Eksoottinen broiler-kasviswokki
(neljälle hengelle)
· 300 g broilersuikaleita
· 3 porkkanaa
· 1 sipuli
· 1 kukkakaali
· 1 parsakaali
· 1 paprika
· 1/2 kiinankaali
· 1 kesäkurpitsa
· 2 valkosipulin kynttä
· 1 purkki ananaspaloja
· 1 banaani viipaleina
Paloittele kasvikset, paista broilersuikaleet kasvisöljyssä valkosipulin kera, lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä, sen jälkeen ananas mehuineen sekä banaaniviipaleet.
Mausta Kotigastronomi-mausteilla: Pippuriseos Rubinoa, Vegetarian aromimaustetta, Aromimaustetta, Currya, Cajun Specialia ja ripaus Kardemummaa. Tarjoa kuumana riisin kanssa, kastikkeeksi Valkosipulidippiä tai -Tzatzikia (toki muitakin mausteita voi käyttää
)
Kesäinen kasvisvokki
Erilaisia kasviksia ja juureksia pilkottuina, esim.
porkkanaa, parsakaalia, purjoa, sipulia, kesäkurpitsaa, kiinankaalia, paprikaa
Mausteet:
valkosipulirouhetta, Vegetarian-aromimaustetta, Pippuriseos Rubinoa, currya, chiliä, ripaus kardemummaa
Laita vokkiin kasvisöljyä ja valkosipulirouhetta, kuullota kasvikset nopeasti, mausta kasvikset ja hauduta miedolla lämmöllä lähes kypsiksi.
Kasvisvokin voit tarjota kurkumalla maustetun riisin kera, kastikkeeksi sopii erittäin hyvin Tzatziki tai Valkosipulidippi -kastike.
tässä vähän ainakin vinkkejä wokin tekoon, itse kokeilemalla saa sopivan makuisen sitten loppujen lopuksi kuitenkin