Tammikuun toivot 09

Meilläkin vauva nukkuu nyt, tuntuisi olevan ainut vakiintunut pitempi unihetki meneillään. Yhdeksän jälkeen on vaan tankannut maitoa kahdesti, ja urvahtanut samantien uudestaan. Meillä onkin aika virkeä likka, saattaa olla kaksi tai kolmekin 1-2h seurustelujaksoa päivässä. Isoveljensä oli ihan samanlainen, ja onkin koko ajan ollut tosi vähäuninen lapsi. Toivottavasti tämä pikkusisko edes hieman enemmän nukkuu...

Meidän poitsulle sopi ainakaan nuo parjatut Rainbow'n vaipat hyvin, paitsi tosi paineella tulleet kakat saattoi tulla läpi. Ihon puolesta olivat hyviä.
Meillä menee nyt viimeiset ykköskoon Pampersit, seuraavaksi on hyllyssä kakkoskoon Liberoita testattavaksi. Saattaa tuo kakkonen olla vielä vähän reilu, mutta toisaalta neiti painaa 4kg+ ja maha on jo mukavasti pyöristynyt, puhumattakaan pulleroisista reisistä (vitsailtiin äitini kanssa, että tytöllä on suvun naisten reidet ;) )...

Ja viime yönä tytöllä taisi sitten alkaa ne perinteiset masuvaivat, eli yöitkut! 23.30-01.30 huusi mahaansa, ei oikein mikään asento kelvannut. Rintaa imi lohduksi kuin henkensä hädässä, kunnes muisti, että mahahan on jo täynnä :) Ei siis mikään auttanut. Lopulta rauhoittui syliin kun tepastelin pienin askelin makuuhuoneessa, ja sitten nukahti rinnalle. Liekö tuo kävely auttanut, vai olisikohan muutenkin itku jo loppunut..? Esikoisella oli ihan samat huudot, ja hänestäkin tiesi, että klo 02 mennessä itku loppuu. Pojalla itku saattoi alkaa jo iltakymmeneltä, eli oli piiiiiiiiitkät alkuyöt ;) No, pahimmillaanhan se on kuusiviikkoisena, ja sitten kääntyy jo parempaan. Kolmikuisena esikoisella oli jo homma ohi, ja maha toimi taas kunnolla. Ei ole enää siis kuin reilut 10 viikkoa huutoa kestettävänä :whistle: Täytyy varmaan mun jäädä tytön kanssa alakertaan olohuoneeseen itkujen ajaksi, jotta mies saa nukkua. Enkä todella haluaisi herättää esikoista tuon takia...

Nyt välipalalle, hauskaa viikkoa kaikille!

Tuttiritari & tyttö 13vrk (nimi on muuten käytössä jo, etunimi oli julkinen jo raskausaikana)
 
kössikenguru mukaan vaan meijän kans juttelemaan.

tuttiritari meillä keskimmäinen huusi kans illat. aina huusi 22-24. jännä ku sama aika vielä, ihme oli jos alotti esim aikasemmin tai jatkui yli klo 24n. nuo huudot loppui, ku seinään ku poika oli 2,5kk

tuli mieleen tosta vauvan ulkoiluttamisesta. meille neuvolantäti sanoi 1kk neuvolassa, että ei ulos mielellään jos yli -10. aika vähä ollaan vauvan kans ulkoiltu. kyllä isompien kans tulee ulkoiltua joka päivä, mut vauva jää sisälle nukkumaan. yleensä ukko on sisällä tai sit otan itkuhälyttimet mukaan, niistä kuuluu heti, jos vauva inahtaaki ja tuosta pihasta pääsee puolessa minuutissa sisälle. tänään otin vauvanki ulos, ku ei niin kylmä nyt oo. ihanaa hommaa pukee 3 toppa vaatteisiin. kesää jo kovasti odotellessa...

kaikki 3 on taas päikkäreillä ja itellä omaa aikaa edes vähä. on vaan ihana hetkeks edes istua rauhas paikalla. toisaalta olis ihan hyvä ottaa vaikka päikkärit samalla ku lapsetki nukkuu, mutta ei meinaa malttaa.

juup, mutta vois mennä selaileen huuto.nettiä :wave:
 
Heissan, käytiin neuvolassa ja kaikki kunnossa. Syntymäpaino saavutettu (2865g oli nyt ja laitokselta lähtiessä oli 2650g), joten voidaan aloittaa lapsentahtinen syöttäminen. Tosin Mimmi nykyään jo alkaakin itse heräillä eli ei ole juurikaan tarvinnu neitiä herätellä enää.. pituutta oli nyt 50.5cm eli 2.5cm olis pituutta tullut. Ulkoilemaan saadaan mennä ja mietinkin tuossa että ajoitatteko tai aiemmilla lapsilla ajoititteko vaunulenkit aamupäivään vai iltapäivään? Terkka suositteli että kävis suunnilleen samaan aikaan aina lenkillä... taikka voihan sitä kai käydä kahdestikin jos siltä tuntuu :whistle:
Mutta juup, keitän kahvit ja rupian silittelemään Mimmin vaatteita ja omia vaatteita... ja sit jos Mimmi vielä körmöttää niin meen kans köllimään :)
 
Meillä kävi äsken neuvolantäti ja vauvalle on tullu jo 300g yli syntymäpainon painoa :) Ja kaikki muutenkin hyvin.

Kiloista punnitsin just tänään ja multa on jo 6kg lähteny reilussa viikossa :) Ei kyl oo vielä uskaltanu kokeilla farkkuja, oon lähinnä verkkareissa heilunu kun on tuo alapää vielä hiukan hellä.

Vaipoista Kokilin liberoita minäkin ja vuotihan ne meilläkin. Pampers 2-5kg on sopiva meillekin toistaiseksi siihen saakka kun tuo on tarpeeks iso kestovaippoihin.

BabyP ja Abigail 8pv
 
Kovasti olen koittanut lueskella näitä kirjoituksia kiinni. JOtenkin kummasti vaan nykyään ehtii koneelle paljon huonommin ku raskausaikana... :LOL:

Lohduttavaa on lukea, että ihan samojen asioiden kanssa painii täällä moni muukin: Murhetta tuotti Papun painonlasku syntymän jälkeen. Kotiin päästyä on paino lähtenyt nousuun, mutta täysimetykselle ei olla päästy. Pakko on antaa korvikettakin. Pikku-ukko on välillä niin nälkäinen. Ja tuskastuu tyhjän tissin äärellä ihan selvästi. Hirmuinen imu on päällä, se on max. 10 min/rinta ja tissit on tyhjät (ainakaan vauva ei enää niele vaikka imeekin). Neuvola oli tänään ja siellä sanoivat, että jatkaa samaan mallin, eli lisäruokaa tarjotaan jatkossakin. jotain 3-4 *40 ml menee vuorokaudessa.

Neuvolakuulumiset oli hyviä, paino oli noussut 3805 g:aan (syntymäpaino 3115, mutta kävi alimmillaan 2800:ssa...) ja pituuttakin oli tullut lisää, nyt 54,8 cm (51,5 syntyessä) . Silti on kuulemma liiaan vähän painoa suhteessa pituuteen, ollaan käyrällä jossain alalaidassa. Mutta poju tulee ilmiselvästi isäänsä, joten en osaa olla huolissaan. Samanlainen rimpula on ollut kuulemma ukkokultanikin.

Papu nousee öisin aika tiuhaan syömään. Muutama yö on ollut helpompia, on malttanut nukkua jopa 2,5-3 h kerrallaan. Mutta normaalisti nousee 1,5-2 h unten jälkeen. Yllättävän hyvin olen jaksanut (tänään muistin ottaa jopa päikkäritkin). Ukko alkaa pikemminkin olla vähän naatti, kun pitää töissä käydä ja yöt on rikkonaisia.

Onko muiden miehillä motivaatio-ongelmia töiden suhteen? Mun mies oli 2 viikkoa isyyslomalla ja nyt sitä ilmiselvästi harmittaa olla töissä. Vika ei ole työpaikassa, vaan siinä, että hänelle on mitä ilmeisemmin vauvan kanssa yhdessä olo niin tärkeää, että ei malttaisi töissä olla. Haluaisi vaan kotona pojun kanssa kölliä :heart: (vaihtaa toki kakkavaippaakin, ettei mene pelkäksi köllimiseksi...)

Meillä on ristiäiset varattu 8.3. Papu on silloin 8 viikoinen. En tiedä menikö ne vähän myöhäksi, mutta se päivämäärä sopi suvulle parhaiten. Pääsee mummit ja kummit kivuttomasti paikalle. Nimiä on mietitty, mutta vielä ei ole ihan satavarmasti lyöty lukkoon.

Papupata ja Papu (huomenna 3 vko)

PS: Pampers 1-koko on käytössä meilläkin. Ei toivoakaan, että 3-6 kg kokoisia voisi käyttää. Ei niillä rimppakintuilla... Pakkauksen imsevimsen kestoja olen myös käyttänyt rinnalla. Ovat oikein sopivia meidän laiheliinille.
 
Tuttiritari ja Cruella voisitteko kertoa enemmän noista "yö itkuista". Meillä tyttö on aloittanut 14vrk ikäisestä huutamaan, kun syötävä tossa n. 21-22 ja huutaa 00.00-01.00, ei oikeen maistu tissi, ei syli ei oikeen mikään. Mistä on siis kyse??Ollaan oltu jo vähän huolissaan.. muuten päivät menee nukkuessa ja syödessä hyvin.

Vaunuttelu me mennään aamupäivällä aamuruoan jälkeen ja illalla, ja nyt leudoilla keleillä ollaan oltu 1h-1,5h. Kaupoille syötön ja vaippailun jälkeen, alle puen kantoliinan jos ei halua vaunuissa olla vaan alkaa huutaa kaupoissa, tämän hyvän vinkin sain täältä. Myös kantoliinan kehto asennossa on hyvä imettää "huomaamattomasti".

Kantoliinailu sallii äidin nettailun, ompelun ja kaiken muunkin aktiviteetin kotona. Paras keksintö IKINÄ. Tähän vauva myös nukahtaa jos on yöraivarit. Olen myös ison toppatakin alla käynyt lähikaupassa kantoliinassa vauveli, lämmin potkari ja pipo riittää.

Nimi on meillä valittu Daniela Maria Valentina, toiset nimet on peritty kummankin puolen mummeilta ja sukunimi tulee Iskältä.

Pampers meilläkin, koska Liberot tuli läpi meilläkin...sopiikohan ne millekkään vauvalle?
.
Kiloista mulla jäi 10kh laitokselle ja varmaan 10 on vielä mukana, damn..Kamala makean himo vieläkin, mutta toivottavasti pikkuhiljaa punttisali ja vauvalenkit tekevät tehtävänsä...Päivässä on saatava yksi fazerin parhaat pussi ei voi mitään

:heart:
 
Niin ja piti kommentoida vielä, että täällä on yksi ainakin jolla ei mahdu farkut vielä - muuten menis mutta vatsanseutu/lantio on vielä niin pullukka ettei mene kiinni, vaikka paino on jo alempikin kuin mitä oli raskauden alussa...leikkaushaava on vielä kyllä turvoksissa ja kai ne vatsanpeitteetkin on, mutta on myös tuo massu semmonen löysä röllykkä. Saa tehdäkin keväällä hommia että saa pakettia vähän tiukemmaksi ;) Vaan eipä tässä kiirus ole, kerkeen omia mittoja miettimään myöhemminkin.

Hei, minkämerkkisiä kantoliinoja teillä on käytössä? Ja miten se pituus määräytyy? Mietin tuossa josko sen kuitenkin hankkisi, voisi kotona sitten vapaasti siivoilla ym kantoliinassa - vaikka viihtyy tuo meidän neiti pinnasängyssäkin mutta... eikös siitä liinasta ollut jotain hyötyä vauvan hyvinvoinnillekin tms..?

Jeesh, pyykit silitetty ja tyttökin kertaalleen syötetty. Oliskohan reipas tänään ja lähtis käymään vielä kaupassa, joko ilman Mimmiä ja miestä tai sit koko perheen voimin... :whistle: Tai sitten mennään huomenissa =)
 
Runttipulla: mistä niitä kummitodistuksia saa nimiäisiä ajatellen? Meilläkin kun olisi niille käyttöä, eikä oma pää siis riitä niiden väsäämiseksi.

Tietokoneella istuskelen, kun vauva nukkuu tai kun isi on vauvan kanssa. Meillä mies siis 3 viikkoa isyyslomalla.

Seurustelusta sen verran, että neiti on ollut yhtäjaksoisesti hereillä jopa 3 tuntia, mutta yleensä on noin tunnin kerrallaan hereillä.

Kestovaipat ovat vuotaneet aika paljon, harsot taitaa olla se paras vaihtoehto. Mutta ihmekös tuo, kun meidän neidin reidet ovat yhtä ohuet kuin tikut. Eli vaippoja ei saa riittävän kireälle.
En ostanut juurikaan nb-kokoisia vaippoja, kun meille tosiaan piti tulla pulska, yli 4 kg vauva.
Mutta ainakaan toistaiseksi tuo vaippapyykkääminen (ja lakanat sekä vaatteet) ei tee tiukkaa ja siinä vaiheessa kun se rupeaa ottamaan pannuun niin reidetkin ovat varmasti pulskistuneet sen verran, että pissa ei enää valu sivusta ulos :) Yöt mennään kuitenkin Liberon voimin, sillä yöllä en kyllä jaksaisi ruveta lakanoita vaihtelemaan.

Kaupoilla ollaan käyty eilen, eli heti ollaan lähdetty liikkeelle. Meillä siis kaukalo + matkarattaat, joilla mentiin etiäppäin.

Nimi on meillä ollut koko ajan valmiina ja se tänään maistraattiin on ilmoitettu, kun se nimilappu tosiaan tuli tänään postissa kotiin. Neiti sai 3 nimeä, joista keskimmäinen on sellainen, mitä ei suomessa vielä ollut. Jouduttiin sitten sitä selvittelemään, mutta läpi meni meidän ihana nimi :heart:

Sef ja pikkuprinsessa kohta 9 vrk :)
 
Täällä ei ole vielä mahaitkuja alkanut ja voi että toivon,ettei tän tyttelin kanssa alkaiskaan!
Näin iltaisin tankkaa melkein joka puoles tunti muutaman minuutin hörpyt.
Yöllä sitten rinnat on ihan täynnä ja tyttö yrittää hirmusella metelillä saada nieltyä kaiken :D

Käytiin tänään nla:ssa napaa näyttämässä,siihen kun piti laittaa vähän laapis-kynää.
Sairaalasta kotiutuessa eli synnytystä seuranneena pvä:nä paino oli laskenut 3470 G:aan.
Viime ti:na paino oli noussut 3500 g:aan ja tänään 3770 g:aan.
Että ruoka-aikaan on tissillä oltu :LOL:

Vko:nloppuna meillä oli tyttöjen kaverit yötä ja su:na paljon synttärivieraita.
Siitähän seuras se,että tytteli oli jatkuvasti jonkun sylissä tai siliteltävänä =)
No arvatkaapa,suostuuko nyt enää sohvalla tai sitterissä makoilemaan?!?
No ei... :ashamed:
Nytkin torkkuu täs vasemmalla käsivarrella :eek:

Eilen oli eka sellainen kylpyhetki,että tyttökin nautti :heart:
Viime vko:lla oli pelkkää huutoa,nyt sentään katteli hölmistyneenä isäänsä,että "mitä touhuat?" :LOL:

Netta-neiti 2 vko:a

 
Sef, täältä saa tilattua niitä kummitodistuksia:
http://www.pro-seremoniat.fi/juhlat/nimiaiset.phtml

Jep, nyt tekemään munavoita ja sulattelemaan pakkasesta sämpylöitä =)
Grrh, mies tuli vasta nyt treeneistä kotios niin ei tässä mihinkään kaupoille enää kerkeä kun Mimmi painui jo nukkumaankin... No, huomenna on uusi päivä, eiköhän sitä huomenissa päästä sitten. On vähän totuttelemista tähän kun ei ole autoa millä ajella kun mies vie sen päivisin...enkä vielä viitsi busseilla lähteä liikenteeseen, ennenkuin rytmi löytyy ja vähän tietää miten kannattaa lähdöt sitten ajoitella ;)

Oliko teillä tietoa siitä minkäikäisenä rintareppua voi alkaa käyttämään - parin kk ikäisenäkö?
 
Heips :wave:
Vihdoinkin pääsen tänne puolelle...kun vaan ehtis lukemaan paremmin juttuja! meille siis poika tuli viikko sitten :heart: ihana hurmuri kyllä on ja täs on joka päivä ihmetellyt ja tuijotellut tuota pikkumiestä miten ne voikin olla niin pieniä ja sulosia :D
Nyt nukkuu vauva ja isommat pojat. mun pitäs kans painua sänkyyn...väsyttää |O luulisin et tuo vauva nukkuu viel ainaki tunnin....oli niin hereillä tuos alkuillasta et nyt varmaan uni maistuu. vaikka ei sitä tiedä....välillä se nukkuu 3 tai melki 4 tuntia,mut sit välistä herää tunnin välein.

tänään kävi neuvolan täti ja painoa oli nyt 4030g (syntymäpaino oli se 3760g) et ihan hyvin on ukko syönyt :)

vaipat vaihdoin pampperssiin kun pylly alkoi punottamaan. kokeillaan nyt liberon sijasta noita pamppersseja jos vaikka helpottas...ja sinkkivoidetta het laitoin ettei pääse pahaks. muuten on kyl kaikki kunnossa tolla poitsulla ja toistaiseks ei oo mahavaivoja kitissyt muutaku ehkä satunnaisesti kun vääntää kakkaa tai röyhtäsy kateissa. oon kyl varautunut et mahavaivoja taas tulee...kummallaki edellisellä ollut kiitettävästi mahakitinää
:'( mut toki toivon et tällä kertaa niiltä säästyttäs!

juu mut ei tällä kertaa muuta..pakko ruveta kömpimään sänkyyn :wave:

 
Moi! Pikaisesti kaiken tän hässäkän keskellä yritän keretä täälläkin käymään... :ashamed:

Tänään neuvolassa mitat olivat pojalla komeat 50cm ja 3380g :heart: Eli ikää vajaa 3vkoa ja syntymäpainosta tultu ylöspäin jo melkein 700g! Jee... ollaan siis ruoka-aikaan oltu paikalla ja näyttää äidinmaito uppoavan hyvin, vaikka pullosta annetaankin... Kyllä tää on kieroutunut systeemi meillä mutta minkäs teet, tissiä ei huoli ja kumin kanssa on niiiiin vaikeeta... :/

Meillä vaipoissa nimenomaan nuo Liberot käy ja Pampersit ei käy! Sama oli esikoisellakin, Pampersin imupinnassa on se jonkunlainen verkkojuttu, joka ei meille sovi, jää niin pahasti vauvan peppuun kiinni ja aiheuttaa ihottumaa. Nyt ollaan onneksi päästy jo kestovaippoihinkin käsiksi, ne äippäpakkauksen kuoret ainakin on hyviä. Sinne alle olen laittanut pelkän harson ja riisipaperin. Tänään oon harson lisäksi laittanut vielä froteen palasia. Hyvin imee, mutta ei tietenkään montaa pissaa kerralla.

Mekin käytiin tänään kaupassa ekaa kertaa, hienosti meni. Laitoin turvakaukalon ostoskärryihin, niin ei uteliaat pääse liian lähelle vauvaa... ulkoiltukin ollaan paitsi täällä tuo pakkanen aina välillä rajoittaa menemistä. Onneksi nyt on ollut melko leutoa.

Meilläkin ollaan hereillä monta tuntia kerralla nykyään ja onneksi yöllä pääasiassa nukutaan... Poika herää melko täsmällisesti n. 3h välein eli itse kerkeän pumppaamisen ja syöttämisen jälkeen torkahtamaan pariksi tunniksi. Ei oo herkkua kun esikoinen herää ennen klo 06 joka päivä :headwall: No, aika aikaa kutakin vai miten se meni :whistle:

Onko muut antaneet Rela-tippoja ja mitä kokemuksia niistä? Meillä ollut viikon verran käytössä kun noita mahavaivoja näyttää olevan mutta ei mitään vaikutusta :kieh: D-tipatkin varmaan aiheuttavat mahanpuruja mutta ajattelin huomenna jättää nuo Rela-tipat pois kun kuulin jostakin, että nekin voivat joillekin aiheuttaa mahavaivoja! Hemmetti, mihinkään ei voi enää luottaa... :/

Mitäs muuta, pulautteleeko teidän vauvat? Meillä aika helposti, jos on vähänkään hotkinut ruokaa tai alan pyörittelemään syötön jälkeen. Ärsyttävää sinänsä koska vaippa pitäis kuitenkin vaihtaa vasta ruoan jälkeen, muuten kakka muhii houssa seuraavaan syöttöön asti... :(

Jaha, juuri kun meinasin alkaa kommentoimaan teidän juttuja alkoi huuto... joten taas mua viedään... voimia kaikille arjen aloitukseen!! :flower:

:wave: Lappitar ja Ipanapa 19vrk
 
Joku kysyi, että käykö kenenkään vauvalle liberot.. Meille käy :D paremmin kuin pampersit tai muut merkit. Tuolla toiseksi nuorimmalla menee takamus rikki helposti pampersien kanssa joten meillä se ei ole kovinkaan kovassa suosiossa oleva vaippamerkki.. Näin ne takamukset on erilaisia, se mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle :D
Mulla menee hermot |O yritin koko päivän soittaa lastenneuvolaan ja varata aikaa ensimmäiselle neuvolakäynnille.. Ensin tuntitolkulla varattua, soitin keskukseen joka epäili ettei luuri ole paikallaan (ei täällä tuppukylässä lastenneuvolan puhelin yleensä ole tuntikausia varattu :whistle: ) Jonkun ajan päästä kyllä hälyytti, mutta kukaan ei sitten vastannut puhelimeen :kieh: Ihan niinkuin ei olis muuta tekemistä kun roikkua puhelimessa |O Jospa huomenna onnistuisi se ajanvaraus :whistle:

Pikkuhiljaa alkaa tytsykälle nimi hahmottua :D joten toivoa on, että se saadaan päätettyä hyvissä ajoin ennen ristiäisiä :LOL: Esikoispojan nimi kun saatiin päätettyä tunti ennen ristiäisiä :ashamed:

Minkä verran muiden vauvat päästelee suolikaasuja? Meidän neiti päästelee aika-ajoin kuin aikaihmiset :whistle: Hyvähän se on, että ne tulee ulos eikä kipristele masussa, mutta luulisi pienen neidin päästelevän hieman "hiljaisempia" pieruja, kuulostaa hieman koomiselta kun vaunuista kuuluu kunnon turauksia :LOL:

Painonpudotuksesta.. Minulle mahtuu kaikki farkut jalkaan ja osa on isojakin :D Meidän vaaka kun näyttää mitä sattuu niin en tiedä minkä verran painoa on lähtenyt. Eihän sitä painoa raskausaikana tullut kuin 2,9kg joten odotusaikana lähti painoa meikäläisestä :D Ei sinänsä että sitä kyllä saakin lähteä, kun on tullut kerättyä tuota vararavintoa liiankin kanssa |O Vaikka en nyt imetysaikana erityisesti yritä laihduttaa, yritän kyllä katsoa mitä sinne suuhun laitan, ettei ainakaan paino alkaisi nousta... Pitäisi alkaa treenata noita vatsa- ja selkälihaksia kun on tuo keskivartalo sen verran "huonossa hapessa". Kaksi raskautta, vajaassa kahdessa vuodessa on tehnyt tehtävänsä näille lihaksille...

Kaikille uusille vauvapuolelle siirtyneille tervetuloa mukaan ja onnittelut uudesta perheenjäsenestä niille joita en vielä ole onnitellut!!!

MaMa ja tytsykkä (pian) 2vk :heart:
 
olivia noista "yö"huudoista. keskimmäinen alotti ne muistaakseeni n.2viikon iässä. ja huusi tosiaan sen 22-24 ihan täyttä kurkkua. mikään ei auttanu, sit vaan yhtäkkiä lopetti ku kello löi 24 ja nukahti. päivisin kaikki oli ok. tosin hermostui, jos pulloa yritti antaa, se ei kelvannu ollenkaa, mut muuten ihan ok meni päivät. sit 2,5kk iässä huudot loppuivat ku seinään.

pulauttelusta tämä herra ei pahemmin pulauttele. muutaman kerran on tullu melkeinpä kaaressa, mut ei muuten oo ku ihan pieniä pukluja tullu. esikoinen meillä puklas aika paljoki ja kyl kakkonenki puklaili jonku verran. tämä nuorin varmaanki vähiten.

juu, pierua tulee pojulla paljo. tänään on erityisen paljo piereskelly, hyvä ku tulee ylimääräset ilmat pois.

ihanat nimet fistikin ja olivian vauvoilla.

runttipulla muistan ku neuvolasta sanottiin esikoisen aikaan, että parempi olis nukkua aamu päivästä pidemmät tirstat ku illan suusta, ku muuten uni ei riitä yöksi tai oikeestaan aamuksi. tosin sillon oli puhe isommasta vauvasta, tais olla esikko sillon 4kk, ku sillon siirtyi 2 päikkyihin päivällä niin jotain puhuttiin neuvolan tädin kans noista päikkäreistä. niin tuli vaan mieleen ku kysyit et onko aamupäivällä vai illemmalla parempi lenkkeillä. ei kai sillä toisaalta ihan näin vauvalla oo väliä. itse mielummin menen aamu päivästä.

pitäis täs vissiin alkaa meneen nukkumaan, ku pitää laittaa kello herättään jo aikasin, esikko menee anopille päiväksi ja mä meen kaupungille vauvan ja kakkosen kans ja sen jälkeen hiukset operoimaan. pääsen ite helpommalla ku on yks vähemmän mukana. ku en oo saanu aikaseks katteltua esikolle seisomalautaa kaksosten vaunuihin. kyllähän esikko vois kävellä, mut en tie sit kuinka pitkään jaksais kaupungissa kävellä.

juup, mut nyt nukkuun. öitä mammoille :wave:
 
Yöitkuista: meidän esikoinen tosiaan huusi joka ilta tietyn ajan, aina kuitenkin klo 02 mennessä loppui kuin leikaten. Eräänlaista koliikkia lienee..? Mahakipuitkua se siis oli, eikä oikein mikään auttanut.
Nyt huutaa sitten tämä kakkonen, tosin tänä iltana en mennytkään nukkumaan sänkyyn, vaan jäin tänne olohuoneeseen hengaamaan muksu kantoliinassa. Ja tepsi! Neiti on ähistellyt ja röyhtäillyt liinassa, mutta itkut ovat loppuneet alkuunsa. Kohta siirryn yläkertaan nukkumaan, ja rukoilen, että neitikin nukahtaa ilman masuvaivoja... Ainakin se huutojen kellonaika alkaa olla lopuillaan, joten jospa tällä selvittiin tänä iltana. En kyllä tiedä, miten joka ilta muka valvon näin myöhään... Täytynee ottaa päiväunet esikoista nukuttaessa klo 20 pintaan.

Nyt (toivottavasti) unille!
Väsynyt, tuttina toimiva Tuttiritari ja tyttö 2vk
 
Mäkin koitan tänne jotain rustailla.... olen parina päivänä käyny lukemassa, mutta nyt ei ole ollut aikaa kirjotella =)

Täällä mennään pelkän imetyksen voimalla, täytyy sanoa ettei ole ihan helppo laji.. Mutta maito ilmeisesti riittää koska poika nukkui viime yönä yli 7 tuntia putkeen!!! Hiukan pelästyin kun heräsin ja katsoin kelloa!! Aamupäivä meneekin sitten tissillä :p

Meillä myös liberon vaipat ollu käytössä, ja kyllä niitä kuluukin!

Olin 20 v. kun sain ensimmäisen lapseni, sairaalaan jäi silloin 10 kg. Loput hassut 2-3 kg lähti sitten parin ekan viikon aikana...
Nyt olen 35 v. painoa tuli raskauden aikana 12 kg. Nyt siitä lähteny vaivaset 6 kg... vatsa on vieläkin ku olis raskaana 30 viikolla :/ Kyllä toi ikä vaikuttaa selvästi.

No nyt täytyy mennä! Koitan lukea kaikki kirjoitukset jossain välissä.
Nautitaan naiset näistä ihanaisista aarteista!!
 
Hei!

Onnittelut vauvan saaneille :heart: :flower: .

Olen kirjottanut pari kertaa piiiitkäään viestin mutta bittiavaruus on sen aina nielaissut, mutta jospa tämän nyt saisi näkyviin.

Sektiohaavasta oli puhetta, minulla se on noin 20 cm pitkä ja siinä oli huimat neljä tikkiä, haava on vaakatasossa. Haava parani tosi nopeasti ja siitä yläpuolelta on hävinnyt se roikkuva iho. Minulla on sektiosta aikaa reilu 6 viikkoa. Haavassa ei ole vielä kunnolla tuntoa ja muistelen että esikoisen jälkeen se vei useamman kuukauden ennen kuin tunto palautui kunnolla.

Imetyksestä esikoisen kanssa en hermoillut maidon riittävyyden kanssa näin paljon, kun nyt hermoilen. Annan aina välillä lisämaitoa, jos epäilen ettei oma riitä. Maitoa tulee kyllä hyvin, mutta minusta se on kovin laihaa.

Painosta minulla on tippunut paino hyvin ja omat vanhat housut mahtuvat kaikki jalkaan, maha on tietysti vielä löysä ja kun noita vatsalihas liikkeitä ei vielä oikein tohdi tehdä niin varmaan menee jokunen aika ennen kuin vatsa on oma itsensä. Toisaalta näin 9 vuoden odotuksen jälkeen sitä mielellään kestää nämä kropan muutokset, kun lopputulos on näin ihana.

Vaipoista oli kans puhetta, meillä käy Libero, mutta Pampersista tulee ihottumaa eli hyvin yksilöllistä näyttää olevan.

Meillä on nyt lauantaina ristijäiset ja nimi saatiin mitä luultavammin eilen sovittua tai niin minä ainakin luulen. Meillä oli jo raskaus aikana nimi olemassa, mutta minä en jotenkin saanut sitä enää syntymän jälkeen sopimaan meidän neidille.

Me käydään neidin kanssa joka päivä 1,5-2 h lenkki ja yleensä aamu päivästä. Neidillä on ollut alusta asti tosi selkeä rytmi ja sen mukaan on helppo suunnitella liikkumisia. Ennen liikkeelle lähtöä me syödään ja sitten tietääkin, että liikkeellä voi huoletta olla 3-4 h.

Välillä sitä vain istuu neiti sylissään ja miettii miten sitä on voinut saada aikaiseksi jotain näin ihanaa ja täydellistä. Meillä neiti nukkuu yönsä hyvin kerrallaan 4-6 h ja vatsavaivoja jos on ollut niin ne loppuu kuin leikaten klo 23.00 mennessä.

Rela tipoista kysyi joku. Meillä on ollut käytössä, kun minulla oli kaksi antibiootti kuuria päälekkäin en tiedä oliko niistä apua, kun neidin vatsaa vääntelee muutenkin vähän.

Pieruista, meillä neiti kyllä töräyttää niin että ihmiset voivat luulla äidin olevan asialla. Eipähän ainakaan jää masuun kiertämään vaan tulee reilusti ulos.

T: Hemuli ja Suhmura 6 vko ja 3 pv
 
Heipparallaa kaikille mammoille!

Täällä on tosi pirteä olo, hyvin nukutun yön jälkeen. Meidän neitokainen meni yöunille klo 22 ja heräs eka kerran syömään klo 4 ja söi ja jatkoi unia klo 8.00 ja söi ja oli tunnin valveilla ja taas nukkuu! Minä säikähdin kun katoin kelloa ja tyttö oli nukkunut kuusi tuntia putkeen. Neuvolan kanssa oli puhetta että kolmeen kiloon saakka herättelen tytön neljen tunnin välein syömään. Tyttö on viime paivät itse herännyt kolmen-neljän tunnin välein syömään, niinpä olen jättäny herätyskellon pois, viime yö olikin sitten poikkeus, mutta teki hyvää sekä äidille että tytölle pitkät yöunet.

En tiedä vaikuttiko hyviin yöuniin, kun kylvetimme illalla tytön ennen nukkumaan menoa. Monet äidit kuulemma kylvettävät vauvan joka ilta, niin saa yön nukkua hyvin :) Kannattaa testata jos vauva on huonouninen. Meidän vauvaa ei vaan kärsi joka ilta kylvettää, iho on niin herkkä!

D-tipoista
annatteko tipat ennen imetystä ja annatteko suoraan suuhun tipat? Meille keskolassa neuvottiin että kannattaa antaa juuri ennen syöttöä ja mielellään muutama tippa lusikkaan rinnasta puristettua maitoa d-tippojen lisäksi. Varsinki jos käyttää pahanmakuisia jekovit tippoja. Mahakin kuulema paremmin kestää, ku antaa maitoa samalla.

Mulla tulee maitoa hyvin, en ole joutunut antamaan lisämaitoa. Mutta jos pumppaan maitoa (jos vaikka lähden kauppaan ja vauva jää kotiin) niin sillo en saa pumpattua ku 20-40ml. Sillon mies joutuu antamaan korviketta.

Kuinka monen vauva saa jo viisi tippaa d-vitamiinia? mietin sellasta että onkohan haittaa, kun annan vauvalle viisi tippaa d-vitamiinia ja sitte monesti lapsi saa myös illalla korviketta, jossa on d-vitamiinia, niin että onko pahaksi jos saa liikaa d-vitamiinia, poistuuko ylimääräinen d-vitamiini kehosta tms.? Hankalasti selitetty,mutta toivottavasti ymmärsitte.

Copacana teidän pikkuinen syntyi samailla viikoilla ku meidän. Onko teidän vauva jo monta tuntia päivässä hereillä? Musta tuntuu välillä että meidän lapsi vaan nukkuu ja nukkuu. Eilen oli eka kertaa kunnolla muutaman tunnin hereillä ja jopa kahteen otteeseen. Lapsi lähenee jo kahden kuukauden ikää ja uni vaan maistuu, no tarvitsee se lapsi unta ja keskonen erityisesti, kun aika kohdussa loppui kesken.

Ihana ilma ulkona, mutta me edelleen ähötetään neljän seinän sisällä. Huomenna on neuvola, niin jospa sitten sais jo luvan ulkoiluun.

Kaunista päivää kaikille ja onnea vauvansaaneille! :heart:
 
D-vitamiinitipoista sain ohjeeksi sen, että niin kauan, kuin lapsi on osittain tai kokonaan äidin maidolla, niin tippoja annetaan 5.
Silloin, kun lapsi on PELKÄLLÄ korvikkeella niin tippoja annetaan 3.

Meillä oli tänään ensimmäinen neuvola, jossa lähinnä vain punnittiin vauva, tarkastettiin napa ja katsottiin heijasteita. Likka oli ylittänyt synttymäpainonsa ja sehän tarkoittaa meillä sitä, ettei meidän tarvitse enää yöllä herättää vauvaa syömään, kunhan päivällä syöttöväli on maksimissaan 4 tuntia.

Viime yönä neiti heräsi itse syömään eikä herätyskelloa siis tarvittu, mutta muina öinä olen kelloon herännyt...nyt ei enää tarvitse, IHANAA! :)

Kiitos Runttipulla linkistä...tarkastelen sitä paremmin kun ehdin, nyt on aika herättää neiti syömään :)

Sef ja pikkuprinsessa 10 vrk
 
Nopeasti vaan tuohon d-vitamiini-asiaan kommentoin...Meille neuvolantäti sanoi, että voi hyvin antaa silti sen 5 tippaa vaikka me mennäänkin nyt pelkällä korvikkeella ja siinä onkin jo d-vitamiinia. Suomessa lapset saa kuulemma liian vähän d-vitamiinia ja nykyään lääkärit suosittelee sitä 5 tippaa.
 
Heippa!
Ilta/yöhuudoista, meidän neiti huusi joka ilta klo.22-01 ja huudot loppu kun seinään ku ymmärrettiin viedä vauva vyöhyketerapiaan. Meillä auttoi kolme käyntikertaa. Kannattaa kokeilla, siinä ei ainakaan mitään menetä. Nytkin tän uuden vauvan kanssa jos menee illat huudoiksi niin vien heti terapiaan. Oon välillä hieronu itse jalkapohjista niitä kohtia mitkä auttaa.
Kommentoin paremmalla ajalla näitä muita juttuja.
 
Väsynyt äiti täältä kirjoittelee... Vauva ei tosiaan sitten enempää huutanut viime yönä, mutta ähki ja röhki kuin possu koko yön... Piti nukkua puoli-istuvassa asennossa vauva mahan/rinnan päällä, ja vitsit kun se betoniseinä niskan takana oli kylmä! Nyt on pää kipeänä. Onneksi olen nuori ja vielä imetyshormonit avittavat, muuten olisin kyllä melkoinen zombie...
Mäkin olen harkinnut tuota vyöhyketerapiaa, mutta jos tuo kantoliinaterapia tehoaa, jatkan sitä :D

Meillä on huomenna neuvola, saadaan varmaan d-tipatkin. Mä en kyllä muita suostu antamaan kuin niitä Deetippoja, koska esikoiselle ei sopinut kumpikaan neuvolan tarjoamista. Niitähän annetaan 20 tippaa, eli varmaan parin tipan päivävauhtia lisäilen... Esikoisen kanssa meni tosi kauan, ennen kuin muistettiin säännöllisesti antaa joka päivä tipat. Sillä raukalla oli jo toinen, tarkka lääkitys 4x/vrk, joten koko väsyneiden vanhempien muistikapasiteetti täyttyi niistä kellonajoista ;)

Kohta pitäisi ruveta valmistelemaan leikkipuistoon lähtöä. Kaksivuotias poitsu vielä nukkuu, ja tyttökin viimein simahti rinnan päälle, josta sain koppaan siirrettyä. Puoli neljältä pitäisi olla puistossa, eli johan tässä pitää ruveta pukemaan (lähtökakat sun muut aikatauluun laskien ;) )...

Tuttiritari & tyttö 2vk
 
Sainpas sen neuvolatädin kiinni :D ja heti huomenna mennään ensimmäiselle käynnille.. Saadaanpa taas uudet strategisetmitat.. Tänään aloitin sitten tytsykälle nuo d-vitamiinit. Terkka toi viimeviikolla kotikäynnillä ne devitol-tipat, mutta kun ne ei käynyt tuolle toiseksi nuorimmalle niin ostin deetippoja tälle tytölle. Annoin tänään 5 tippaa ja tästä nostelen pikkuhiljaa siihen 20 tippaan, kun vaan muistaisi antaa sitten niitä päivittäin :ashamed:

Tuttiritarille jaksamista :hug: ja minäkin kiittelen noita hormoneja joiden turvin jaksaa sytkiä eteenpäin heikommillakin unilla :whistle: :whistle:

Nyt nauttimaan päiväkahvia kun on tuoreita sämpylöitä ja tuoretta pullaa.. (hormonihirviö innostui hieman leipomaan :whistle: )

MaMa ja tytsykkä 2vk :heart:
 

Yhteistyössä