*Tammitaaperot-08* vol.2

Moi!
Me käytiin eilen Ellin kanssa päiväkotiin tutustumssa ja ihan hyvin meni.Ensi viikolla taas lisää.Tuntui että ainakin pihaleikeissä Elli meni kun kala vedessä :)

Maija:meillä yöunille menty hyvin mut päiväunille meno vähän takkuaa.en ole sit edes jaksanut alkaa opettamaan sisäpäikkäreille,ehkä ensi viikolla.
Mä ainakin suosiolla otan illalla viereen nukutettavaksi jos temppuilee.usein vaiheet menee ohi jos alunperin kumminkin unijutut olleet hanskassa.
Elli on aamuyöstä levoton ja silloin usein jatkaa uniaan mun kainalossa.mä en ala 4-5 heräämään kun ei oo pakko.

Tällä viikolla saan työvuorot ja työsopimuksen, alkaa olla syksyn kuviot selvät.
Töihinmeno jännittää välillä mutta pääosin odotan innolla. =)
 
tulin pikaisesti ilmoittamaan että Luca sai pikkuveljen 16.9. Tälläkään kertaa synnytys ei mennyt ihan putkeen ja päädyttiin kiireelliseen sektioon.Nyt toivutaan, ja Luca kyllä pitää päivät kiireisenä vaikka vauva nukkuukin.

-Jenni, Luca ja vauva 5 päivää-
 
JenniS onnea ja ihanaista vauva-arkea teille :heart:

Täällä edelleen yhtenä kappaleena, tänään olis tasan 39 viikkoa täynnnä, joten vähiinhän tämä aika käy joka mittarilla katsottuna, vaikka toisaalta vielä voi olla muutama pitkäkin viikko edessä..... Näkee kun elää.

Ihan hyvävoimaisena tässä ollaan päiästä toiseen elelty ja pojan kanssa puistoiltu, kerhoiltu jne. Ja suht terveenäkin (kop kop) oltu. Ja poika oppi pari viikkoa sitten päiväkuivaksi =) Oppi kyl niin helposti, etten olisi voinut uskoa sen käyvän noin nopeasti. Ihan muutaman päivänä tuli parit pissat housuun ja sen jälkeen on käytännössä aktsoen tehnyt aina hereillä olessaan pissat pottaan/pyttyyn. Äiti on tietty ylpeä!

Vauvaa varten alkaa oleen kaikki tarpeellinen koossa ja katsottuna. Varmaan joatin uupuu, mitä ei muistakkaan, mutta ehtiihän tuota sitten jälkikäteekin.

Mutta tällainen pikaisen piiipahdus,

hyvää synsyn jatkoa kaikille tasapuolisesti!!!!!

Kide ja poika 1v 8kk
 
Tuosta kuivaksioppimisesta muuten tuli mieleen, että meillähän Albert oli kesällä jo lähes päiväkuiva, aika paljon pystyi jo olemaan ilman vaippaa ja meni potalle kun pisu oli tulossa jne.. Niin tiiättekö mitä, nyt viimeisen kuukauden aikana Albert ei ole tehnyt kertaakaan pisuja pottaan, ei itseasiassa ole edes juurikaan suostunut potalle menemään. Huutaa vaan vaippa,vaippa,vaippa. Mie luulen että johtuu tää takapakki siitä kun täällä on mulla 11kk ikäinen hoidossa, jolla on tietysti vaipat, niin hän haluu saman huomion kun vauvakin. Mut eipä tuossa mitään, kerkeäähän tuota pottailla vaikka viimiestään taas ensikesänä jos ei ennen sitä löydy innostusta talven mittaan.
 
Onnea JenniS :flower:

Lapset, työt ja reuhaaminen päivähoitoasioista (hoitajien lomautukset) on vieneet meikäläisen mehut aika tarkkaan. Tänään oli kuitenkin ihana vapaapäivä, kun touhuiltiin pihalla ja sieniäkin poimittiin ihan talon nurkalta vaikka kuinka paljon. Esikoinenkin innostui kokeilemaan painia ja siellä sitten häirittiin harjoituksia oikein koko perheen voimin. Näissä puuhissa murheet ja väsyt unohtui ja hyvillä mielin huomisiin töihin ja palaveeraamaan päivähoitotoimistoon.

Käristelin sienet pannulla sipulin kanssa ja nyt syömään kun lapset nukkuu :eek: :D jo!
 
Mulla starttaa työt nyt sitten 1.10. koko ensi viikko meneekin sitten ensin päiväkotia harjoitellen ja to ja pe Elli jää koko päiväksi hoitoon..hiukan jo jännittää vaikka harjoittelut on menny siinä mielessä ok että Elli touhuaa ja leikkii hyvin jo ryhmässä.
Iso muutos on tulossa mutta alkuun mulla aika vähän työvuoroja että saadaan pehmeä lasku koko sakki.

Kaikkein ihaninta viime aikoina ollut se että Elli nukkuu yöt tosi hyvin vihdoin, kerran herää 4-6 aikaan ja siinä se =)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Villivadelma:
"Rakas lapsemme pienoinen, nuku suojassa taivaan enkelien.
Enkeli uneen sinut tuudittaa, enkelit meitäkin lohduttaa.
" :'(

Eilen todettiin keskenmeno.
:hug: Kovasti jaksuja :hug: Tiedän että vähän epäkorrektia kysyä, että paljonko sulla oli viikkoja? Itsellä on ollut 1 km ennen Albertia rv 7+jotain. Oli siinä kuitenkin jo yli 3vk kerenny olla plussaamisen jälkeen :(
 
Jospa minäkin ilmottelen pitkästä aikaa meistä... Heinäkuussa näytti olevan edellinen kirjotteleu :ashamed:

Ensinnäkin Onnea Tyttönen ja JenniS vauvoista. :flower:

Villivadelmalle iso :hug: Kyynel tuli silmään uutisestasi.

Elokuun alussa oli Irenellä 1,5 v. neuvola. Mitat 11.370kg ja 81 cm.

Meidän neidistä on tullut varsinainen hiekkalaatikon terroristi! Valitsee aina jonkun (yleensä pienemmän) uhrin, jota käy tönimässä ja tuuppimassa. Tänäänkin puistossa pisti yhden pienemmän tytön melkosella painiotteella kanveesiin. Ja kiellot kaikuu kuuroille korville. Kotona kiusaa tuota esikkoa mennen tullen ja nyt on ruvennut käyttämään myös hampaitaan meihin kaikkiin. Tosi kiva sitten käydä julkisilla paikoilla tuollaisen "pikkuriiviön" kanssa. En tiedä voisko johtua tuosta, että on tajunnut, että kohta tulee se uusi vauva ja sitä jo näin ennakkoon oireilee? Jokatapauksessa toivottavasti menee pian ohi tämä vaihe!!!

Mitäs muuta. Tutista meillä luovuttiin kesän lopulla. Se kävi melko kivuttomasti, mutta tuo kapine olikin meillä käytössä oikeastaan vain nukkumaan mennessä. Päiväunille meno hiukan hankaloitui, mutta muuten ei suurempaa vaikutusta neidin elämään tällä operaatiolla ollut.

Pottailu ei meidän neitiä kiinnosta ollenkaan. Hetken saattaa istahtaa, mutta aika äkkiä lähtee viipottamaan pois. Jokin aika sitten sai kirjan avulla istutettua hiukan pidempään, mutt nyt sekään ei tunnu tepsivän. No kai tuo sitten aikanaan meilläkin opitaan.

Raskaus on edennyt ihan loppusuoralle. Vonti on ollut muuten suht ok, mutta nuo lantionseudun kivut ovat melko sietämättömiä. Tähtiä näkyy, kun kävelee, istuu tai makaa. On siis vaikeaa löytää mieluista olintilaa. Kävely on selkeästi se, joka noita kipuja pahentaa, mutta pakko noita ipanoita on välillä puistoonkin viedä tai ne hyppii täällä seinille. Mutta eipä tämäkään onneksi enää kauaa kestä.

Voimia arjen jaksamiseen kaikille kotiäideille kuin myös työn ja perheen välissä tasapainoileville!

Terkuin Shakki & tytöt & Aleksis Kivi 38+2
 
Oikein paljon onnea shakille perheineen! :flower:

Laura on nyt viisi yötä nukkunut isossa sängyssä, ja nukkuminen ja nukahtamiset yhtä hulinaa. Välillä meinaa epätoivo iskeä, kun ei oikeen tiedä edes miten tuota koittaisi saada nukahtamaan. Ja ainakaan "vähän kaiken" kokeilu ei auta asiaa... Ja nyt kun saisi itse nukkua, niin täällähän sitä tulee notkuttua :LOL:
 
Paljon onnea shakin perheelle!!!! :flower: :flower: :flower:

Mulla ensimmäiset työpäivät takana ja täytyy sanoa että oli rankka aloitus.Aatokset oli aika paljon siinä miten Ellillä menee hoidossa mutta onneksi kaikki oli mennyt hyvin.Iltaisin tietysti oli äitiä ikävä mutta ei kummempaa.Ja mikä ikävä itsellä oli tyttöjä =)

Meillä isojen sänkyyn siirtyminen saa vielä odottaa.Siirretään sit varmaan samalla rytinällä tytöt samaan huoneeseen ja kerrossänkyyn suoraan..

Mutta nyt odottelemaan kaveria kylään.
 
Moi!

Meille syntyi poika 27.9 =) Painoa 3740g ja pituutta 51,5cm. Kaikki meni hyvin ja pääsimme kotiin jo heti seuraavana päivänä. Isoveljellä välillä mustasukkasuusaaltoja näkyvissä, mutta taitaa kuulua asiaan ;)

Onnea Shakki ja koko teidän perhe :flower:

Kahdesta pojastaan onnellinen Kide
 
Heipat taas pitkästä aikaa!

Ja kaikille vauvan saaneille isot onnittelut :flower:

Meille ei mitään kummempia kuulu. Päivät menee yleensä tosi nopeesti puuhaillessa kaikkea. Vaikka välillä kyllä on sekä äiti että poika seuraa vailla... Perhekerhossa ja kahvilassa ollaan yritetty käydä joka viikko, niin on edes tuo kaksi käyntiä viikossa jossain muualla missä näkee ihmisiä.

Meillä menee isojen poikien sängyssä nukkuminen tosi hyvin. Tuossa kesällä jo siihen siirryttiin ja tosi hienosti itsekseen sinne nukahtaa. Alussa istuttiin vieressä muutama viikko ja palauteltiin sänkyyn, mutta nyt ei juur koskaan tarvii käydä viemässä takaisin.

Tutista luopumista olen ajatellut tässä kohta puoleen tehdä. Nytkin syö tuttia vain nukkumaan mennessä, mutta välillä yöllä herää itkemään kun ei olekaan tutti suussa ja sitten saa nousta sitä etsimään pojalle suuhun kun ei meinaa nukahtaa kunnolla uudestaan ilman tuttia. Mietin vaan, kun kohta saa herätä syöttämään vauvaa yöllä ja sitten siihen vielä tutin haku reissut niin rauhottaisi vähän tota yötä ainakin mun osalta jos toi tutti ramppaaminen jäisi pois...

Me innostuttiin tekemään ihan kunnolla remppaa täällä kotona ja tossa pari viikkoa sitten oli koko alakerta ihan kaaoksessa. Onneksi nyt alkaa olemaan hyvällä mallilla ja rappusten kaiteita lukuunottamatta pientä hommaa enää jäljellä. Toivottavasti saatais kaikki kuntoon ennen kuin vauva syntyy.

Odotus on mennyt hyvin ilman sen suurempia ongelmia ja kolotuksia. Tässä muun touhun ohessa mennyt. Enää kolme viikkoa laskettuun.

Pippuri, Veikko ja masukki 37+1
 
Onnittelut jenniS, Kide ja Shakki pienokaisista :flower:

Meillä on tällä viikolla keksitty potan tarkoitus. Neiti on usein aamuisin ja iltaisin ilman vaippaa ja housuja, ja välillä on pisu tullut lattialle. Oisko maanantaina sanonut khh-ovella että "pisu". No haki sieltä potan ja istui siihen ja pissahan sinne tuli. Sama toistui ainakin 2 kertaa vielä saman päivän aikana. Seuraavana päivänä onnistui jopa tekemään kakan ja monta pisua myös. Nyt on siitä lähtien tullut pisut ainakin muutamat kerrat päivässä pottaan, ja voi että kun toinen on tyytyväinen suoritukseensa :D

Afu
 
Onnea JenniS, Kide ja Shakki :heart:

Jaksuja Villivadelmalle :hug:

Täällä raskaus etenee hurjaa vauhtia ja hyvin on mennyt. Nyt rv 27.
Poika käy vaihtelevasti potalla, nyt voi jo sanoa kyllä että joka päivä jotakin saadaan saaliiksi. Nukahtaminen on täällä vähän ongelmallista mutta nukkuu kyllä hyvin sitten kun nukahtaa.
Tällaiset pika kuulumiset :D

-c-
 
Onnea Kide!

Meillä työn ja hoidon aloittaminen on mennyt hyvin.Ellillä takana kokonaista 4 hoitopäivää ja joka päivä paremmin sujuu.Eniten on ollut ongelmia syömisessä.
Me ollaan tietty heti kaikki kipeenä kun työ ja hoito alkoi viikko sit.. ellillä menossa ehkä ohi mutta nyt vähän lämpöä pitää.yskällä ja nuhalla vielä on selvitty.

Itsestä työaloitus tuntunut todella kivalta, oppimista riittää mutta hyvin on päässyt joukkoon mukaan.Kotonakin jaksaa paremmin kun on välillä töissä.marraskuussa työmäärä lisääntyy mutta siltikin mukavasti saa vapaapäiviä kotona.

Kaikille hyvää syksyä!
 

Yhteistyössä