päällä. 1v nvlssa oli silloin 75,7cm ja n.10.1kg

Nyt miehen kanssa on "päätetty" että alamme yrittämään toista kun kehokin käynnistyi. Pillereiden lopettamisen jälkeen meni 67vrk kun alkoi menkat. Aikaisemminhan oli että mies ei ollut niin innoissaan asiaasta ja olimme vähän et tulee josnon tullakseen. Mutta nyt mies itse sanoi, että yritetään tosissamme toista.

Meidän päivä alkoi tänään pikkuisännän jutustelujn klo 10.25.
 

Yhteistyössä