Tammivauvat 2010

Voihan kökkö, esikoisella on vuotanut 1-2pv nokka ja viime yönä alkoi sitten yskimään oikein kunnon hevosyskää ja ääni on aavistuksen poissa. Kuumetta ei ole ainakaan vielä, mutta vähän lämpöä. Onkohan tämä nyt sitten sitä rs-virusta, vai joku muu flunssa?? Tietysti pelkään, että tuohon pikku-ukkoon tarttuu. Rs-virukselta, kun ei edes äidin vasta-aineet pelasta. Viime vuonna jäi lapsimessut väliin, kun silloinkin esikoinen tuli juuri kipeäksi ja nyt jäi sitten taas. Vähän oltiin suunniteltu, että sinne lähdetään. Millaisia oireita teillä muilla on noilla vähän vanhemmilla lapsilla ollut, kun kyseessä ollut rs-virus ja kauanko tämä tauti kestää... entäs sitten näillä pienillä? Oon taas ihan huolissani.
 
SEE
Alkuperäinen kirjoittaja NirppaII:
Voihan kökkö, esikoisella on vuotanut 1-2pv nokka ja viime yönä alkoi sitten yskimään oikein kunnon hevosyskää ja ääni on aavistuksen poissa. Kuumetta ei ole ainakaan vielä, mutta vähän lämpöä. Onkohan tämä nyt sitten sitä rs-virusta, vai joku muu flunssa?? Tietysti pelkään, että tuohon pikku-ukkoon tarttuu. Rs-virukselta, kun ei edes äidin vasta-aineet pelasta. Viime vuonna jäi lapsimessut väliin, kun silloinkin esikoinen tuli juuri kipeäksi ja nyt jäi sitten taas. Vähän oltiin suunniteltu, että sinne lähdetään. Millaisia oireita teillä muilla on noilla vähän vanhemmilla lapsilla ollut, kun kyseessä ollut rs-virus ja kauanko tämä tauti kestää... entäs sitten näillä pienillä? Oon taas ihan huolissani.
Enemmän kuulostaa laryngiitiltä, tai voi olla vaikka korvatulehduskin. Tuollainen oirehdinta voi liittyä mihin tahansa virus/bakteeritautiin...Lääkääriin kannattaa kiikuttaa.. Meillä on esikoisella ollut 2 kertaa korvatulehdus ja siihen kuuluu aina tuo kauhea yskä...
 
See, kiitti vastauksesta. Kurkunpääntulehdusta oon ruvennut miettii, kun hyljemäistä yskää piti eilen ja tuli kuumettakin 38. Tosin nyt nokka vuotaa, aamusta ei ollut kuumetta ja räkäistä yskää... Tiedä tästä sitten mikä on. No vointi on parempi, eikä vielä rohise, niin seuraillaan kotona. Kokemusta kun tuosta kurkunpääntulehduksesta on, eikä ne siihen lääkettä anna ennenkuin menee korviin tai keuhkoputkiin... Täytyy toivoa, että pieni vielä säästyis, kurjaa se on, on mikä flunssa vaan.

Mut kävin juniorin kanssa pitkällä kävelylenkillä auringonpaisteessa ja mies jäi esikoisen kanssa kotiin. Niiden piti tehdä pirtelöä, mut tehosekoittimen pohja oli irronnut ja kaikki pitkin pöytiä. Olin jo päässyt pihaan ja juorusin kaverin kanssa ja ihmettelin, mitä se esikoinen koputtaa ikkunaa. Vilkuttelin sille vaan ja jatkoin puhelimessa juoruumista. No ukko oli sitten siivonnut keittiön, enkä mä edes saanut palautetta juoruumisesta. No tehosekoitin on ehkä entinen... Siks kai pitikin mölyt mahassaan, vaik ehkä apua ois kaivannut.
 
Moikka pitkästä aikaa B)

Käytiin Micon kans tänään 3kk neuvolassa. Mitat 7020g ja 63.1cm =) Hyvin kasvaa ukkeli!

Nyt HUOM Minisun dropsin käyttäjät!! Satuin vilkasemaan apteekkari.fi sivuille ja siellä tiedotettiin että tipat on vedetty pois markkinoilta huonon säilyvyytensä vuoksi!! Joten tipat roskiin jos joku niitä käyttää! Neuvolakaan ei ollu saanu tiedotusta asiasta :eek:

Meillä arki sujuu hyvin kahden pojan kans :) Mico on aurinkoinen hymypoika, valloittava persoona :heart: 2v esikoinen uhmailee mut se kuuluu asiaan..

Nyt kutsu käy!
 
Moikka moi kaikille!

Ihana fiilis ku pääsin ekaa kertaa vuoteen parturiin ja nyt on ihanan makee tukka :D

Nukkumisesta [bin äijä heräsi jo 4.00 niinkuin melkee joka muukin aamu, mie taas olin koko yön valvonu ja ollut tuttina. tuo äijän käppänä nukkuu muutenkin todella huonosti edelleen vaikka illalla ollaa ruvettu antamaa joko porkkana-peruna velliä tai korviketta. Mikähän tähän nyt auttaisi? Tosin nyt on sentään onneksi ruvennu päikkärit maistumaan. Nukkumaan meneminen on sentään meillä helppoa, pojan vie sänkyyn ja n. 5min sieltä kuuluu höpötystä ja sitten nukahtaa ja nukkuu yön pisimmän pätkän eli n. 2h.

Meillä on ens torstaina neuvola JEE. Saa uusimmat mitat :D

Eipä muuta poju on papan sylissä, mie meen kaffen keittoon.

Ihanat päivän jatkot kaikille!

Jenninho+ masukki kohta 4kk
 
PPH
Täällä tänään 3kk täynnä. Jo on iso poika =) Mittoja odotellessa..

Meillä ollaan nukuttu aika hyvin. Poika vetelee rintamaidolla. 20:00 aikoihin menee yöunille ja ensimmäinen (ja ainoa) syöttö 04:00 aikoihin ja sitten seuraava 07:00, kun herätään kokonaan. Pari kertaa ollut sellainen satunnainen yö, että herännyt jo syömään 02:00 ja sitten 06:00, mutta tosi harvoin. Musta yöllä on ihan kivakin herätä syöttämään poikaa. Tosin haetaan poika pinnasängystä meidän keskelle syömään ja nukahdan ite heti, kun aloittaa syömisen. Lopun yötä poika nukkuu meidän keskellä. :heart:
 
Hei taas kaikille :) Tänään oli 3 kk neuvola, paino 5675g ja pituus 56,1cm ihan tarkkaan :) Tyräleikkauksessa oltiin viikko sitten ja tikit poistettiin eilen. Kaikki meni tosi hyvin ja parani hyvin :) Teholla oltiin yön yli leikkauksen jälkeen kun halusivat seurata hengitystä. Samalla saatiin sairaalasta lupa antaa velliä ja masu on kestänyt sen hyvin :) Nyt ollaan sitten parina päivänä annettu maissisosetta pieniä määriä ja senkin on kestänyt hyvin. Tänään neuvolasta saattiin lisää ohjeita ja saadaan maistella jotain toistakin makua :) Poika kannattelee hienosti päätä ja eilen hymyili ensimmäistä kertaa takaisin :) Kaikki siis hienosti :) :) :) Ens ma mennään taas hb kontrolliin, kunpa ei taas jouduttais tankkaukseen...
(vellit ja soseet siis aloitettiin jo nyt keskosuuden vuoksi lääkärin ohjeiden mukaan)
 
Aika menee ihan älyttömän äkkiä. Meidänkin vauvat tulevat tällä viikolla jo 4kk. Yöt ovat jo rauhoittuneet, mikä on aivan taivaallista. Neiti nukkuu n.8-9h putkeen ja poika 7h. Toki se vaihtelee paljonkin, joskus heräillään enemmän. Nyt on myös ruvettu nukkumaan pihalla hyvin ja yhtäaikaa... ainakin joskus. Yleensä se menee niin, että kun toinen nukahtaa toinen herää.
Ihaninta on, kun he ovat löytäneet toisensa. Viihtyvät hyvin lattialla keskenään.

Vauvat ovat ihania siihen se onni sitten loppuukin. Elämä on tosi rankkaa.... Eikä voi kuin sanoa, että nauttikaa lapsistanne, koska koskaan ei voi tietää mitä elämässä tapahtuu ja koska se loppuu.

Enielle paljon voimia ja toivottavasti miehesi voi jo paremmin.
 
Kirjottelen välillä tännekin puolelle, oon kirjotellu tonne kerhoon vähän ahkerammin...
Ensinnäkin tuosta rokotuksen oireista: Täällä ei neidille noussut lämpö eikä muuta, mutta sellasta levotonta itkuilua oli illalla ja annettiin ohjeen mukaan illalla suppo ennen nukkumaan menoa. Ja yö sitten nukuttiinkin hyvin :)

Meillä yöt menee muutenkin tosi kivasti, jopa sillon kun neiti on kipeänä (muutama flunssa ollut). Eilen oli ennätys: tyttö nukku n. 21.30-7.00 ja tänäänkin herättiin vasta syömään klo. 05.15. Sen jälkeen molemmat simahti samantien ja nukuttiin tonne 9 asti :D Kyllä ollaan miehen kanssa oltu aika ihmeissään neitin unenlahjoista, mutta kovia nukkujia ollaan kyl menkin :LOL: Itse en vaan aina saa kovin hyvin nukuttua kun tavaksi nyt tullut käydä öisin vessassa ja sitten alan kuulostella tytön unta. Toivoisin välillä et vauva heräis yöllä syömään niin näkisin et kaikki hyvin! Mutta pääasia et on tyytyväinen! Nyt päiväunet on lyhentyneet noin pitkien yöunien takia, ja túntuu etten saa ite mitään aikaseks päivisin. Tyttö kaipaa koko ajan seuraa ja viihdyttäjää, et kyllä tämäkin on välillä aika raskasta :whistle:

Perunaa ollaan parina päivänä maisteltu ja tänään taas ois tarkotus. Ei näytä suurta herkkua olevan, mut ei nyt sentään kaikkia sylje heti poiskaan.

Tyttö ei vielä kääntyile paitsi kyljelleen, päätä jaksaa pitää kauan ylhäällä ja alkaa nojata suoriin käsiin, yrittää koko ajan punnertaa itseään istumaan (pulloruokailu vaikeaa..) ja tarttuu kiinni kaikkeen mahdolliseen ja koko ajan :) Lisäksi tyttö juttelee paljon ja hymyilee, muutamia kertoja nauranut ääneen (eilen illalla viimeksi) ja se on niin musiikkia äidin korville :heart: Saatiin onneks jopa kuvattua se hekotus :D Näin täällä siis menee...
 
Hipkukka kävin lukemassa tätä teidän pinoa ja sain vihjeen kevyt yhdistyksen sivuista. Kiitos vinkistä! =) :heart: Yleensä kirjoittelen tuolla helmikuu 2010 puolella, mutta käyn välillä lukemassa muittenkin juttuja.

-mervi-elina ja poju huomenna 4 kuukautta
 
Moikka kaikki!
Meilläpä on nyt sit todettu maito-allergia. Eli imettää saa, mutta maitoa äitin pitää välttää. Onko ideoita millä syötät velliä esim. bataatti/ maissi, kun ei pulloon ole 4 kk koskenutkaan! :ashamed: On aika vaikeata saada edes vettä siitä. Uskallanko tehdä vahvaa mössöä mitä sit lusikalla pistän menemään ja millaisia mitta suhteita uskallan käyttää?!

AUTTAKAA!

T. Tammikuun4 ja Vilho
ps. 3kk neuvolassa oli 67,8cm ja 7280g!! :heart:
 
Tammikuun Oletko kokeillut antaa velliä vellitutilla? Luultavasti olet kokeillut... Tee vaikka hiukan löysempää velliä. Varsinkin silikoninen vellitutti on niin iso reikäinen, että siitä tulee itsestään valumalla velli läpi. Meillä tyttö tykkää siitä sen takia, ei tarvi kuin nieleskellä ja ruoka valuu suuhun (laiska?) :D Poika haluaa tehdä työtä ruokansa eteen ja siksi hänelle pitää olla luonnonkuminen, josta joutuu jo imemään, jotta jotain saa.
Ja voihan velliäkin antaa lusikalla. Pikkuannoksina vähän kerrallaan. Välillä, kun ton tytön oksennus herkkyys on pahiten päällä, olen syöttänyt vellin tuolla tavalla. Hidasta ja työlästä, mutta saa sitenkin vellin menemään.
Hörpyttämistäkin voisi varmaan kokeilla oikein juoksevalla vellillä.
 
Oltiinkin sitten 7 päivää osastolla vauvan kanssa kun rs-virus paheni ja pikkanen lopetti kokonaan syömisen. Kaks viikkoa sitte päästiin pois ja nyt vasta syöminen on palautunut normaaliksi (vaikka ei tuo pikku herra kyllä ikinä ole tykännyt syödä..). Kiinteistä pitikin kysyä.. ajattelin perunalla aloittaa, mutta kuinka usein sitä sitten pitäisi tyrkyttää ja ennen maitoa vai maidon jälkeen?
Vissiin on hampaita kohta puhkeamassa kun yösyömiset on taas alkanu, poika on ärtyneempi kuin tavallisesti ja se pahin eli nyrkkien syöminen on loputonta vaikka kuinka tuttia yrittäisi suuhun laittaa. Toivottavasti puhkeaa pian että äksyily loppuisi.
Kuinka paljon teillä vauvat on hereillä? Laskin tossa pikaseen että maksimissaan kahdeksan tuntia valvoo päivän aikana.
On tää vauvaelämä kyllä paljon raskaampaa parisuhteelle kuin osas kuvitella.. kahden keskistä aikaa pitäis jostain löytyä kun tuntuu että joka asiasta tulee vaan riitaa nykyään. Itsellä hermot niin kireellä että yksi väärä sana miehen puolelta niin sotatila on jo saavutettu. :D Vauva tekis mieli viedä hoitoon edes yhdeksi illaksi/yöksi, mutta jotenkin vaan tulee niin syyllinen olo jo ajatuksesta että noin pienen veisi hoitoon. :/
 
Löysin arkistojen kätköistä 90-luvun c-kasetteja. Miehellä vapaapäivä ja lähti lasten kanssa puistoon. Nyt oon popittanut täällä korkeelta ja kovaa vanhoja disco-hittejä. Ai, että teki hyvää! Suosittelen! Toivottavasti illalla ei tinnitä korvat..
 
Vappu päivitystä meiltäkin.

Meidän Micolle puhkesi eilen eka hammas esiin ikenestä :heart: :heart: :heart:
Ikäähän on siis nyt sen 4,5kk. Toinen on ihan siinä kanssa ja saattapi tulla melko pian perään...tai sitten ei :LOL:

Hipkukka Meillä kans tuo ongelma että jos kelit sallisi ja aikataulut alkaa vaunuilemaan niin unet on sitten eri aikaan :(
Noora ei muutenkaan oikein tykkää vaunuilla vielä, eikä Micokaan ole ellei vaunut liiku koko ajan. Eli jos pysähtyy liikee niin vaunuissa alkaa konsertti.
Mukavaa toisaalta kuulla että muutkin kaksos perheet kokee samaa.
Pitäisi etsiä joku yhteisö jossa saisi hyvää vertaistukea tähän kaksos hommaan sillä tämä on ainekin meillä todella rankaa. Ja kuitenkin pidän itseäni ihmisenä joka ei ihan heti valita ja väsy mutta nyt tuntuu tuon tuosta että on aivan loppu.
Yöt menee edelleen Micon osalta 2-3h syötöillä vaikka syödään vahvoja ruokia...en tiedä mikä siihen oikein sitten auttaisi.
 
Heipsan!

Aika menee vauhdilla, on jo toukokuu. Vappua vietettiin täällä simaa juoden ja munkkeja syöden. Tänään tulikin sitten jo lenkillä käytyä kertaalleen ja varmaan toinenkin kerta olis ihan paikallaan ni saadaan munkit sulaan :LOL: Nooh, 4 kuukautis neuvolassa on käyty, vähän etukäteen. Mitat oli 6,8 kg ja 63 cm. Meidän esikoinen oli tässä iässä n 8 kg ja 68 cm :whistle: Kaikki oli ihan mallillaan, lääkärineuvolahan tämä oli. Soseita aletaan maisteleen. Öisin meillä heräillään vielä vaihtelevasti, lisättynä esikoisen levottomat yöt niin kaiken kaikkiaan meillä nukutaan tällä hetkellä aika huonosti. Päiviin on tullut kivasti rytmiä, aamulla herätään siinä 7 aikaan, poju nukkuu sellaset 2 tunnin unet siinä aamupäivällä vaunuissa kun ulkoillaan. Sitten onkin hereillä sen keskipäivän siinä kun esikoinen nukkuu ja rupee sitten unille taas kun ulkoilemaan lähdetään. Illan on aika pitkälti sitten hereillä, joskut tissitirsat saattaa ottaa. Meillä opittiin juuri myös kääntymään selältä vatsalleen ja kova halu ois etiäpäin :D pyörii sitten paikallaa kun kädet ja jalat käy niin vinhasti :LOL: No mutta se on menoa taas joten mukavaa kevättä kaikille ja jaksuja :hug:

-c- ja poju juur 4 kk
 
Kertokaapas mulle hyviä vinkkejä kuka valmistaisi tai missä myytäisiin pitkiä bodyja. meillä kun bodyt jaa pituudesta lyhyeksi ja ympärysmitassa olisi vielä tilaa. Nyt mahtuu enää muutama 62cm body kun muuta ovat liian lyhyitä, mahtuisivat muuten kyllä. 68cm ovat sitten jo muualtakin aivan liian suuria mutta pituudesta melko sopivia.
 
Niiz: kiva kuulla,et teill' nukutaan jo hyvin =)
Mie en ole täällä paljoa kerinnyt käymää...ei olla vauvauinnis tai oikeastaa missää muussakaan...

me käydää kerran viikko fysioterapias....nyt kuukausi aikaa saada tuloksia tai sit tulee neurologille lähete =( pitää päätä pääasiassa vain oikealle puolelle jne...tullaa kehitykses jäljes...leikkimaton leluihin kyllä tarttuu ja kummatki kädet vie eteen silloin tällöin...mahallaan viihtyy,mutta ei käänny...ei oikeastaan edes kyljelleen...muutaman kerran tullu mahaltaa selälleen,mut vahingos varmasti.
Muuten on ihana ja aurinkoinen tyttö ja nukkuu yöllä 9-11 tuntia heräämättä =)
 

Yhteistyössä