Tammimasut 2015 *syyskuu*

Mulle voi päivittää TYTTÖLUPAUKSEN.. Itsekin näin ettei palleja löydy jo ennenku kätilö sanoi mitään. Kaikki oli hyvin vaikkakin itsepäinen vauva mahassa asustaa.

En oo yv katsonut pitkiin aikoihin mut kurkkaan nyt :)

Eveny rv 21+0
 
Kiva lukea teidän ultra-kuulumisia. =) Onko kellään tuntunut vielä ennenaikaisia supistuksia? Vaikka tämä on jo toinen raskaus, niin itselle tuo suppareiden määrittäminen on hankalaa. Nyt kuitenkin KUVITTELEN että nämä saattaa olla niitä. Vatsa menee kivikovaksi ja kylkiä painaa tai "repii". Huomenna on neuvola, joten otan asian puheeksi siellä, mutta onko muilla kokemuksia? Väri 23 + 4
 
Oulusta ollaan :)
Ensiviikolla olisi ultra, kovasti jännittää :)
puoliväli saavutettu tänään ja nyt alkaa tulemaan vaivatki. Oikeestaan viimeviikola oli eka kerta kun tein pihahommia 4 tuntia lapioin hiekkasja kannoin puita jne ... oli illala vasenlonkka niin kipee ettei meinannu liikkeelle päästä. Tänään sama homma alko jo aamula vaikken ollu ehtiny ku ruuan tehä ja leipomista alotella. Ja oli tieten pakko vielä siivota ja käyä leikkikentälä jne ja kipu oli ihan kamala. En osaa olla paikalla. Sen takia en vielä aatellu ainakaan saikkua hakee koska en pysy paikoila kotonakaan niin sama hippasta töisä. Raskauden takia en olekkaan ollu vielä sairaslomala ollenkaa ja toivottavasti ei tarvikkaan olla.
Supistellu on pariviikkoa, en ooniin ressannu kun edelliseltäki alko aikasten. Tarkotus on kyllä käydä tarkistuttaan tilanne ette paikat pehmene ja ala aukeen.

Mak85/ rv 20
 
Eilen oli ultra, poika sielt olis tulossa ja hänel kaikki hyvin. :) Kyllä piti kyyneleit pidätellä siinä pientä kattellessa. :heart: On tää ihan uskomatonta.

Miulle voi siis päivittää poikalupaus.

20+4
 
Jaaha, lapsen isä päätti ottaa yhteyttä ja haluu kuulemma nyt sit ollaki lapsen elämässä. Tosiaan erottiin kun raskaus oli aika alussa ja sen jälkeen ei oo osottanu mitään kiinnostusta asiasta. Kerran kännissä yrittäny aijemmin ottaa asian esille mut muuten ei mitään, ennenku nyt sitten yhtäkkiä ja humalassa taaskin. Kumma kyllä saatiin sit sovittuu tuossa parin päivän aikana meidän välit ja nyt kai ois tarkotus sit mennä sen mukaan että hän ois isänä mukana kuvioissa. Toisaalta tosi ihanaa että lapsella isäkin ois, mut samalla vaan stressaa tää käänne kun ei tuosta ikinä tiedä miten kauan jaksaa osottaa sitoutumisen halua. Muuttu niin äkkiä kaikki, että ihan ahdistaa. Olin ehtiny kuvitella jo tässä vaiheessa kuitenki kaiken sen mukaan että ollaan lapsen kanssa kahdestaan, ja nyt sitten onkin se toinen siinä ihan yllättäen puhumassa jostain huoltajuusasioista ja nimistä sun muista mitkä olin kerenny jo miettiä itekseni ihan selviks. Hän haluu nyt yhteishuoltajuuden ja miulla taas sellanen olo etten sitä hänelle haluais. Yritin ottaa vähän selville mitä se käytännössä tarkottaa ja ei ilmeisesti vaikuta asumisiin yms, koska jokatapauksessa haluan et miun luona poika tulee asumaan ja et mie olisin se joka pääsääntösesti lapsen asioista vastaa. Tää mies on viel sellanen joka ei missään anna periks niin tulee varmasti tosi mukavaa sit kun ollaan tosissaan eri mieltä jostain. HUOH! Pakko oli tulla avautumaan kun tää mieltä sen verran painaa. Vaikka samaan aikaan oonkin myös ilonen siitä jos hän nyt sit ihan oikeesti haluaa olla isä lapselleen..
 
Oisin ite vaatinu aikoonaan yksinhuoltajuuden jos oisin tienny miten vaikeeta on asioiden hoitaminen. Yhteishuoltajuudessa täytyy olla virallisissa papereissa molempien allekirjoitukset. Jos esim passin haluaisit lapselle ja ukko veemäinen,sehän voi vaan jättää allekirjoittamatta ja reissut jää tekemättä...
 
hunny kuulostaapa ikävältä tilanteelta! Varsinkin tuo, ettei mies pysty ottamaan asioita puheeksi selvinpäin. Miten niistä lapsen asioista sitten sovitaan, jos toisen pitää olla humalassa, aina perjantaiöisinkö??? Toivottavasti pääsette kaikkien kannalta hyvään ratkaisuun.

Täällä oksentelu ja iskiastyyppinen lonkkakipu vaivailee edelleen. Sinnikäs flunssa tekee nukkumisesta ikävää, mutta heräilyitä ja aamuisia niistämis-yskimiskohtauksia lukuunottamatta olo on siedettävä. Onneksi tuleva työviikko on tuntimäärällisesti kevyempi, kuin edelliset. Mulla on siis periaatteessa 4 tuntiset työpäivät, mutta oon tehny nyt pidempiä päivä, kun työkaverit on sairastellu ja ollu reissussa. Hyvä tehdä nyt, kun vielä jaksaa! Jos pahoinvoinnin ja säryt jatkuu vielä pitkään, voi tilanne olla toinen.

Ylihuomenna eli tiistaina on neuvola. Käydään kuulemma läpi Kela- ja perhevalmennusjuttuja, joten mielenkiintoiselta vaikuttaa :)
Tänään Kokishirmu ja pallero poksuttavat viikoilla 22+6.
 
Joo yksinhuoltajuutta olin tähän asti ajatellu, et se kuulostais hyvältä vaihtoehdolta nyt, oli isä kuviois tai ei. Mut saa nyt nähä miten ruvetaan tulemaan toimeen ja mihin päädytään.. : / Ja Naaba87 älä muuta sano. Ei voi ku toivoo et sillä ois nyt joku järki päässä ees tästä eteenpäin näiden keskustelujen suhteen.

Hirvee väsy joka ilta just siinä seitsemän pintaan, meinaa väkisin nukahtaa ja sit ei saakaan yöllä unta. Onneks äsken havahduin puheluun niin en ehtiny torkkua ku 15 minuuttia. :)

Tänään 21+0.
 
Meillä oli rakenne ultra vko sitten (rv 21+1).
Poikaolo on nyt sitten vahvapoikalupaus. Pikkumies liikkui tosi paljon,kätilön mukaan jopa yllättävän vilkkaalta jo näytti, ja piteli kättään haaroissa eli koitti kovasti pitää piilossa kumpi onkaan... mutta selvis se kuiteski sitten "vahingossa" :) Kovasti myös punnaili itteään dopleria vasten ja se muuten sattui kun sattui myös hermo oleen siin välissä :|
Pituutta pienellä oli jo n.reilu 20cm ja painoarvio oli 460g. Kaikki oli tosi hyvin, ja nyt siis voi huokaista ...
Liikkeitä olen jo jonku aikaa tuntenut,aika napakoitakain..

Loppuviikosta tein ekan hankinnan tälle pienelle... söpön sinisen toppahaalrin kun kirpparilla tuli vastaan :) Täytyis vaa nnyt muistaa että malttais olla hamstraamatta noit uusia juttuja kun on ennestää jo yksi poika talossa ja sitten tytöiltä jäänyt noin unisex vaatteita.... mut katotaa miten käy...
Ehottomasti vaan tuplarattaat ois löydettävä mieluummi käytetyt hyväkuntoset kuin uudet.. Sekä tälle nyt nuorimmaiselle turvaistuin ostettava että saa pieni sitten tammikuussa kaukalon....

Oma olo on hyvä... mitä nyt edelleen tuo räkätauti riesana,jo toista viikkoa!!
Ens viikolla oiskin neuvola jolloin jo kela asiat käydää läpi hitto, sama täti käy ne taas läpi vaikka reilu vuosi sitte käytii viimeksi!! Noh,tuo nla täti joka kerta höpöttää ja kyselee samat asiatkin ja se on alkanut vähä ärsyttää....


satuliini82 ja masu-asukki 22+1
 
Meillä oli tänään neuvolla, jossa saatiin tietoa perhevalmennuksesta, tulevasta sokerirasituskokeesta, kausi-influenssarokotteesta ja Kela-asioista. Samalla tehtiin rutiinikokeet, mitattiin hemoglobiini ja kuunneltiin vauvan sydänääniä. Vauva pakoilikin doppleria siihen malliin, että mukana olleella kätilöopiskelijalla oli vaikeuksia olla sekoittamatta minun ja vauvan sykkeitä. Lopulta masuasukki hermostuikin ja latasi niin mojovan potkun, että terkkari näki sen vatsan läpi! Olin aivan ihmeissäni, että miten voi näkyä, mutta niin vaan kuulemma kävi :D
Terkkari oli vähän huolissaan, kun mulla painoa ei ole tullut ensimmäisestä neuvolakäynnistä kuin kilo. Kävi oikein konsultoimassa kollegaansa, mutta totesi sitten, että ei tässä mitään, kunhan muistaa syödä monipuolisesti ja riittävän usein. Vähän ehdin jo huolestua, kun en ollut ajatellut, että painon pysyminen samoissa luvuissa voisi olla kuin positiivista. Terkkari kyseli, että en kai ole vaihtinut syömisiäni, johon vain nauroin, että no en todellakaan :D Ehkä tuo palannut pahoinvointikin omalta osaltaan pitää painon kurissa - ainakin toistaiseksi. Edelleen kyllä uskon, että tässä lähiviikkoina niitä kiloja tulee.
Tänään muuten tukivyö käytössä ensimmäistä päivää. Tänään ei ole ollut yhtä paljon iskias-tyyppisiä kipuja, mutta on liian varhaista sanoa, johtuuko se tukivyöstä vai onko tänään vain "hyvä päivä".
Napsu ja karateka 23+1
 
Mulla kans melkonen Litti asuu yksiössä. Tuntuu ihan selvään ulkopuolelle, en sit tiiä näkyykö...
Täällä ei uutisia. Ultra viikon päästä ja seuraava neuvola 7. päiv.

20+6
 
Viimeksi muokattu:
Täälläkin osataan jo melkosesti potkia. Mutta eipä nuo potkut vielä ulospäin tunnu tai näy. Maha kasvaa kyllä ihan hirmu vauhdilla ja työhousuja saa kaivella vähän väliä isompaa kokoa. Jäpikkä kyllä ilmottaa jos housut on liian kireät ja kovin paljon kumartelee... Ongelma on se ettei meidän työhousuissa ole saatavana äitiysmallia ja sitten kun pidän kolme kokoa normaalia isompia housuja ne ei meinaa pysyä jalassa, vaan joudun nostelemaan niitä kokoajan, kun ovat mielettömiä purjeita. Kaikenlaisia kuminauhavirityksiä oonkin sitten kokeillu vyönlenkkeihin.

Hetken jo luulin että säästyin flunssalta joka on kiertäny melki kaikki meillä töissä, mutta nyt se tuntus iskevän. Nokka vuotaa ja kurkku on kipee. Ei nyt ehkä kuitenkaan siinä määrin että saikkua kehtais hakee. Tai mikskä tää olo nyt sitten loppuyön aikana menee...

Nii ja ne rakenneultran arviot 20+6 oli paino 404 g joka vastas siis 21+0, joten hyvin oltiin kasvettu niinkuin piti. B-mittaa mulle ei oo merkitty tähän neuvolakorttiin, mutta muistelen et se olis ollu 4,7 tai 4,8.

Nyt siis tasan 22 menossa.
 
Eilen oli uä ja kaikki näytti olevan kunnossa :) näytti myös että perheeseemme tulee kolmas tyttö, mies tuumas että on valtiattaria jo melko paljon :-D löytyypä kaikki vaatteetki jo neitille valmiina sitten, ei tarvi muuta ostaa kuin toppapuku ja senki laitoin eilen h&m:tä tilaukseen, valkoinen jonka saa myös pussiksi ja vetoketkula saa myös haalariksi, kokoa mietin ja päädyin 50/56cm, seuraavakoko ois jo varmasti niin iso ettei mahtus ettei kaukaloon sen kans.
Hokasin myös facebookissa yks pvä toukkapussin. Eli iso villasukka mihin oli vauva laitettu sisään, pylly tulee kantapään kohdalle. Kuulemma rauhottaa 1-2kk ikäisiä vauvoja, oli pakko laittaa jo tilaukseen :-D
maha kasvaa ja nyt on parina päivänä ollu ihan kamalat kivut mahan sivusta, kasvaa varmaan niin paljon. Kysyin myös eilen uä:ssä kun supistellut jo parisenviikkoa, on kuulemma normaalia, vettä pitää juoda niin paljo kun vaan jaxaa ettei elimistö kuivu ja ottaa kuulema rauhallisemmin. No eilen töissä sai kyllä koko vuoron juosta, ei tarvinu istua. Viikonpäästä neuvola, pitää sielä kysellä lisää sitten.

Mak85 rv 21+2 ja tyttö tulossa :)
 
Eveny mulla oli kans eilen maha kipeä ja selkä kans. Just samanlaisia kuin menkkojen aikana, alko oikeen ärsyttään. Onneksi ne meni melko nopeasti ohi, vaikka maha oli jotenkin tosi tukala koko eilisen.

Jalka- ja pakaralihakset on melkosen jumissa, mutta mulle venyttely on normaalistikin tosi vaikeaa yliliikkuvuuden takia (ei siis veny, vaikka millasessa solmussa olis) ja nyt on vielä hankalampaa, kun maha on tiellä. Pohkeita kyllä pitäs venytellä enemmän, sillä niissä on ollut öisin suonenvedontapaista kipua.

Kipua on ollut myös kurkussa, sillä flunssa jatkuu jo viidettä viikkoa. Nyt onneksi osoittaa jo laantumisen merkkejä, mutta kävin eilen ostamassa nenäsumutteen. Ainoa turvallinen oli suolasuihke, jonka tehosta olin vähän skeptinen, mutta kyllä tuo tuntuu auttavan. Viime yö oli ensimmäinen, kun ei tarvinnut valvoa ja rohista. Heräsin kyllä kolmesti juomaan, mutta nukahdin aina heti uudestaan, mikä on suuri edistysaskel! Oikein nauratti, kun huomasin mak85:n kirjoittaneen tuon viestinsä aamuneljältä. En siis ole ainut oululainen odottaja, joka surffailee aamuyön unettomina tunteina :D
 
Naaba87 hyvä etten oo ainut yökukkuja :-D varsinki iltavuoron jälkeen tahon herätä yöllä 3-4 aikaa enkä saa enää unta, nyt meni neljä yötä nuin. Onnexi viimeyönä jo unimaistu aamuunsaakka, käy työpäivät raskaaksi jos ei saa nukuttua.
 
Koskahan sikiöllä alkaa hikka? Vähän aikaa jo tuntunut rytmikästä nytkähtelyä mahassa ja mietinkin voiko jo olla hikkaa?! Tai sitten pikkuinen vaan äitiä potkii tasaisen rytmikkäästi :)
Onko teillä liikkeissä paljon vaihtelevuutta? Täällä yleensä tosi vilkas pikkuinen mutta välillä päiviä kun on hipi hiljaa.

Roks 22+4
 
Kyllä toi maha-asukki mullakin varsin vaihtelevasti liikkuu. Joinakin päivinä on muutaman tunnin välein hirvee myllerrys mahassa ja sit on päiviä että hyvä kun muutamat liikkeet tuntuu. Vaikka kyllä tässä parin viikon sisään liikkeet on selvästi voimistuneet ja niitä tuntee useammin.
 

Yhteistyössä