Tukistamisesta lastensuojeluilmoitus??

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "huhhuh", 10.05.2013.

 1. leijona76

  leijona76 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  41 111
  Saadut tykkäykset:
  2
  Todellakin muistan. Sen se opetti että koskaan ei omaa lastani silleen kasvateta. Ja ihmiseksi se on tuo 5v silti tullu ja kurissa on. Minua se piiskaaminen ei hyödyttäny eikä paranatanu välejä vanhempiin.
   
  #51
 2. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Jos on kyse isommasta lapsesta, kuten noista 9- ja 12-vuotiaista, niin missään ihmeen tynnyrissä ne tosiaan on kasvanut jos ei tiedä mitä on tukistaminen tai selkäsauna? Tietävätkö he mitä tarkoittaa ampuminen tai sota vai eikö näitäkään voi tietää jos ei omassa kodissa ammuta tai sodita? Kyllä suurin osa lapsista tietää asioita myös kodin ulkopuolelta ja omistaa laajan sanavaraston, joista jokaisen sanan ei tarvitse liittyä mitenkään heidän omaan elämäänsä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #52
 3. hahaha

  hahaha Vieras

  voi teidä, menkää itseenne. :D taas saa nauraa vuoden marttyyriäideille, jotka oikeasti kipeän paikan tullen myös varmasti kurittavat fyysisesti, mutta julkisivu on "äläs nyt eino-kyllikki viitsi rakas kultamussukka kiukutella" :D
   
  #53
 4. kiusattu

  kiusattu Vieras

  enemmän olisin huolissani henkisestä väkivallasta. Fyysisen väkivallan kanssa pärjää, mutta henkinen raunioittaa lapsen ja aikuisenkin sisältä päin niin pahasti, että sitä on erittäin vaikea korjata. Koulukiusaaminen alkaa jo hoidosta ja esikoulusta, ja pahassa lykyssä jatkuu koko lapsen ja nuoren kouluajan. Opettajat ja vanhemmat ummistavat tältä silmänsä ja korvansa, ja lapsi jää monesti yksin. Ei uskalla kertoa vanhemmilleen, koska opettajatkaan eivät välitä. Opettajien mielipide on yleisesti se, että isommissa ryhmissä syntyy kahnauksia.
  Tiedän myös monia vanhempia, jotka latistavat lapsen itsetuntoa henkisesti, haukkumalla ja moittimalla. Sekin latistaa lapsen itsetuntoa jos ei ole luokan priimus, tai jokin aine takkuaa, ja vanhemmat tästä moittivat.
  Myönnän itse saaneeni lapsena remmistä, tai on tukistettu, enkä silti koe tarvetta potkia mummoja ja ryöstää kioskeja.
  Henkisen väkivallan uhrit vahingoittuvat mieleltään, kun kiusaaminen jatkuu pitempään. Tällöin kiusatun aivoissa naksahtaa, ja pian ollaanki kylän kulmissa sätkä suupielessä rikkomassa paikkoja. Kiusattu yrittää kohottaa viallista itsetuntoaan, tekemällä jotain "kovaa" sen porukan silmissä jotka ovat lasta kiusanneet. Useimmiten kiusatusta lapsesta tulee myöhemmin se kiusaaja.

  Nämä asiat voin sanoa erittäin syvällä kokemuksen rintaäänellä, 8 vuotta koulukiusaamisesta kärsineenä.
   
  #54
 5. Ken guru

  Ken guru Vieras

  [QUOTE="huoh";28455385]ei meilläkään nyt varsinaisesti mikään "pelko" leijailut yllä. silloin kuritettiin kun oikeasti käyttäydyttiin huonosti ja sen muisti. mitäs siitä sanotte kun yöllä tapeltiin, isä raahas niskavilloista 30 asteen pakkasella ulos istumaan yöpaita päällä? opittiin ainakin olemaan kunnolla yöllä että muut saa nukkua. ruokakin meni helposti alas kun koivuniemen herra nökötti pöydänreunalla, ja kirosanat unohtui saippuapesulla. Tämä on vain MINUN mielipiteeni, mutta nykylastenkasvatus on yhtä lässynläätä. "Joka kuritta kasvaa se kunniata kuolee"[/QUOTE]

  Voi luoja! Ja sinä kuvittelet että tuo on normaalia, ja hyväksyttyä?!
   
  #55
 6. Ken guru

  Ken guru Vieras

  Ja muuta ei sitten taaskan ole kuin kaksi ääripäätä :D.
   
  #56
 7. nainen-91

  nainen-91 Vieras

  normaalia siihen aikaan, ei enää. nykyaikana olisinkin saanut jo monet hyvät korvausrahat.
   
  #57
 8. opettaja

  opettaja Vieras

  Ns. kasvatuksellinen väkivalta lasta kohtaan ei ole koskaan hyväksyttävää ja kertoo puutteellisista kasvatustaidoista ja tunteiden hallinnasta. Mitä et antaisi opettajan tehdä lapsellesi luokassa, älä tee itsekään lapsellesi.
   
  #58
 9. "Hila"

  "Hila" Vieras

  Toki muistan oman lapsuuteni 70-luvulla,mutta vanhempani eivät kurittaneet minua. He kunnioittivat lapsiaan vaikka vaativatkin kunnollista käytöstä. Sain vastuuta ja vapautta. Minusta tuli kunnollinen omillaan elävä aikuinen, joka ei hakkaa tai tukista lapsiaan.

  Olen todella JÄRKYTTYNYT että nykyään löytyy noin paljon aikuisia joiden mielestä tukistamin on ok MISSÄÄN tilanteessa? Saanko tulla kotiinne tukistamaan teitä???
  Aloittajalle tämä tilanne on kyllä opiksi, toivottavasti muistat seuraavan kerran ikävässä tilanteessa ettei väkivalta auta tilanteeseen. Toki voit poistaa huonosti käyttäytyvän lapsen tilanteesstamutta tukistaminen ei ole ok.
   
  #59
 10. sb

  sb Vieras

  Voi olla, että kasvatuksellinen ruumiillinen kuritus kertoo puutteellisista kasvatustaidoista. Toisaalta harvalla meistä kasvatustaidot ovat täydelliset (esim. ammattilaisen tasolla), ja jotenkin ne lapset pitää saada kurissa pysymään. Minusta kohtuullinen ja aiheesta tapahtuva ruumiillinen kuritus on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin se, että puutteellisilla kasvatustaidoilla varustettu henkilö opettaa lapsilleen, ettei näiden tekemisillä ole mitään todellisia seuraamuksia (kuten nykyisin yleensä tuppaa tapahtumaan).

  Tuota puutteellinen tunteiden hallinta -argumenttia en kyllä allekirjoita. Siitä toki voi olla kysymys käytettäessä ruumiillista kuritusta (aivan samalla lailla kuin se voi olla syynä huutamiselle tai lapsen kiinnipitämiselle), mutta ei se millään lailla perussyynä tai edellytyksenä sille ole.

  Otetaan esimerkki: perheessä käytössä on systeemi, jossa lapsi saa huonosta käytöksestä ja laiminlyödyistä koulutehtävistä tms. aina yhden ruksin "rangaistuslistaan". Joka sunnuntai lasketaan viikon aikana kertyneet ruksit ja lapsi saa selkäänsä listassa olevien ruksien mukaan (esim. yksi lyönti risulla per ruksi). Mitä arvelet, onko lapsen vanhempi todennäköisesti itsehillintänsä menettänyt silloin, kun sunnuntaisin jakelee em. rangaistusta? Tai koulumaailman esimerkkinä: jossain Suomen ulkopuolisessa maassa on käytäntönä, että koulussa laiminlyödyistä läksyistä saa viivoittimesta. Mitä veikkaat, onko opettaja oppitunnin aluksi viivoitinta heilutellessaan menettänyt tunteidensa hallinnan koskien läksynsä laiminlyöneitä oppilaita? Jotenkin en kyllä tähän usko, vaan väittäisin, että ruumiillinen kuritus voi olla aivan samalla tavalla harkittu ja tietoinen juttu kuin vaikkapa jäähypenkille lähettäminen.
   
  #60
 11. "Siira"

  "Siira" Vieras

  Otetaan esimerkki: perheessä käytössä on systeemi, jossa lapsi saa huonosta käytöksestä ja laiminlyödyistä koulutehtävistä tms. aina yhden ruksin "rangaistuslistaan". Joka sunnuntai lasketaan viikon aikana kertyneet ruksit ja lapsi saa selkäänsä listassa olevien ruksien mukaan (esim. yksi lyönti risulla per ruksi). Mitä arvelet, onko lapsen vanhempi todennäköisesti itsehillintänsä menettänyt silloin, kun sunnuntaisin jakelee em. rangaistusta? Tai koulumaailman esimerkkinä: jossain Suomen ulkopuolisessa maassa on käytäntönä, että koulussa laiminlyödyistä läksyistä saa viivoittimesta. Mitä veikkaat, onko opettaja oppitunnin aluksi viivoitinta heilutellessaan menettänyt tunteidensa hallinnan koskien läksynsä laiminlyöneitä oppilaita? Jotenkin en kyllä tähän usko, vaan väittäisin, että ruumiillinen kuritus voi olla aivan samalla tavalla harkittu ja tietoinen juttu kuin vaikkapa jäähypenkille lähettäminen.[/QUOTE]

  Minusta jo koko ruksisysteemi on osoitus ettei kasvatus ole hallussa. Itse käyn mm. lapsen kanssa yhdessä joka päivä läpi mitä läksyjä on tullu ja onko ne tehty. Turha enää miettiä siinä vaiheessa jos on jo tullut huomautus koulusta.
   
  #61
 12. Tír na nÓg

  Tír na nÓg Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2013
  Viestejä:
  1 631
  Saadut tykkäykset:
  2
  Eli jos en halua satuttaa lastani, en rakasta häntä?
  muru tulepas tänne, saat remmistä koko sydämeni kyllyydestä, tarpeeksi kun vuotaa verta ja nahanpalat roikkuu niin tiiät että äiti vaan rakastaa sua!

  Palstan uusi pohjanoteeraus, onnittelut. Ei ihme että nuoret voivat huonosti.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #62
 13. Tír na nÓg

  Tír na nÓg Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2013
  Viestejä:
  1 631
  Saadut tykkäykset:
  2
  Vai oliko se niin että jälkiä ei saa näkyä jotta joku turhan tärkeä lekuri ei pääse nolaamaan hysteerisillä saarnoillaan...
   
  #63
 14. n26

  n26 Vieras

  Se tilanne, missä verta vuotaa ja nahanpalat roikkuu olisi vanhankin lain ja moraalikäsityksen mukaan ollut päivänselvä pahoinpitely.

  Ylipäänsä tuon voisi vertauksena rinnastaa siihen, jos joku vastustaisi arestirangaisusta puhumalla lasten heittämisestä vankikuoppiin ja kalteri-ikkunaisiin kellarityrmiin.
   
  #64
 15. Tír na nÓg

  Tír na nÓg Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2013
  Viestejä:
  1 631
  Saadut tykkäykset:
  2
  Voi elämä. Nyt kyl hyppäs viimeinenki inkkari ja kanootti seilaa miehittämättömänä.
  Että lasta saa vain vähän kurittaa. Taisihan ne Eerikankin kasvattajat napata hiuksista jokusen kerran.

  Mulle ei tarvi vastata, en palaa tämän jälkeen tähän keskusteluun, sen verran kuohuu yli.
   
  #65
 16. Huh. En edes halua kuvitella niitä kauhun hetkiä kun lapsi odottaa ruksien jälkeisiä lyöntejä. Tuollainen systeemi on jo sadismia.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #66
 17. n26

  n26 Vieras

  [QUOTE="Siira";28458847]
  Minusta jo koko ruksisysteemi on osoitus ettei kasvatus ole hallussa. Itse käyn mm. lapsen kanssa yhdessä joka päivä läpi mitä läksyjä on tullu ja onko ne tehty. Turha enää miettiä siinä vaiheessa jos on jo tullut huomautus koulusta.[/QUOTE]

  Veljeni ala-asteluokassa 2000-luvun alussa oli käytössä vastaava ruksisysteemi. Aina kun oli kerännyt tietyn verran rukseja (olikohan se 10), niin sai tunnin jälki-istuntoa.

  Jotta ruksit toimisivat kunnolla pelotteena pitäisi ne mielestäni toteuttaa nimenomaan niin, että tietystä määrästä rukseja saa yhden isomman "könttärangaistuksen". Tämä pistää tarkemmin laskemaan niitä jo kertyneitä rukseja ja jarruttaa huonoa käytöstä aika tavalla siinä vaiheessa, kun rangaistukseen johtava raja lähestyy. Esim. 90 jälki-istuntominuuttia vrt. 100 minuuttia tai 9 remminiskua vrt. 10 iskua ei ole ollenkaan yhtä pelottava ja ajatuksia herättävä juttu kuin "koko pakan kaatuminen päälle kerralla".
   
  #67
 18. "huh huh"

  "huh huh" Vieras

  Tuo ruksisysteemi on aivan sairas.
   
  #68
 19. n26

  n26 Vieras

  [QUOTE="huh huh";28459279]Tuo ruksisysteemi on aivan sairas.[/QUOTE]

  Perustele. Minun mielestäni ruksisysteemi on hyvä nimenomaan siinä mielessä, että siinä pienemmistäkin jutuista tulee viime kädessä konkreettinen seuraamus, sen sijaan että asiat jäisivät sille kuuluisalle "voi voi miten sinä nyt noin" (kertaa kymmenen) -tasolle. Eikä rukseista saatu seuraamus tästä huolimatta ole ylimitoitettu, jos katsotaan kaikkea mitä siihen on johtanut.
   
  #69
 20. Tír na nÓg

  Tír na nÓg Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2013
  Viestejä:
  1 631
  Saadut tykkäykset:
  2
  Nyt saan jo perua sanojani, mitäs menin taustalla lueskelemaan.

  n26, kertoisitko miten tuo ruskisysteemi toimii?
  Kun lapsi mokaa, hänelle sanotaan soosoo, tulee ruksi ja kun niitä kertyy tarpeeksi niin lävähtää korville?
  Vai lasta torutaan, rangaistaan ja opetetaan oikeille tavoille, tulee ruksi ja aikanaan tulee se isompi selkäsauna kärsittäväksi?

  Parempi olisi kerätä rukseja onnistumisista ja niistä palkita vaikka erikseen huippukivalla. Kivulla sä et kasvata mihinkään positiiviseen, etkä suinkaan kannusta oikeista syistä yrittämään parempaa. Latistat vain lopunkin motivaation, viet itsetunnon etkä anna onnistumisen tunteita.

  Kun pöljäillään, tilanteeseen puututaan HETI, asia käsitellään muistin aikana ja käydään läpi miten sen olisi pitänyt mennä. Eikä niin että sä motkotat aiheesta kahden viikon kuluttua.
   
  #70
 21. "morjens"

  "morjens" Vieras

  taas kaikki kilpailee kuka on paras äiti. antakaa jokaisen kasvattaa omat kersansa niinkuin haluaa.
   
  #71
 22. n26

  n26 Vieras

  No siis, ensinnäkään en kokeilisi tätä kovin pienten kanssa, koska näiden on vaikea muistaa niiden ruksien taustoja ja rukseista koituva seuraamus tuntuu todennäköisesti irralliselta.

  Sen mokaamisen yhteydessä totta kai torutaan ja yritetään opettaa oikeille tavoille, mutta toisaalta ei rangaista, koska se on tulossa sitten myöhemmin ruksien kerryttyä. Lähinnä vain kerrotaan, kuinka monta ruksia silloin on kertynyt tai on jäljellä (jollei lapsi sitä itse helposti taululta/paperista näe). Sitten kun ruksit ovat täynnä niin en välttämättä lähtisi enää motkottamaan yksittäisistä asioista, vaan tiedottaisin lähinnä, että nyt on niin ja niin monta ruksia ja siksi tulee rangaistus (se jälki-istunto, selkäsauna tai mikä nyt olikaan).

  Tämän ruksisysteemin ideana on (useimpien muiden rangaistusten tavoin) ensisijaisesti toimia pelotteena, joten en pidä puutteena, ettei siitä koidu onnistumisen tunteita ym. Jollei nyt sitten siinä mielessä, että lapsi näkee, ettei hänelle ole tullut rukseja, ts. voi olla konkreettisesti ylpeä että on onnistunut olemaan mokailematta.

  Ja miksei ruksisysteemi voisi toimia myös niin, että positiivisista asioista saa vaikka sydämiä, ja niiden kertyneiden sydämien mukaan sitten jonkun palkinnon. Toisaalta on yleensä niin ettei pelkkä porkkana riitä, vaan tarvitaan sekä porkkanaa että keppiä.
   
  #72
 23. Tír na nÓg

  Tír na nÓg Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2013
  Viestejä:
  1 631
  Saadut tykkäykset:
  2
  :O
  Tiedätkö, Mengele olisi varmasti pitänyt sua ihanteellisena lastentarhanopettajana aikoinaan.
   
  #73
 24. fortunate

  fortunate Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2010
  Viestejä:
  8 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuollainen on jo sairasta, kertoo vakavasta empatian puutteesta ja sadismista.

  Mä voin jotenkin käsittää sen, että vanhempi joskus tarraa lastansa tukasta, riuhtaisee kovasti tai muuta vastaavaa äkkipikaistuksissaan (mikä on tietysti väärin), vaikka ei oikeasti haluaisi niin tehdä.
  Systemaattinen väkivalta taas on jo jotain niin sairasta, etten soisi lapsia sellaisille ihmisille ollenkaan.
  Toki niiden impulssiongelmaistenkin pitää hakea apua ongelmaansa, mutta heillä sentään näkisin jotain toivoa olevan, kun eivät minkään psykopaatin tasolla ole.

  Oletteko te jotkut (mm. n26 ja nainen-91) tässä ketjussa oikeasti noin helvetin typeriä, että vertaatte jäähyrangaistusta, kotiarestia ja jälki-istuntoa pahoinpitelyyn?
  Ei hemmetti, toivottavasti teillä ei ole lapsia tai jos on, niin olisivat niin "kilttejä", etteivät joutuisi kokemaan teidän kasvatusmetodeja.

  Väkivalloin kasvatetuista lapsista tulee muuten keskimäärin useammin väkivaltaisia, kuin muista lapsista.
  Tasapainoisimmat yksilöt tulevat hyvän kasvatuksen saaneista perheistä, eli on laitettu rajat ja annettu rakkautta.
  Ääripäät on huonoja kasvatuksessa, eli äärimmäisen tiukka kuri tai jopa väkivalta, sekä täydellinen välinpitämättömyys. Jälkimmäisessä on se hyvä puoli, ettei lapsi joudu kokemaan väkivaltaa, mutta suurena miinuksena jää emotionaalisesti vajaaksi.
   
  #74
 25. fortunate

  fortunate Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2010
  Viestejä:
  8 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  [QUOTE="morjens";28459498]taas kaikki kilpailee kuka on paras äiti. antakaa jokaisen kasvattaa omat kersansa niinkuin haluaa.[/QUOTE]

  Lapsia tulee suojella kaikelta pahalta, ja jos lapsen oma vanhempi ei siihen kykene, vaan jopa itse aiheuttaa sitä pahaa (selkäsaunat ymv), tulee muiden, kykenevämpien aikuisten puuttua asiaan.
  Eli ei, en todellakaan antaisi jokaisen kasvattaa kersojansa kuten haluaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #75
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti