The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
vierailija
Mä kävin tänää hakee avaimet uuteen kmppään
Aha.

Facebookissa tuli kaveripyyntö charmantilta ”majurilta” – Emma, 56, huomasi huijarin juonen vasta, kun 56 000 € oli mennyt

:unsure:

Julkaistu: 13.1. 9:41

Juoni oli todella ovela. Uhriksi joutunut pohjalaisnainen haluaa kertoa tarinansa julkisesti varoittaakseen muita.
Elokuussa pohjalainen Emma*, 56, sai Facebookissa kaveripyynnön charmantilta viisikymppiseltä amerikkalaismieheltä.

Harvey Franklinina esiintynyt mies kertoi olevansa USA:n armeijan majuri ja työskentelevänsä rauhanturvatehtävissä Kabulissa, Afganistanissa.

Harvey väitti syntyneensä Pariisissa, mutta muuttaneensa perheensä kanssa 15-vuotiaana Yhdysvaltoihin. Rankan elämäntarinan mukaan Harveyn äiti oli kuollut synnytyksessä. Vaimo oli kuollut auto-onnettomuudessa, jolloin Harveysta oli tullut 9-vuotiaan pojan yksinhuoltajaisä.

Mies piti päivittäin yhteyttä. Emma oli ollut jo viisi vuotta eronnut, eikä seurustelu ollut edes kiinnostanut häntä. Kohteliaan miehen huomio ja ystävälliset viestit hivelivät kuitenkin kovia kokeneen naisen itsetuntoa. Joidenkin viikkojen yhteydenpidon jälkeen Emma huomasi rakastuneensa.

– Hän puhui hyvää englannin kieltä, eikä alkanut heti puhua mistään rakkaudesta. Meni viikkoja ja viikkoja, kun juttu pikkuhiljaa lämpeni, Emma muistelee.

Emman piti maksaa ”arvonlisäveroja ja muita maksuja”
Harvey sanoi alusta asti tulevansa jossain vaiheessa Suomeen.

Eräänä päivänä Harvey kysyi, voisiko hän lähettää Emmalle arvotavaroita sisältävän paketin. Pian Emma sai lähetystositteen diplomaattipostista.

Sen jälkeen Emma alkoi saada kuriirifirmoina ja Britannian tulliviranomaisina esiintyviltä tahoilta sähköpostiviestejä, joissa pyydettiin maksamaan lähetykseen liittyviä arvonlisäveroja ja muita maksuja. Erilaisia viestejä tuli koko ajan lisää ja laskujen maksamisella oli aina kiire.


Diplomaattilähetyksen tositteessa väitetään paketin sisältävän muun muassa timanttisormuksen, Applen tietokoneen, tabletin, älypuhelimen ja kultaisen korurasian.

Emma alkoi pelätä sähköpostien lukemista ja puheluihin vastaamista. Samaan aikaan Harveyn viestit muuttuivat yhä hellemmiksi.

– Hän piti linjat koko ajan auki ja tiesi aina, milloin tulin töistä ja rupesi heti juttelemaan. Jälkeenpäin ajatellen se oli taitavaa psykologista peliä. Siinä on vaikea sanoa ei, kun ensin on luotu tuttu, lämmin, turvallinen suhde ja sitten inhottava kuriirifirma vaatii ja pyytelee. Sitä rupeaa olemaan niin hämmentyneessä tilassa.

Epäilyt vaivasivat Emmaa, ja miehen profiili Facebookissa alkoi näyttää kummallisen tyhjältä. Pian Emma huomasi saman profiilikuvan kahden muun henkilön profiilissa.

Monien vaiheiden jälkeen miehen juoni paljastui Emmalle.

Sitä ennen Emma kuitenkin ehti lähettää 56 000 euroa tuntemattomille tileille ulkomaille.

Pohjanmaan poliisilaitokselta vahvistettiin Ilta-Sanomille, että Emman tapaus on ollut poliisin tutkittavana. Kun ulkomailla sijaitsevien tilien haltijoista ei ole saatavilla tietoa, poliisi päätti keskeyttää tutkinnan. Se tiedetään, että rahat menivät Turkkiin ja Indonesiaan.

Lue Emman koko tarina sekä poliisin kuvaukset siitä, miten netin ovelat auervaarat nykyään uhreihinsa iskevät, päivän Ilta-Sanomista.

*Emman nimi on muutettu.

*****************************************************************************

No joo, onnea uuteen kotiin, toivottavasti on kiva ja viihtyisä.:)(y)
 
Jälleen yksi kauhulegenda on poissa. William Peter Blatty, joka kirjoitti Manaaja-kirjan vuonna 1971 sekä Manaajan elokuvakäsikirjoituksen vuonna 1973, on kuollut viime yönä.

(n)
 
Jälleen yksi kauhulegenda on poissa. William Peter Blatty, joka kirjoitti Manaaja-kirjan vuonna 1971 sekä Manaajan elokuvakäsikirjoituksen vuonna 1973, on kuollut viime yönä.

(n)
no tuolle ei voi antaa ylä eikä alapeukkua eikä oikein mittää:unsure::(

mutta eikös vaan ollut pelottava leffa se manaaja ykkönen? :eek: vähän niinkö amityville :eek: ja vasitenkin siks kun ne molemmat perustuu tositapahtumiin!!!:alien:
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä