uhmisten äitejä?

Täälä tulikin pyörittyä joskus kun muksut oi ihan pieniä..
Nyt ikää mahtavat kolme vuotta, kaksospojat ja varsinkin toinen niin tulta ja tappuraa että aijai..
Vertaistukea siis kaipaillaan :D

Välillä ravarit ihan järkkyjä, huutaa vaan naama punaisena, itkee, puree, lyö ja potkii. Heittelee kaikkea mikä eteen osuu. Valitettavan usein minuuttia vanhempi isoveli ennekä väliin ehtii. Argh.

Toisen uhmis ilmenee niin tarkkana siitä, mitä laittaa päällensä. Paidoiksi kelpaavat ainoastaan hevisauruspaidat. Se on aina yhtä kivaa jos sattuvat kaikki olla pyykissä/kuivumassa yhtäaikaa... Lisäksi on vain yhdet tietyt kengät mitä suostuu käyttämään sekä yksi pariton muumisukka, joka aina pitää olla toisessa jalassa. Vähäsen välillä hävettää näiden kans kulkea... :D

vertaistukea siis tänne kiitos!
 
  • Tykkää
Reactions: rebeccak
aiai tätä riemua, joulusiivoja tehdessä kun avasin poikien leluarkun niin sieltä tuli hirvee ammoniakin lemahdus..hmm, olivat sitten käyttäneet sitä vessana. great:headwall:
kysyin vielä pojilta että mihinkäs sitä kuulkaas pissutaan yölläkin? vastaus oli että laatikkoon. houhou ja meri krismäs kaikille :LOL:
 
  • Tykkää
Reactions: rebeccak
Mulla siis pojat 2/08 ja 6/11. Isommalla paha uhma.
Tänään kävin isomman kanssa hakemassa postipakettia. Jonoa oli edessä ja takana ja väsynyt poika mukana. Nooh, ensin pikku herra koski JOKA paikkaan siinä hiton postissa ja kielsin sitä koko ajan. Meiän vuorolla poika ois halunnu tulla kassalle, sanoin et äiti tän täst nopeesti hoitaa. No, tää ei sitä hyväksyny vaan päätti purasta mua pakarasta. Siis oikeesti!!!! Katoin lastani sillee, et "ootko tullu hulluks?" ja pienet huudot tuli siinä kyllä lapselle annettua, etenkin kun tämän jälkeen kävi potkimassa pahvisia posti paketteja nurin...AAAAAARH!!!!!!
Sitten muksu autoon ja vähän suuremmat huudot ja uhkaukset ettei herkkuja oo tulossa ja mitenhän se pukkikaan uskaltaa tulla meille käymään kun käyttäytyy tollee..
Ja tää oli jo kolmas kerta tänään kun puree et alkaa olla vähä iho hellänä jalasta, kädestä ja sit vielä pakarasta. Jäähypenkki on meillä aika ahkeraan käytössä ja nyt ollaan otettu sellai hymynaama/surkunaama lista, jossa 3 surkunaamaa vie lelun ja 5 hymynaamaa tuo lelun takasin.

Nyt alkaa jo naurattaa koko juttu, jonon takana olleet ihmiset ja kassa-täti katto ihan kauhistuneina tätä episodia :D

Onneks poika on isällää nyt pari tuntia niin saan henkästä hetken.
 
  • Tykkää
Reactions: rebeccak
Meillä prinsessa 2,5v vetää välillä myös mieletöntä draamaa. Syöminen on tuorein ongelma joka on käsittelyssä, mikään kun ei tahtoisi maistua herkkujen lisäksi..

Olen ilmoittanut isovanhemmille, että tyttö on loppuvuoden täydellisessä herkkulakossa, mutta välillä tuntuu ettei minun ilmoittamisilla ole suurtakaan merkitystä mikä taas aikaansaa lisää kilareita kotona, kun vaadin että syödään muutakin kuin välipaloja.

Toinen asia on tytön kommentoinnit ihmisille.. Tämä saattaa todeta kaupantädin olevan esim.tollo tai kiroilla aivan mielettömästi. Meillä kotona ei kiroilla lapsen kuullen, mutta molemmat vaarit ovat melko kovasanaisia. Olen välillä tuosta maininnut, muttei vanha koira opi uusia temppuja..
 
Meillä lapset tyttö 4-vuotias ja poika 2 ja puoli vuotias. Välillä tuntuu, että mikään ei mene jakeluun. Tytölle olen opettanut odottamisen jalon taidon ja sen, että uskotaan yhdestä kerrasta. Tosin se ei aina näytä toimivan esim. jos huona päivä tai jotain jommalla kummalla. Omakin kiukun puuska tuntuu heijastuvan lapseen. Poika mennä viillättää, eikä tunnu hyväksyvän eitä vastaukseksi mistään. Sitä tuntuu vaan, että on aivan poikki kaikenkaikkiaan. Koittaa vaan keksiä uusia selviytymis keinoja. Onneksi ne hyvät kauniit hetket auttavat taas jaksamaan. Mutta ei sitä ihan ymmärtänyt kunka raskasta tämä sitten kaiken kaikkiaan on :) Aika kuluu nopeasti, joten paras kai koittaa vaan nauttia kokonaisuudesta.:saint:
 
meillä tyttö 3v ja poika 9kk. neidillä nyt uhma pahimmillaan. raivarit meilläkin järkkyjä, kuitenkaan ei pure, potki tai lyö, mutta huutoa riittää sitäkin enemmän.

odottaa ei "osaa", vaan kaikki on saatava just sillä hetkellä kun sitä pyytää. ja siis just silloin kun olen poikaa syöttämässä tai nukuttamassa.
mitään ei kuuntele, saati tottele.
nukkumaan meno on tahtojen taistelu, saatetaan puolille öin kuunnella neidin elämöintiä.
ja syömään ei ikinä suostu sillon kun olis ruoka-aika, vaan vähän myöhemmin kinuaa syömistä. meillä tosiaan on ruoka-ajat eikä mitään saa välissä napostella, menee syöminen muuten ihan pelleilyksi ja hoidossa on sama rytmi.
veljelleen ei ikinä tahallaan mitään ilkeää tee mut joskus menee leikit vähän liian rajuks. ja leluja ei millään suostus jakamaan, vaan kaikki on hänen omia.


välillä tuntuu loppuvan jaksaminen kun mikään uhkailu, kiristys, lahjonta tai rangaistus ei tehoa. mut onneks on välillä hyviäkin hetkiä. :)
 
Meillä lapset 7v,6v ja 3v,tyttöjä kaikki. Uhmista tuntuu olevan jokaisella, leluista ja leikeistä riidellään joka päivä ja useamman kerran. Aina joku tytöistä tulee itkien valittaan,et se teki sitä ja sitä... Miettiny joskus,et milloin tää vaihe menee ohi???
Minullekin suututaan harva se päivä,jos ei saada tahtoaan läpi. Nuorinki tuumas viimeksi tänään,et oot paska-aivo ja yks päivä tuumas,et äiti sul on päässä vikaa.
Nälkää valitetaan hyvissä ajoin ennen ruoka-aikaa (melkein heti välipalan jälkeen) ja sit kun on ruoka valmiina,et pitäs syödä niin eipä kelpaa.
Pukemisen kanssa on ongelmia, kun ei meinaa juuri mikään lämminvaate kelvata, vaikka ulkona on pakkasta melkein -30'C.
Kyllähän tää turhaannuttaa ja uuvuttaa, varsinkin nyt kun raskaus väsyttää muutenkin. Mut ei auta ku jaksaa ja toivoa,et kyl joskus helpottaa...
 

Yhteistyössä