*TOUKOKUUN TOIVOTUT 2008 TAMMIKUUSSA 2010

Heippa ja heti alkuun anteeksipyyntö, kun en ole kirjoitellut tänne! Ja kiitos kun muistitte minut :) -lähes joka päivä käyn kyllä lukemassa kuulumisenne ja olen hengessä mukana iloissa ja suruissa!

Täällä vielä ollaan yhdessä kasassa, laskettu aika siis oli ja meni (28.12).

Tutti on meillä unilla käytössä.

Olisiko kenelläkään hyviä vinkkejä atooppisen ihon hoitoon taaperolle? Kaikenlaiset vinkit, ihan pienetkin, otetaan ilolla vastaan.
 
Atooppinen iho on mulle ihan uusi asia, mutta isältään Eeva senkin perinyt. Eikä tullut kyseltyä hoitovinkkejä ihan vaan varmuuden vuoksi, aika pihalla sen asian kanssa siis.. joten vinkkejä otan vastaan minäkin mielelläni. :) Eevalla ei ole kovin pahaksi mennyt, mutta huomaa selvästi että kylmä pahentaa, kesällä loisti poissaolollaan. Käytän koko kropalle Essex Plussaa ja Repan vinkistä pahimpiin kohtiin Locobase Repairia. Paitsi että nyt ei ole tarvinut silläkään lotrata kun kokeilin Aloe vera -voidetta, sellaista missä on propolista.. onko se nyt mehiläisvahaa. Muutaman kerran jälkeen jo tuntuu tosi sileältä Eevan iho, jopa posket jotka on olleet pahimmassa kunnossa.
Matami.. Sinäkö se meidän aloe -edustaja olitkaan? Onko sulla enemmän tietoa siitä voiteesta tai oletko kuullut että auttais atooppiseen ihoon? Olen edelleen vähän epäilevällä kannalla sen suhteen, mutta kai se on pakko uskoa että toimii kun omin silmin näkee. Eeva juo sitä juomaakin, voisko olla vaikutusta?
 









Marmotta,Keilis ja atoopinen iho...oujees,nää pakkaset on kaikkein pahin...siis kovat pakkaset. Miä oon kuullut kyllä et toi aloevera toimis just tälläsiin iho-ongelmiin...en oo vaan saanu ite kokeilluks pitkäjänteisesti :ashamed: Säännöllinen rasvaus ja lyhyet pesut... kutinaan kortisonia. Eriasia sit jos on oikein pahana...lekurista saa kai roppia siihen sitten... Lisäks se tuntuu olevan yksilöllistä mikä kelläkin toimii parhaiten... ja meillä ainakin merkkiä pitää vaihtaa tasasesti perusvoiteen suhteen tai nahka tulee "immuuniks". Toi locobase on ollut meidän nahan silottaja :) Nyt pojalla ollut tosi hyvänä iho...posket ainoastaan vaatii tarkempaa rasvausta... itellä sen sijaan ollut tekemistä =)
















 
Marmotta...Aloe Veran Propolis Creme...on kyllä erittäin hyvä voide kuivalle iholle ja olen myös kuullut, että auttaa atooppiselle iholle...suosittelen kokeilemaan =)...sillä on myös merkitystä, et Eeva juo juomaa, koska ihoon voi vaikuttaa "sisältä" myöskin. Itse olen elämäni kunnossa kyseisen juoman avulla...15v:nä alkaneet vatsaongelmat on poissa ym.
 
Oikein hyvää uuden vuoden alkua kaikille! :flower:

Meil alkoi eilen tarhaharjoittelu. Eilen käytiin vähän ihmettelemässä uusia paikkoja. Paikalla oli vain yksi lapsi, toinen tulossa vähän myöhemmin ja kaksi hoitajaa. Tänään kun mentiin uudelleen siihen alkukeskusteluun oli paikalla vain kaksi hoitajaa. Yksi lapsi oli tulossa mutta vasta vähän myöhemmin. Todellista yksilöllistä hoitoa :LOL: Normisti paikassa on 12 lasta ja 4 hoitajaa. Esikoinen kävi samaa tarhaa aikoinaan ja kaikki näytti olevan ennallaan. Hyvillä mielin jätän Joan sinne ensimmäisen kerran yksin hoitoon ens viikon torstaina pariksi tunniksi. Lähdetään oikein pehmeällä laskulla liikkeelle ja kokonaisen päivän saa olla siel vasta parin viikon päästä. Jatkossa tulee hoitopäiviä 10kpl/kk.

Pinniksessä meillä viel nukutaan, on kovin kiinnostunut isoveikan sängystä mut viel en ole saanu ostettua hänelle uutta sänkyä niin näillä mennään viel varmaan tämä kevät.

Hammaspesu menee ihan kivasti. Yleensä pestään miehen kanssa esikoisen hampaat ja Joa istuu ja harjaa samalla omiaa potalla. Kun esikoinen on valmis odottaa hän jo vuoroaa :D Välillä antaa harjata välillä tarjoaa vaan harjan takaisin ja suu pysyy kiinni.

Puhetta tulee kokoajan ja molemmilla kielillä. Muutama kolmenkin sanan lause on täs joulun aikaan tullu. Suurimmaksi osaksi Joa juttelee ruotsiksi mm. mamma tuta uppe, Joa äter gurkka. Meil esikoinen ei puhunut mitään ennen kahta vuotta eikä siihen kukaan kiinnittänyt mitään huomiota. Hän sit aloitti tarhan 2-v ja 3kk iässä ja puhe alkoi pikkuhiljaa tulla eikä mennyt kun muutama kuukaus ja puhetta tuli useamman sanan lauseita molemmilla kielillä ja tosi selkeästi.

Jotain piti viel kommentoida mut ei enää aivot toimi...

Ja vähän omaa napaa... Hermot alkaa olla vähän kireellä kun mies tekee pitkää päivää, omassa duunissa on työntekijä vaje kun yks lopetti vuoden vaihteessa ja lapset vetää ylikierroksilla kun ei pakkasen takia olla ulkoiltu niin kuin yleensä. Kävin viel ottamassa tänään sikapiikin ja käsi on kipeenä. Onneksi huomenna on vapaa päivä!
 
Keilis, kiva kuulla susta! Huomasin kanssa tuolta listasta, että sullahan on mennyt la jo. Eiköhän se sieltä pian halua ulos =) Hyviä vointeja ja meille sitten ilmottamaan heti vauvasta

Marmotta, mun piti siitä aloe juomasta sanoa sulle, että tilaan sitä sitten kun säkin seuraavan kerran. Nyt ei ole yhtään rahaa sen hemmetin auton takia. Mutta haluan sitä vielä kyllä.

Meillä kanssa mennään torstaina tutustumaan hoitopaikkaan ja sitten ens viikolla vien parina päivänä muutamaks tunniks ja perjantaina ekaa kertaa päiväks. Se alku on kyllä kauheeta kummallekin...muistan esikoisesta kun itku tuli ittellä kun autoon pääsi :/ vielä kun menin sillon päiväkotiin töihin, niin tuntu kauheelta mennä hoitamaan toisia lapsia kun vei eka oman hoitoon. Tosi ristiriitaset tunteet oli sillon. Äkkiä siihen tottui sitten. Meillähän on nyt kanssa 10 päivää kk hoitoa eli pehmosempi alku ja kesä/syksy ollaan taas kokonaan kotona.
 
keiliskohta se pikkunen siltä tulee. Ihana, mun pari tuttua on kans raskaana -kiva kun tulee vauvoja ja saa ostaa pikkuruisia vaatteita viemisiksi.

hampaat meidän neiti pesee niitä mielellään. Syö lähinnä tahnat ja vaatii lisää :)

lauletaanko teillä? hoidossa oppii ihmeessi. Neiti vetelee tuiki tuiki tähtönen ja vaikka mitä tulee kun tarkkaa kuuntelee. Niin monta sanaa ei muuten sano peräkkäin paitsi laulaen. Pitäs viedä neiti muskariin -mut kun en jaksa sitä itse töiden jälkeen -hyppiä siel ja hyvässä lykyssä lapsi ei tee mitään. Mut parannan tapani ja ens syksynä alotetaan. Esikoinen on käynyt 6kk ikäsestä ja tykkää kait käydä. Välillä tuntuu et ei -mut itse sai päättää ostanko kanteleen vai en ja kun se hankittiin saa luvan myös käydä muskarissa.

te joilla isompia lapsia -vaatetuksesta meillä tää 5v. uskomatonta tappelua vaatteista -mikään ei kelpaa mitä kaapissa on. Menee hermot aamusin kun tapellaan niistä :headwall: Onko tää vaan tytöille ominaista? En kyllä rupee viel siihen et otan neidin mukaan ostoksille. Kaapista löytyy pinkkiä ja ties mitä kivaa. Kuuma tulee kaikissa vaatteissa tai ne on vaan tyhmiä. Onneks E laittaa päälle mitä äiti haluu. Isompi sit kiukuttelee ja repii ja raastaa välillä vaatteita ja itse oon ihan kilahtamis pistees. Että tällasta.

mut mitäs muuta . . pitäs lähtee laittaa e nukkumaan.. mitenköhän onnistuu kun ulos ei voi viedä.. nukahdan varmaan itse viereen.. katsotaan miten käy.
:wave:
 
vaatteista meilla ei ole isompia lapsiia, mutta Ava on alkanut jo valikoimaan kenkia. Vaatteet saan toki valita, mutta parit itkupotkuraivarit on neiti vetanyt kengista :eek: . Aiti toki paattaa mita jalkaan laitetaan, mutta tytto tietaa missa sailytetaan kenkia ja haluaisi laittaa joka aamu jalkaansa mustat juhlakengat. Sanoinkin jo eilen miehelle, etta tama tuskin lupaa mitaan hyvaa tulevaisuuden varalle... :LOL:
atooppisesta ihosta tannekin otetaan vinkkeja vastaan. Olen muuten joskus kokeillut Avalle vauvaoljyakin ja se muuten tehosi yllattavan hyvin. Meilla pursuaa koti voiteita, mutta mikaan ei tosiaan tunnu auttavan.
pakkasesta meilla on -31 astetta ja Ava kotona kipeana. Ulos ei voi nukuttaa kumpaakaan ja sisalle tuntuu ahdistuvan itse, mutta pakko vaan yrittaa ajatella positiivisesti. onneksi paasen edes kauppareissulle, kun mies tulee toista. Tuossa parinkymmenen kilometrin paassa oli mitattu yolla norjan pakkasennatys kahteenkymmeneen vuoteen -41 astetta.
Keilis kylla se vauva pian tulee. Voimia viime rutistukseen.
refluksista kyselin neuvolasta 6 viikkoiskontrollissa apuja, ja mitaan apua en saanut. Ei se niin yleista ole ja olisiko kumminkin koliikkia, sanoivat vaan. hermot meinas mulla menna. onneksi tuo tytto viihtyy kantoliinassa pystyssa, joten kannan silloin kun kovasti royhtayttaa ja itkettaa. Onnekis tilanne on ihan kestettavissa ja kyseessa ei ole mikaan iso ongelma. Avallahan oli koliikki ja tytto itkikin joka paiva 16-21 taukoamatta. nyt sentaan on hyviakin paivia ja hetkia. Ainoastaan ruokailun jalkeen valilla meilla itketaan. Sekin usein kantaessa helpottaa.

Loysin viikon alusta rinnasta kummallisen pikkurillin paan kokoisen kyhmys. Mulla on huomenna laakarin tarkastus synnytyksen jalkeen joten sielta tokli kyselen, mutta hiukan huolettaa. Voisiko viela olla maitorauhanen kyseessa? Lopetin pumppaamisen jouluna ja maitohan kai voisi viela rintoihin aiheuttaa tukoksia? Olenko nyt turhaan huolissani vai onko tasta oikeasti syyta ottaa stressia?
 
niin ja laulamisesta meilla lauletaan koko ajan. Ava imee itseensa kaikki laulut kotoa ja paikvakodista... Ja radiostakin. Nyt tytto laulaa kokoajan Jay Z:n New York-biisia. Omilla sanoillahan tuo menee, mutta oikealla savelella. Eniten toki lauletaan lastenlauluja ja leikitaan karhu nukkuu-laululeikkia.
 
keilis....voimia loppurutistukseen :hug:

katrinainen...onpas siellä pakkaset :eek: ...ei voi nenää ulos näyttää. Kyhmystä en osaa sanoa mitään, varmaan lääkäri tietää mikä on...rinnat on kyllä omituiset imetyksen/pumppaamisen lopetuksen jälkeen...eli voi kyllä johtua siitä :hug:

vaatteet...meillä neiti valikoi vaatteensa, jos joku ei miellytä alkaa huutaa...veljensäkin on tarkka vaatteistaan...en tiedä kehen ovat tulleet :whistle:
 
Meillä lauletaan kans tuiki,tuiki ja sit piiri pieni pyörii ja jotain omia lallatuksia =) Edelleen on pop "Smoke on the Water"-alku...hyräilee tyttyttyy..tyttyttydyy ja heiluttaa päätä ja sanoo hevii :LOL:

Katrinainen,Rinnat muuttuu jo ihan pelkän raskaudenkin takia melkosesti ja imetyksenkin jälkeen kesti ainakin puolivuotta -kuulemma-et palautuu normaaleiksi :eek: Mut hyvähän se on aina tutkia... hirveet pakkaset sielä :snotty:
 
weiss
Hyvää uutta vuotta kaikille! Lukemassa käyn juttujanne edelleen..

Tuohon atooppisen ihon hoitoon halusin vain antaa oman kokemuksen kautta hyväksi havaittuja vinkkejä, tietenkään kaikki ei käy kaikille. Yksi hyvä atooppisen ihon hoidolle on maitohappobakteerit! Käyttäkää ihmeessä, suosittelen! Toisekseen rasvaa, rasvaa ja rasvaa. Jos iho on huonona tai on kutiavaa ihottumaa, niin viikon kortisonikuuri.
Jos meillä joudutaan paljon käyttään rasvaa, niin meillä käydään myös päivittäin suihkussa, ettei vanha rasva kerros jää kutiamaan. Ihonhan saa rasvata ihan valkoiseksi ja voitte kuvitella kaikki vaatteet, lakanat jne.. Kortisonina meillä on aikas vahva apolar, mutta meillä pojan iho on allergioista aika huonona. Perusrasvoina käytetään Abobasen sinistä ja punasta rasvaa. Kokeilemallahan löytää sopivat. Protopic on varalle, jos iho vain pysyy huonona, eikä meinaa parantua. Poskiin laitan aika usein bepanthenia ja toimii ihan hyvin.
Silloin kun iho on suhteellisen hyvä, vähennän rasvaamien määrää ja laitan laimeampaa rasvaa, meillä käytössä tähän dermosilin hajusteeton perusvoide, joskus sekoitan siihen abobasea tai kortisonia.
Tsemppiä kaikille pienten ihonhoidossa, koska se voi olla välillä aika sottastakin puuhaa. Ja välistä parkua ja isoja kyyneleitä, kun rasvaaminen tekee kipeää, mutta onneksi mennään kuitenkin useimmiten hymyssä suin! =)
Ihanaa vuotta kaikille ja paljon onnen hetkiä taaperoiden kanssa! :heart:
 
Hyvaa uutta vuottoa vaan kaikille!

:wave: Peesaan Weissia kortisoni kuurissa. Meilla kaytetaan normina oilatum nimista rasvaa ja kylpyoljya, taitaa olla englantilaista tuotetta.

Laulu raikuu myos taalla: Tuiki tuiki tahtonen, row, row, row the boat ja wheels of the bus goes round and round ja muutama muu leikkilaulu, seka tv tunnareita kuten simpsonit :D

Katrinainen Toivottavasti kyhmy ois vaan pumppaukseen liittyva juttu.

Taalla kans kylmaa nollan tienoilla ja maa on just valkeena, huomenna mennaan makeen vaikka mika ois B) .

Nyt poskionteloita hautuun!

Ai nii ihania kuvia olitte taas laittaneet!
 
Heippa pitkästä aikaa! Ja oikein ihanaa uutta vuotta :D Aika kuluu niin nopeaan ettei perässä tahdo pysyä.

Täällä on menossa nyt vähän raskaampi vaihe. Meillä kans joku 3kk:n heräily kausi tytöllä eli heräilee 3-4krt yössä. Ja se on meillä PALJON! Välillä syö ihan hurjasti noilla herätyksillä ja välillä vaan lipasee ja jatkaa uniaan. Samaan aikaan on menossa pojalla joku kauhukohtausten kausi eli jos ei tyttö herätä, niin poika herää kiljuen keskellä yötä eikä meinaa rauhoittua. No, näitä on ollut ennenkin, kuuluu ikään, mutta väsyttävää, kun pahimmillaan yhteensä herätyksiä saattaa yön aikana olla 5-6 milloin kenenkin taholta...

Muuten tyttö kasvaa kovaa vauhtia, kohta jo 4kk! Ja poikakin kehittyy ihan mahdottomasti. Sanoja tulee päivittäin lisää ja huumorintaju on aivan uskomaton!! Nauretaan joka päivä pojan metkuille. E:stä on kasvamassa tosi tarkka poika; siivoaa tavaransa mielellään, on juuri oppinut tekemään palapelejä kunnolla, tunnistaa määriä (kuinka monta autoa /kukkaa missäkin on) ym. Ja muisti on ihan hurja, poika muistaa viikkojenkin takaisia asioita todella hyvin. Ihana seurata tuota kehitystä!

Atooppisesta ihosta muutama vinkki. Itselläni on se ja pojalla myös. Ja nyt ilmeisesti myös tytöllä... Jee, kiva periyttää tällaisia surkeita geenejä lapsilleen ;) Mutta se tärkeä asia ihottuman/kuivan ihon hoidossa: laittakaa kunnon rasvaa ja PALJON. Siis ei mitään sipaisua sinne tänne vaan niin paljon, että rasvaa jää selvästi ihon pinnalle näkyviin. Ja rasvausta ei saa lopettaa kesken missään vaiheessa ns. ihottuma kautta!!! Tämä on oleellista hoidossa. Atooppinen iho on nimittäin sellainen, että se kuivuus ja ihottumat tulee heti uudestaan, kun hoidon eli rasvauksen lopettaa. Tällaiset ohjeet saatiin pojalle silloin viime talvena Allergiasairaalasta. Se rasvan määrän joka iholle aamuin illoin pitäs laittaa järkytti kyllä mut. Hoitaja veteli Essex Plussaa (vai mitä olikaan) niin paksun kerroksen, että iho jäi ihan valkoiseksi :D Mut näin on pysynyt pojan iho kyllä hyvässä kunnossa. Ja jos menee huonoksi niin kortisonikuuri aamuin illoin 5-7vrk et ihottuman on poissa. Sit taas perusvoidetta oikein kunnolla. Tärkeää säännöllinen ja runsas rasvan käyttö.

Alesta ostan ja aika paljon. Netistä tosin. Pääosin tilasin Englannista ihan peruskäyttövaatteita sellaisista merkeistä joista pidän, mutta maksavat täällä paljon; paitoja, mekkoja, housuja. Tiedän, että mahtuvat varmasti jossain vaiheessa. Toppatakin ostin pojalle kokoa 98cm, samaa sarjaa kuin haalari on tänä vuonna eli MoloKidsin. Siihen sitten housut ostan, jos tulee vastaan alesta tai sit vasta ens syksynä. SuperFitin goretex ns. tennarit/kävelykengät löysin Barnskospecialisten.se:stä puoleen hintaan ja ne ostin kevättä/kesää ajatellen. Kooksi valitsin 25, niin menee varmasti jossain vaiheessa. Siellä oli muuten hyviä merkkejä ja melkein kaikki -50%.

Nyt meen lukemaan teidän vanhoja juttuja, vaikka nukkumaan kyllä pitäs mennä...
 
Ah, weiss, ihanaa että kirjoitit samasta asiasta! Musta tuntuu, että niin moni rasvaa ihan liian vähän ja ihottumat ei lähde mihinkään ja ist kutisee ja kaikki kärsii. Ja kortisonikuurin nimeen mäkin liputan!

Carmen: Kiva, että olit kaipaillut tuolla aiemmin. Tosiaan samanlainen vaihe ilmeisesti menossa kuin teidänkin vauvalla eli heräämisiä ollut öisin enemmän. En ole kyllä antanut mitään muuta vielä, kun en usko että loppujen lopuks nälkäänsä aina herää. Tai sit vaan on ns. tiheän imun kausi, joka osuu näille main. Meillä Linnea kyllä nukkuu päivällä ihan superunia et ehkä sekin vaikuttaa sit välillä öihin. Päiväunia kertyy päivässä 1x4-5h ulkona (pakkasilla) + 1x40min sisällä TAI 2x2-3h ulkona. Eli aika samaan malliin kuin veljelläänkin. Ens viikolla on jo 4kk neuvola ja siellä mietitään sitten kiinteiden aloitusta. Vaikka ei siinä mitään miettimistä mun mielestä ole. Alan antamaan kun jaksan :D Nyt ei hotsittais yhtään ruokkia kahta lasta kiinteillä. Maito on niin helppoa...

Pepun pesusta olitte puhuneet viime kuussa. Olen super epäekologinen tässä mielessä (mutta korvaan sen monin muin tavoin ;)), mutta meillä putsataan pojan kakkapeppu kosteuspyyhkeillä. Poika seisoo pönttöä vasten, otan vaipan pois ja putsaan pepun. Siinä se. Kukaan ei huuda ja kaikki on tyytyväisiä. Vesipesu monta kertaa päivässä on jäänyt meiltä pois jo viime talvena, kun pojan iho oli niin kuiva ja jatkuva lotraus vain pahensi asiaa. Potalla käydään kun muistetaan ja monesti sinne jotain saadaankin. Useimmiten kuitenkin poika huutaa "kakka", kun kakka on jo tullut vaippaan... Yleensä potta on meillä tuossa keittiön ja olkkarin välissä, et poika sais mennä siihen heti kun siltä tuntuu. Eipä tunnu usein ;)
 
Kiva lukea kuulumisia teiltäkin jotka ette niin usein käy =)

Itellä ei oo oikeen mitää kirjotettavaa, ajatukset jotenkin niin solmussa ja sekasin monen asian suhteen että ei ajatus kulje.

Meillä kanssa atooppinen iho mulla ja pojilla, rasvaa, rasvaa ja kortisoonia ja nopeita suihkuja joka päivä.
 
Pikaisesti lukemassa kuulumiset ennen lääkäriin lähtöä :ashamed: Meillä alkaa hermot mennä tuohon pikku-prinsessaan, joka tuntuu olevan jatkuvasti tyytymätön ja mahavaivainen :'( Viime yönä herättiin taas itkien 5 kertaa, 3 kertaa söi vaikken edes tiedä onko nälkä vai ei, mutta en voi kovin kauaa huudattaakaan, kun sitten herää Nea :headwall: Ja siitä sitten varmaan taas seuraa mahavaivoja, joiden takia herätään taas uudestaan!
Eikä yöheräämisissä mitään olisi, jos päivät menisi hyvin (itse en vaadi hirveästi unta ja pärjään ihan minimäärillä), mutta kun ei tuo nuku päivisin juuri lainkaan!!! On alkanut tulla ihan tavaksi 4x30min. unet eli ihan samanlaista pelleilyä kuin Neankin aikaan... Silloin se vaan ei niin paljoa vaikuttanut, kun lapsia oli yksi, mutta kun nyt pitäisi hoitaa ja leikittää Nea, pitää koti kuosissa ja kanniskella parkuvaa ja tyytymätöntä vauvaa siinä ohessa. Lisäksi on vielä kaiken päälle ollut muutamat viime päivät sellaista, että vauvaa ei saa laskea mihinkään vaan sylissä pitäisi olla koko ajan :headwall: Heti alkaa huuto, kun koittaa laskea leikkimatolle tai sitteriin... Alkaa pää hajoamaan ihan oikeasti!!

Nyt sitten käyn Mehiläisessä ihan vaan juttelemassa, mikä noissa syömisissä oikein mättää.. Huutoa kun tulee antoi sitten tissimaitoa tai (mitä tahansa) korviketta :eek: Ajattelin pyytää reseptin johonkin maitoallergisten korvikkeeseen ja alkaa sillä lopettamaan imetystä - jos tää olisi maitoallergiaa??? Mutta kun iho-oireita ei ole niin en sitten tiedä.. Tai sitten se refluksi? Puklua tuli mm. eilen jokaisen syötön jälkeen varmaan 10 kertaa, mutta onneksi sen suhteen on tänään taas parempi päivä.

Ja vaikka minä rakastan tuota vauvaa yli kaiken niin sanonpahan vaan, että viimeiseksi muksuksi jää kyllä meillä! Näin oli siis tarkoituskin, mutta kaikki nämä vaikeudet alkaa kyllä tekemään sen, että mitään iltatähteä ei edes enää ajatella... Vaikka eihän tää varmaan mitään _oikeasti_vaikeaa ole - normaalia vauva-arkea - mutta kun Nean kanssa ei koskaan ole ollut mitään ongelmia niin itselle tää on vaan vaieka paikka :ashamed:

Tuttia Nea syö edelleen, kuuluu niin kiinteästi siihen lohdukepupuun, mutta alan pikku hiljaa kai kokeilemaan, josko sen saisi hävitettyä. Aika erikoista, että meidän 1v 8kk syö tuttia, mutta 3kk ei huoli ei sitten millään :LOL:

Atooppista ihottumaa on meilläkin jaloissa Nealla ja rasvataan lääkärin reseptirasvojen mukaan. Onneksi ei kuitenkaan ole levinnyt sääristä mihkään *koputtaa puuta*.

Pottatreeni alkoi tosissaan vuoden alusta ja nyt koitan saada pimun istumaan siihen joka vaipanvaihdon yhteydessä. Ei toistaiseksi merkittäviä tuloksia ;)

Mutta nyt pitää kiitää ruoan laittoon - kivaa loppuviikkoa kaikille ja kuullaan taas!
 
moi, ja hyvää alkanutta vuotta kaikille.

Muistaneeko kukaan minua, mutta ilmoittelen silti meidänkin perheen olevan edelleen täysissä voimissa.. e

Jätkis kasvaa ja kehittyy hurinalla, paitsi ettei sanoja tule. Lieneekö kieli jäänyt kantapäiden alle? Ulkona tekee lumitöitä kuin vanhatekijä, vetää pulkkaa ja juoksentelee. Sisällä piirtelee, kokoaa dubloja, laittelee niitä "sieninipikoita" reikätauluun, ajaa autoilla..yms yms.

Korvatulehdus on tässä vain vaivannut kohta kolmisen viikkoa, kaksi lääkekuuria on syöty, mutta jätkä räkäinen ja yskäinen edelleen sekä yöt ovat levottomia. Pitänee taas käyttää lääkärissä, kumma ku räkäsyyskin palaa heti lääkekuurin loppumista seuraavana päivänä.

Enpä ole täällä tainnut edes ilmoitella jätkän 1½v mittoja, tässäpä nämä sitten tulee. Pituus 87cm ja painoa 12,450kg, eli pitkä hoikka poika.

Pikkumuori, ensi sunnuntaina 5kk, kasvaa kohisten. Uudenvuoden päivänä hän oppi menemään vatsalleen, siitä se liikkunen alkaa. Joulun aikaan teimme suururakan ja opetimme neidin tuttipullolle. Eipä olisi uskonut kuinka ison työntakana se on, aina varoitetaan siitä ettei rinta kelpaa jos saa pullosta, mutta kun tuo neiti ei huolinu sitä pulloa, ei millään.

Rintamaitoa olisi kyllä tullut, tulee vieläkin, mutta yöt meni niin risaisiksi, herätys parin tunnin välein, että ajattelin kerrankin itseäni. Nyt pulloruokinnan myötä neiti syö kerran, joskus kaksi kertaa yössä. \o/ se on jo luksusta, vielä kun poika tajuasi ettei yöllä tarvii heräillä tarkistamaan onko äiti viekussa, kaikki olisi loistavasti. Minä kovasti elän toivossa, että tämän vuoden puolella saan nukkua täydet yöunet, edes kerran. Edelliset taisin nukkua silloin 2008, ennen pojan syntymää.

Nyt taas poikaa niistämään ja sitten edessä on taistelu nimeltä päiväunille meno....

Pakkas (mittari näyttää -32,2)terkuin Iina, Jeppe ja Jassu


muoks, ai niin, unitutin ja uninallen nakkasimme roskiin joulun alla, niistäin tuli oikea riesa nukuttaessa sekä yöllä jopa nukkuessa. Niitä piti nakella ympäri huonetta ja palvelijan nimeltä äiti piti sitten ettiä niitä taskulampun kanss huudon säestäessä... ja pikkumuorille ei oo tutti kelvannu yhtään kertaa! Niin ne on lapset erilaisia
 
Tuossa perunoita kuoriessa tuli melkein itku, kun mietin... Muiden vauvat nukkuvat 4 tunnin unia päivällä ja meillä tämä toinenkin herää heti, kun 30 minuuttia tulee täyteen!! Kaikkeni olen kyllä kumpaisenkin kanssa kokeillut: erilaiset vaunut eri ympäristöissä, eri määrä vaatetta, sisällä sänkyyn ja vaunukoppaan, ennen kuin iskee väsy ja yliväsyneenä jne. jne. Lista on loputon :ashamed: Väkisinkin tulee itselle huono äiti- olo :'(

Ja tätä vauvaa mietin myös, että ei hänellä kyllä mikään isosti voi pielessä olla, kun kasvaa hienosti 0- tai jopa +10- käyrillä ja oppi edellispäivänä (karvan yli 3kk) kääntymään selältä mahalleen ja tavoittelemaan+tarttumaan leluihinsa! ja silloin kun ei itke niin aina on suu naurussa ja kiljuu ilosta. Jokeltaa ja nauraa ääneen.

Anteeksi vuodatus, mutta ei mulla ketään muutakaan ole... Omalle äidilleni itkin eilen asiaa, kun olin vaan niin loppu ja hänen kommenttinsa? "kyllä ne lapset pitää hoitaa, kun ne on hommannutkin." Just - siitähän tässä olikin kyse etten heitä hoitaisi, kun yötä päivää kaikkeni annan enkä itse ehdi edes aina päivittäin suihkuun, kun liukuhihnalla koitan molempia hoitaa.
 
Carmen :hug: pois tuollaiset huono äiti-ajattelut, sinä olet paras äiti lapsillesi. Ei kai se äidin vika ole jos lapsi ei nuku, me äidit siitä väsytään, mutta meidän vika se ei ole!!!! Minusta kuulostaa, että olet yrittänyt todella paljon. Ei meidän neitikään päivällä nuku enimmillään sen tunnin, yleensä vähemmän. Kun ei nuku, niin ei hitto nuku!

Jätkä nukku vauvana hyvin, mutta nyt sen on sellaista tahtojen taistoa saada edes nukkumaan. Kaiken lisäksi juuri kun on pojan päikkäri aika, tyttö herää ja koeta siinä sitten väkisin nukuttaa toista kun toinen jokeltelee onnellisena vieressä...
 
Kiva kuulla teistä kaikista jotka harvemmin kirjoitatte! ja muistakin tottakai =)

Carmen, :hug: Meillä Peppi-Lotta nukkui kanssa noita pätkiä päivisin ja se oli tosi raskasta. Vaikka se nukkui yöt hyvin, niin se oli siltikin tosi raskasta päivisin. Ja teillä menee yötkin heräillessä. :/ Ärsyttävää kun sait nukkumaan niin 10 min ja vähän isompana max puol tuntia ja heräsi. Masuvaivat vaivasi myös. Mulla ei ees ollut toista pientä siinä hoidettavana vaan 5 vuotias joka sekin olisi kaivannut tekemistä ja huomiota, mutta varmasti on rankkaa kun on kaksi pientä siinä. En epäile yhtään. Mä olin ajatellut ennen vauvan syntymää, että kun se nukkuu ulkona pitkiä päikkäreitä niin mä sitten hommaan isomman kanssa sen juttuja...pelaan ja kaikkee. Ja pöh! eihän me keritty mitään tehdä ikinä kun vauva jo heräsi ja eikä se ikinä vaunuissa ees nukkunut.
Vuodata tänne vaan! ja muutkin ihan hyvällä omalla tunnolla. Hengessä ollaan mukana ainakin jos ei auttaa sanoin osata :hug:
 

Yhteistyössä