Tammi-Helmikuun Taaperot 2014

  • Viestiketjun aloittaja miss_piggy
  • Ensimmäinen viesti
miss_piggy
Täällä ei vieläkään ole tullut kulma/poskihampaat läpi. Näkyy ikenien läpi sellaista valkoista mutta edelleen on vaan neljä hammasta ylhäällä ja neljä alhaalla. Huomenna tulee parvekkeen lasitus meidän kämppään ja asentaja tulee heti aamulla 08 jälkeen. Kiva kun just siinä kaikki aamutoimetkin olisi meneillään.

Ajattelin alkaa väkertämään ajankuluksi tuollaisia tuttinauhoja. Koitan niitä toukokuun lopulla sitten myydä jos joku haluaa ostaa kun täällä on sellainen siivouspäivä-kirppistapahtuma ja ilmaiseksi sai varata myyntipaikan kaupungin keskustasta.
Tilasin jo tarvikkeitakin netistä. Täytyy vaan askarrella sitten aina silloin kun poika nukkuu, muuten ei tuu mitään :D
 
Meillä on taas pari viikkoa oltu flunssassa. Tytöllä on ikävä taipumus laryngiitteihin ja joka kerta ovat vaatineet käynnin päivystyksessä. Ja tulevat tietty yöllä... Viime yönä nousi korkea kuume ja kävin varuiksi tänään lääkärissä kysymässä että eikö nyt mitään lääkettä voisi saada kotiin. Kirjoittikin sitten tablettikortisonia. Eli seuraavaksi ehkä säästytään yölliseltä ajelulta.
Tyttö on nyt 1v ja 2kk ja etenkin paino on laahannut koko ajan. Ja oli kans jopa tippunut viimeksi (n. kuukausi sitten). Silloin painoa oli 8,7kg ja pituutta 76cm. Kiinteiden syöminen onkin ollut aina aika nihkeää, mutta on nyt parantunut viimeisten viikkojen aikana.
Meille 2 on hyvä lapsiluku, eli ei enää yritystä. Ikääkin on jo sen verran, että edes mahiksia ei välttämättä enää olisi. Vähän haikea olo, ettei koskaan enää vauvaa. Vaikka toisaalta myös helpottunut ettei tarvitse käydä läpi raskaaksi tulemisen ja raskaana olemisen stressiä. Eikä sitä huonounista pikkuvauva aikaa.. Mutta onhan se syntymän ihme jotain ainutlaatuista ja vastasyntyneet ihania:)
 
miss_piggy
Täällä on kauhea meteli kun nyt niitä parvekelaseja asennetaan, poika vaan vetelee sikeitä seinän takana :D Ihme että saa tälläsessä metelissä nukuttua.

Viime yö oli tosi rauhaton taas, heräili 1-2 tunnin välein sellaiseen itkukitinään ja piti aina laittaa tuttia takaisin suuhun ja pari kertaa annoin vettä. Olis varmaan pitänyt antaa illalla särkylääkettä kun silloin nukkuu huomattavasti paremmin. Mutta toisaalta taas jotkut yöt on sujuneet ihan hyvin ilman särkylääkettäkin.

Maitohappobakteeri-tabletteja ostin pojalle ison purkin. Sellaisia purutabletteja, kun osaa niitä jo kerran syödä. Pysyisi maha paremmassa kunnossa. Täällä tuntuu kovasti tuon kakan koostumus vaihtelevan. Luultiin jo toissa päivänä että tulee joku ripuli kun illalla tuli ihan vetinen kakka, mutta se oli vain se yksi ja nyt on ollut taas kiinteämpää.
 
Meillä nukuttiin yö pitkästä aikaa hyvin. Joskus kasin jälkeen illalla unille, puoli neljältä kävi tissillä ja siitä nukkui kuuteen asti aamulla.
Ei varmaan kuukauteen ole noin hyvää yötä ollut.

Mitä vaippoja käytätte öisin? Meillä poika on alkanut pissaamaan öisin niin paljon, että lähes joka yö vaippa pettää. On kokeiltu isompaa housuvaippaa, mutta ne falskaa löysyyttään. Päiväkäytössä olevat housuvaipat (Pampers ja Naty) ei riitä öisin. 4+ koon teippivaipat ei nekään riitä. Libero ja Muumivaipat ei käy.
Kiva kun noi pissavuodot tapahtuu yleensä pojan ollessa rinnalla, siinä menee meikäläiselläkin vaatteet vaihtoon. Välillä on sitten sängystä lakanat pissassa.

Johtuuko sitten MPR-rokotteesta vai hampaista, mutta poika ei ole tänään suostunut syömään oikein mitään...
 
Meillä edelleen vain ja ainoastaan käytössä Toujoursin vaipat. Teipissä 5 koko Ja jos housuvaippa nii 4 koko. Ikinä nuo ei oo vielä meillä falskannu ja alusta asti noita käytetty.

Meillä herättiin tänään JO 9.30. Ehkä pikkuhiljaa päästään normaaliin lapsiperhe rytmiin :)
 
miss_piggy
Meillä on yöllä käytössä Toujours koko 5. Sitten monesti aamuyöllä olen laittanut Liberon 5, kun olen tiennyt että poika nukkuu enää max 3h ja sen aikaa tuo housuvaippa kestää. Siis koko yö ei menisi housuvaipalla, vaan falskaisi.

Päivisin on sitten käytössä jotain seuraavista:
Pampers koko 4 housuvaippa (tosi iso vyötäröltä vaan meidän pojalle)
Libero koko 5 housuvaippa
X-tra Maxi+ housuvaippa
tai Muumi Maxi+ housuvaippa.

Nyt ostin yhden paketin jemmaan jo Liberon kokoa 6, vois testailla sitten kun nuo vitoset loppuu :)

Täällä on kyllä nyt mennyt useampi yö niinkin että vaippaa ei oo tarttenut vaihtaa, ja monesti sen vaihdan aamuyöstä samalla kun annan vettä, vaikkei siellä olisi paljon mitään. Nukkuupahan sitten paremmin.
Ja kun yövaipan laitan illalla, niin jos poika on se jonkun aikaa päällä ennen kuin sänkyyn asti menee, niin kokeilen vielä ettei sinne oo tullut pissaa ennen kuin nukahtaa. Jos on yksikään pissa niin vaihdan vielä kuivan tilalle, ihan vaan sen takia ettei sitten täyty niin kauhean äkkiä.
 
Imetän nyt noin 4 kertaa päivällä ja 1-2 kertaa yöllä. Nyt tavallistakin maitoa juo jo tosi kiitettävästi, siltikään en raaski vielä imetyskertoja harventaa.
Meillä oli muista syistä lääkärikäynti ja otettiin mitat samalla (nyt 13kk) Uudet mitat oli 9,5kg ja 81,5cm. Meillä juostaan tosi kovaa ja ulkona leikkimistä rakastaa. Kulmahampaat näyttävät siltä että tulee kohta läpi, mikä on suuri ihme kun tulevat yleensä tosi myöhään.

Meille ei enempää lapsia tule, nautitaan näistä kahdesta !!
 
Meillä on nyt menty 3 imetyksellä päivisin ja öisin 1. Yli puolivuotiaallehan riittää se 3-5 tehokasta imetystä per päivä.

Yöt näyttäisi parantuneen nyt kun otettiin yksi imetyskerta päivisin lisää ja ruoan sekaan laitan 2 tl öljyä per päivä. Poika käy illalla yöunille siinä n. klo 19.30, herää siinä kahden-kolmen aikaan syömään ja aamulla kuuden aikaan hereille.
 
miss_piggy
Meillä vaihtelee kovasti nuo aamut, poika herää aamusta riippuen 06-07:30. Musta onkin tosi ihmeellistä miten joidenki vauvat nukkuu tyyliin 9-10 asti aamulla kun ei meillä oo koskaan ollut semmosta vaikka sama mihin aikaan menis illalla nukkumaan :D

Eilen huvikseni punnitsin pojan niin painaisi kotipuntarin mukaan noin 11kg. Pituudesta ei tietoa.
 
Pitkän tauon jälkeen päivittelemään meidän kuulumisia:)

Neidillä ikää 1v 2,5kk. Ikiliikkuja luonne! Paikallaan ollaan vain kun nukutaan ja enemmän tai vähemmän kun syödään :) mitenkä teidän muiden muksut, jaksavatko leikkiä paikallaan pidempiä hetkiä? Meidän neidillä ei minkäänlaista keskittymiskykyä, vaan liikutaan paikasta toiseen tutkien kaikkea hätäisesti seuraavan mielenkiintoisen asian jo tullessa näköpiiriin. En tajua miten jaksaa?!?!

Suloinen ja perus iloinen tyyppi! Syö hyvin, nykyään kelpaa vain kotiruoka, purkkiruokaa ei huoli (ei sinänsä ongelma, mutta joissain tilanteissa toisi helpotusta). Lusikalla ja haarukalla on oppinut syömään oikein kivasti, joskus kyllä sormet/kädet eksyy lautaselle ;)

Hampaita 12kpl, kaikki kulmahampaat tuli kerralla. Näyttää siltä että puskee taas uutta hammasta kun sormet menee jatkuvasti suuhun ja välillä parkaisee kivusta:/

Ulkona ja kylvyssä viihtyisi varmaan maailman tappiin saakka:) itkun kautta pois:(

Vaippoina meillä käytössä pampersin nro4, housuvaippa päivällä ja tarra yöllä. Yövaippa on ääriään myöden täynnä aamulla mutta vain pari kertaa falskannu, eli koko yö samalla vaipalla mennään.

Neuvolakäynti ensi viikolla, sää nähdä miten neiti on kasvanut viimeisen parin kk aikana.

Niin ja pillereitä syön. Ei toiveita kakkosesta vielä, vaikka miehen kanssa ollaan puhuttu että toinen on tervetullut muutaman vuoden päästä.
 
miss_piggy
Täällä jätettiin nyt pillerit pois. Tai siis tänään olis pitänyt aloittaa uusi laatta taukoviikon jälkeen mutta jätin aloittamatta.
Kakkonen tulkoot jos on tullakseen, yrittämällä ei kuitenkaan yritetä, vielä ainakaan. Ja tuskin heti tärppää, kiitos pco:n ja epäsäännöllisen kierron.
 
  • Tykkää
Reactions: margareta91
miss_piggy
Me ilmoittauduttiin tänään pojan kanssa sellaiseen taapero-diskoon joka järjestetään 29.4 tuossa yhden koulun liikuntasalissa :D Yhden facebookin mammat-ryhmän ja pelastakaa lapset ry:n järjestämä juttu, vaikken itse naamakirjassa olekaan. Naamiaisasu pitäis vissiin olla taaperolla päällä, kirppikseltä löysin sellasen setin missä oli panta joka on niinku hiirenkorvat ja sitte siinä oli mukana sellanen häntäki mutta ku poika ei oikein tykkää mistään ylimääräisistä härpäkkeistä niin saattaa olla että jää pukematta :)
Jos ei anna noita laittaa päälle niin sitten ajattelin pukea sellaisen vanhan aikaisen asun vaan, että housut joissa henkselit, lätsä päähän ja ruutupaita päälle tms. Kunnon maajussi :D
 
Pitkästä aikaa hei! Olen väsynyt. Tuntuu, että koko universumin kaikki muut lapset NUKKUVAT, paitsi tuo meidän poika. Herää ennen kahdeksaa, nukkuu reilun tunnin unet päivällä ja menee vasta kymmeneltä nukkumaan. Tuntuu ihan epäreilulta!!

Päivisin on kuin elohiiren ja Duracellpupun sekoitus. Juoksee ja touhuaa koko ajan jotain. Ja ulkona olisi vaikka koko päivän. Ja me ulkoillaankin 1-3 tuntia joka päivä. Muita vaihtoehtoja ei edes ole, koska poikaa muuten kiukkuaa koko päivän.

Kakkosta ei todellakaan ole siis tulossa :)
 
Sunya, tiedän tunteen. Nytkin sellainen pöhnä päällä väsymyksestä, ettei taas tiedä miten jaksaa koko päivän...
Poika kävi illalla nukkumaan kasin jälkeen, yöllä heräsi neljä(!) kertaa ja aamulla ylös ennen kuutta. Eilen päivällä nukkui 1,5 tuntia päikkäreitä.
Öisin pojan on hankala nukahtaa uudelleen ja saattaa vaatia 1,5 tuntia nukuttamista ja kun tuo nukahtaa vain rinnalle, ei isästä paljon apua ole öiseen aikaan.

Meillä siis oli neljä tai viisi tosi hyväunista yötä ja nyt taas palattiin samaan vanhaan ralliin.

Ulkoillaan meilläkin päivittäin tunti tai enemmän. Ihan mielelläni kyllä vietän aikaa ulkona pojan kanssa, pääsee täältä neljän seinän sisältä pois välillä.
Onneksi kesä tulee kohta, niin ulkona on entistä kivempaa olla vaikka aamusta iltaan. :)

Reilun viikon kuluttua jäädään taas pojan kanssa kahdestaan kotiin kun mies lähtee reissuhommiin pidemmälle. Siinäpä toukokuu meneekin ihmetellessä miten me selvitään arjesta keskenämme sällin kanssa.

Poika osaa kävellä ilman tukea ihan ok, joskin vielä tyytyy lyhyisiin matkoihin ja kävelee ehkä parin metrin pätkiä. Taaperokärryn kanssa porhaltaa mieluiten paikasta paikkaan, oikeastaan ei enää konttaa vaan kulkee taaperokärryn kanssa lähestulkoon kaiken aikaa. Lyhyemmät matkat sitten menee varovasti ilman tukea. Toki välillä tyytyy konttaamaan, esim. autoilla leikkiessä.

Tykkää nykyään piirtämisestä ihan mahdottoman paljon. Tulee siis meikäläiseen ja oppii piirtämään ennen kuin osaa kävellä. :D
Musiikki on myös pojan mieleen, tanssii, "lauleskelee", rummuttaa jne.. Sähköpianoa pääsi vaarin luona testaamaan ja innostui siitäkin ihan kympillä! Setänsä luona on päässyt soittamaan ihan kunnon rumpuja ja se tuntuisi olevan niin meidän pojan juttu. On aina rummuttanut käsillään kaikkea mahdollista ja lienee aika selvää, että omat rummuthan tuolle on joskus hankittava.
Isänsä kanssa soittelee kitaraa ahkerasti. Sieltä puolen sukua tulee siis vahvana tuo musikaalisuus.
 
Voi kuolema... Oon ite nukkunu kaks yötä sairaan huonosti flunssan takia. Ja pätkät jotka nukun, näen painajaisia.Voisi melkein sanoa, että olen jo pari vuorokautta valvonu putkeen. Viime yö oli kyllä pitkä. Nukuin jostakin yhdestä-kahteen ja sitten kuudesta puoli 8. Onneks miehellä on aamuvuoroviikko, niin just ja just tämän aamupäivän pärjää. Mies tulee kolmen jälkeen kotia.
Vaikka ennemmin kai sitä ite sairastaa ku pikkumies. Onneksi hän viihtyy lelujen ääressä suht hyvin. Ruuanki aatteli tänään tehdä uunissa, en tosiaan jaksa napottaa hellan äärellä kauaa. Ruuasta puheenollen, tuntuu että ideat on niin vähissä ja aina pyörii samat ruuat :D Onneksi poikakin on kaikkiruokainen ja mistään ei ole allergioita ilmennyt.

Meillä kans rakastaa ulkoilua ja yleensä ollaankin aamupäivällä päälle 1h ja iltapäivällä sitten 1-2h. Tänään taitaa vaan tuo aamupäivän ulkoilu jäädä. Pojusta on kiva käppäillä ja tutkia maailmaa. Kaupassakin nykyään haluaisi vaan kävellä, eikä suostu kärryihin kuin toviksi. :D

Mitäs vielä.... Eilen illalla poju nukahti puoli 9 aikaan ja tänään klo 8 ylös. Heräsi tänän noin aikaisin, kun itse tukkoisen kärsäni kanssa painelin kuumaan suihkuun niin alkoi huudella :) Toivottavasti tämä menis äkkiä ohi.
 
miss_piggy
Meillä meni jätkä eilen nukkumaan 19 kun päikkärit meni vähän pieleen kun anoppi soitti ja poika heräsi..
No yöllä sitten heräili joskus 02 aikaan ja annoin maitoa pullosta kun ajattelin että on nälkä, samalla kuiva vaippa. 04 heräsi taas ja ihmettelin että mistä tuulee, pullosta vettä ja huomasin että vaippa oli falskannu, ei muuta ku kaikki petivaatteet veks ja pojalle kuivaa päälle. Sitten ei enää saanutkaan unesta kiinni ja pyöri aikansa kunnes otin mun viereen nukkumaan johon sitten nukahti joskus 05. Ylös noustiin 07 jälkeen. Mutta pari edellistä aamua onkin sitten päättänyt että nyt noustaan ylös kun kello on ollut jotain 05:30 paikkeilla... Eikä siis väliä meneekö illalla nukkumaan klo 21 vai 20..
 
Neuvolassa käyty tänään. Mitat seuraavanlaiset: pituus 79.4, paino 9985g, ikää 1v 3kk. Vieläkään ei päästy yli 10kg rajan mutta lähellä ollaan. Tosin käyrät oli lähteneet kunnolla nousuun eli pakko olla tyytyväinen (neidin painon kanssa ollut 'pientä huolta' ihan vauvasta asti).

Musta on niin ihanaa käydä vieraammissa paikoissa neidin kanssa kun esim tänään nvlassa (edellis käynnistä n2kk ja suht uusi terkka) ujosteli ja painoi päänsä niiiiin lähelle mua että sydän suli. Oli siinä varmaan kokonaiset 15min, mitä tapahtuu tosi harvoin kun on niin kova menemään:)

paivih: meillä vähän sama homma ton ruoan kanssa, ideat käy vähiin. Mä olen yrittänyt miettiä viikon menyyn valmiiksi ja hoitaa ruokaostokset kerralla niin on kummasti helpottanut. Joskus googletin noita viikon ruokalistoja netistä, mutta niissä oli usein erikoisempia reseptejä joita en sitten jaksanut lähteä kokeilemaan. Peruskotiruoalla mennään ja onneksi kelpaa:)
 
|O
Ihan kaamea yö taas takana. Poika heräsi kolme kertaa ja viimeisimmällä heräämisellä sitten valvottiinkin kaksi tuntia (03-05). Tissit hellänä kun kaveri vaan roikkuu ja roikkuu rinnalla. Tokkopa nälkäänsä roikkuu kun illalla ennen nukkumaanmenoa veti ison kasan kaurapuuroa napaansa. "Raastaa" tissiä hampaillaan, joten varmaankin nuo turpeat ikenet enteilee puhkeavia kulmahampaita. Tai sitten se on tuo toinen alas puhkeamassa oleva poskihammas... Tai viime viikolla saatu MPR-rokote.
Sentään sitten nukuttiin viidestä seitsemään (miestä käy sääliksi kun valvoi sieltä puoli neljästä viiteen ja kuudelta lähti töihin).

Eilen punnitsin pojan kotivaa'alla. Viime viikon maanantaina neuvolan vaaka näytti painoksi 10 130 g ja nyt eilen sitten kotivaaka antoi lukemaksi 10 500 g. Jospa saataisiin toukokuun aikana kasvua reippaasti ja paino nousisi sinne 11 kiloon.
Ruoka tuolle kyllä maistuu ja rinnallakin annan käydä päivisin 3-4 krt. Yleensä jää siihen kolmeen kertaan kun ei poika sen enempää kaipaa.
 
Viimeksi muokattu:
Onpas täällä vaisua!

Eipä tässä kyllä itselläkään paljon kerrottavaa ole, yöt on edelleen melko katkonaisia. Nyt toivon tosin, että saataisiin pieni hengähdystauko hampaidenteosta kun toinenkin alaposkihammas tupsahti esiin. Ylös puskee kyllä kulmahampaita, mutta noi poskihampaat tuntuu olevan erityisen hankalat puhkeamaisillaan ollessa.

Ollaan pojan kanssa kahdestaan seuraava viikko. Vähän jännittää, että miten poika ottaa tuon isin yhtäkkisen poissaolon. Toki arkisin ollaan päivät keskenämme, mutta tällaisia useamman päivän erossaoloja ei pahemmin ole ollut. Kaipa se siitä.
 
miss_piggy
Eipä täälläkään mitään uutta ole tapahtunut joten en ole kirjoitellut. Joko margareta on jakautunut? :D

Poika herää edelleen aamuisin noin klo 06, vaikka meillä on kolme (!) kappaletta pimennysverhoja ikkunassa ja sama mihin aikaan illalla menee nukkumaan. Tuo on jotain niin ärsyttävää.

Hampaita ei edelleenkään ole tullut lisää, eli mennään kahdeksalla hampaalla. Hampaiden pesu on nyt onnistunut jotenkin kun annan pojalle toisen hammasharjan ja itselläni on toinen ja sitten mennään peilin eteen harjaamaan. Poika imeskelee kädessään olevaa harjaa ja itse koitan pestä sillä toisella.

Parina päivänä olen tehnyt tuorepuuroa, josta tuli yllättävän hyvää. Pojallekin maistui sellainen versio jossa oli maitoa, kaurahiutaleita, turkkilaista jogurttia ja banaania. Siis tuotahan ei keitetä mitenkään vaan kaikki sekoitetaan keskenään ja jääkaappiin tekeytymään.
 
Vqppukin oli ja meni. :)

Tännekkään ei mitään ihmeellistä. Tasaista arkea. Ite olin yli viikon flunssassa ja nyt alkaa vasta oma olo helpottaa. Pitkä tauti.

Meillä tuli just 13. hammas läpi ikenestä.

Toiset menkat alkoi nyt pillereiden lopettamisen jälkeen. Jospa toi kierto tasaantus pian, niin ois paremmat mahdollisuudet tärpätä.

miten vietätte tulevaa äitienpäivää? Oletteko askarrelleet jotain mummoillee pienten kanssa?
 
miss_piggy
Ite täällä odottelen että milloin tulee ekat menkat pillereiden lopetuksen jälkeen. Nyt on kyllä vasta kp 20, ei vaan huvittais heti ottaa mitään teroluteja tai clomeja käyttöön, mulla onkin luontaistuotekaupasta tuollaisia gelee royaleita, jos tasoittaisi kiertoa.

Ei ole vielä mitään ihmeempiä äitienpäivä-suunnitelmia. Jospa mies vaikka tekisi kakun :D Oma äitini tulee meillä käymään tämän viikon torstaina, hän menee vaaripuoleni siunaustilaisuuteen lauantaina joten emme sitten varmaan mene "mummolaan" sunnuntaina kun ei tiedä onko äitini yön yli reissussa sisarustensa luona. Siis tämä kuollut mies on ollut mummoni kanssa yhdessä jotain yli 30 vuotta varmaan ja oli viimeiset 8 kuukautta sairaalassa sänkypotilaana kun oli halvaantunut osittain ja toinen keuhko painunut kasaan jne... Oli sitten nukkuessaan kuollut. Ja hänet vain siunataan tuolla missä mummoni asuu, sitten kuljetetaan tuhkattavaksi ja tuhkat laitetaan muistolehtoon tämän miehen lasten asuinpaikkakunnalle.

Meillä taas viime yönä poika valvoi 2h ennen kuin nukahti uudelleen. Eli oli hereillä noin klo 02-04, pyöri vain sängyssä ja alkoi itkemään. Vettä sai antaa pari kertaa pullosta, silitellä ja vaihtaa vaippaa ennen kuin rauhoittui.
 
Mulla meni sillon 67 päivää pillereiden lopetuksesta, kun alkoi menkat. :D Ja yhdeltä neuvolatäti kaveriltä kysyin, niin puoli vuotta pillereiden lopetuksesta odotetaan ennen toimenpiteitä että kierto tasaantuu. Saas nähä, nyt loppu menkat että onko kierto nyt normaalia. Ois kyllä ihana jos vaikka tärppäis vauva jo tästä kierrosta.

Ens viikolla meillä on 1v4kk neuvola niin pitää siellä kysyä omalta neuvolatädiltä, miten toimitaan jos kierto ei ole normaali vielä.
 

Yhteistyössä