tyttö 2v 8kk ruvennut oudoksi.. APUA!!!

siis kummallista tämä; ei syö oikeastaan mitään, kyökkäilee ruokaansa, sanoo joskus että on huono olo, mutta on muuten tosi reipas (eikä esim. karkkia kyökkää pois..ihme ;) ) Ei suostu pitämään vatteita yllään, siis riisuu päivävaatteet pois alta aikayksikön, mutta toisaalta ei suostu ottamaan pois pissaista yövaippaa (muuten kuiva, paitsi yöt) ja yövaatteita, sitten itkee että peppu on kipeä, mutta se paranee kuitenkin puhalluksella.

Olen miettinyt että johtuukohan pikkuveljen (kohta 4kk) syntymästä, mutta tämä on alkanut kuitenkin nyt vasta. Vaikuttaako se, kun pikkuveljellä on epilepsia ja saa ns. ylimääräistä huomiota (lääkkeet, sairaalakäynnit ym) Olemme pyrkineet kyllä huomioimaan isosiskoa niin paljon kuin mahdollista, pitämään sylissä, pelaamaan, lukemaan kirjoja ym. Nyt jotain vinkkejä. Tosi kiva kun vieraita käy ja yks juoksee alasti pitkin huushollia ( :LOL: ) siis onhan se hauskan näköistä, mutta.....
 
meillä ainakin tuo 2v10kk on välillä tosi "outo".käy läpi kaikkia vanhoja asioita,kulkee alasti(on aina kulkenut) ja matkii ihan älyttömästi kaikkea mitä minä ja mieheni sanotaan tai tehdään.on oikein näsäviisas ja pikkuvanha välillä :LOL:
leikkii kaikkia elämässä tapahtuvia asioita nuken tai pehmolelun kanssa.

meille syntymässä 2vkon sisään vauva ja ainakin osittain olen huomannut että tämä vaikuttaa hänen käytökseensä ja tietty myös ikään kuuluva uhma.
 
Tutulta kuullostaa :D Meillä poika 2v7kk syö aika huonosti ja välillä menee muutama päivä ettei syö juuri mitään,vaan kaikki ruoka on pahaa tai ei vaan kelpaa. Ja ne namit kyllä kelpaisi...Ennen poika söi todella hyvin ja kaikenlaista. Joskus kuulee myös tuon että on huono olo tai masu kipeä..sanonkin pojalle että tuleehan se masu kipeäksi jos ei syö kunnolla. Ja vaatteet lähtee päältä lähes poikkeuksetta,kun on kuulema kiva olla ilman vaatteita =) Nyt käydään potalla suurimmaksi osaksi,mutta ennen sitä ei vaippaa saanut juuri vaihtaa,vaikka oli täynnä pissaa tai kakat..Pikkusiskokin 1v löytyy,mutta tuo käytös alkoi vasta vähän myöhemmin eikä siskon syntymän jälkeen..Molemmille kyllä annetaan huomiota mahdollisimman tasapuolisesti. Vieraita kun tulee,niin laitan kyllä pojalle pöksyt jalkaan ja kerron ettei voi olla silloin pippeli paljaana jos on vieraita kylässä ja pitääkin kyllä yleensä housut hyvin jalassa silloin.
 
Meillä tuo huono syöminen on alkanut vasta nyt 3,5 vuotiaana, mutta nyt siis sellaiset ruoat joita ennen hyvällä halulla söi on "tosi pahoja". Meillä ei vaatteita pahemmin pois riisuta, mutta viime viikolla keksi, että jos jättää housujen resorin liian alas (siis ei vedä hpusuja kunnolla ylös) niin "pallit tököttää" (siis ihan itse keksi kyseisen lausahduksen) ja nyt sitten tykkää kuljeksia sisällä "pallit tököttäen" :headwall:
 
tuttuja juttuja. Kohta 3 vuotias poika on viime viikot elänyt ihan minimaalisella määrällä ruokaa (kylässä/hoidossa tankkaakin sitten kunnolla!) Kamala karkin ja piirrettyjen töllöttämisen himo on myös kova. Ja vähän väliä ainakin kalsarit on heitetty nurkaan ja juoksennellaan villisti pylly paljaana pitkin kämppää. Ja suusta päästellään kaikkee tilanteeseen sopimatonta soopaa.. Esikoinen oli ihan toista maata; kehitysviiveen takia oli kaikkee muuta juttua, mut en arvannut että ns. normaalimukulaksi luokiteltava voi olla näin hämmentävä tapaus
 
Tutulta kuullostaa! Täällä 2v10kk pojan äiti, joka ihmettelee, miten noilla syömisillä voi pysyä hengissä, saati sitten tehdä kaikkea tuota, mitä poika jaksaa tehdä! :D Varmaan viimeiset puoli vuotta tai jopa vuoden on kiskonut vaatteitaan vähemmäksi vähän väliä. On kyllä kova hikoamaan, mutta ei sitä nyt ihan alasti tarviis silti juoksennella... pukeminen on jotain ihan kamalaa, sitä tehdään itku kurkussa.
Ja nuo piirretyt on kova juttu täälläki!!! Samoin vähän väliä on joku paikka kipeä, mut paranee puhalluksella.
Mistään sisaruskateudesta ei voi olla kyse, kun on toistaiseksi ainoa lapsi.
 
meillä myöskin 2v7kk poika ja pikkuveli 4kk, kuulostaa äärimmäisen tutulta. kitinä ja natina alkaa aamulla ensimmäisenä juuri yövaipan ja vaatteiden kanssa ja illalla viimeisenä käydään sama juttu läpi, niinkuin myös joka ikinen kerta kun pitäisi laittaa ulkovaatteet päälle. ruokailu on kans mitä sattuu, saattaa paastota viikon tosi vähällä ja sit yhtäkkiä syö kauheen määrän puuroo tai niinkuin eilen 2pakettia pakastepinaattivelliä.

ja jokaikisen sanan tuo muksu imee itseensä ja sit aina sopivan tilanteen tullen laukoo niitä, kuten mummolassa kahvipöydässä kuulee mitä isä ja naapurin-setä on puhunu. ja nuo piirretyt, tai oikeestaan titi-nalle, tulee korvista ja silmistä ulos. kohta pari kuukautta niitä tollotettu eikä loppua näy. se pitää vaan olla päällä vaikkei sitä kukaan kattoiskaan ja kauhee huuto ja vinku jos laittaa pois.

ja sit on vielä oppinu sellasen tosi ärsyttävän kitinän ja vinkumisen, ei mitään oikeeta itkua, kunhan vaan natisee ja koettelee hermoja. ja vähän pitää sit pistää paremmaks ja kovemmalla äänellä jos pikkuveli itkee...mut jospa se joskus rauhoittuu...
 

Yhteistyössä