Vuoden 2008 hoidoista plussanneet vauvalliset :)

Onnittelut vauvautuneille!
Marille onnittelut luomuplussasta! Raitiksen tavoin, tahtoo kans ;)!! Mikä teillä Mari on lapsettomuushoitojen syy, kun en nyt yhtä äkkiä muista?
Meillä on turha haaveilla luomuplussasta, kun molemmissa häikkää ja paljon, mutta pakasteessa odottaa muutama kaveri seuraavaa yritystä. Saa nähdä, milloin sitä uskaltautuu yrittämään seuraavaa, joskus kuitenkin :D
 
Iltaa!

Kiitos onnitteluista!
Marimilla meillä on hoitojen syynä miehen siittiöiden vähyys ja niiden huono liikkuvuus.Viisi vuotta yritettiin luomusti ennen kuin lähdettiin hoitoihin ja sitten hoidoilla tärppäsi poitsu. Tämä luomu oli kyllä lottovoitto!
 
Kesän loppuja täältäkin välillä.

Sampolla alkaa uinti ja ollaan hakemassa uutta rytmiä päivään. Nyt herää kuudelta aamulla ja ekat päikkärit alkaa painaan just ysin-puol kymmenen väliin ja juuri silloin on meidän ryhmän vuoro polskutella. Illalla herra nukahtaa väkisinkin jo kasin pintaan vaikka mitä tekisi. Tänäänkin yritin venyttää ja keksiä tekemistä et olis pysyny hereillä kymmeneen asti mut ei, sammu väkisin kesken leikin.
Muuten öisinkin vielä heräilee muutamia kertoja ja onneksi tutin suuhun laitto riittää ettei enään ruokaa yöllä anneta.
Ollaan ruokailussa siirrytty jo 8kk ruokiin kun herralla 8 hammasta jo suussa ja lisää pukkaa. Hyvin pureskelee kaikkea välillä myös äitiä. Liikkeelle sampo ei vielä ole innostunut eikä konttausasentokaan luonaa vielä ellei sitä asettele siihen. Taaksepäin mahallaan mennään jo kovaa. Nyt on alkanut se tavaroiden osoittelu ja pitää päivästä toiseen hokea missä lamppu, kello tv ym ym. Sanoja ainakaan mitään selkeetä sanaa en ole kuullu, lampun tapainen tuhahdus tuli kerran.
Meillä olis sit marras/joulukuun vaihteessa uus yritys pakkasesta. Nyt pitää takoa kun ikää alkaa karttumaan. Katsotaan onnistuuko vai pitääkö taas alkaa piikittely.

Hyvät kesän loput ja syksyn alut kaikille.
Sampo melkein 8kk ja äippä
 
Pitääpäs nostella tätä pinoa jos vaikka joku innostuisi kirjoittamaan kuulumisia :wave:
Osan kanssa ollaan fb.ssä yhteydessä,mutta olisi tosi kiva tietää mitä muille vanhoille palstakamuille kuuluu!Onko Geri,Maija-mamma,Miruliini,EnniV,Marica, muutamia mainitakseni,vielä linjoilla?

Täällä tytteli on 9,5kk. Hyvin mennyt hänen kanssaan muuten,mutta nukkuminen on ollut aika haasteellista pidempään. Kova on tyttö liikkumaan,konttailee kovaa vauhtia ja seisoo jo tuetta jonkin aikaa. Kovin on hyväntuulinen tapaus ylipäätänsä vaikka nukkuukin huonosti:)

Välillä on jo alkanut miettimään mahdollista toista lasta,mutta väsymys antaa näille ajatuksille hyvin kyytiä :D Ei oikein uusi ICSI-hoito houkuta heti perään... Ja imetänkin vielä,enkä ole ihan heti lopettamassa,joten senkään takia ei edes pysty lähteä hoitoon. Mutta ehkäpä vielä joskus lähdetään yrittämään saada perheeseen toinen pieni ihme...
 
Syysterveiset pinoon!

Hiljaista on täällä. Minäkin tuppaan tuonne marraskuisiin kirjoitella kuulumisia.
Ois kanssa tosi kiva tietää mitä vanhoille palstakamuille kuuluu, jos ootte vielä linjoilla, ni laittakaa jokunen rivi kuulumisia! :)

Onnittelut Marille luomuylläristä! Todellinen lottovoitto kyllä :flower: :heart:

mandelille, onnittelut vauvasta!:flower: Dramaattinen synnytys ollut mut onneks kaikki meni hyvin huh

Tiltalitille toivotan onnea uuten yritykseen bd ei enää kauan uuteen koitokseen :xmas:

Mullakin käy mielessä mahdollinen toinen lapsi, se ois sitten PAS-yritys edessä. Vauvakuumetta on ja raskauskuumetta, mutta sitten väsymys antaa munkin ajatuksille kyytiä niinkuin Annulillakin...Ja sitten mua huolestuttaa tämä maailman tilanne pandemian tasolta, katotaan miten tilanne etenee...ehkä vielä joskus lähdetään yrittämään pikkuveikkaa tai siskoa...

Täällä poika on 11.5 kk. Vauvakausi lähenee loppuaan...nyyh. Ja alkaa taaperoiden tuulet.
Meillä ei vielä kävellä itse. Tuen varassa mennään ja käsistä taluttamalla. Hurjaa vauhtia konttailee. On kova poika jo puhumaan. Ekat sanat tuli jo 7,5 kk iässä: "Äiti" ja "Papa" ja siitä sanavarasto on kertynyt että nyt pyydetään "Vettä" ja ruokaa on "namnam", "Auto", "Peppi"(meidän kissa), "kakka" ja sitten kyselee ja näyttää kädellä mitä haluaa tietää ja sanoo "tässä". Saksaksi sanoo myös Tschüs(heippa)ja vilkuttaa.
Lempilelut on AUTOT ja niillä ajelee ja päristelee.
Hampaita on yhteensä 7 kappaletta ja aamulla syödään jo leipää ja hedelmän paloja.

villi poika on ja mikään ei pysy häneltä turvassa. Yöt on olleet viimeaikoina katkonaisia ja vaatii vielä maitoa jopa 2x yössä. Outoa kun välillä oli pitkä kausi kun nukkuin yöt ihan putkeen ja nyt on toi vauvailu taas alkanut.

Siinä meitin kuulumiset lyhykäisyydessään.
 
Taalla poika on jo 10,5kk. Konttaa, kavelee tukia pitkin, hampaita on 6kpl. Komentelee minka kerkiaa ja on aivan ihana vilperi :heart: Ei puhu, paitsi osaa sanoa kakka :D Nayttaa kylla jos joku asia ei miellyta, yleensa poika on onneksi isoa hymya!

Imettamisen lopetin pojan ollessa 8kk, osaimetin siihen asti siis. Aloitin kiinteat 4kk:n ikaisesta ja nyt poika syo ihan kaikkea ja hyvalla ruokahalulla. Isompia paloja ei ole viela saanut, tai yritetty on, mutta toinen rykii heti niin paljon etta saa soseita viela.

Painoa on jo yli 10kg, pituus 79cm. Meilla on taalla kreikassa ollut kuuma kesa, vielakin 27astetta lamminta. Kaikki on sujunut vauvan kanssa hyvin, vaan vasyneita ollaan. Luulin ennen etta yhden lapsen aidit ovat "uusavuttomia" kun puhuivat etta on raskasta vauvan kanssa ja on vasynyt kokoajan....HOH HOH, vahampa tiesin. Mutta kuitenkaan ei voisi olla ihanampaa =) On niin hienoa seurata pienen kehitysta, iloja ja suruja. Mahtavaa olla aiti!

Mita teille muille kuuluu? Tulkaahan kertomaan!

T: Denina ja poika 10,5kk
 
moiks,
Sarrumalta luurasin tämänkin puolen kun kirjoittelen taas tuolla lapsettomuuspuolella pas porukassa. meillä siis marraskuun alkuun tulee eka pas siirto. Sampo nyt 9kk ja rapiat, konttaa kuin tuulispää, aukoo kaikki laatikot ja kaapit ja tyhjentää ne. Kävelee tuettuna mutta ei vielä itse nouse seisomaan. Epämääräisiä sanoja tulee, Äää on äiti Aaa =auto ishää on isi jne. Kova komentamaan ja ruokkimaan meittin koiruutta. Sampo syö jo sormiruokaa ja harvoin enään suostuu lusikasta ottamaan muuta kun puuron ja marjaherkut. Mandariinit on herkkua ja parsakaali.

nyt lähdetää uimaan joten hyvät syskyn jatkot kaikille ja toivottavasti kuulumisia myös muilta kuuuluu
 
Hih, eksyimpä minäkin tänne puolelle ja täällähän oli tuttuja samalla asialla! En ole kirjoitellut oikein minnekään, mutta satunnaisesti vilkuilen jotakin keskusteluja. Meillä kaksoset nyt 10 kk, ja kyllä on puuhaa riittänyt ja meno tästä sen kun kiihtyy! Herra nousee seisomaan, mutta neitimme on vielä niin pieni, että hän vielä ryömii. Nousee kyllä polvilleen ja harjoittele kovasti konttausta, mutta menee lähinnä takaperin. Hurmaavia tyyppejä ovat molemmat, ja oma tahto on varsinkin herralla kova, hän varsinkin äitiään komentaa, jos palvelu ei heti pelaa! Puhelevat myös paljon, varsinkin toisilleen, ja hei ja ätä ovat vissiin ne ensimmäiset sanat. Vähän huonoja ovat olleet nukkumaan ja se on tehnyt tästä ajasta erityisen rankan. Keväällä oli vähän parempi jakso, mutta kun täyttivät 6kk ja hampaita alkoi tulla, niin unirytmi muuttui vaan huonompaan suuntaan. Ja nyt on ollut sitten taas hampaita ja flunssaa ja hampaita ja flunssaa. Olen nauttinut äitiydestä täysillä, vaikka oma jaksaminen on ollut välillä tosi kovilla ja myönnän sen, että joskus mietin, miten erilaista olisi ollut yhden vauvan kanssa. Meillä myös parisuhde on joutunut koville. Jos täällä muita tuplaäitejä käy lueskelemassa, niin kommentoikaa ihmeessä, miten olette jaksaneet.

Kiva oli lukea kuulumisia ja jännää että tiltalittillakin nyt jo uusi yritys edessä! Onnea siihen, tulehan kertomaan tännekin miten käy!

Miruliini, tulethan sinäkin kertomaan mitä teille kuuluu, jos tänne eksyt! :hug:
 
Heissan!

Meidän vilkas poju täytti juuri 11kk ja vauhtia piisaa täälläkin. Tukea vasten on kävellyt 8kk lähtien. Näköjään treenaa kunnolla ennenkuin lähtee itekseen köpöttelemään. Toisaalta hyvä niin koska meillä on kivilattia, ei kävely kuitenkaan samantien suju. Poika nukkuu aika levottomasti, heräilee usein tutin perään. Moni on lohdutellut, että tämä ikä sen tekee. Käyvät kierroksilla yölläkin oppiessaan koko ajan uusia asioita. Olisi aivan ihana kun poitsu nukkuisi joskus läpi yön niin ettei tarvisi käydä vähän väliä asentamassa tuttia.

Luonnetta riittää meidän pojalla. Suuttuu aivan mielettömästi jos ei saa haluamaansa. Ollaan mietitty, että mitä se uhmaikä sitten joskus on :kieh: No toisaalta parempi, että on luonnetta tässä kovassa maailmassa =)

Oletteko videoineet lapsosianne? Me ollaan videoitu aika paljon pojan touhuamista. Niitä on kiva sitten joskus näyttää pojun tyttöystävälle =)

Voin kuvitella, että kaksosten hoito on kovaa hommaa. Nostan hattua =) . Tuntuu, että tässä yhdessäkin riittää tekemistä yllin kyllin.

Poju on aika hoikka, ja saisi syödä enempi, mutta minkäs teet. Syö minkä syö. Olen itsekin aina ollut hoikka niinkuin miehenikin joten hoikkuusgeenit on poika saanut.

Ite en ole facebook ihmisiä joten sieltä sivustolta mua ei tapaa. Se vaan ei ole mun juttu.

Palataan taas, nyt tää mami lähtee suihkuun...
 
kiva kuulla muistakin taas,
Sampo nyt 10kk ja nousee tukeavasten ylös ja nousee rappusille. Kävellen nykyään pitäis päästä joka paikkaan joten sitten talutetaan. Hampaita tekee edelleen kulmiin ja nää tuntuu olevan vielä kovemman työn takana kuin muut.

Puoltuntia ja sit saan soittaa klinikalle et onko joku huurunenä säilynyt elinkelpoisena sulatuksesta ja sit olis siirto. aivan kauhea jännitys päällä.

palataan
 
Heippa,
Täällä todella todella pitkästä aikaa katsomassa muiden kuulumisia! Omista kuulumisista sen verran, että poikamme täytti sitten joulunpyhinä 1 v. Täällä ollaan kävelty jo pari kuukautta, ja nyt kävely alkaakin jo olla melko sujuvaa. Poika on mitoiltaan edelleen aika pieni eli painoa 8.9 kg ja pituutta 74 cm. Yöt menee superhyvin eli koko yöt läpeensä nukutaan pojan mennessä untenmaille illalla klo 20 jälkeen ja herää aamulla siinä klo 7.30 tienoilla. Syöminen menee vähän niin ja näin, mutta on koko ajan paranemaan päin. Nykyään taitaa jo mennä iso purkillinen 1-vuotiaiden ruokaa + päälle vedet/maidot + sormipaloja. Imetys meillä päättyi pojan aloitteesta 8 kk:n ikäisenä. Vauhtia tosiaan riittää ja kovasti pitää koko ajan keksiä aktiivista tekemistä aktiiviselle pikkumiehelle. Puhuminen on meillä vielä hakusessa, mutta pari sanaa tuli juuri ennen 1 v. päiviä eli sanavarastoon kuuluu sanat pappa (= muumipappa) ja - yllätys, yllätys - kakka!

Mitäs muille kuuluu?

Ai niin, tokaa lähdetään tässä myös yrittämään, muttei ainakaan vielä ole luomutärppi käynyt.

Hyvää uutta vuotta 2010 kaikille tällä palstalla kirjoittaville! :)
 
Tervehdys pitkästä aikaa! Ja hyvää alkanutta vuotta :) Totaalisesti on jäänyt tämä palstailu, vaikka silloin tällöin palstakamut mielessä olettekin!

Meillä tyttönen on nyt 1 v 3 kk - iloinen, vauhdikas ja tempperamenttinen taapero :heart: Lähti kävelemään 10 kuisena, nyt juoksee, hyppää, potkii palloa ja pelaa salibandymailalla... Toisin kuin äitinsä, tyttö on aika pitkä, viikko sitten neuvolassa pituutta oli 82 senttiä ja paino 11,7 kg. Hampaita löytyy 12, alaposki- ja yläkulmahampaat tulivat juuri läpi yhtäaikaa ja ovat ensimmäiset kipuilua aiheuttaneet. Puhetta riittää - pääsääntöisesti kyllä omalla kielellä :D Sanavarastosta löytyy mm. tyttö, anna, ota, tahtoo, äiti, isi, heihei, äijä, nenä, titta (kissa), mutta viimeaikoina on puheen opettelussa ollut selkeesti välivaihe. Ruokana menee tavallinen kotiruoka ja iltapuuroa lukuunottamatta hän syö itse, apulusikoijaa toki tarvitaan hurjan sotkun välttämiseksi... Piimä on juomista ehdoton herkku, iltaisin ja öisin vielä saa tisumaitoakin.

Siinä päällimmäiset kuulumiset kasvuun ja kehitykseen liittyen. Suuri muutos arkeen meillä tuli vuoden alusta; minä palasin töihin ja typy aloitti päivähoidossa. Ihan ok on lähtenyt, mitä nyt heti saatiin koko perhe kova flunssa ja osa päivistä on mennyt jo kotona sairastellessa. Äidille töihinlähtö on ollut kova paikka, mutta nopeasti siihen kai tottuu :/

Onnea Marille raskaudesta! Kakkonen olisi meillekin tervetullut, luomuplussassasta taas hölmö pää haaveilee... PASiin luultavasti mennään myöhemmin keväällä, kunhan tää arki tästä vähän tasaantuu.

Mukavia talvitouhuja kaikille!
 
Hei

Kaikille oikein hyvää alkanutta vuotta ja kevättä odotellessa. Meille syntyi 26.12.2009 poika. Hyvin on veljekset tulleet juttuun. Arkikin sujuu kohtalaisesti kun ei ota suurempaa stressiä. Vanhempi on nyt 1v5kk mitään ei vielä puhu mutta menee sitäkin lujenpaa. Kiipeily on nyt in. Onnea teille hoitoihin ja oikein aurinkoista kevättä kaikille!

Mari
 

Yhteistyössä