Kasvatus 26.06.2016 Päivitetty 18.06.2021

Pukluja, pissaa ja solvauksia neuvolantädin niskaan – Lasten hauskimmat sekoilut neuvolassa

Neuvolakäynnin aikana lapsilla voi yllättää niin jännitys, pissahätä kuin sokeuskin. Lue lasten hauskimmat sekoilut neuvolassa!

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

Tyttöni ehti samalla käynnillä pissata pöydälle, tahria sinapilla neuvolatädin ja vielä puklata isosti lattialle. Olipa ainakin neuvolakortissa eritteet +/+.”

Kaksivuotias ei suostunut tekemään palapeliä eikä muita neuvolantädin antamia tehtäviä, vaan ilmoitti pontevasti ’äiti tekee’.”

Mittauksen yhteydessä puntarilta alkoi roiskua pissaa, mutta onneksi lattialla oli roskis, johon suihku päätyi.”

Meillä labratäti otti pienen poikavauvan kantapäästä verikoetta, ja pissanäytteen vuoksi vaipat olivat poissa. Labratäti kyykistyi näytteen ottoon ja silloin tuli mahtava pisukaari tädin kasvoille.”

Lapseni kutsui hieman pyylevähköä neuvolantätiä palloksi.”

Lue myös: Väsyneiden äitien kootut mokat

Kun yllättävä sokeus iskee

4-vuotias poika meni rötköttämään hoitopedille jalat levällään ja tuumasi: ’No niin, tutkikaa!’”

5-vuotias lapseni väitti, ettei näe toisella silmällä yhtään mitään. Sovittiin uusi käynti, ja näki kaiken.”

Pyysin nelivuotiasta päräyttämään juuri oppimansa ärrän neuvolantädille ja sanomaan ‘hiiri’. Tyttäreni katsoi minua ilkikurisesti ja hetken strategisen hiljaisuuden jälkeen huusi, että ’kakka!’”

3-vuotias kiipesi pöydän päälle seisomaan saadakseen hyllyllä olevat palkintotarrat.”

Lapsi riisui itsensä alasti jo odotushuoneessa leikkiessään, koska muisti, että niin oli aikaisemminkin tehty. Toki riisuminen oli edellisellä kerralla tehty vasta vastaanottohuoneessa.”

Neuvolassa lääkäri tarkisti 1,5-vuotiaan pojan pelit ja vehkeet, ja kun hän laittoi kädet ’the alueelle’, alkoi poika hurrata ja taputtaa. Ehdottomasti kivoin tutkimusosuus hänen mielestään.”

Lue myös: Äitien hauskimmat sekoilut synnytyssalissa

”Iskä ottaa viinaa kuitenkin”

Esikoinen oppi todella nuorena puhumaan. Siinä sitten ilmoitti kirkkaalla lapsen äänellä, että ’hämmästyttää kummastuttaa äitiä pyllystä näin’. Kun neuvolantäti yritti kerätä itseään naurukohtauksen jälkeen, tyttö sanoi tädille: ’Iskä viinaa ottaa kuitenkin’. Ja meillä iskä on absolutisti.”

Vauvana pissat neuvolantädin päälle oli perus.”

Pikkuveli oli uudessa neuvolassa ja kieltäytyi huomioimasta neuvolantätiä lainkaan. Hän keskittyi leikkimään. Isoveli sitten vastaili tämän puolesta kimeällä pikkuveljeä matkivalla äänellä: ’Tykkään leikkiä autoilla, ja paras ruoka on karkki ja jäätelö’.”

Nelivuotistarkastuksessa tytön tuli kertoa, mitä asioita kirjassa on. Kaikki asiat tulivat kuin apteekin hyllyltä, toinen kirja lueteltiin perään. Sitten tyttö laittoi kirjan kiinni ja sanoi: ’Voidaanko lähteä kotiin, mulle riittää tää homma’.”

”Meidän neiti puklasi tädin kahvikuppiin.”

”Olin noin puolivuotiaan esikoiseni kanssa neuvolassa lääkärikontrollissa, ja omalääkärimme sattui olemaan harvinaisen epämiellyttävä ja asiakaspalveluhengetön tyyppi. En tykännyt hänestä ollenkaan. Siksi olikin erityisen mieluisaa, kun tyttäreni sattui lirauttamaan pissat lääkärin päälle, kun tämä piti häntä kainaloista kiinni ja tarkisti, miten tyttö varaa jaloilleen. Menivät puntit tasan.”

Lue myös:
Näin isät sekoilevat synnytyssalissa
Miesten pahimmat möläytykset synnytyksessä

Hoitoalusta, nam nam!

”Tyttöä oltiin punnitsemassa neuvolassa ja juuri ennen puntarille menoa hän tokaisi: ’Äiti, sä painat niin paljon, että ehkä sun kannattaa mennä ensin’. Enkä muuten edes paina paljon.”

”Viisivuotisneuvolassa piti piirtää ihminen. Poikani syventyi keskittyneenä työhönsä. Lopulta hän ojensi paperin terkkarille: hän oli piirtänyt dinosauruksen. Terveydenhoitaja oli vaikuttunut hienosta kuvasta, eikä enempää tarvinnut piirtää.”

8-kuinen poika söi ja repi hoitoalustan suojapaperit. Neuvolalääkärin kokeillessa kiveksiä poika alkoi kikattaa ihan hulluna.”

Neuvolantäti pyysi 4-vuotiasta poikaani viemään palikan tiettyyn paikkaan ja tuomaan sieltä toisen tavaran tilalle. Piiloleikki ymmärretty, joten poju piilotteli kamoja minne halusi. Piirroksesta, jossa oli neula, keula ja naula, piti osoittaa keula, johon poju: ’Ukko ottaa ton ja ton ja sitte lähtee tolla veneellä pois’.”

”Omat lapseni ovat olleet fiksuja. Minä en niinkään. Olen näyttänyt lapsena terveydenhoitajalle nyrkkiä ja sanonut ’Tähän nyrkkiinkös meinasit pistää?’ Ja myös ennen kuulotestiä ’On täällä kuule muitakin kuuroja!’.”

Lähteet: Kaksplussan FB-ryhmä ja Kaksplussan toimitus.

Lue myös:
Mitä neuvolassa tapahtuu vauvavuoden aikana?
Mitä neuvolassa tapahtuu taaperoiässä?
Mitä neuvolassa tapahtuu leikki-iässä?

Kommentit (1)

Terkka sai pissat päälle käydessään kotonamme tekemässä ekatarkastuksen. Muuten poju käyttäytyi ihmisiksi neuvoloissa. Hävetti vaan viedä taaperoa sinne kun näytti lähinnä pahoinpidellyltä joka puolen mustelmineen ja naarmuinen. Vauhti oli kova kokoajan ja kopsi itseään paljon opittuaan kävelemään ja juoksemaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X