~~Toukomurut 2014~~

Viikonloppusuunnitelmia Täällä ons uunnitelmissa leipoa kaks kakkua, kun toisiks vanhin täyttää 13. Likka leipoo yhden suklaa kakun ja mä mun ikisuosikin, kinuskikakun :D Kompromissi, kun olisin halunut tehdä vadelma-valkosuklaa kakun, mutta neiti halus kuivakakun suklaakuorrutuksella. Joten sitten ilmotin, että teen myös kinuskikakun kaveriksi, koska MINÄ haluan täytekakkua (jestas, että jaksaakin himottaa!). Sen lisäksi on järkyttävä siivousurakka. Asutaan kolmiossa ja meitä on täällä joka toinen viikko 6 henkilöä ja ainakin kerta kuussa 7 henkilöä asuttavana, joten tavaraa ja roipetta on, mutta ei säilytystilaa niinkään :D

Isompaan muutto on siis edessä jos ja kun kaikki menee raskauden osalta hyvin :)

Jossukka ja minimuru 6+1
 
  • Tykkää
Reactions: Maikkki
Viikonloppusuunnitelmia on ollut mutta katsotaan vähän voinnin mukaan. Nyt flunssa iskenyt päälle ja aamuisin kaamea olo, onko muilla alkanut aamupahoinvoinnit jo aikaisin, 5-6 viikolla?
Tänään olis tarkoitus pysyä ihan kotosalla ja huomenna suunnata Ikeaan miehen päästyä töistä ja käydä ehkä kertomassa suuri uutinen veljille. Muille kuin perheelle ei aiota kertoa ennen 12. viikon ultraa. Ennen varhaisultraa iloitsin hulluna kaikista kivuista ja oloista, nyt tilalle on tullut ahdistus ja pelko että mitä jos onkin tuulimuna, vaikkei lääkäri antanut aihetta pelkoon. Kamala tila :(
Joko ensimmäisellä neuvolakerralla (vk 8) kuunnellaan sykettä? En tiedä mikä mieleni rauhoittaisi.

Mites nuo raskausoireet alussa, kuuluuko rintojen särkeä/koskea ihan loppuun saakka vai voiko välillä helpottaa tai joka loppua joksikin aikaa? :) Kiitos jo vastauksista...
 
Maikkki Mulla ainakin pahoinvointi alko tosi pian plussaamisen jälkeen. Eli aikalailla just tossa 5-6 viikon tienoilla. Tosin mullahan tämä ei rajoitu aamuihin :p Ja eilen oli toistaiseksi pahin päivä. Mekin kerrottiin perheille aika pian plussan jälkeen, mutta muille kerrotaan sitten vasta np-ultran jälkeen. Mulla ei ainakaan ekalla neuvolakerralla kuunneltu sydänääniä ja se kyllä vähän harmitti. Mutta pääsin sen harmituksen yli kun tilasin kotidoplerin :D Nyt on kotona kiva etsiskellä sydänääniä. En tosin vielä oo kunnolla saanu kuulumaan, mutta itse en siitä stressiä ota kun on niin "pienet" viikot vielä. Oon itekin miettinyt tota, että onko mulla rinnat kipeet nyt sit koko tän raskauden ajan? :O Toivon, että sekin helpottais pian :)
 
LA 31.5. / Oxalis / 31 / 1. / TAYS

Täytänpä toukokuun viimeistä päivää laskettuihin aikoihin. Plussan sain viime lauantaina ja jotenkin epätodellinen ja onnellinen olo ollut, vaikka pieni pelko persiis onkin koko ajan. Yritystä takana 1,5 vuotta ja yksi kohdun ulkoinen raskaus. Ehkä väärin sanoa "yritystä", kun tuosta ajasta vuoteen ei ollut oikeaa kiertoakaan anemian takia. Ekalla Clomi-kierrolla tärppäsi, vaikka itse en olisi uskonut mielettömän stressin takin mikä mulla oli viimeiset viikot, mutta just sopivasti ennen plussausta tämä stressitekijäkin oli saatu hoidettua pois päiväjärjestyksestä. Eli onnesta soikeina ollaan :)

Nyt on menossa laskujeni mukaan vasta rv 4+6 ja eilen soitin neuvolaan. Ekan ultra-ajan sain jo 7.10. eli rv 6+2 sen aikaisemman ulkoisen takia. Varsinaisia raskausoireita ei ole vielä ollut, ehkä päinvastoinkin olen ollut normaalia pirteämpi :) Pientä tuhrua on muutamana päivänä ollut ja tänään on vähän juilinut alamasua menkkamaisesti. Toivottavasti pieni kuitenkin pysyy mukana.
 
Miulle voi lisätä listaan varhaisultran 25.9 ja neuvolan 1.10. Käytiin tosiaan VUssa tossa keskiviikkona, kun olen yksi näistä "onnellisista" jotka selviävät (ainakin tähän asti) lähes ilman oireita. Pikkusella oli kaikki hyvin ja sydän läpätti hurjasti! Ja viikotkin vastasi omia laskuja (silloin omien laskujen mukaan 7+5 ja ultra sanoi 7+6). Ja meijän pikkunen oli 13,7 mm pitkä :) On tää raskaus kyllä niin hurjan ihmeellistä..

immense ja hajuherne 8+0 (tai 8+1)
 
Onpas ikävää että monella on noin pahaa pahoinvointia. :( Heku mä olen ymmärtänyt että sen talidomidi-fiaskon jälkeen raskauspahoinvointilääkkeitä on ollut aika nihkeästi tarjolla. Oot varmaan koittanu syödä jotain näkkärin nurkkaa vielä sängyssä heti kun heräät? Mulla on auttanut se vähän. Ainoo on varmaan syödä silloin ja sitä milloin ja mikä yhtään maistuu. Ja Maikki mullakin alkoi kuvotus about rv5. Ja muutkin oireet.

Mulla on ollut oksentelua aika vähän mutta muutoin yleisvointi ihan maassa. Vatsa möyrii, närästää, kuvottaa, päätä särkee, väsyttää, huimaa.. Ja sitten vielä joutuu töissä teeskentelemään ettei kaikki arvais. Sairaslomista puhuttiin aikasemmin täällä, mäkin olen painiskellut sen kanssa että kuinka paha olo pitää olla että kehtaa olla pois. Ja kuka sen saikun kirjottaa ja millä syyllä? Onko raskaussyillä oikeutettu palkalliseen sairaslomaan kun se ei ole sairaus?

Kuis teidän urheilu sujuu? Mä en ole jaksanut juuri mitään ajatellakaan, mutta jo työmatkoilla pyöräillessä hengästyttää ja agilityssä meinas taju lähtee vaikka ei todellakaan ollut rankat treenit. Koko ajan nälkä ja ei pysty liikkumaan? Tervetuloa 30kg liikakiloja 9kk aikana..

Mulla ainakin se rintojen kipeysaste vaihtelee aika paljonkin päivittäin. Kai sekin on yksilöllistä miten ne vaivaa.

Aunilotta ja mössykkä rv 7+2
 
Hoi, täällä ollaan onnesta soikeana, pikkuinen Mötikkä ihan oikeassa paikassa, mutta ollaan vasta rv 5+5 ja 2 mm kasvettu sielä tähän mennessä ja sielä pompotti pikkuinen sydän oikein kunnolla :heart: Arvasin että ei olla 7+2 niinkun menkoista lasketaan, ja myös oma 6+5 arvio oli väärin! Ovis oli siis myöhään ja lääkäri sanoi samaa ja kertoi että kaikki tässä vaiheessa oikein hyvin ja hyvä että tulin vu:aan sillä olisin noilla menkkalaskuilla ollut piiikkuisen etuajassa niskapoimussa! :) Eli Varhaisultra 27.9. ja Neuvola 30.9. Ja LA muuttuu 22.5.14
 
Tervetuloa uusille ja onnea ultra kuulumisista ultrassa käynneille! :)
Mä myös kävin tänää
n siellä kontrolliultrassa, kaikki hyvin :) yksi siellä on, oli kasvanut hyvin, vastasi viikkoja 8+5 ja sydän jumpsutti :heart: Se toinen sikiöpussi tms. oli huomattavasti pienempi ja enää oikeastaan vaan nestekertymää ja se on kohdunsuun edessä, eli se se on mikä on tässä pikku hiljaa vuodellut pois, niinkun arvelin ja toivoinkin. Pääasia et yksi voi hyvin, tällä hetkelä ainakin... Vielä se km pelottelee, mut tänään ekaa kertaa uskaltauduin ajattelemaan et meille Ehkä oikeesti olis keväällä tulossa vauva :heart:
Eikä haitannut sekään tieto, että ei välttämättä ole ensi viikon jälkeen töitä, ainakaan samassa paikassa... Olen siis sijaisena ollut, tän hetkistä sopimusta 6.10 asti. No, sit etitään äkkiä uus paikka, ennenkun maha alkaa suuremmin kasvaa! :D toivon että tää raskaus olis alusta loppuun samanlainen kuin 2 aiempaa, eli siis ei juuri mitään vaivoja ollut koko raskauksien aikana! Ihan viimesillä viikoilla kun se maha oli Jär-kyt-tä-vän iso, oli hankaluuksia esim. kenkien/sukkien laitossa, ei löytynyt mukavaa nukkumisasentoa yms... mutta muuten voin loistavasti! Sitä toivon nytkin, että vois olla töissä mahd. pitkään ja sais kerrytettyä ä-rahhoo..... :D

Nyt lähettävä lukee iltasatua ja sit jos laittais vähän kynttilöitä olohuoneeseen ja kävis sohvalle ihan omassa rauhassa köllöttelee kun mieskin töissä...

Nuve 8+6
 
aunilotta joo, oon kokeillu kans tota sängyssä syömistä ja monilla ruuilla. Ei auta. Juon aamulla yleensä vettä ja oksennan sitten mieluummin sen "mauttoman" nesteen kun niitä rapeita näkkäreitä ;/ ehkä tämä helpottaa :rolleyes: tänään ainakin oli himpun verran parempi päivä kun tuo eilinen. Onneksi!

joosukka parin päivän heitto raskausviikkolaskuissa ei haittaa lasketun ajan päivää. Olen itsekin kokeillut monilta eri sivuilta laskureita ja niissä voi olla noita parin päivän heittoja. Kuulostanpa sekavalta :LOL:

Nökön sydän jumputti menemään 170/min tänään! Löysin kuin löysinkin ne äänet kotidopplerilla. Jeeeee! Piti laittaa tulevalle tädillekin heti viestiä :rolleyes:

Heku & Nökö 9+4
 
  • Tykkää
Reactions: Tuuuli+ ja Joosukka
Tuli se sitten meillekin sellainen kotidoppler, mies hankki, kun panikoin jonkin olevan hullusti, kun ei eilen ollut ollenkaan huono olo. Ei tosin saatu kuulumaan kuin mun omat sykkeet mutta en kyllä sen perusteella ole huolissani. Muuten vaan on olo, että jokin on pielessä. Mullahan on ollut kova pahoinvointi rv 5+0 asti, enkä usko että tässä vaiheessa vielä loppuisi. Nyt illalla on kyllä ollut huono olo. Toivottavasti th suostuu maanantaina yrittämään sydänäänien kuuntelua, kun menen neuvolaan.

Viikonloppusuunnitelmana on toipua flunssasta, mihinkään ei oikein ole voimia. Oon lähinnä nukkunut eilisen ja tän päivän.

Choco coco & Ihme ja Kumma 8+4
 
Doppler tuli kuin tulikin tänään. Kokeilinkin jo lapsen mentyä nukkumaan ja taisin ehkä saada kuuluviinkin jotain. Lukema hävisi välillä ja hirveästi rutisi siinä etsiskellessä. En saanut kuulokkeita toimimaan, joten oli vähän hankalaa. Nyt on ihan hyvä mieli. Annan nyt akun latautua ja kokeillaan huomenna sitten miehen kanssa yhdessä. Ainakin tiedän mistä kohtaa ääniä etsiä ja millaista lukemaa siihen pitäisi ainakin saada.

Voimia ja parempia oloja pahoinvoiville sekä sairastaville! :hug:

Uusille tervetuloa! :wave:

Urheilua en harasta, mutta liikunta sujuu kohtalaisesti. Tekee mieli harrastaa liikuntaa ja se tuntuu pääosin hyvältä, kunhan menen olon mukaan. Tahti saa olla aika rauhallinen. Kilpirauhaslääkitys aiheuttaa korkeaa sykettä, joten puuskutan aika helposti. Kunnossakin on kyllä parannettavaa, mutta hengästyn erityisen herkästi. Uskon, että liikuntaa jatkamalla voin sykkeisiin vähän vaikuttaa. Huono olokin unohtuu, kun on muuta ajateltavaa ja onhan liikkuminen hyväksi monella tapaa raskauden kannalta.

Siitä ei pidä tuntea morkkista, jos liikkuminen ei tunnu hyvältä. Kaikki aikanaan ja kehon ehdoilla. Esikoista odottaessa lähinnä hyötyliikuin ja kävin kävelyllä. Tahti oli rauhallinen, sillä harjoitussupparit häiritsivät epämukavasti jo hyvin varhaisilta viikoilta lähtien. Taisi alkaa vaivaksi jo toiselle kolmannekselle siirryttäessä.

Huippausta havaittu nyt ainakin parina päivänä. Tänään on tuo etovuus ollut eilistä paremmin taka-ajalla. Liekö ollut tarpeeksi muuta ajateltavaa. Iski pahemmin vasta yhdeksän aikaan ja nyt on tunnin verran tuntunut siltä, että ihan lähellä on yökkimässä käyminen. Taitaa nyt kiusata koko päivän edestä. Aamulla oli siis aluillaan etova olo, mutta jäi lieväksi ja loppui unohdin sen päivän edetessä. Nyt sitten ei tee mieli mennä pitkälleen. :x

Aunilotta > Minullakin rintojen arkuus vaihtelee päivän mittaan ja vähän päivienkin välillä. Sen olen huomannut, että mitä tukevammat liivit vaihdan illalla yöliiveihin, sitä varovaisemmin täytyy vaihtaa. Liikunnan jälkeen suihkuun meno ei siis ihan kuulu lempipuuhiini, mutta pakkohan se on käydä. Ihan hyvä vaan, että sporttiliivit on niin tukevat, että pitää hyvin paikallaan liikkuessa. Eipä sitten niin herkkään satu, paitsi joskus joogatessa joskus vähän, kun rinta painuu lyttyyn jossain asennossa.

Maikkki > Esikoista odottaessa minulla oli TODELLA arat ainakin ekan kolmanneksen, mutta jossain vaiheessa helpotti ainakin jonkin verran. Voi vaihdella paljonkin minkä verran aristaa ja milloin. Itselläni siis päivänkin aikana on vaihtelua ja myös eri päivien välillä. Tämänkään oireen ei kuulu mennä tietyllä tavalla, vaan on ihan yksilöllistä ja tapauskohtaista. :)

Rinnoista puheen ollen, onko muilla "pitkät päällä"? Kesken menneessä se oli ensimmäinen huomioni herättänyt asia, jonka myötä aloin epäilemään raskautta ennen testipäivää. Nyt ei ole niin vakiona tuo ilmiö, mutta välillä törröttää pehmustettujenkin kuppien läpi. Aika pornoa eli arkena varsin kiusallista. Koitan vaatteet valita niin, ettei näkyisi.

Maikkki > Ekalla neuvolakerralla ei kuunnella sykettä. Täällä on tiukka linja, että ei ennen 12 viikkoa. Ensimmäiset sykkeet kuulen siis np-ultrassa rv14, mikäli neuvolalääkärin tutkimuksessa ei sykettä kuunnella dopplerilla tai ultrassa. Seuraava neuvola on nimittäin vasta rv18 tienoilla.

Oi joi, ei pitäisi enää notkua tässä koneella. Hyvää yötä!
 
Nyt täällä itkettää, kun nousin käymään vessassa ja paperiin jäi ruskeaa tuhrua.. En tiedä miten olla, onko meidän masuasukilla kaikki hyvin, ja pelkään keskenmenoa (ja viel heti vu:n jälkeen..) Ajatukset sinkoilee ympäriinsä.. Se siitä nukkumisesta.
No ehkä ei kuitenkaan.

Mieheni kanssa toivomme ja haluamme uskoa, että ultralaite vain teki harmittomia tepposia limakalvoille joista mahrollinen tuhru tuli.. :) :heart: Onneks tuo mun miekkonen on niin rauhallinen tyyppi, huh :)
 
Viimeksi muokattu:
Nyt täällä itkettää, kun nousin käymään vessassa ja paperiin jäi ruskeaa tuhrua.. En tiedä miten olla, onko meidän masuasukilla kaikki hyvin, ja pelkään keskenmenoa (ja viel heti vu:n jälkeen..) Ajatukset sinkoilee ympäriinsä.. Se siitä nukkumisesta.
Mulla vu:n se sauva sai esikoisessa lievän vuodon aikaan - samoin jokainen sisätutkimus. herkät limakalvotraskaus aikana.

Ja joku ihmetteli kun la on sama ja rv eri, se voi heittää paljonkin kun menkkakierrot on erilaisia. Se korjautuu sitten myöhemmin kohdalleen ultrien avulla.
Meillä on ekaneuvolassa kuunneltu syke, tietysti varauksella; molemmissa raskauksissa multa kuulunu vasta 10-12viikoilla...

hyäkkis & myrtti 7+4
 
  • Tykkää
Reactions: Tuuuli+
Tsemppiä kaikille pahoinvoinnistä kärsiville!! Pahoinvointiin on olemassa lääkettä, esim. Primperan mutta aika nihkeästi lääkärit sitä antavat, mieluummin ensin kokeilevat nesteytystä. Käsikauppalääkkeitä en käyttäisi vaan lääkäriin vaan ja tippaan ja siellä sitten neuvotellaan jatkosta. Viime raskaudessa söin Primperania, ei se kokonaan pahoinvointia pois vienyt mutta vei siitä pahimman kärjen niin etten oksentanut 24/7 10 minuutin välein. Tiputukseen kun aina pääsi niin hetkeksi aukesi taivas!!
Yksi hyväksi koettu oksennettava oli nuo litran purkeissa olevat mehukeitot ja sitten itse lämmitin aina lusikallisen kerrallaan liha-perunasoselaatikkoa :D.
Nyt tämä raskaus vähän tosiaan pelottaa kun olen niin helpolla pahoinvoinnin kanssa päässyt, ei tarvitse kuin aamuisin oksennella ja ruoka maistuu. Maha on kyllä jo tuolta alhaalta mukavasti pyöristynyt, pieni kova melooni siellä pullottelee :)
Hiippis 8+1
 
Maikki: Mulla on alkanut kuvotus pahentua tällä viikolla (viikko 5 menossa) Innolla odottelen siis seuraavia viikkoja :| VU:ssa kai on tarkoitus kuunnella sydänääniä. Mulle ainakin ohjeistettiin varaus niin, että sydänäänet ois kuultavissa.

Aunilotta: Mulla on kanssa ollu ton urheilun kanssa vähän ongelmia. Oon ihan super väsynyt, enkä jaksaisi lähteä ja jos lähden, niin rappuset kuntosalille saa mut jo hengästymään!! Lenkki ei oikein kulje myöskään :|
Kun urheilemattomuuteen yhdistetään kohonnut ruokahalu, niin ei näytä kovin lupaavalta tuo tuleva painokäyrä :LOL:
 
Minä en ole koskaan mikään himoliikkuja ollut, mutta lenkkeilen toki koirien kanssa päivittäin, lisäksi marjastan paljon ja harrastan muuta hyötyliikuntaa. Nyt on ollut sitten tämän väsymyksen ja huonon olon takia melko lailla sohvalla köllöttelyä, etenkin kun töissä tulee käveltyä 4-5 km. Eiköhän tuota taas jaksa liikkua ja metsissä rämpiä kunhan olo kohentuu.

Pahoinvointi ei onneksi ole ollut koko aikana mitään holtitonta oksentelua, vaan pikemminkin jatkuvaa kuvotusta, joka joskus huipentuu yökkäilyyn. Tosi hyvin se pysyy aisoissa kun syö tarpeeksi tiheään, mutta se sopivan syötävän löytäminen on välillä haastavaa. Nyt olen monta päivää syönyt kanapastaa, jossa on persikoita ja Aura-juustoa ja välipaloiksi jugurttia. Onneksi pystyy syömään, on niin kummallista kun kuvottavassa olossakin on nälkä.

Tuntuu että olen ollut nyt muutaman päivän todella raskaana, alavatsa on pömpähtänyt reilusti ja mielialat heilahtelee. Työkaveritkin huomasivat heti, osa kysyi suoraan ja osa katseli kummasti, enkä sitten nähnyt mitään järkeä peittely-yrityksissä kun kuitenkin selkeästi naama vihertää ja vatsa on pullistunut. =)
 
Arizonared ja vatsan pullistuminen Mua suorastaan korpee tää pömppö maha, koska oon hirvee laihaluikku ja en tahdo kellekkään asiaa julkistaa. Valittelin kaks iltaa sit ukolle mun mahan turvotusta ja tokas, että ihan normaalilta sä näytät. No eilen, kun olin menossa nukkumaan ja katoin itteeni peilistä, niin meinasi itkuksi mennä. Kysyin ukolta, että ihan tosi, oonko mä oikeesti sen muotoinen?! Ukko oli just tulossa vessasta ja pysähty kuin seinään, kun näki mun mahan ja hudahti "Herranjumala! Monta sieltä oikein on tulossa?! Et todellakana ole ton näkönen oikeesti, miten TOI on noin iso?! Eihän sul oo viikkoja paljoo mitään!"

Ja mua ahdistaa, kun tänään on ilmeisesti tulossa vieraita ja mul on vaan noita vartola nuolevia vaatteita :( joudun varmaan kävelee maha sisässä..

Joosukka ja minimuru 6+2

Muoks. virheet
 
Viimeksi muokattu:
Täällä onneksi tuo pahoinvointi on rajoittunut takaisin tohon 5-6 oksennusta / päivä :p Ei se lähemmäs 30 kertaa ollut mistään ihanasta päästä, joten osaan nauttia taas tästä olosta :D Hyvä kuitenkin tietää, että on edes jotain lääkettä, mikäli pahempia päiviä taas tulee. Eikä se tiputuskaan enää niin pahalta kuulosta, jos vaikka vähän aikaa vaan riittää kun ei tuo pahin vaihe kestä kuin päivän kerrallaan :D

Urheilusta sen verran, että minähän en mikään himoliikkuja myöskään ole. Käyn koiran kanssa lenkillä ja ratsastan silloin tällöin. Nyt raskausaikana juoksulenkit on rajoittunut tasan yhteen kertaan. Kunto on mukamas romahtanut täysin ja hengästyn heti. Ja on tuo väsymyskin yksi syy käydä vain kävelyllä. Samoin jos vaikka tuo pahoinvointi helpottaisi niin uskaltaisi taas juoksulenkeillä käydä koiran kanssa. Ja jos saan hankittua uudet rintaliivit niin juokseminen ei pahoinpitele tissejä niin kovin :p Meinaa nuo vanhat liivit olla jo turhan pieniä; tänään aamulla siirsin 4 liivit syrjään - ei toivoakaan, että mahtuisi. Parit on jäljellä, mutta puristaahan nuo. Ihmisten ilmoille puenkin sitten neuletakkia ja muuta, ettei tule kiusallisia tilanteita turvonneista ja liiveistä tursuavista tisseistä :D
Onko muilla vaateongelmia? Täällä toinen ongelma on housut ja paidat. En osaa peitellä tota turvotusta, osasyy on toki vaatekaapin sisältö. En omista paljoakaan löysiä paitoja... eikä yöpaidassa voi mihinkään lähteä :LOL:
 
Tulin vähän poksumaan tänne 6+0 POKS!! x)

VAROITUS, SISÄLTÄÄ AVAUTUMISTA!!!

Vaikka ilmeisesti olenkin vasta 5+? mutta tuo on alkuperäisten laskujen mukaan tuo 6. :) Kyllä nyt on niin mielialanvaihdosta ilmassa täällä. Alkuviikosta olin niin onnellinen kaikesta, sitten soitin neuvolaan jonka terveydenhoitaja sai minut ihan paniikin valtaan. Lääkärikäynti taas rauhoitti mielen ja eilen kun soitin labratuloksia samaiselta neuvolatädiltä, sai minut taas ihan hermoheikoksi. Onko neuvolahoitajia käsketty kertoa puhelimessa aina vain se pahin mahdollinen vaihtoehto ja saada muutenkin hermostunut tuore odottaja hysterian valtaan. Molemmilla kerroilla olen lopettanut puhelun itkua pidättäen ja purskahtanut huutoitkuun puhelimen sulkeuduttua. Mies jo antoi mulle soittokiellon sille hoitajalle kun aina olen ihan hysteerinen puhelun jälkeen vaikka muuten ei niin jännitä. :D
Eilinen hysteria alkoi siitä kun kysyin saman mitä teiltäkin täällä, eli onko normaalia jos raskauden aikana rintojen arkuus vaihtelee tai loppuu, ja sama alavatsakivuilla, voivatko ne kivut vaihdella tai helpottaa jossain vaiheessa niin vastaus oli: "kyllähän ne voi muuttua, mutta jos nyt jäävät kokonaan pois niin sitten voi miettiä jo mikä se raskauden tila enää muutenkaan on." Eli suomeksi että sitten on tainnut raskaus keskeytyä. Arvatkaapa mitkä olot siitä sitten tuli kun just eilen molemmat oireet ovat olleet ihan mitättömät, kumpiakaan kipuja ei ole tuntunut. Hysteerisen puhelun (miehelle ja äidille) jälkeen menin nukkumaan päiväunet ja herätessä oli mieli parempi (ne vaihtelut....) Illalla saunan jälkeen rinnat oli kipeemmät kuin ikinä ennen (vaikuttaako muilla sauna vai oliskohan ollut se syynä kun ei ollut pitkään aikaan niitä rintsikoita tukemassa?) ja alavatsakivut on yhä mukana.

Se tässä ärsytti ENITEN että jos soitan neuvolaan että alavatsaa sattuu, se ei ole normaalia, mutta jos soitan että ei satu, niin sittenhän on jo lakannut koko kehitys masuasukilla. Voisko se joskus sanoa jotain LOHDUTTAVAA!!! ARGH :D Taidan vastedes vaan soittaa suoraan äidille jolla on jo 4x kokemus raskaudesta ja kirjoitella teille tänne.. :D <3

Maikki ja minimöö 6+0
 
Saako valittaa, jos on vain vähän oireita...? :eek:
Välillä vatsan viiltelyä äkkinäisissä liikkeissä, lievä väsymys (tuntuu että pahin väsymys on helpottanut JO NYT), rintojen arkuus, vatsan turvotus.
Ei pahoinvointia eikä mielialan vaihteluita ym. :D
Piti ihan tehdä raskaustesti ja varmistaa että saan siihen vielä vahvan viivan ja kyllä sain. =)

Jessica & toukka 6+3
 
Itse ostin just oikein kunnon lökö villapaidan, tykkään, yltää yli arsen! Heti kysy yks miehen hurttia huumoria heittävä kaveri että jaa oot varmaa raskaana kun tommonen löysä paita, mitä piilottelet! Siinä sinne heiteltii takasin että joo toki toki, vaikka kyllähän tässä ollaan! :D
 
  • Tykkää
Reactions: Maikkki

Yhteistyössä