Synnytys 25.12.2015 Päivitetty 13.08.2019

Äitien hauskimmat sekoilut synnytyssalissa: ”Hoitaja! Lisää huumeita!”

Haluatko nähdä naisen villin puolen? Mene synnytyssaliin! Äidit jakavat pahimmat synnytyssekoilunsa.

Teksti
Matilda Katajamäki
Kuvat
123RF

Hyvä idea: karkaan synnytyssalista

”Vetelin ilokaasua suht kauan, ja olin jo tosi väsynyt. Sain sitten loistavan idean karata, kun lähdin käymään pissillä. Menin käytävälle vaahtosammuttimen taakse piiloon, soitin äidilleni ja hihittelin, että olin karannut. Kätilö tuli kohta hakemaan, minä yritin piilotella siellä vaahtosammuttimen takana. Ilmankos kätilö sanoi, kun menin toista synnyttämään, että muistaa minut edelliseltä kerralta.”

”Vaimo veti avokämmenellä lääkäriä naamaan, kun esikoinen ei suostunut tulemaan ulos. En ehtinyt tehdä yhtään mitään, lääkäri keräili silmälasinsa lattialta ja katsoi minuun. Mitään viisasta ei tullut sillä hetkellä mieleen, tokaisin vain: ’Nyt tais lähtee mopo käsistä.’ Siitäpä siirryttiin sektioon.”

”Mies koitti olla hauska ja tsemppaava, kun odotettiin, että saan alkaa ponnistaa. Sähisin ilokaasumaskin alta: ’Jatka vaan noin, jos haluat turpaasi!’”

Lue myös: Syöksysynnytys: lue hurjat tarinat

Puraisin puolisoa

”Tyttö syntyi kello 3:58 ja hihkaisin tokkurassa miehelle ja kätilölle että ’Jes! Ehittiin ennen kuin parkkiaika menee umpeen!’ Oli ilmeisen suuri huoli pysäköintisakosta sairaalan pihalla.”

”Kun ilokaasun vaikutus heikkeni, aloin möykätä ’Hoitajaa! Vahvempaa kamaa, tää ei enää potki! Lisää huumeita!’ Ikinä en ole huumeiden kanssa leikkinyt, mutta ihmiset varmaan miettivät, että nyt siellä on joku ex-narkkis synnyttämässä. Täydensin vielä vaikutelman hoilaamalla Ismo Alangon Taiteilijaelämää.”

”Sanoin, että aiaiai, perse repee, johon kätilö naurahti takasin, että niin, niinhän se saattaa revetä. Ei revennyt.”

”Olin kivusta sekaisin ja katselin jo puoli senttiä seinän sisään ja kun puolisoni tuli viereeni, puraisin häntä käsivarteen oikein kunnolla. Tajusin tekoni vasta, kun irroitin hampaani hänestä. Ja koska hän oli osasyyllinen kipuuni, en edes pahoitellut tilannetta. Hänen kunniakseen on sanottava, että hän ei purtaessa inahtanutkaan, eikä odottanut anteeksipyyntöä.”

Lue myös: Millaista on synnytyskipu? Lukijat kertovat

Ilokaasuhumalassa sanottua

”Ilokaasuhuppelissa tuli omituinen tunne jalkateriin. Kysyin mieheltä, voisiko hän kurkata peiton alle, ovatko varpaani vielä kiinni paikoillaan. Mies katsoi ja sanoi että siellä ovat, ja ihmetteli miksi piti katsoa. Sanoin että jos ne olisivat irronneet, en saisi enää ikinä laitettua kynsilakkaa.”

”Meinasin ilokaasuhuuruissani pudota pöydältä, mies kerkesi onneksi ottamaan kopin.”

”Kun lapsi nostettiin rinnalle, niin tuore mamma tokaisee: ”Herttinen, miten karvanen vauva!”. Lapsella oli siis lanugo-karvaa ympäri kehoa..”

”Kivusta ja ilokaasusta sekaisin kysyin anestesialääkäriltä (joka lopulta saapui laittamaan pitkään kerjäämääni epiduraalia) jäätävällä äänellä: ’Millä oikeudella sä oikein pistät mua?’ Nuori mieslääkäri siihen vain naureskellen pahoitteli, että no kun käsky kävi.”

Lue myös: Synnytyskertomus: ilokaasua, epiduraalia ja suoraa huutoa

Kontaten ja karjuen synnytyssaliin

”Karjuin joka ponnistuksella oikein lujaa. Ja joka ponnistuksen välissä nyyhkytin ja pyytelin anteeksi. Kätilöt onneksi sanoivat, että ei tarvitse pyydellä anteeksi.”

”Esikoista pukertaessa sain viimein, yli 12 tunnin suppareiden jälkeen, siirtyä odottajien puolelta synnärisaliin, ja sanantarkasti konttasin sinne. Mentiin sitten sellasen odotusaulan ohi, missä mammoja istu mahat rivissä odottamassa pääsyä ultraan. Konttasin ja huusin, että ’älkää hyvät ihmiset ikinä enää ryhtykö tähän, tää on ihan v-n kauheeta!’”

”Kun kätilö oli käskenyt mun läähättää kuin koira, niin minähän tein työtä käskettyä, ja olin vielä työntänyt kielenkin ulos kuin koira! En siinä kipujen keskellä älynnyt, että voi läähättää ilman kieltäkin.”

”Esikoisen synnytys oli unelmasynnytys. Se meni nopeasti, ja alapää oli niin turtana ilman mitään kivunlievitystä, etten tuntenut ponnistaessa mitään. Yhtäkkiä kätilö näytti minulle vauvan, jonka ulostuloa en ollut tuntenut. Olin ollut niin omissa maailmoissani, että kysyin kätilöltä: ”Onko tuo hän?”.

Lue myös: Näin isät sekoilevat synnytyssalissa

Keskustele: Muita, joiden mielestä synnyttäminen oli kamalaa?

Lue myös: Näin valmistaudut synnytykseen

Lähde: Kaksplus.fi ja Kaksplussan Facebook

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X