Vinkkejä vauvojen kanssa matkustaneilta

Heips :wave:

Olemme todnäk syksymmällä menossa lomalle Floridaan marraskuussa 1 v. täyttävän kanssa, ja nyt jo mietityttää moni asia...saiskos kokeneemmilta apuja ja vinkkejä? Ensinnäkin, miten puetaan vaavi pitkälle lennolle, koneessa on kuitenkin aina ilmastointi aika isolla? Kuinka paljon saa ottaa vauvanruokia mukaan, ja pitääkö nekin muka pakata johonkin läpinäkyvään minigrippiin? Kuin paljon otatte mukaan vaatteita vauvalle (reissussa vajaan 2 vk), saattaahan olla, että joutuu parikin kertaa päivässä vaihtamaan... vai pitääkö ottaa pyykkipulveria kotoa mukaan, ja pestä nyrkkipyykillä vaatteita? Entäs vaipat, ne kai on otettava kotoa mukaan? Ruokia en ajatellut kuin pariksi päiväksi ottaa, matkan ajaksi ja päivän ehkä viel siellä. Entäs kun kotona vauva juo keitettyä vettä, siellä kai sitten pullotettua vettä?

Tässä tuli ekat mieleeni tulleet kysymykset...
:whistle: ;) vinkkejä pls!

Valssu ja typy nyt 6,5 kk
 
ja paikkoja jossa pestä pyykkiä.
Meillä ei ole oikeastaan koskaan juotu keitettyä vettä, pullovesi kelpaa vallan mainiosti melkein 1-vuotiaalle ulkomailla ja kotimaassa voit huoletta antaa vettä suoraan raanasta =).
Kaikki nestemmäinen (sisältää siis myös vauvan ruoat ja juomat) pitää pakata minigrip pussiin. Mutta koska lapsenne on jo matkustusvaiheessa melkein vuoden ikäinen, hänelle käy lentokoneessa tarjottu ruoka. Kannattaa soittaa lentoyhtiöönne ja tarkastaa asia ja varata hänelle ruoka. Alla lainaus finnairin sivuilta.

"Kaikilla mannertenvälisillä reittilennoilla on varalla muutama purkki lastenruokaa alle 2-vuotiaille lapsille. Alle 2-vuotiaalle, jolle on varattu oma istumapaikka, tarjotaan normaali ateria. Erityinen lastenateria voidaan tilata vain bisnesluokkaan; turistiluokan ateriat ovat sellaisenaan sopivia myös lapsille."

Hauskaa matkaa!
 
Kiitos jo ekoista vinkeistä! :wave: =)

Juu Jenkkilästä löytyy kyllä ihan mitä vaan ;) mutta muistan lukeneeni jostain, että vaipoissa ulkomailla saattaa olla niin erilaiset hajusteet tmv että kannattaisi ottaa mukaan tutut vaipat...ei olis kiva, jos matkalla tulee kauheaa vaippaihottumaa, onko kokemuksia?
Amerikka on juu itsepalvelupesuloiden luvattu maa, kai sellaiseen sit on mentävä, mut sama kun äsköisessä, kai otettava tuttua turvallista pesuainetta kotoa?

Valssu
 
Minä otan aina vaipat ja ruuat mukaan, jottei tule yllätyksiä. No yksi vuotias syö kyllä jo samaa ruokaa kuin muutkin, mutta Flodirassa on ruoka tosi rasvaista ,joten ei välttämättä pieneille maistu. Riippuu toki lapsesta ,mutta meidän esikoinen oli vauvana ja juuri tuollaisena vuotiaana todellinen sihtikurkku ja oli vähän säätämistä ,kun kotimainen purkkuruoka reissussa loppui.

Floridassa meillä oli hotellissa pyykkitupa ,jossa koneet ja kuivausurummut. Pyykkiaineen otan mukaan kotoa.

Lentokoneessa normi sisävaatetus ja vaihtovaatetta. Itse otan lennolle aina omat eväät pikkuisille, jottei tässäkään tule yllätystä. Tuo lento on kuintenkin niiiin pitkä.

Itse otan lomalla tälläiset asiat varman päälle, jottei tarvi sitten lomalla murehtia. Lapsien kanssa on ihana reissata ,mutta ei silloin jos ruoka ei maistu tai tulee masuvaivoja taikka ihottumaa esim. juuri vaipoista.
 
Älä ihmeessä raahaa koko loman arsenaalia ruokaa ja vaippoja. Eiköhän Jenkkilässä ole
kaikkea tarvittavaa. Ota mukaan parin päivän tarve.
Jos vauva ei ole allerginen niin on järjenköyhyyttä raahata kaikkea.
Poni06 et taida luottaa, että muualtakin maailmasta saa vauvan ruokaa ja vaippoja.

Ainoa mitä kannattaa ottaa mukaan on korviketta jauheena. Helppoa sekoittaa veteen.
Hyvää matkaa.
 
kolli Niin kuin kirjoituksessa mainitsin meille oli kerran käydä köpelösti ,kun vieraan maan purkkiruuat eivät lapsellemme maistuneet. Ei viikon tai jopa kahden ruuissa yhdelle pikkuiselle kovin kummoista raahaamista ole ja laukuissa on sitten paluumatkalle kivasti tilaa tuliaisille. Enkä myöskään halua ensimmäisiä lomapäiviä kuluttaa marketeissa ostamassa vaippoja ym.
 

Yhteistyössä