Tammivauvat 2010

Moikka kaikki!

Vapusta on selvitty ja kyllä oli ihana hääpäivä reissu meillä. Kyllä teki hyvää päästä rentoutumaan ja kävin oikee kokovartalohieronnassakin. Oli ihanaa!!!! :saint:

Poitsulla oli viimeviikolla 4kk neuvola
paino 6240g
pit 61,9cm
pää 42,8

Melko pieni on poikanen vielä, mutta omalla käyrällä menee hienosti!

Nyt tänään on poika ruvennut yrittämään kääntymistä myös selältä masulle, aiemminhan me ollaan jo menty toiseen suuntaan.

Eipä muuta kait... ei pysty ees ajattelee enää ku vässää.. :(

Jenninho ja emppu
 
Tää pino on tainnut hiljentyä vallan, moni kirjoittelee tuolla kerhon puolella. siellä itsekin kirjoittelen useimmin vaikka harvoin sinnekin.

Täällä ollaan otettu kasvupyrähdys 2kk ja 3kk neuvolan välissä. 2kk neuvolassa äiti sai pauhuja kun ei anna kuulemma lapselle ruokaa kun painoi vaan 4,5 kg kun olis pitänyt painaa jo 5kg. No, 3kk neuvolassa painettiin sitten jo yli 6,5kg ja nyt neuvolantäti oli tyytyväinen.

Ihana kun on nyt ollut lämpimiä kelejä, jos se kesä sieltä tulis pikavauhtia nyt. Vaikka nyt alkaa se ongelmallinen vaihe kun ei tiedä paljonko lapselle pitäis laittaa vaatteita päälle. Vaikka tuntuu s eolevan itselläkin ihan yhtä hankalaa.

Mutta kirjoitelkaahan kuulumisia ja mitä kaikia taitoja sitä jo vauvat osaavat ja oppivat.
 
Juu moni tosiaan kerhossa kirjottelee enemmän :)

Meillä ei vielä käännytä, yritys on hirmu kova mutta jää kyljelleen jumittamaan. Istumaan haluaa myös kovasti, joten sylissä istuskelee aika paljon. Esineisiin tarttuu hyvin ja vaihtelee niitä kädestä toiseen käteen.

Äitiysloma kyllä on elämän parasta aikaa, nautin ihan kauheesti :heart:
 
Minen ole koskaan noista kerhoista tykänny :ashamed: Liian monen klikkauksen päässä. Harvakseltaan käyn siellä lukemassa...

Meillä ei käännytä. Mutta eipä vielä tarvitsekaan. 4 kuukauden kehityskontrolli oli viime viikolla sairaalalla. Ja lapsien todettiin vastaavan kehitysikäänsä. Poika meillä harjoittelee jo kääntymistä, mutta aina jää toinen käsi tielle. Tyttö ei vielä, mutta hällä kuluukin aika omia sormia ihaillessa. Tän ikäisten kuuluu alkaa viihtyä vatsallaan ja kannatella päätänsä. Poika meillä on tuossa parempi, tyttöä tarvii vielä treenata.

Tänään on ollut kyllä lämmin päivä B) Kaksoset nukkui ulkona vaunuissa t-paita bodylla ja lakana peittonaan. Silti näytti mittari, että vaunuissa oli +30 astetta. Hikisinä nuo heräsivätkin, eivätkä nukkuneet niin kauan kuin normaalisti. Jos tälläiset säät jatkuu, niin tarvii laittaa jääkaappiin päiväunille...
 
Joo,hiljasta on tällä puolen,vaikka itekin olen tosi laiska nykyään,ei jaksa tai ehdi.
Neiti täytti 13.pv 4kk,mutta mitat saadaan vasta 20.pv neuvola-lääkärissä. Jänskättää kasvunkehitys kun velliä on saanut 3kk iästä asti,soseita ei alotettu vielä. Neiti pyörähti 10.pv mahalleen,joten sitähän hän päivät tekee,pyörii ja hermostuu vatsallaan :whistle:

Mahtavat ilmat ollut nyt, mutta tosiaankin pukeminen askarruttaa pikkuisen kanssa. Hiki on heti päässä.
 
Heippa kaikki!

Lämmintä tosiaan riittää...Mico nukkuu ulkona vaunuissa semmosia puolen tunnin tirsoja päivisin..Taitaa olla turhan lämmintä.

Ulkona oltais esikoisen kans mielellään koko päivä mut Mico ei oikeen tykkää tossa terassilla viltillä köllöttää kun vaikka on varjossa ni taitaa olla turhan kirkasta pienille silmille..täytys hankkia aurinkolasit murulle B)

Mico kasvaa hienosti. 23.5 tulee täyteen 4kk ja kohta varmaan alotellaan ruokailun ihmeellinen maailma =) Öisin nukkuu hyvin, n.3tunnin välein syö. Päivällä tankataan 2 tunnin välein.
Osaa kääntyä komeesti molempien kylkien kautta mahalleen mut ei siitä vielä takaisin selälleen.
Ihana, aurinkoinen on pieni miäs :heart:

Juhannuspäivänä lähdetään Turkkiin. Oli hauskaa hakea passi pienelle :D Kuvassa möllöttää suu auki vaikka passikuvassa pitäis kuulemma aina olla suu kiinni mut milläs saat leuan teipattua :LOL:

Voikaa hyvin ja ihania kesäpäiviä!
 
Ei ennätä vaikka yritti että kävisi joka päivä ja toisaalta kun on näin hiljaista niin saisi melkein monologia vetää :LOL:
Kerhoon en ole mennyt kun en jaksa etsiä että mikä porukka ja missä se oikein on...laiska :ashamed:

Meillä hoitaja ehdotti unikoulua ja lainasi kirjan jossa asiaa käsitellään lyhyesti "lapsikuiskaajan" toimesta. Sen avulla omiin juttuihin soveltaen ollaan sitten tehty sitä "unikoulua". Ainakin yksi poikkeava on se, että yhtään ei ole annettu vauvojen itkeä tässä unikoulussa. Eli alussa nostettiin heti pois kun itkivät. Toisaalta, meillä se suurin ongelma on se, että kun vie sänkyyn niin nauravat vaikka sylissä olisivat nukkuneet :D
Mutta on siitä ollut suuresti hyötyäkin, koska ennen meillä oli vaikeaa saada kumpaakaan nukkumaan ilman hirveitä show juttuja. Meillä kannettiin sylissä jopa tunti ja ylikin, hyssytettiin, hyräiltiin, kiikuttiin, jne...
Nyt saadaan vauvat nukkumaan niin, että sylissä rauhoitetaan lähes uneen ja sitten laitetaan omaan sänkyyn nukahtamaan.
Myös unen laatu heillä on parantunut.
Toisaalta on otettu takapakkiakin välillä, viimeksi neuvola käynnin jälkeen, kun rokote nosti Nooralle kuumetta.
Nyt ilmeisesti sitten NAN2 aiheuttaa mahan väänteitä...maistuu se kyllä tosi rautaiselle :$

Mitenkäs muut olette tehneet tavaroiden kanssa, että oletteko jo alkaneet myydä pois?
Itse olen kahden vaiheilla alkaisko myydä vaatteita pois...saahan niitä uusia jos vielä vauvoja tulle :whistle:
Imetystyynyn kyllä möinkin jo koska en tehnyt sillä mitään.

Mutta tässäpä vielä meidän 5kk neuvola kuulumiset

Noora 67,5cm 7195g ja Mico 70cm ja 8490g.
Nooralla vähän paino kehitys nyt alakantissa, mutta muuten kaikki ok.
Tosin Micolla on ne allergiat ja meillä rasvaillaan päivittäin ja silti kummastellaan aina mistä nyt tuli ihottumat kasvoihin.

Enie + Noora ja Mico
 
Kaikki ok, en ole ehtinyt lukemaan juttujanne. Arjen pyöritys on vienyt aikaa.

Poika 4 kk on kasvanut HYVIN rintamaidolla (saa kai olla ylpeä?)
pituus 69 cm
paino 8750 g


Pipon koko en muista. :ashamed:

Oman itseni vuoksi aloimme maistelemaan kiinteitä eli perunaa nyt otettu pikkasen maistiaisiksi, yöt nukkuu hyvin edelleen sinne 5-7 asti heräämättä - ja sitten vielä pari tuntia tissittelyn jälkeen... Imetys on siis sujunut ja olen siitä supermegaonnellinen. :D TIEDÄN, että se ei ole itsestäänselvyys - ja olen huolehtinut 2 isommasta pojasta samalla. haaveilin 4 kk rajasta, mutta en uskaltanut toivoa sitä isosti. :/

päivisin nukkuu 3-4 noin tunnin unet. Helle on sotkenut jonkin verran päiväunia ja kesäasu onkin vaippa, ei tule siis pyykkiä. :))

Voikaa hyvin!!

*MUOKS* Siis haaveilin 4 k täysimetyksestä, ja se toteutui. jatkukoon nyt sitten ihan sen mukaan, kun sujuu ja itsestä/ vauvasta tuntuu. Ei kuitenkaan 8-vuotiaaksi. :LOL:
 
Meidän neidin mitat 4kk7pv iässä: 6810g/63,2cm, pipo 40,7cm.
Kaikki kuten pitääkin tuossa iässä. Ei tarvetta vielä aloitella soseita ellen itse halua,vellillä kasvaa hyvin. Mangoa maistoi lusikallisen neuvolan jälkeen ja tänään kasviksia,ilmeet on aikas ihania :D
Mekin vaihdettiin juuri 2Naniin,mut en ole huomannut masu tms. vaivoja. Raudalle kyllä maistuu nuo korvikkeet,kylmänä etenkin.

Vaippalookista mäkin tykkään,ei tosiaan tahrat ja puklut haittaa. Toki neidin kaula ärtyy puklusta,peseminenkin haaste kun ei yhtään raota.
 
Jenninho Meillä näköjään poitsut kasvaa aika tasatahtia. :) Meillä oli viimeviikolla neuvola ja poitsu 6260g ja 61 cm . Mutta terkka ja lääkäri siellä olivat sitte sitä mieltä että kasvaa pituutta liian hitaasti ! käyrät menee alaspäin ja blaablaa. niinpä meille tuli käsky alottaa nyt kiinteet heti, että saatas kasvamaan, lisäks epäillään taas maitoallergiaa, kasvun, runsaan pulauttelun, ja löysän mahan vuoks ! Kuulostaa taas vähän jännältä.. :kieh: viikko kasvatellaan ja sit uusiin mittauksiin ja jos ei oo kasvanu tarpeeks ni allergiatesteihin. voi kökkö sanon minä.
Ja nyt tajusin kun Enie tosta NAN2:sta sanoit, ni meillähän on poitsulla ollu maha sekasin, semmosella löysällä vihreellä tosi pahanhajusella kuralla just siitä asti kun vaihettiin tohon NAN2:seen. Mitäköhän tolle sit tekis, tottuukohan se maha siihen vai pitäskö kokeilla jotain toista merkkiä vaivai..hmm. täytyy kai soittaa taas neuvolaa ja kysyä mitä ovat mieltä.
 
Moips!

Mitäs tänne kuuluu?
Mä olen ollut tosi laiska kirjoittelemaan, ei vaan ole saanut aikaiseksi :ashamed:
Tosin, eipä ole mitään erikoista tapahtunutkaan.
Pikkuneidillä oli jo viime viikolla 4kk neuvola. Ihan hyvin meni. Isoveljellä oli samalla 4v neuvola. Ihan hyvin neiti kasvaa, vaikkei iso olekkaan. Eli 7830g ja 64,6cm :heart:
Ei ole vielä muuta saanut kun rintamaitoa, ja tarkoitus olisi jatkaa siihen 6kk ikään ja sitten aloitella niitä kiinteitä :)
Isosiskolla oli vesirokko ja nyt on pikkuinenkin täynnä näppylöitä..
Onko jollain kokemusta vesirokosta vauvalla?
Pikkuneiti oppi kääntymään masulleen n.3kk ikäisenä ja nykyään viihtyy tosi hyvin lattialla masullaan. Välillä liikkuu vähän huomaamatta :D
Tykkää kovasti nukkua masullaan. Anteeksi tyhmä kysymys, mutta onko vauvan masullaan nukkumisesta jotain haittaa? Tietääkö joku? :ashamed:

Oskari Olematon Onnittelut imetyksen onnistumisesta :flower:

Oikein hyviä vointeja kaikille! :flower: :hug:
 
Tiukun äiti, täältä kaksplussastakin löytyy joku ketju tuosta vesirokosta vauvalla.
Meillä esikko sairasti sen ja juniori oli tuolloin alle 3kk. Olin tosi huolissani ja tuli surfattua netissä etsimässä tietoa aiheesta. Meillä tosin juniori tuolloin välttyi vesirokolta, joten sellaista kokemusta ei ole.

Meillä painonkehitys ei ole ollut yhtä hyvää kuin esikoisella ja päätinkin nyt lähes 4,5kk iässä alkaa antamaan pikkumiehelle bataattia. Ihan vähän on maisteltu nyt 3päivänä ja imetystä jatkan niin pitkälle kuin suinkin pystyn tässä kiinteiden ohella. Tosin on pikkumiehellä painoa kuitenkin 7,0Kg (4kk neuvolassa), ja lääkärin mukaan kasvu hyvää. Mut esikko painoi tuossa iässä jo yli 8kg. Tosin tää juniori on menossa ihan koko ajan, tai siis yritys on tosi kovaa ja hermot menee kun ei vielä eteenpäin pääse.
 
Moikka kaikki!

Me käytiin jo 5kk neuvolassa toissapäivänä puoltoista viikkoa etuajassa

pituus 62,5 (61,9)
paino 6680 (6240)

<Eli ei paljoa mitään tullut lisää, pituutta vaan 0,6 cm ja painoa 440g.

Niiz
Aika jännä juttu että meidän terkkarin mielestä kasvu oli vielä täysin normaalia, vaikka oli noin pikkasen vaan kasvanut. Ja meillä sentään ollaan nyt jo kuukausi annettu lisäruokaa.

Tosiaan herran ruokavalioon kuuluu jo :
Peruna, bataatti, parsakaali, päärynä ja viimeisimpänä luumu koska masu meni päärynästä kovaksi. Aika paljon herra saa myös lisämaitoa, koska ei suostu tissiä syömään jos on yhtään toimintaa ympärillä, eli pitäs imettää suurimpiirtein pillkkopimeässä ja hiljasessa ettei rupee sähläämään ja kattelee ympärille. Pullosta on vaan tosi paljon helpompi syöttää. Silti en jotenkin osaa luopua imettämisestä vaikka tuntuukin ettei äijä sieltä varmaan mitään enää edes saa. Kuulemma nyt vaan lisätään seuraavaksi aamu ja ilta puuro ja ateria kokoa kasvatetaan pikkuhiljaa isommaksi.

Yöt meillä on alkanut sujua paremmin..... tosin minä nukunnkin nykyään eri huoneessa kuin mies ja poika. Nyt poju ei enää herää kuin kerran tai kaksi yöllä, eikä silloinkaan tarvitse muuta kuin tutin. Jospa vaikka viikon päästä minäkin uskallan takaisin miesten viereen nukkumaan.

Eipa meille muuta kait.. palaillaan taas ja ihanaa kesän jatkoa kaikille!

Jenninho + poju kohta 5kk jo
 

Yhteistyössä