Virallinen ruokaympyrä muuttuu!

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
karppi
Alkuperäinen kirjoittaja Klomas:
Alkuperäinen kirjoittaja blondi:
Alkuperäinen kirjoittaja kysyn:
Alkuperäinen kirjoittaja blondi:
Alkuperäinen kirjoittaja tt ei kirj:
Tämähän on ollut tiedossa jo pitkään, että jossain vaiheessa nämä "päättäjätkin" tajuavat, että se ruokaympyrä on ihan kuralla. Kohta karppausta ryhdytään "myymään" virallisterveellisissä asiayhteyksissä :)
En usko.
Juuri oli Iltalehdessä että se on huuhaata jonka puolesta ei ole hyviä tutkimustuloksia.
Enkä mä henk koht ymmärrä miten kova rasva, suola ja lisäaineet voisi pitkällä tähtäimellä olla hyväksi.
Mistäköhän keksit että karppaajat söis jotenkin erityisen paljon suolaa tai lisäaineita?
Todella moni karppaaja syö aamiaiseksi pekonia.
Se on todella suolaista ja rasvaista.
Vastaa hän joka asiasta ei juuri tiedä... Vai kuinkas monta tunnet ihan henkilökohtaisesti?

Ps. Karppaamisessa on ideana syödä reilummin rasvaa..
Minä syön marjarahkaa,siinä ei tietääkseni suolaa kovin paljon ole,eikä lisäaineitakaan,pekonia syön noin 1-2 kertaa kuussa.
 
karppis
Mun ruokavalioon kuluu marjat,kasvikset,vihannekset,salaatit,kala,kana,maitotuotteita,munat,sienet,öljyt,pähkinät ja mantelit.Mikä tässä on liian suolaista tai lisäaineellista.
 
blondi
Alkuperäinen kirjoittaja Klomas:
Alkuperäinen kirjoittaja blondi:
Alkuperäinen kirjoittaja kysyn:
Alkuperäinen kirjoittaja blondi:
Alkuperäinen kirjoittaja tt ei kirj:
Tämähän on ollut tiedossa jo pitkään, että jossain vaiheessa nämä "päättäjätkin" tajuavat, että se ruokaympyrä on ihan kuralla. Kohta karppausta ryhdytään "myymään" virallisterveellisissä asiayhteyksissä :)
En usko.
Juuri oli Iltalehdessä että se on huuhaata jonka puolesta ei ole hyviä tutkimustuloksia.
Enkä mä henk koht ymmärrä miten kova rasva, suola ja lisäaineet voisi pitkällä tähtäimellä olla hyväksi.
Mistäköhän keksit että karppaajat söis jotenkin erityisen paljon suolaa tai lisäaineita?
Todella moni karppaaja syö aamiaiseksi pekonia.
Se on todella suolaista ja rasvaista.
Vastaa hän joka asiasta ei juuri tiedä... Vai kuinkas monta tunnet ihan henkilökohtaisesti?

Ps. Karppaamisessa on ideana syödä reilummin rasvaa..
En yhtään henkilökohtaisesti - luojan kiitos. En voi sietää huuhaalla aivopestyjä ihmisiä.
Ihan tällä palstalla toistuvasti aloitteleville karppaajille annetaan pekoni aamiaisvinkiksi ja moni sanoo sitä syövänsä.
Jos ei mainitse että kerran kuussa, todella vaikea arvata sitä kun ei ole ajatustenlukija.
Ja jos sitä syödään kerran kuussa, miksei anneta aamiaisvinkkejä niille kaikille 29 muulle aamulla?
Itse jos sanon syöväni marjoja aamiaiseksi, syön niitä todella joka aamu.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja blondi:
Alkuperäinen kirjoittaja Klomas:
Alkuperäinen kirjoittaja blondi:
Alkuperäinen kirjoittaja kysyn:
Alkuperäinen kirjoittaja blondi:
Alkuperäinen kirjoittaja tt ei kirj:
Tämähän on ollut tiedossa jo pitkään, että jossain vaiheessa nämä "päättäjätkin" tajuavat, että se ruokaympyrä on ihan kuralla. Kohta karppausta ryhdytään "myymään" virallisterveellisissä asiayhteyksissä :)
En usko.
Juuri oli Iltalehdessä että se on huuhaata jonka puolesta ei ole hyviä tutkimustuloksia.
Enkä mä henk koht ymmärrä miten kova rasva, suola ja lisäaineet voisi pitkällä tähtäimellä olla hyväksi.
Mistäköhän keksit että karppaajat söis jotenkin erityisen paljon suolaa tai lisäaineita?
Todella moni karppaaja syö aamiaiseksi pekonia.
Se on todella suolaista ja rasvaista.
Vastaa hän joka asiasta ei juuri tiedä... Vai kuinkas monta tunnet ihan henkilökohtaisesti?

Ps. Karppaamisessa on ideana syödä reilummin rasvaa..
En yhtään henkilökohtaisesti - luojan kiitos. En voi sietää huuhaalla aivopestyjä ihmisiä.
Ihan tällä palstalla toistuvasti aloitteleville karppaajille annetaan pekoni aamiaisvinkiksi ja moni sanoo sitä syövänsä.
Jos ei mainitse että kerran kuussa, todella vaikea arvata sitä kun ei ole ajatustenlukija.
Ja jos sitä syödään kerran kuussa, miksei anneta aamiaisvinkkejä niille kaikille 29 muulle aamulla?
Itse jos sanon syöväni marjoja aamiaiseksi, syön niitä todella joka aamu.
Karpata voi monella tapaa,itse teen terveellisesti.Mutta älä yleistä että on huono ruokavalio,asiasta sen enempää tietämättä.
 
Karppaus on mun mielestä väärä suunta jos se tarkoittaa light-limuja, makkaraa, pekonia, juustoa, jne...

Itse uskon "oikean" tien olevan suhteellisen vähälihainen, paljon palkokasveja, pähkinöitä, siemeniä, tuoreita kasviksia & hedelmiä, jonkun verran täysjyväviljoja (muttei paljoa!!) ja mahd vähän lisäaineita. Valkoista sokeria ei pitäisi olla oikeastaan ollenkaan, mieluummin makeuttaa esim hunajalla.

Jos karppaus tarkoittaa ei hedelmiä (koska ovat *sokerisia*), paljon jalostettuja liha&maitotuotteitas ja paljon lisäaineita niin metsään mennään :xmas: Paino saattaa alussa tippua mutta terveys ei nouse.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja blondi:
Alkuperäinen kirjoittaja Klomas:
Alkuperäinen kirjoittaja blondi:
Alkuperäinen kirjoittaja kysyn:
Alkuperäinen kirjoittaja blondi:
Alkuperäinen kirjoittaja tt ei kirj:
Tämähän on ollut tiedossa jo pitkään, että jossain vaiheessa nämä "päättäjätkin" tajuavat, että se ruokaympyrä on ihan kuralla. Kohta karppausta ryhdytään "myymään" virallisterveellisissä asiayhteyksissä :)
En usko.
Juuri oli Iltalehdessä että se on huuhaata jonka puolesta ei ole hyviä tutkimustuloksia.
Enkä mä henk koht ymmärrä miten kova rasva, suola ja lisäaineet voisi pitkällä tähtäimellä olla hyväksi.
Mistäköhän keksit että karppaajat söis jotenkin erityisen paljon suolaa tai lisäaineita?
Todella moni karppaaja syö aamiaiseksi pekonia.
Se on todella suolaista ja rasvaista.
Vastaa hän joka asiasta ei juuri tiedä... Vai kuinkas monta tunnet ihan henkilökohtaisesti?

Ps. Karppaamisessa on ideana syödä reilummin rasvaa..
En yhtään henkilökohtaisesti - luojan kiitos. En voi sietää huuhaalla aivopestyjä ihmisiä.
Ihan tällä palstalla toistuvasti aloitteleville karppaajille annetaan pekoni aamiaisvinkiksi ja moni sanoo sitä syövänsä.
Jos ei mainitse että kerran kuussa, todella vaikea arvata sitä kun ei ole ajatustenlukija.
Ja jos sitä syödään kerran kuussa, miksei anneta aamiaisvinkkejä niille kaikille 29 muulle aamulla?
Itse jos sanon syöväni marjoja aamiaiseksi, syön niitä todella joka aamu.
Myös kasvissyöjä voi karpata.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ninaTT:
Karppaus on mun mielestä väärä suunta jos se tarkoittaa light-limuja, makkaraa, pekonia, juustoa, jne...No ei tarkoita...

Itse uskon "oikean" tien olevan suhteellisen vähälihainen, paljon palkokasveja, pähkinöitä, siemeniä, tuoreita kasviksia & hedelmiä, jonkun verran täysjyväviljoja (muttei paljoa!!) ja mahd vähän lisäaineita. Valkoista sokeria ei pitäisi olla oikeastaan ollenkaan, mieluummin makeuttaa esim hunajalla.

Jos karppaus tarkoittaa ei hedelmiä (koska ovat *sokerisia*), paljon jalostettuja liha&maitotuotteitas ja paljon lisäaineita niin metsään mennään :xmas: Paino saattaa alussa tippua mutta terveys ei nouse.
No ei tarkoita
 
Alkuperäinen kirjoittaja terapian tarpeessa:
Alkuperäinen kirjoittaja ninaTT:
Karppaus on mun mielestä väärä suunta jos se tarkoittaa light-limuja, makkaraa, pekonia, juustoa, jne...

Itse uskon "oikean" tien olevan suhteellisen vähälihainen, paljon palkokasveja, pähkinöitä, siemeniä, tuoreita kasviksia & hedelmiä, jonkun verran täysjyväviljoja (muttei paljoa!!) ja mahd vähän lisäaineita. Valkoista sokeria ei pitäisi olla oikeastaan ollenkaan, mieluummin makeuttaa esim hunajalla.

Jos karppaus tarkoittaa ei hedelmiä (koska ovat *sokerisia*), paljon jalostettuja liha&maitotuotteitas ja paljon lisäaineita niin metsään mennään :xmas: Paino saattaa alussa tippua mutta terveys ei nouse.
No ei tarkoita
Joillekin tarkoittaa :xmas:
 
Alkuperäinen kirjoittaja ninaTT:
Alkuperäinen kirjoittaja terapian tarpeessa:
Alkuperäinen kirjoittaja ninaTT:
Karppaus on mun mielestä väärä suunta jos se tarkoittaa light-limuja, makkaraa, pekonia, juustoa, jne...

Itse uskon "oikean" tien olevan suhteellisen vähälihainen, paljon palkokasveja, pähkinöitä, siemeniä, tuoreita kasviksia & hedelmiä, jonkun verran täysjyväviljoja (muttei paljoa!!) ja mahd vähän lisäaineita. Valkoista sokeria ei pitäisi olla oikeastaan ollenkaan, mieluummin makeuttaa esim hunajalla.

Jos karppaus tarkoittaa ei hedelmiä (koska ovat *sokerisia*), paljon jalostettuja liha&maitotuotteitas ja paljon lisäaineita niin metsään mennään :xmas: Paino saattaa alussa tippua mutta terveys ei nouse.
No ei tarkoita
Joillekin tarkoittaa :xmas:
Joo, näin on :)
 
blondi
Alkuperäinen kirjoittaja ninaTT:
Karppaus on mun mielestä väärä suunta jos se tarkoittaa light-limuja, makkaraa, pekonia, juustoa, jne...

Itse uskon "oikean" tien olevan suhteellisen vähälihainen, paljon palkokasveja, pähkinöitä, siemeniä, tuoreita kasviksia & hedelmiä, jonkun verran täysjyväviljoja (muttei paljoa!!) ja mahd vähän lisäaineita. Valkoista sokeria ei pitäisi olla oikeastaan ollenkaan, mieluummin makeuttaa esim hunajalla.

Jos karppaus tarkoittaa ei hedelmiä (koska ovat *sokerisia*), paljon jalostettuja liha&maitotuotteitas ja paljon lisäaineita niin metsään mennään :xmas: Paino saattaa alussa tippua mutta terveys ei nouse.
Tykkään!
Siis tästä kirjoituksesta, olen tosi samoilla linjoilla.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Jaana:
Ihan vilpittömästi kyselen, joten toivottavasti ei kauheasti mollata, että mikä perunassa on huonoa vs. täysjyväpasta tai -riisi?
Perunassa ei ole nimeksikään kuitua tai proteiinia. Lähinnä se on tärkkelystä, kun taas täysjyväviljoissa on enemmän ravintoa ja kuituja.
 
lyhoi
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Ääripäät pomppaa taas esiin. Lukekaa nyt kuitenkin tuo juttu uudestaan, näätte millaisia muutoksia ruokaympyrään on tulossa.
Niinpä! Jutussa ei puhuttu esim mitään perunan vähentämisestä ruokaympyrästä.

Lainaus jutusta:Meidän pitäisi syödä vähemmän sokeria, vähemmän valkoista viljaa, valkoista riisiä, valkoista pastaa. Sen rinnalla meidän pitäisi syödä enemmän vihanneksia, hedelmiä ja hyvin kuitupitoista leipää.
 
rv
Alkuperäinen kirjoittaja Jaana:
Ihan vilpittömästi kyselen, joten toivottavasti ei kauheasti mollata, että mikä perunassa on huonoa vs. täysjyväpasta tai -riisi?
Ei perunassa mitään huonoa ole! Enemmän siinä on ravintoaineita ja mm C-vitamiinia kuin pastassa. Ja vähemmän kaloreita/100g kuin riisissä ja pastassa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja terapian tarpeessa:
Alkuperäinen kirjoittaja ninaTT:
Alkuperäinen kirjoittaja terapian tarpeessa:
Alkuperäinen kirjoittaja ninaTT:
Karppaus on mun mielestä väärä suunta jos se tarkoittaa light-limuja, makkaraa, pekonia, juustoa, jne...

Itse uskon "oikean" tien olevan suhteellisen vähälihainen, paljon palkokasveja, pähkinöitä, siemeniä, tuoreita kasviksia & hedelmiä, jonkun verran täysjyväviljoja (muttei paljoa!!) ja mahd vähän lisäaineita. Valkoista sokeria ei pitäisi olla oikeastaan ollenkaan, mieluummin makeuttaa esim hunajalla.

Jos karppaus tarkoittaa ei hedelmiä (koska ovat *sokerisia*), paljon jalostettuja liha&maitotuotteitas ja paljon lisäaineita niin metsään mennään :xmas: Paino saattaa alussa tippua mutta terveys ei nouse.
No ei tarkoita
Joillekin tarkoittaa :xmas:
Joo, näin on :)
Ihminen pärjää monella erilaisella dieetillä mutta näitä yhdistää yksi asia: Ruoka on puhdasta ja mahdollisimman jalostamatonta. Kaikki valmisruokamössöt ja korkeasti jalostetut tuotteet lisäävät huonoja, ei-toivottuja aineita ja vähentävät terveyttä edistäviä yhdisteitä...

Tuossa yhdessä linkissä mainostetaan täysjyvämuroja. HBL:ssä oli hyvä juttu muroista :D Fitness muroissa on enemmän suolaa ku sipseissä, monessa merkissä oli yhtä paljon sokeria ku pullassa ja rasvat oli samaa tasoa sipsien ja ranskalaisten rasvojen kanssa, kuitua oli vähemmän ku vaaleassa pastassa. Tosi terveysruokaa :LOL: Ja nää oli siis kaikki merkitty "Täysjyvä" merkinnällä :xmas: Annos terveellisiä Fitness-muroja on siis ku mäkkärissä kävis :D

Mut kaurapuuro kauraleseiden, pellavasiemenrouheen ja mustikoiden kanssa on mun mielestä ihan kelpo aamiainen :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja ninaTT:
Alkuperäinen kirjoittaja terapian tarpeessa:
Alkuperäinen kirjoittaja ninaTT:
Alkuperäinen kirjoittaja terapian tarpeessa:
Alkuperäinen kirjoittaja ninaTT:
Karppaus on mun mielestä väärä suunta jos se tarkoittaa light-limuja, makkaraa, pekonia, juustoa, jne...

Itse uskon "oikean" tien olevan suhteellisen vähälihainen, paljon palkokasveja, pähkinöitä, siemeniä, tuoreita kasviksia & hedelmiä, jonkun verran täysjyväviljoja (muttei paljoa!!) ja mahd vähän lisäaineita. Valkoista sokeria ei pitäisi olla oikeastaan ollenkaan, mieluummin makeuttaa esim hunajalla.

Jos karppaus tarkoittaa ei hedelmiä (koska ovat *sokerisia*), paljon jalostettuja liha&maitotuotteitas ja paljon lisäaineita niin metsään mennään :xmas: Paino saattaa alussa tippua mutta terveys ei nouse.
No ei tarkoita
Joillekin tarkoittaa :xmas:
Joo, näin on :)
Ihminen pärjää monella erilaisella dieetillä mutta näitä yhdistää yksi asia: Ruoka on puhdasta ja mahdollisimman jalostamatonta. Kaikki valmisruokamössöt ja korkeasti jalostetut tuotteet lisäävät huonoja, ei-toivottuja aineita ja vähentävät terveyttä edistäviä yhdisteitä...

Tuossa yhdessä linkissä mainostetaan täysjyvämuroja. HBL:ssä oli hyvä juttu muroista :D Fitness muroissa on enemmän suolaa ku sipseissä, monessa merkissä oli yhtä paljon sokeria ku pullassa ja rasvat oli samaa tasoa sipsien ja ranskalaisten rasvojen kanssa, kuitua oli vähemmän ku vaaleassa pastassa. Tosi terveysruokaa :LOL: Ja nää oli siis kaikki merkitty "Täysjyvä" merkinnällä :xmas: Annos terveellisiä Fitness-muroja on siis ku mäkkärissä kävis :D

Mut kaurapuuro kauraleseiden, pellavasiemenrouheen ja mustikoiden kanssa on mun mielestä ihan kelpo aamiainen :)
Meillä näyttää olevan lähes 100 % samanlainen katsomus noissa ruoka-asioissa :) Oikeasti ihailtavaa, että on muitakin, jotka ovat perehtyneet terveellisiin ruokiin!
 
Jaana
Alkuperäinen kirjoittaja rv:
Alkuperäinen kirjoittaja Jaana:
Ihan vilpittömästi kyselen, joten toivottavasti ei kauheasti mollata, että mikä perunassa on huonoa vs. täysjyväpasta tai -riisi?
Ei perunassa mitään huonoa ole! Enemmän siinä on ravintoaineita ja mm C-vitamiinia kuin pastassa. Ja vähemmän kaloreita/100g kuin riisissä ja pastassa.

Ainakin sitä haluaisi uskoa, että peruna nyt ei olisi ihan kelvoton syötävä, kun on se kuitenkin niin paljon paremmanmakuista ku pasta tai riisi. Perunan kanssa ei tarvi olla ku joku sipuli-voikastike, niin on hyvää. :)

Tietty vain mun mielipide.
 
Alkuperäinen kirjoittaja rv:
Alkuperäinen kirjoittaja Jaana:
Ihan vilpittömästi kyselen, joten toivottavasti ei kauheasti mollata, että mikä perunassa on huonoa vs. täysjyväpasta tai -riisi?
Ei perunassa mitään huonoa ole! Enemmän siinä on ravintoaineita ja mm C-vitamiinia kuin pastassa. Ja vähemmän kaloreita/100g kuin riisissä ja pastassa.
C-vitamiinipuutosta tuskin tulee jos syö normaalisti ku pari tomaattia kattaa jo päivän C-vitamiinitarpeen :xmas:

Ja pelkkä C-vitamiini ei oikein riitä ku toisessa vaakakupissa painaa kuitu, proteiini ja runsaampi kirjo hivenaineita.

Ei perunakaan ole mikään pahis jos sitä syö kohtuudella mutta ei sitä joka paikkaan tarvii tunkea. Itse syön lähinnä sen takia, että se on halpaa ja siitä on helppo tehdä ruokaa, mutta silti sitä menee ehkä vaa 2-3 krt kuussa.
 
vieras
Ihmisen pitäis syödä mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa. Harva syö kasvikunnan tuotteita sitä kuutta oman kouran kokoista annosta päivässä. Lihaproteiinia saadaan liikaa, se on epäterveellistä ja todella epäekologista. Nykyään on tavallista, että lihaa syödään joka aterialla - ei pelkästään lounaalla ja päivällisellä, vaan myös aamiaisella ja iltapalallakin. Ihmisen ei tarvitsisi syödä lihaa edes joka päivä.

Kasvikunnan supertuotteet, kuten pavut ja pinaatti, ovat valtaosalle suomalaisista uppo-outoja raaka-aineita. Asenne kasvisruokaan on YÖK ja kaikki lounaskahvilassa vegelinjastolle menevät ovat automaattisesti joko kettutyttöjä tai ituhippi-pössyttelijöitä.

Asennevammaisuus vaivaa.
 

Yhteistyössä