Väliliha leikattu, tikit löysällä eikä lihat kiinni toisissaan.

Mulla aukesi kaksi tikkiä kokonaan muutama päivä synnytyksen jälkeen. Siinä vaiheessa ei voitu enää tikata uudestaan. Oli kipeä ja haittasi myös kävelyä. Ihme kyllä tästä huolimatta haava parani hyvin, kuukausia siinä meni. Nyt ei haittaa enää elämää :)
 
Ihan tavallinen ongelma eikä niitä jälkikäteen voi korjata vaan annetaan arpeutua itsellään. Ompeleet eivät kestä, kun on liikkeessä, istuu jne. Itselläni repesivät kaikki ompeleet. Kyllä se haava umpeutuu sieltä pikkuhiljaa. Vessakäyntien yhteydessä pitää muistaa aktiivisesti suihkutella. Ensimmäisen viikon todennäköisesti näät tähtiä suihkutellessa, kun auki oleva haava kirvelee niin paljon, mutta kyllä se siitä helpottaa. Useamman kuukauden kestää, että haava on kunnolla parantunut. Itselleni tuli tosi siisti arpi siitä huolimatta, että tikit pettivät. Tsemppiä!
 
Haava paranee pikkuhiljaa pohjalta ylöspäin. Vanhojen haavojen reunoja ei voi enää ommella uudestaan. Sama koskee muitakin kehon osia. Joskus noita voidaan kirurgisesti korjailla jälkikäteen jos jää esim. erityisen ruma arpi tms., mutta se edellyttää tosiaan uusien haavapintojen leikkaamista ja nämä operaatiot tehdään yleensä vasta, kun on lapsiluku täynnä. Tämä siksi, että seuraavassa synnytyksessä arpikudos repeää helposti uudestaan ellei terve kudos ympärillä jousta tarpeeksi. Tärkeintä on pitää haava puhtaana, ettei se tulehdu. Alapään kudos on yleensä todella hyvin parantuvaa, joten toivoa on, että haava sinullakin arpeutuu nätisti.
 

Yhteistyössä