velkaneuvonta

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja velkaantunut, 18.02.2010.

 1. velkaantunut

  velkaantunut Vieras

  kenelläkään kokemusta velkaneuvonnasta? olen velkaantunut enkä tiedä kuinka tästä enää selviää. alkaa olemaan jo niin ylitseääsemätön tilanne. en enää edes jaksa aukaista joka päiväisi perintätoimistojen kirjeitä

  enkä halua mitään vittuilua koska muutenkin on jo mielimaassa koko ajan.
   
  #1
 2. joo

  joo Vieras

  velkasaneeraus auttaa kummasti,kestää 5v...
   
  #2
 3. ap

  ap Vieras

  no miten se käytännössä tapahtuu? kaikki tiedot ovat enemmän kuin tervetulleita! haluan pois tästä tilanteesta tai edes eteenpäin. oletteko ottaneet yhteyttä kaupunginne velkaneuvojalle vai?
   
  #3
 4. o

  o Vieras

  Ota välittömästi yhteys velkaneuvontaan ja varaa aika, pääset kyllä suosta ylös, kun alat järjestää asioita. Tiedät varmasti itsekin, että helppoa se ei ole, mutta nyt helpompaa kuin vielä myöhemmin.

  Asiat järjestettävissä, soita jo tänään.
   
  #4
 5. heju

  heju Vieras

  Mies pääsi vasta nyt velkasaneeraukseen, vaikka velka on yli 20 vuotta vanha (oli takaajana ). Sinne pääsy edellyttää tuloja, joista maksaa kuukausittain tietyn summan. Mies maksaa 650 euroa/kk ja velka on kuitattu 3 vuoden päästä. Eli sitä odotellessa.
   
  #5
 6. AP

  AP Vieras

  meillä meni jo soittoaika sinne, huomena olisi uusipuhelin aika. pakkohan se sitten on. kuinka ne siellä suhtautuu asiaan? onko ihan normaalia?
  NOLOTTAA!!
   
  #6
 7. hk

  hk Vieras

  se on niitten työtä,et varmasti ole ensimmäinen ja ainoa!toivottavasti asiat järjestyy t:toinen velkainen
   
  #7
 8. heju

  heju Vieras

  Mies otti yhteyttä kaupungin velkaneuvojaan, ja n. 3 kk meni, ennen kuin pääsi neuvojan puheille. Neuvoja selvitti perheen maksukyvyn, neuvotteli velkojan kanssa maksettavan summan (summa pieneni n. puolella ) ja lähetti paperit takuusäätiölle. Tähän meni meni aikaa n. puoli vuotta.
   
  #8
 9. Riittu

  Riittu Vieras

  Ei sitä ehkä voi normaaliksi sanoa, mutta velkaneuvonnan työntekijöille se on normaalia, koska on heidän työtään. Tekevät päivät työtä velkaantuneiden ihmisten kanssa. Älä turhaan nolostele, sinähän nyt lähdet asiallisesti hoitamaan asiaasi. Kyllä se on kunnioitettavampaa kuin ongelmien piilottelu. Vuodet menee nopeasti. Sitten kun koko homma on ohi, olet varmasti tyytyväinen, että lähdit asiaa hoitamaan!
   
  #9
 10. vieras

  vieras Vieras

  Mitä arvioisit velan suuruusluokaksi? 5000euroa, 10 000 euroa, 14 000..?
   
  #10
 11. ap

  ap Vieras

  toivon kyllä että asian saisin eteenpäin, mennyt jo monta vuotta liikaa asian hoitoon ottamisessa mutta nyt tulee muutos! heti huomena soitan ja varaan ajan (toivottavasti onnistuisikin nuin helposti) kamala kynnys kyllä soittaa kun ei mitenkään mukava asia ole.
   
  #11
 12. o

  o Vieras

  No mitäpä luulet, hoitavat niitä ihan työkseen, eli eivätköhän ole nähneet aika lailla kaikenlaista. ;)

  Ole asiallinen, kuuntele ja näytä halusi asioiden selvittämiseen. Nolottamisen tunne on normaalia, kun on asiansa sössinyt, mutta olet nyt tilanteeseen nähden fiksu, kun lähdet purkamaan vyyhtiä, etkä jää hajoamaan itseksesi tekemättä asioille mitään ja kerryttämään velkavuorta entisestään. Tsemppiä!
   
  #12
 13. ap

  ap Vieras

  jotain 5000-10 000e väliltä luulisin.
   
  #13
 14. ap

  ap Vieras

  kiitos kovasti kaikille kannustajille! eteenpäin sanoi mummo lumessa! näin on.
   
  #14
 15. vieras

  vieras Vieras

  Ylen kanavalla tulee sunnuntaisin Kukkaron Herraksi jossa samoja asioita. Tuosta edellinen jakso: http://areena.yle.fi/video/753549

  "Kukkaron herraksi on lifestyle-ohjelma, jossa ihmisiä autetaan ulos talouden umpikujista. Hanna-Mari Kivinen on kaksikymppinen työtön, jolle on kertynyt 25 000 euroa velkaa."
   
  #15
 16. Velkaneuvontaan on n.4kuukauden jono (ainakin pk-seudulla). Kannattaa ehdottomasti soittaa että saat ajan mahd.pian. Puhelimessa voit myös kysä neuvoa miten teet velkojesi kanssa siihen asti kun pääset itse neuvontaan. Kerran se soittaminen vain kirpaisee! Ja siitä voi olla korvaamaton apu! :) Paljon voimia!
   
  #16
 17. voimia

  voimia Vieras

  Katso www.yle.fi ja sieltä Areena "kukkaron herraksi" -ohjelma. Voi syntyä idoita ym.

  Tsemppiä!

  http://areena.yle.fi/ohjelma/ebf99e407f0531e19eec42554246f328
   
  #17
 18. o

  o Vieras

  Oikea asenne, älä luovuta turhaan. :)
   
  #18
 19. ap

  ap Vieras

  ja en ole kyllä pk-seudulta. toivottavasti täällä ei menisi nuin kauaa, mutta kyllähän sitä voisi vielä montakin vuotta jatkaa samalla tavalla kuin tähän asti, kirjeet suoraan roskiin :/

  pitää kyllä katsoa tuo ohjelma!

  mitenhän ne nauraa mulle kun olen nuori kotiäiti ilman tuloja?
   
  #19
 20. Nyt nolotus pois. Olet tietty itse aiheuttanut ongelman, siitähän et pääse mihinkään mutta et sä ole ainoa joka on tuossa tilanteesa. Kiva se ei ole, mutta paremmaksi muuttuu kun otat yhteyttä sinne velkaneuvontaan. Sinne paikkakunnasta riippumatta on pitkät jonot, että voi olla kuukausien päässä se aika, jolloin sulla on käsissäsi paperi joka mahdollistaa paremman tulevaisuuden.
  Mutta tsemppiä, kyllä sä siitä suosta nouset!
   
  #20
 21. ap

  ap Vieras

  miten siellä sitten kaikki käytännön asiat sujuvat? siis kun joka perintätoimisto on kimpussani, pitääkö minun soittaa joka paikkaan ja kysyä velkani summa vai hoitaako velkaneuvoja tuollaiset asiat? ja saako nuita velkoja yhteen paikkaan vain ettei joka firmalle tarvii erikseen alkaa maksamaan? ei ole kyllä hajuakaan siitä paljonko velkaa on kertynyt.

   
  #21
 22. vieras

  vieras Vieras

  Tuossa kukkaron herra ohjelmassa käy hyvin ilmi :)
   
  #22
 23. AP

  AP Vieras

  okei kiitos paljon ja heti tuli parempi mieli.

  KIITOS KAUNIS KAIKILLE!
   
  #23
 24. Hei AP
  Olet saanut palstalla hyviä neuvoja jo. 1) Varaa aika talous- ja velkaneuvontaan 2) Kerää odotusaikana kaikki laskut, avaa ne, järjestä mappiin ja säästä vain alkuperäinen lasku + viimeisin karhu (pino kutistuu kummasti) 3) Asiakastapaamisella selvitellään nykyinen tilanne, maksuvara yms, velkamapin viet myös mennessäsi 4) Velkaneuvonta selvittää velkojesi kokonaismäärän puolestasi 5) Yhdessä mietitään ratkaisua ongelmaan.
  Kannattaa muistaa, että aina ei laskuille pysty tekemään mitään. Tärkeintä on pysäyttää velkaantuminen ja yrittää hoitaa edes jotakin veloista. Tsemppiä jatkoon, oman kuntasi velkaneuvojan yhteystiedot löydät esim. Kuluttajaviraston sivuilta.
   
  #24
 25. yks vaan

  yks vaan Vieras

  Minulla oli vastaavanlainen tilanne 90-luvun alkupuolella. Oli ulosottossa velkoja, joihin olin ollut takaajana. Minulla oli kuitenkin työpaikka, niin ONNEKSI sain järjestettyä pankin kanssa siten, että otin kulutusluoton (vanhemmat takaajana) ja sain maksettua ulosoton nollille. Maksoin pankkilainaa 9v ja kuiville pääsin! Sen opin etten ikinä, en ikinä, laita nimeäni lainan takaajaksi.
  Suosittelen asioiden järjestelyä, joko velkaneuvonnalla tai pankkilainalla.
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti