Tapaamisviikonlopuista

  • Viestiketjun aloittaja clivia
  • Ensimmäinen viesti
Kyllähän lapsen pitää antaa muitakin ihmisiä tavata tapaamisviikonlopun aikana kuin etävanhemman(isovanhemmat, sukulaiset, uusperheen muut jäsenet ja myös muut ystävät) , ei ex puolisolla ole oikeutta määrätä ketä lapsi tapaa etän luona ollessaan ja joskus myös joku muu voi välillä hoitaa lasta kuin isä jos tilanne näin vaatii. Etävanhemman luona etä arvio sen kuka saa lasta hoitaa, tuskin kukaan vanhempi lastaan jättäisi epäluotettavalle hoitajalle. Ero tilanteet vaatii joustoa jokaiselta osapuolelta.
 
Ymmärrän ap kyllä täysin. Miksi lapsi antaa isälleen/äidilleen vkl jos isä/äiti ei kerran ole paikalle, vaan joku sinulle tuntematon hoitaa lapsia vkl. En itse ainakaan antaisi. Mutta jos asian laita on niin että isä/äiti vaikka osan vkl töissä ja hänen kumppaninsa hoitaa sen aikaa niin asia on ok. Sillä monilla ihmisillä on viikonloppuisin töitä ja tällöinhän he eivät näkisi lapsiaan juuri lainkaan, mutta työpäivä yleensä kestää vain 8 tuntia vuorokaudesta jolloin omien lasten kanssa olemiseenhan jää vielä hyvinkin aikaa.

Isälleen/äitilleen en antaisi myöskään lapsia siinä tapauksessa jos tietäisin että hän juopottelee ja lasten turvaton olla tai he sen takia ehkä koko vkl hoidossa.

Tottakai lasten tarvitsee tutustua, nähdä muitakin ihmisiä, kuten isovanhempiaan, ja sehän on ihan luontevaakin, mutta satunnaiset puolisot ja hoitotätit eivät ole niitä ihmisiä joiden kanssa välttämättä tarttis sitä etäviikonloppua käyttää.

 
Hei,

ihan kuin ap, en antaisi lasta tuossa tilanteessa.
Isällä varmaan on vapaa jonain muuna päivänä, miksi ei voi vaihtaa? Jos tapaamisia on harvoin, eikö silloin tule järjestää se oikea aika eikä antaa lasta toiselle?

Itsekään en hoitaisi uuden miehen lasta ennen kuin suhde olisi vakiintunut ja varmalla pohjalla. Minä haluan tietää ehdottomasti mihin oma lapseni menee. Puhunkin nyt epäluotettavista isistä, joten silloin se ei ole välttämättä ylireagointia.

JOs voi luottaa isän arvostelukykyyn, niin asia ok. Mutta aina ei valitettavasti voi ja saa olla huolissaan koko tapaamisen ajan!
 
Mut jos etävanhempi on epäluotteva ja voisi jättää lapsen suurinpiirtein kenelle hyvänsä, eikö silloin olisi asiaa jo puhua sosiaalitoimessa että järjesteään valvotut tapaamiset eikä yrittää vain kestää tilannetta joka voisi olla lapselle vaarallinen.
 

Yhteistyössä