Vuoden 2008 hoidoista plussanneet vauvalliset :)

Ronttulille onnea poitsusta!

Tiltalitti, ikävä ettette päässeet vauvauintiin, hieman myöhemmin sitten menette pulikoimaan yhdessä:) Meillä kävi hyvä tuuri, ja saatiin vielä paikka, vaikka olinkin melko myöhään asian kanssa liikenteessä. Kerran uimassa käyty, ja ihan mukavasti sujuikin.

Minulla on vatsan palautuminen ja kilojen lähteminen vähän pysähtynyt mikä johtuu ihan tolkuttomasta herkkujen ahtamisesta! Ihan ärsyttää kun ei ole saanut otettua itseään niskasta kiinni, mutta vielä on aikaa päästä parempaan kuntoon kesää varten... Pitäisi alkaa vaan oikeasti tekemään jotakin, luopua vaikka jokapäiväisestä karkin syömisestä. En tiedä voiskohan hormonit jotenkin vielä lisätä makeanhimoa, ei se ennen ole minun mielestä ihan näin kovaa ollut!

Nyt nukkumaan, olen ihan tajuttoman väsynyt. Meillä neidillä ollut aika huono viikko,nukkunut huonosti ja ollut kärttyinen. Toivottavasti ensi viikko olisi vähän parempi. Mukavaa uuden viikon alkua kaikille, kuulumisia odotellaan!
 
Ronttulille onnea pojasta!

Tiltalitti, Cattus ja Annuli kiva kuulla teistä! :) Missäs muut on? :wave: huhuilee ja kaipailee.

Täällä on ollu vähän hiljaista. Ihan ymmärrettävää, et kaikilla on kädet täynnä töitä näitten nyyttien kanssa. Tää nettipalstailu on vähän sellasta ylimääräistä aikaa, jos sattuu löytymään. Mäkin oon pitäny välillä ihan nettilakkoa.

Noista tiheistä syömisistä kun puhuitte, niin vauvoilla on varmaan silloin se kasvupyrähdys. Silloin on koko ajan nälkä. Niitä pyrähdyksiä tulee ihan jo syntymästä lähtien...näin mun kätilö kertoi, kun ihmettelin kanssa tiheää syömistä, mut se menee sitten ohi ja tulee taas.
Mut on niitä kuulemma sellassia vauvoja, jotka haluis koko ajan roikkua tissillä.

Joo mustakin tuntuu, et tää palautuminen on tyssännyt, vaikka käyn ahkerasti palautumisjumpassa. Ois kiva päästä timmiin kuntoon kesäksi, mut palautuminen kestää

Meilllä on kitisty hampaita. Poitsulla on tullut jo 2 alaetuhammasta. Sellasseet tyngät sieltä kasvaa ja armoton kuolaaminen. Voi sitä kuolan määrää!

Mä jo ehdin pelästyy, et joku ihme on tapahtunu et mä oisin muka raskaana pillereistä huolimatta. Se ois ollu järkytys! :eek: :LOL: Tein tänäaamuna testinkin, joka oli tietty nega...tuli ihan vanhat ajat mieleen, mut en ollu yhtään pettynyt.

Kuunkulta ja poitsu 5kk 5 päivää
 
Hiiohoi,

Meillä oli tänään kolmekuukautis lekuri taysissä tänään, kun Sampollahan se hengitys ei heti alkanut ja oli vähän hapenpuutetta synnytyksessä, siksi siellä tarkastus että ei ole tullut kehitysvammoja siitä. Hyvältä näyttää ja poika on kehittynyt kuin pitää ja jaksoi hurmata sielläkin kaikki.
Siellä kyselin et voiko antaa jo tukevampaa ruokaa, olen meinaan antanut perunaa ja porkkanaa, persikkaa ja mangoa, vellit ei tee kauppaansa herralle, niin sanoi että voi antaa lisänä kunhan maito on viel pääruoka kuitenkin. Meillä herra meinaan nukkuu nyt 5-6h kerrallaan kun illalla on saanut sosetta 1/4 purkillista ja vettä päälle ja vielä nukutus maidot tisusta. Tosin kun poika menee kahdeksalta nukkumaan niin ite vasta ysin kympin aikaan niin ei paljoa ole vielä helpannu omaan nukkumiseen. Sitä kun ei osaa vielä niin aikasin mennä nukkumaan.
voi teitä onnellisia jotka jo lähentelette lähtöpainojanne....kuin ihmeessä te onnistutte??
Musta tuntuu et vaikka mitä tekis niin paino pysyy samoissa lukemissa.
Mähän en sitten ottanut niitä pillereitä jälkitarkastuksessa, tulee jos tulee vaikka sektio on tehty. Tosin hormonitoiminta on ihan seis eikä petihommat ole ihan heti mielessä. Mies sitä tuskailee mut minkäs teet. On sitä sentään kokeiltu mutta ei siitä ite ole vielä päässyt nauttimaan.
No ja meni sit taas tuolle linjalle...

Rattoisaa pääsiäistä kaikille tipuille ja jänöille

tiltalitti ja sampo tasan 3kk
 
Olipa tää ketju taas uponnut kauas, piti oikein etsiä :)

Mä oon myös facebookissa, ja Raitis ja Kuunkulta onkin jo sieltä löytyneet, siellä tulee kyllä roikuttua ihan turhan paljon nykyään... Voin laittaa yv:llä linkin mun profiiliin, jos siellä muitakin vielä pyörii :)

Täällä kans ollaan vielä lähtöpainosta "muutaman" kilon päässä. Ei auta imetys eikä edes jatkuva sylissä pompottelu :D. Nyt kyllä sorruttiin hankkimaan tytölle ihan pomppukiikkukin, vaikka niistä(kin) (niinkuin kaikesta hyvästä ) on netti täynnä varoituksia. Tyttö hihkui oikein ääneen, kun pääsi siihen hyppelemään. En jaksa uskoa, että tuo kohtuukäytöllä tuossa itseään vahingoittaa sen enempää kuin sylissäkään hyppelemällä...

Viikko sitten alettiin kääntyilemään vatsalleen ihan jatkuvasti, siihen asti oli sellaisia satunnaisia yksittäisiä käännöksiä. Tyttö alkoi myös näyttää pieniä vierastuksen merkkejä, kun oltiin mummolassa ja pappa otti syliin. Onneksi viimeisenä päivänä sentään jo helpotti, ja juteltiin papalle pitkät pätkät :)

5kk neuvolassa käytiin tiistaina. Tuoreet mitat olivat 67cm ja 7400g (pipoa en ikinä muista). Neuvolatätiäkin vähän vierastettiin. Tyttö oli jo vähän itkuinen perustutkimusten jälkeen, mutta sitten kun täti vielä pisti piikin niin alkoi sellainen huuto että ikkunat melkein helisi. Ressukka, edellistä rokotusta ei edes huomannut :|.

Aurinkoista kevään jatkoa kaikille!
 
Onnea Ronttulille poikasesta :flower:

Pitkästä aikaa täällä... Cattus - voisin huolia linkin FB:iin, olis kiva löytää teidät sieltä :)

Meillä menee vauva-arki ihan mukavasti. Typy kasvaa, oppii uutta ja on tosi seurallinen tapaus (eli ei viihdy itsekseen juuri ollenkaan... ;) ). Viimeisimmässä 6 kk neuvolassa viikko sitten mitat oli 67 cm ja 7660 g. Hän liikku pyörimällä sekä vatsalleen-selällee-vatsalleen että napansa ympäri -tekniikoilla ja pikkumatkan hilaa itseään kädellä eteenpäin. Hampaita on jo kaksi - tulivat heti 5 kuukauden täytyttyä. Soseita on nyt syöty pari viikkoa ja ihan mukavasti maistuu. Yöllä vielä tissitellään pari-kolme kertaa, joten ihan kateellisena luin Kuunkullan täysistä öistä ;) Vauvauinnissa ollaan käyty sekä paikallisissa perhekerhoissa että -kahvilassa. Tosin uinti on nyt pari kertaa jäänyt sitkeän flunssan takia väliin ja eka antibioottikin on saatu alkavan korvatulehduksen takia. Äidillä vielä viitisen kiloa lähtöpainoon - 20 kiloa kertyi kaiken kaikkiaan :ashamed:

Siinä ne päällimmäiset, nyt soselounaalle, sitten toivottavasti päikkärilenkille ja sen jälkeen lähetään tyttöjen kesken shoppailemaan.

 
Moikka!
Facebookissa olen minäkin, olen vaan miettinyt haluanko kaveriksi sinne ihmisiä,joita en "oikeasti" tunne tai ole nähnyt, mutta toisaaltaan onhan siellä paljon sellaisia ihmisiä' joiden kanssa ei ole oikeastaan missään tekemisissä. Joten laittakaa vaan yksärillä nimiä, niin etsin teidät, kiva saada kasvoja vanhoille palstakamuille. =)

Meillä tytsi voi hyvin, kasvaa ja kehittyy kivasti. 4kk mitat olivat 7290g ja 65,6cm.Tissimaidolla mennään toistaiseksi, mitä nyt makuannoksia ajattelin joskus kokeilumielessä antaa.Pari päivää sitten annoin tytölle lusikallisen bataattia kaverin lapsen soseesta, ihan hyvin upposi se lusikallinen. Ainut ongelma on, että saman päivän aikana tuli pientä näppyä niskaan ja pylly alkoi punoittaa enemmin, joten nyt vaan toivon ettei ole mistään allergiasta kyse! Se selviää varmaan sitten, kun aletaan siirtymään kiinteisiin oikeasti.

Yöt on ollut reilun kuukauden aika huonoja, heräilee aamuyöstä "juttelemaan", eikä siinä sitten oikein nukuttua saa, vaikka yritänkin kommunikoida öisin mahd. vähän. Masulleen tyttö oppi kääntymään pari viikkoa sitten, yöllä onnistunut kääntymään myös takaisin selälleen, mutta valveilla se ei onnistu.

Hauskaa vappua teille kaikille! Meillä se sujuu hyvinhyvin rauhallisesti. Miehen kanssa katsellaan hetki telkkua ja syödään ehkä yhdet munkit ennenkuin mennään tytön viereen nukkumaan. :D

Gerillä muuten söpö tyttö! Muistan kun laitoit kuvia hänestä vastasyntyneenä, kyllä aika sitten menee nopeasti...
 
Moikka!

Ihana kuva Gerin tytöstä!

Laitoin yksäriä annulille ja gerille. Tuolla FB:ssä tulee nykyisin pyörittyä aika paljon. Mielelläni huolisin sinne muitakin palstakamuja.

Lauantaina tuli meidän pojalle jo puoli vuotta ikää :heart: Huh kun tää aika menee nopeasti.

Meidän ruokailurytmi menee suunnilleen näin:

7 maitopullo
10 maitopullo
13 päivällinen ( kasviksia, lihaa)
16 hedelmävälipala ja maitoa
18.30 maitopullo ( joskus riisi-maissi puuroa)
ja nukkumaan. Meidän poika on illantorkku ja aamunvirkku. Yöllä ei syö.

Keskiviikkona ois sitten 6 kk neuvola. Saa tietää uudet mitat.
 
Toukokuuta pinoon! :)

Myöhäiset puolivuotisonnittelut Thomakselle! :flower:

Laitoin yksäriä Annulille ja gerille minäkin. Mukava kuulla teistä! Ihania kuvia olit geri laittanut, suloinen tyttönen, ja ihanat siniset silmät =). Meillä ihmetellään, että minkä väriset silmät Annalla on... kaikki kysyy eikä oikein itekään osata vastata. Välillä ne näyttää siniharmailta ja välillä oliviin/ruskehtavansävyisiltä. Molemmat vaihtoehdot on ihan mahdollisia, jännä nähdä minkälaiset niistä lopulta tulee... vuoden ikään mennessä niiden kai pitäisi alkaa vakiintua?

Äitienpäiväkin on jo ens viikonloppuna! :eek: Ehin muutama viikko sitten ehdottaa miehelle, että voitais tänä vuonna mennä anoppilaan, kun sitten tajusin, että hetkinen, meillähän voidaan juhlia äitienpäivää tällä kertaa ihan kotonakin :D. Kakkua tuskin on luvassa, ellei mies käväise sitten salaa leipomossa, mutta aamuherätys on ainakin taattu ja parhaat hymytkin on yleensä tarjolla heti aamusta :)

Mekin päästiin vihdoin vauvauintiin! Itse asiassa jo reilu viikko sitten. Meidän ryhmä alkoi jo joskus maaliskuussa, mutta se aika (lauantaiaamu) on niin hankala, kun miehellä on monesti silloin töitä tai ollaan reissussa, niin on jäänyt kertoja välistä. Eka yritys silloin maaliskuussa kaatui siihen, että oltiin ite ihan hukassa siellä hallilla ja tyttö kävi niin itkuiseksi, että päätettiin vaan lähteä kotiin. Toisella kerralla olikin sitten allas jäänyt lämmittämättä, niin eipä sinne voinut mennä edes kokeilemaan... mutta nyt kaikki meni sitten vihdoin nappiin, ja Anna tuntui nauttivan. Vähän meinasi alkuksi tulla vierastusitkua, kun ohjaaja tuli näyttämään otteita, mutta hän osasi ottaa tilanteen hyvin haltuunsa ja neuvoi meitä etäämmältä niin kauan, että tyttö tottui häneen. Nyt ootellaan jo innolla ens lauantaita, jospa silloinkin päästäisiin altaaseen asti :)

Meillä ei vielä liikuskella kuin satunnaisesti vähäsen. Navan ympäri pyöritään melko ketterästi ja konttausasentoakin joskus vähän näkyy... enimmäkseen ne konttausasennot kyllä päätyy naamalleen, kun jalkavoimia löytyy, mutta kädet ei vielä ihan niin kannattele. Vatsalleen tosiaan käännytään, muttei vielä takas selällään muuten kuin vahingossa.

Meillä ei ole oikein mitään tarkempaa rytmiä päivässä, ja olen niin laiska noiden aamuheräämisten kanssa, etten ole mitään vakirytmiä vielä yrittänykään saada. Melko ennustettavasti päivät kuitenkin menee, kun unien väliset valveajat on yleensä aina vakimittaiset... Klo 7-8 välillä yleensä heräillään, joskus saa kyllä nukkua jopa yhdeksään. Eka valvepätkä on yleensä max 2h, ja sillä välillä toistaiseksi vielä vaan tissitellään. Ekat päikkärit on yleensä pari-kolme tuntia, ja niitten jälkeen jaksaa sitten heilua jo 3h valveilla. Sitten taas 1-2h unta ja nykyään yleensä jaksaa sillä jo iltaan asti eli 3-4h ennen kuin käydään yöunille. Tosin jos molemmat päikkärit jää lyhyiksi niin nukutaan sitten yleensä vielä yhet vajaan tunnin torkut illemmalla. Kiinteitä maistellaan aina päikkäreitten jälkeen eli toistaiseksi vasta 2 kertaa päivässä. Yöunille käydään yleensä 21-22 välillä, mutta joskus uni tulee jo klo 20 jälkeen. Nyt on alettu vähitellen ottaa mukaan myös iltapuuroa, mutta sekin jää vielä usein väliin. Pakkaseen on varailtu jo hirveä ensimmäisiä liha-aterioita varten sitten kun se 6kk tulee täyteen.

Mukavaa äitienpäivää kaikille nyt jo hyvissä ajoin! :flower: =)
 
Hei täältäkin pitkästä aikaa!

Täällä elämä rullaa mukavasti eteenpäin. Nautin hirveästi että saan olla tytön kanssa kotona :heart: Ihanaa olla äiti :)

Meijän kirppu oli 5kk ikäisenä 6050g ja 62cm. Kuulostaa tosi pieneltä kun vertaa teidän muiden painoihin! Mutta neitihän olikin pieni syntyessään ja kasvaa kuitenkin hyvin omalla käyrällään.

Meillä aloitettiin kiinteiden maistelu 4 kk iässä. Reilun kuukauden sai vain maisteluannoksia, nyt on pari viikkoa saanut jo isompia annoksia. 5kk jälkeen aloitettiin myös liha ja puuro. Tuo suurempi kiinteiden määrä, on helpottanut öitä huomattavasti. Aikaisemmin neiti saattoi syödä koko yön tunnin-kahden välein. Nyt öisin syöttöväli on 4-6 tuntia. Äitikin jaksaa päivät paremmin kun saa yöllä nukkua :)

Vauvauinnista mekin haaveiltiin mutta kun suurin osa niistä on lauantaiaamuisin, ei meillä ole mahdollisuutta niissä kulkea. Mies ei ole "koskaan" lauantaina kotona (opiskelee työn ohessa ja on lauantait koulussa) ja mulla ei ole silloin autoa.

Meidänkään päivärytmi ei ole mitenkään säännöllinen. Aina kun luulen että se on vakiintunut johonkin, se heittääkin taas seuraavana päivänä ihan päälaelleen. No yöt onneksi kuitenkin nukutaan joten ei kai sillä ole niin suurta väliä mihin aikaa päiväunia nukutaan. Ilta nukahtamiset on välillä ollut tosi vaikeita. Eikä neiti juuri koskaan nukahda yöunille ennen kymmentä. Toivottavasti nukkuminen aikaistuu kunhan ikää tulee lisää. Aamulla herätään yleensä kasin maissa. Tällä viikolla neiti ei oo nukkunut pitkiä päiväunia ollenkaan. Nukkunut vain aina 20-30min kerralla 3-4x päivässä.

Facebookista löytää minutkin ja uusia ystäviä otan mielelläni :). Siellä tulee roikuttua "aika" paljon nykyään :)

Ajatelkaa tämä meidän kaikkien ensimmäinen äitienpäivä :heart: Ihanaa ja mahtavaa! Hyvää äitienpäivää kaikille!

Tiiti ja neiti 5kk 2vkoa
 
Hyvää toukukuuta vaan kaikille.
kai mun pitää kans ympätä itteni sinne faceen kun siellä kaikki tuntuu olevan.
Mua voi ens viikolla haeskella basseaske nimellä vai kuin se sit tapahtuukin.

Ja sit kuulumisia, Sampo teki 2 hammasta kerralla alakertaan. Vappupäivänä näkyi ekahammas ja seuraavana niitä olikin 2, ja kyllä se niitä onkin kuolannut ja kalvanut kaikkea mitä suuhunsa vaan sai vietyä. panadolia on annettu särkyyn myös. Ei tullut vihreää ruikuli kakkia mitä kaikki kuulemma on monilla tulee. Poju painaa nyt 7150g ja on 65,5 pitkä 4kk mitat. Soseita syöty jo kuukausi. Niitä menee 3 purkillista, aamulla päivällä ja illansuussa muutoin hörpitään sit tisua. Yöllä herätään syömään kerran noin yhden kahden välillä ja toisella heräämisellä saa vaan tuttia ja se on ihme ja kyllä riittänyt nyt muutamana yönä. Aamulla kuudenaikaan on sit toinen tisuttelu ja siihen se sit jää mun viereen nukkumaan viel tunniksi pariksi. Kääntyminen on vielä hakusessa, mahalta selälleen menee vahingossa mutta ei muuten. Herra tahtoo vaan hypistellä kaikkea seljällään maatessa. Lelut vaihtuu kädestä käteen ja kaikkea tutkitaan tarkasti ja tietty maistetaan. Istumaan herra änkee jo ja ilmoittaa heti että älä yritäkkään sylissä enään selällään pitää. Päikkäreitä herra vetelee aamu-unet noin 30-60min päikkärit saman verran iltapäivä unet yleensä vaan puolentuntia ja ehkä illansuussa vielä puolituntiset.
Tultiin muuten just ulkomailta ja lennot ja loma meni todella hyvin pojan kanssa. Ilman muuta suosittelen lomailua pienen kanssa, jos vähänkin epäilee. Oikein poika nautti kun sai ilkosillaan pötköttää altaalla ja ulos mentäessäkään ei tarttinu pukea tuhatta kerrosta vaatetta. Ruuat ja vaipat sai helposti paikanpääältä, niitä ei kannata alkaa raahaamaan kotoa. Että sellasta, pitää kai mennä ny tutkimaan sitä facea....

Ai niin, IHANAA äitienpäivää

Tiltalitti ja sampo tänään tasan 4kk :flower:
 
Heippa kaikille pitkästä aikaa!

Meidän minimies kasvaa kohisten, 2 kk ei vielä täynnä ja 5 kiloa meni jo rikki!
Ihania kuvia gerin vaavista.
Tääläkin tulee roikuttua naamakirjassa, joten ois kiva kuulla teistäkin enempi kun tää palsta jää vähä vähemmälle.

Ihanaa ensimmäistä äitienpäivää kaikille mammoille!

Ronttuli ja Lukas
 
Etsinpä pitkästä pitkästä aikaan käsiini tämänkin pinon, joka oli kauas pudonnut...

Meille kuuluu myös oikein hyvää. Poika on jo reilut 5 kk ja strategiset mitat viime neuvolakäynniltä oli 6,9 kg ja 65 cm eli molempien suhteen miinuskäyrillä mennään. Painon nousuun vaikuttanee se, että meillä ollaan koko ajan nykyään liikkeessä. Poika ei enää juuri suostu selällään makoilemaan, vaan aina on päästävä vatsalleen. Välillä sitä peruutetaan ihan pitkiäkin matkoja ja välillä taas koitetaan päästä eteenpäin takapuoli pystyssä itseään vetämällä. Toistaiseksi vielä eteenpäin meno takkuilee... ;)

Kiinteisiin siirryttiin nelikuisena, ja nyt viisikuisena ollaan lisäksi ryhdytty antamaan myös lihaa. Kovasti tuntuu kaikki soseet maittavan, erityisesti ne hedelmät.

Hampaita ei ole vielä näkynyt kovasta kuolaamisesta, ikenillä järsimisestä ja kiukuttelusta huolimatta. Toivottavasti ne joskus tässä alkaisi tulemaan.

Yöt meillä menee kohtuu hyvin: nukkumaan poika menee yleensä klo 20-21 aikaan ja nukkuu siitä parhaimmillaan noin klo 04-05 asti syömättä. Muutaman kerran saattaa herätä ennen aamuyötä, milloin riittää tutin suuhun laittaminen. Aamulla sitten hereillään klo 06-07 aikaan, ja jos hyvin käy, saatetaan vielä ottaa lyhyen tunnin unet ennen ylös nousemista.

Mitäs muille kuuluu?

Hyvää kesää ja juhannusta kaikille tutuille! B)
 
heip,
Meillä 5kk neuvolan saldo 7.6kg ja 68,5cm eli hoikka poika. Soseita menee hyvin ja lihat ja puurot otettu mukaan kuvioon. Ei paljon hätkäytä uudet maut meidän ukkoa jolla kyltymätön ruokahalu. Alahampaat 2 kerralla tuli vappuna ja nyt on järsitty siitäasti yläkerran kalustoa mutta ei ole kun pieni reikä etuhampaan ikenessä ollu jo kohta pariviikkoa eikä muuta ole tapahtunu. Plotit näkyy jo kulmahampaisiin asti eli odotettavissa kunnon sarjaa on tiedossa. Kuolan määrä on vieläkin kovempaa kuin alahampaita tehdessä.
sampo oppi kääntymään mahalleen 5kk päivänä ja nyt ei enään selällään pysy. Vielä ei liiku kun akselinsa ympäri. Sätkintä kovaa joten vielä jonain päivänä.... Yöheräämiset on vielä vaikka iltapuuroa saa ison annoksen illalla. Eli rytmi on noin 8 illalla nukkumaan, puolenyön tienoilla tissi ja siitä 4-5h unta ja taas tissi. Pelkkä tutti ei auta, sängystä kuuluu jumalaton pulina eikä hiljene kun tissillä. Sit tunti unta ja noin kuuden aikaan aamulla ylös ja aamupuurolle. Muuten rauhallinen ja iloinen poika, ei huutele turhia ja kova pulisemaan. Siitä taitaa tulla oikea sanaseppo kunhan alkaa puhumaan.... ;)
 
Moi pitkästä pitkästä aikaa!
Meillä menee mukavasti. Tyttö on maailman iloisin ja touhukkain tenava. Öisin heräilee useamman kerran syömään, mutta koska nukkuu meidän keskellä, ei ole siitä ole suuremmin vaivaa.

Minä melkein luulin jo hetken olevani raskaana, kun oli pari päivää kuvottava olo (yhden kerran nousi oksennus suuhun asti), maha ja rinnat turvoksissa ja hiukset rasvottu normaalia nopeammin. Kuukautisethan ne vain teki tuloaan, enkä oikeastaan tällä historialla edes uskonut raskautuvani luomusti, mutta hieman salaa toivoin :ashamed:
Miten teillä muilla, joko on kuukautiset tulleet?

Aurinkoista kesää kaikille!!
 
Moi!
Tännehän se minäkin keskustelemaan taas taapersin.

Ihan käy kateeksi teidän "pitkiä" yöunia.Meillä heräillään edelleen noin 3 tunnin välein tissille.Ei auta pelkkä tutti eikä ole auttanut kiinteiden aloituskaan.

Mutta siis.meillä elellään n.5,5kk synnytyksestä ja painoa Arvi Olavilla 7090g ja pituutta 66.1cm,että aika lailla samoissa mennään katin ja tiltalittin vauvojen kanssa.Poikiahan vauvelit on teilläkin.
Meillä kääntyillään harvakseltaan mahalleen,mutta istumaan pitää pönkätä koko ajan.Sitä on harrastettu jo kohta 2 kk ja nyt ollaankin jo treenattu istumista tuettuna syöttötuolissa ja sylissä.
Hampaita ei ole vielä näkynyt.
Kiinteitä alettiin treenaamaan nelikuisena,mutta pojan jäärä ei alkanut niiden kanssa millekkään.Nyt kun istuu tuolissa,ni nyt menee puurot,potut,porkkanat ja herkuista paras päärynä.Pitäisi ruveta laajentamaan ruokavaliota,ettei ihan pamahda tylsäksi.
Mukavsti on kyllä aika mennyt ja poika on aivan valloittava.Hymyilee kovasti.

Marimillan kysymykseen vastausta:Yhden pienet kuukautiset tuli muutama kuukausi sitten ja sen jälkeen ei ole taas näkynyt mitään.Mikähän lie hormooni häiriö ollut.
 
Moro pitkästä aikaa!

Meidän Jaakko on nyt reilut 7kk:n ikäinen miehenalku. Ukko nukahtaa 21 mais ja syö aamuyöstä n. 6 aikaan ja heräilee aamulla 8 ja 10 välillä. Päikkäreitä ottaa kahdet tai kolmet riippuu siitä monelta aamulla heräillään. Olisi ihanaa kun jäisi yösyöminen pois. Poju ei suostu syömään mitään puuroa joten velliä annan illalla ja aamulla. Puuron syömisen myötä monella kuulemma jää yösyöminen pois. No kait yösyöpöttely jää jossakin vaiheessa pois vellinkin kanssa. Ukko on tosi tarkka soseiden suhteen. Yhtään "sattumia" ei saa olla koska muuten soseet lentää kaaressa ulos. Neuvolassa sanoi, että vielä voi syödä tosi hienoja soseita, mutta 8kk alkaen hampaat tarvitsevat pureskeltavaa.

Hampaita ukkelille on siunaantunut kaksi kipaletta alas.

Poju oli viikon räkätaudissa ja voi sitä kiukun määrää! Ymmärtäähän sen kun nenu oli aivan tukkeessa.

Jaakko ei ihan vielä konttaa, mutta nitkuttaa konttausasennossa eestaas ja nostelee toista kättään ilmaan. Koomisen näköistä taiteilua=) Istuu itekseen jo aika hyvin, mutta istun varmuuden vuoksi vielä takana kun meillä on kova kivilattia. Huomasin muuten, että imetystyyny vauvelin selän takana tukee hyvin istumista ja siihen on turvallista köllähtää jos alkaa horjuttaa.

Ostettiin jo alkukesästä polkupyörän perään ukkelille perävaunu. Nyt ajateltiin, että sitä voisi kokeilla. Saas nähdä miten ukkeli viihtyy.

Ukon mitat tällä hetkellä ovat 72cm ja paino 8kg 600g. Painoon vaikuttaa varmasti viikon "dieetti" räkätaudin aikana jolloin soseet ei maistuneet juuri ollenkaan.
 
Huomenta päivää!

Meidänkin kuulumisia pikaisesti.. Miona kasvaa -2käyrällä tasaisen varmasti. Nyt 8kk-neuvolassa pituutta oli 66cm ja painoa 7545g. :heart:
Meillä istutaan tukevasti, siirrytään istuma-asennosta konttausasentoon ja makuulle sekä karhukävelyasentoon mutta varsinaista konttaamista olemme saaneet katsoa vasta kaksi kertaa. Mimmi syö aika pieniä määriä ja omasta mielestään vauva voi elää pelkällä tissimaidolla.. Joten hän siis syö vielä öisin 2-3kertaa ja se hälle suotakoon kun kasvutarkkailussa olemme. Ja eipä siitä yösyönnistä haittaakaan ole kun kuitenkin vierekkäin nukutaan ja mä ramppaan pari kertaa yössä muutenkin pissalla.

Meillä mennään nukkumaan 22.00-23.30 ja herätään 9.15-10.45 eli oikein sopiva rytmi Isin työaikojen suhteen.

Jaahas.. Jos menis aamupalalle.. Mulla ei riitä unta yhtä paljon kuin Mionalla ja oon istunu jo pari tuntia koneella. Ai niin, meikäläisen löytää myös facebookista jos kiinnostaa. =)
 
Oi! Täällähän on tuttuja! Onnea ihan älyttömästi kaikille ihanista vauvoista!
Meille sitten putkahti suloinen tyttö 9.6.2009. Hän tuli maailmaan dramaattisesti hätäsektiolla istukan irtoamisen vuoksi, mutta huusi heti kun napattiin ulos eli ilmeisesti ei ehtinyt hapenpuutteesta kärsiä. Isä kiirehti vartissa sairaalaan ja oli aivan ällikällä lyöty kun syliin lykättiin tyttövauva ja maitopullo. "Ai joko se on ohi!"
Aluksi tuntui aika uskomattomalta ja epätodelliselta olla äiti (!). Päivä päivältä vauva alkoi tuntua oikeasti omalta ja häneen alkoi varovasti rakastua. Nykyään ollaan jo täysin pihkassa :D .
Kun tultiin kotiin hormonit alkoivat tosissaan hyrrätä. Itkusta ei meinannut tulla loppua kun nukkuva vauva laskettiin omaan kehtoonsa ja alettiin avata kotiin tulleita vaaleanpunaisia kirjekuoria. Että kaiken jälkeen tällaiseen ihanuuteen sai päästä lopulta osalliseksi!

Tällaisia fiilistelyjä.. Nyt neiti täyttää parin päivän päästä 4 viikkoa ja meillä alkaa olla "baby moon" ohi. Toisinsanoen elämä alkaa normalisoitua ja äiti tekee välillä muutakin kuin itkeä tirauttelee ja hämmästelee tytön söpöyttä. :) Maitoa tulee hyvin mistä olen tosi ylpeänä. Tyttö syö paljon, syntyessään painoi 3505g ja viime tiistain käynnillä 3-viikkoisena 4200g. Pituutta oli syntyessä 51cm, nyt jo 56cm.
Tästä maitomeijerin pyörittämisestä tulee hedelmällinen olo, on sellainen voittajafiilis ja tuntuu, että näitä vauvojahan pyöräyttää ja hoitaa tuosta vaan. ;) Kieltämättä täälläkin on jo käynyt mielessä uuden vauvan tekoprosessi (tarviiko enää apuja ja jos tarvii niin koska saa aloittaa..), mutta toistaiseksi pidetään hovia yhdelle prinsessalle!
 
Tervehdys tutuille!

Minä en olekkaan tainnut tätä pinoa vielä korkata, joten nyt vähän meidän kuulumisia.
Poika saavuttaa viikon päästä 9kk:n iän ja osaa jo kontata sekä muutamana päivänä on noussut seisomaan pinnasängyssä sekä tukea vasten. Kyllä se aika rientää.
Hampaita on suussa peräti 6kpl, niillä innokkaasti välillä purraan äitiä sekä isää olkapäälle.

Kuukautisista ollut puhetta minulla muutaman kerran ehti jo säännöllisesti olemaan, kun huhtikuussa saimme iloisen yllätyksen olen luomusti raskaana ja joulutonttua täällä odotellaan. Kaikki on tähän mennessä mennyt hyvin ja välillä unohtaa edes olevansa raskaana.

Oikein hyvää loppukesää teille kaikille!
Mari
 
No ihan vahingossa löysin tämmösenkin pinon. :heart:
Merkkiä tulin paiskaamaan, mutta jos lyhyesti kerron kuulumiset.

Likka on nyt n. 4 ½kk ja viime neuvolassa oli 64,5 cm ja 6340 g. Täysimetyksellä mennään vielä. Meillä on menny melko helposti tää alkuaika. Rokotuksen jälkeen oli huutoa, muuten meillä ei juurikaan huudeta jos mä olen kotona. Ai niin ja silloin kun d-vitamiinit aloitettiin, ni oli kans huutoa, mut vaihdoin heti merkkiä, ni huuto loppui.
Nyt tunkee kaiken suuhunsa ja välillä kalvaa tuttia sivuttain, taitaa alkaa hampaat vaivaamaan.

Täytyy kyllä sanoa, et mä nautin tästä äitiydestä. Tää on kyllä mun "juttu". Ainoo ongelma on, et niska/hartia seutu on ihan jumissa ja nyt kiukuttelee myös ristiselkä. Pääsen hierojalle sen verran harvoin, että on melkein plusmiinusnolla koko hieronta.

Aurinkoista kesää kaikille.
 
Paljon onnea Marille ihanasta luomuylläristä! =) Tosi mahtava juttu!

Tervehdys muillekin pinolaisille :)

Harmillisen hiljaiseksi tämä meidän pino on mennyt. En itsekään ole enää muistanut käydä edes katsomassa koko pinoa pitkään aikaan, mut Raitis kilttinä vinkkas näistä Marin ihanista uutisista niin piti minunkin tulla onnittelemaan. Onneksi osan pinolaisten kuulumisia kuulee kuitenkin facebookin kautta.

Meillä neiti on pian 8 kk. Oppi muutama viikko sitten ryömimään. Kovasti yrittää jo nousta pystyykin ja alahyllyt on pitänyt jo tyhjentää kun neiti veteli niistä tavarat päälleen :) Tänään raahasin pihalle kaks kukkaa, joiden muistelen olevan myrkyllisiä, kun neiti on alkanut roikkumaan kukkapurkkien reunallakin. Kesäflunssaa on sairastettu kohta kuukausi. Neiti on räkäinen ja yskii vähän mutta muuten ihan oma iloinen itsensä. Tällä viikolla käytiin kuitenkin varalta lääkärissä, kun flunssa on jatkunut niin pitkään, mutta ihan perus flunssaa tuo on, korvat, kurkku ja keuhkot olivat puhtaat.

Nyt iltatoimet kutsuu. Toivottavasti muutkin tulevat kertomaan kuulumisiaan!

-Tiiti-
 
Marille paljon onnea luomusta. Niin se vaan on että näitä ihmeitä ekan synnytyksen jälkeen tulee meille joilla se ekan alulle saaminen oli vaikeeta. Onnea siis vielä kerran.
Itsellä kans jo vauvakuume noussut ja aikaa varataan taas elokuussa klinikalle.

Sampo nyt 6kk ja kääntyilee, nauraa ja juttelee, pärisee ja kiljuu. Syö hyvin kaikkia ruokia ja nyt on jo sattumiakin mukana ja hyvin mussuttaa kahdella hampaalla. Ylös on nyt yksi hammas näkyy jo ja toinen tekee reikää tullakseen. Istuu tukevasti mutta muksahduksia sattuu välillä, istumasta menee jo makuulle mahalleen. Liikkeelle haluais mutta taito ei vielä riitä ja siitä tulee hermostus ja huuto. meillä vielä tissitellään kans mutta on itsekseen sampo jo vähän lopettelemassa kun ei aina tisu kelpaa ja pitää antaa sen takia nannia lisäksi. kai se sit alkaa mulla maito loppumaan. Painoa Sampolla 6kk neuvolas oli 7850g ja pituus 69cm. Yöllä herää muutaman kerran mut tutti suuhun auttaa nukahtamaan heti uudestaan, aamulla herää seitsemän aikaan ja illalla ysin aikaan maate.
jaaha jospa menis katsomaan olisko kaapissa mitään syötävää vai pitääkö lähteä kauppaan;-)

Niin ja onnittelut kaikille muillekkin vauvoista jotka tänne tuli kertomaan onnestaan

tiltalitti ja sampo
 

Yhteistyössä