Viisaudenhampaan leikkaus, kokemuksia?

  • Viestiketjun aloittaja nuikki
  • Ensimmäinen viesti
Ensimmäistä leikkausta varten pyysin esilääkityksen kun pelkäsin sitä niin paljon. Siitä leikkauksesta en siis muista juuri mitään. Valitettavasti en saanut antibioottikuuria heti perään ja haava tulehtui ja aiheutti kipua pitkäksi aikaa jälkeenpäin.

Toinen leikattiin yksityisellä. Ei esilääkitystä, puudutusta vaan reippaasti. Ei sattunut missään vaiheessa, palasiksi piti hammas laittaa jotta pois saatiin. Antibioottikuuri aloitettiin jo ennen leikkauksen aloittamista. Parani huippuhyvin. Särkyä saattoi olla, mutta otin ennakoiden aina lääkkeet parin-kolmen päivän ajan ja sen jälkeen ei niille ollut enää tarvettakaan.

Jos vielä leikkauksia tarvitsen, niin yksityiselle tulen menemään kyllä jatkossakin. :)
 
vierass
Ei ole tuntunut juuri mitään toimenpiteen aikana, sen verran, että jotain suussa tehtiin. Yksi pilkottiin, yksi kammettiin ja ylhäältä lähti ihan vetämällä. Parantuivat hyvin.
 
vvv...
Alhaalta kirurgi leikkas ja pilkko osiin kun kasvo poikittain seuraavaa hammasta kohden.
Sanoisin et jos sattuu, niin pyydät lisää puudutetta. Ei pidä eikä tarvii sattua. Mutta puudutteen määrä voidaan arvioida vaan sun kertoman tarpeen perusteella. Kipua neuvottiin ilmaisemaan kättä kohottamalla, heti reagoivat.

Vahvan buranan sain sielä toiminpiteen jälkeen.. ja sainkohan muutaman kotiakin.. oiskohan ollu antibioottitablettikin, en oo varma... kylmäpussia taisin pitää poskella ekana päivänä.. hyvin parani. Sellaset kolot jäi molemmin puolin..ne on joskus hankala pitää puhtaina...
Pelkäsin aivan hulluna.. mut pelottavinta siinä oikeestaan oli vain se liina koko kasvojen päällä.. muu oli ns peruskamaa..
Kunnallisella olin.
 

Yhteistyössä