Vuolukivitakka

  • Viestiketjun aloittaja rakentamaan alkava
  • Ensimmäinen viesti
tyytyväinen
\
Alkuperäinen kirjoittaja 23.05.2007 klo 15:43 vieras kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 23.05.2007 klo 14:57 rakentamaan alkava kirjoitti:
Mistä olette hankkineet? Oletteko kilpailuttaneet virmoja ja onko ollut suuria hinta eroja?
Älkää ihmeessä ostako vuolukivitakkaa.Ne kuuluu mökkeihin.
ap:n kysymykseen en osaa vastata, mutta tähän pakko kommentoida, ettei todellakaan ole mikään mökkitakka. Nykyiset uunit ovat hyviä ja taloudellisia ja monet myös hyvän näköisiä. ehdottomasti vuolukivitakka taloon, minä en muuta huolis.
 
Ennen minäkin haaveilin vuolukivitakasta, mutta nyt olen sitä mieltä et se on jotenkin liian tumma...tekee huoneen synkäksi.
Nyt haaveissa on muurattu sellainen kermanvärinen(?) takka/leivinuuni.Vuolukivitakat myös todella kalliita ja kuulema leivinuuneissa huono paistaa.Kuumenevat nopeasti ja liiankin kuumiksi ja sitten lämpö kuulemani mukaan haihtuu aika pian...
 
Meillä on nykyisessä talossa Tulikiven uuni. Hyvä on ollut lämmittää ja paistaa, ikävä puoli on, että kyljet kuumenevat polttavan kuumiksi. Uuni myös jäähtyy aika nopeasti, voi tosin johtua hatarasta talostakin. Talvella piti lämmittää uunia jokapäivä ja silti aamulla keittiössä saattoi olla lämmintä vain 15 astetta (asutaan nyt 50-luvun okt:ssa, välillä vetää niin että sukat pyörii jaloissa.

Meillä tämä uunin kylkien kuumumattomuus oli ratkaiseva seikka. Tästä syystä uuteen, vielä rakenteilla olevaan kotiin tulee Nunnauuni. Siinä on paksummat kivipinnat, joten ulkopinta ei kuumene. Tämä saatiin testattua jo talvella. Ruokaa en Nunnauunissa ole vielä ehtinyt laittamaan, mutta uunin muurannut uunimestari kertoi, että kun tänään lämmität uunin ja paistat karjalanpiirakat (vaatii siis sen 350astetta lämmintä), kakkuja pääsee paistamaan vasta huomenna - varaa siis lämpöä huomattavasti pidempään kuin nykyinen uunimme.

Nunnauuni on jonkinverran Tulikiveä kalliimpi, mutta osa johtuu juuri tuosta paksummasta kivestä. Painoa Nunnauunilla on siis huomattavasti enemmän, kannattaa ottaa huomioon ja miettiä, vaikuttaako esim. perustuksiin.

Muoks. Lisään vielä, että uuteen taloon tulee myös Nunnauunin takka. Hyvät kokemukset siitäkin jo talven lämmitysten perusteella, luovuttaa nopeasti lämpöä eivätkä kyljet kuumu siinäkään polttaviksi.<br><br>
 
sarinna
vuolukivi takka on kuin paluu 80 luvun synkkyyteen.sopii lappiin talvimaisemaan ei nykyaikaiseen taloon. kun tsimme taloa auttamatta ne talot sai jäädä jossa oli tämä vanhanaikainen tumma rumilus....se kertoi aika paljon muustakin sisutuskesta.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 24.05.2007 klo 11:13 sarinna kirjoitti:
vuolukivi takka on kuin paluu 80 luvun synkkyyteen.sopii lappiin talvimaisemaan ei nykyaikaiseen taloon. kun tsimme taloa auttamatta ne talot sai jäädä jossa oli tämä vanhanaikainen tumma rumilus....se kertoi aika paljon muustakin sisutuskesta.
Samaa mieltä! Ei tullut mieleenkään laittaa takaksi tuota rumilusta. Mökiltä sellainen löytyy ja sinne todellakin kuuluu.
 
Itse olimme ostamassa Nunnauunin vuolukivitakkaa tällä viikolla ja kauppias oli jo tulossa kotiimme kun vielä päätimme perua kaupan. Tuntui kuitenkin siltä että siihen tummuuteen kyllästyy. Talvisin takka on kyllä varmasti ihana mutta sitten kesällä tosi tumma elementti olohuoneessa. Päädyimme vaaleaan tiilitakkaan, joka kaiken lisäksi maksoi vielä paljon paljon vähemmän. Nuo vuolukivitakat ovat todella kalliita ainakin omasta mielestäni. Lämmittävät kyllä varmaankin hyvin. ja ovat varmasti kiitollisia noen ja lian suhteen. Riippuu niin paljon myös muusta sisustuksesta sopivatko ne.
 
juu
Vuolukivitakka ehdottomasti! Ainoa oikea VARAAVA takka. Tiilitakat on törkeitä tiilikasoja, kaakelitakoista; kaakelit kuuluu kylpäriin!! Rapatut takat on niin kauan nättejä, kun niitä ei käytä. Aina sen verran pöllähtää savua.
 
Meillä vuolukivi takka. Hankimme n. pari vuotta sitten, remontoimme sen jälkikäteen taloomme. Kilpailuttamisen jälkeen päädyimme Nunnauunin vuolukivitakkaan. Varaa hyvin lämpöä ja takan kokohan pitää valita lämmitettävän tilan mukaan. Kyljet kuumenee jonkun verran mutta meillä on neitille (3v) tehty selväks että siihen ei kosketa ja edustuslaatoituksella ei saa kävellä. Oli sitten takassa tuli tai ei. Ja hyvin on homma toiminut.
 
Delux
Jokainen hankkii takan mistä pitää mutta mitä tulee rapatun takan tummumiseen niin ei tummu kun suunnittelee luukkujen yläpuolelle lipan. Koko takan kiertävän hyllyn tms. :) meillä edelleen ihana vitivalkoinen slammattu takka. Käytössä 5v.
 
mappi
\
Alkuperäinen kirjoittaja 26.05.2007 klo 22:01 Fiona kirjoitti:
Vuolukivi on auttamattomasti out...se aivan hönkii -90 luvun loppua. Vielä vuonna 2000 olisin voinut kuvitella kotiimme vuolukivitakan, mutta nyt en ymmärrä itseäni alkuunkaan!! Kammottavia
Samat sanat! Rakenneettin -96, mutta onneksi en sitä rumilusta laittanut, vaikka oli niin IN siihen aikaan. Muurautettiin tumma takka joka on sittemmin maalattu valkoiseksi. Ihana! Ja varaa hyvin lämpöä, vuolukivitakka tulee pinnalta hurjan kuumaksi, tämä lämpö on miellyttävää.
 
rakentamaan alkava
Kiitti vastauksistanne kaikille tasapuolisesti.
Todennäköisesti tulemme päätymään tiilerin pikku-jussi kulmatakkaan. Vielä kun löydämme muurarin. Mies kun ei millään, ainakaan vielä =) ole lupautunut muuraan vaikka kokemusta olisi jonkin verran.
 
Mies
Jos taloa haluaa takalla lämmittää ja oikeasti säästää kuluissa, niin vuolukivitakka on ylivoimainen. Tiilitakka joka varaisi riittävästi on ihan älyttömän kokoinen, kaakelitakkojen sisällä oleva kivimassan varausominaisuudet ovat taas muuten huonot. Eli lämmitykseen vuolukivi on paras ratkaisu.

Tiili on hyvä ulkoverhousmateriaali, mutta en ymmärrä miksi sitä pitäisi olla olohuoneessa? Sama koskee kysymykseen kaakelista... Se kuuluu kosteisiin tiloihin, en ymmärrä miksi takkaan pitäisi laittaa samaa materiaalia kuin kylpyhuoneen seiniin.

Vuolukivitakkoja on monenlaisia. Kiviä on tummia sekä vaaleita, niihin saa koristeita ja "kaaria" jotka on tehty muistakin kivilajeista. Uusia takkamalleja tulee kokoajan ja löytyy monenlaisia... Kaikki eivät tykkää, mutta lämmönvaraajana ja materiaalina vuolukivi on paras. Siitä ei voi kiistellä.
 

Yhteistyössä