Leikkipuiston aikuisten 9 arkkityyppiä – tunnistatko itsesi joukosta?
Puistosheriffi toruu myös muiden lapsia, somettaja keskittyy mieluummin ruutuun. Bongaa listasta itsesi tai tuttusi!
Nämä arkkityypit tunnistaa jokainen vanhempi, joka on joskus havainnoinut ympäristöään leikkipuistossa. Lue hauska listaus ja varaudu löytämään myös itsesi!
Lue myös: 5 ärsyttävää äitityyppiä – näin selviät heidän kanssaan
Leikkipuiston aikuisten arkkityypit x 9
1. Somettaja
Puistoilu on mainio hetki somettaa, käydä Tori-kauppaa ja katsella TikTok-videoita. Tämän vanhemman katse on kiinteämmin kännykässä kuin oman jälkikasvunsa puuhissa. Huomaamatta jää, kun taapero ahmii kaksin käsin hiekkaa tai pamauttaa leikkikaveria lapiolla.
Jos ruudun skrollaaminen hetkeksi keskeytyy, somettaja alkaa napsia lapsestaan kuvia ja videoita. Loppuaika kuluukin rattoisasti jakaessa videoklippejä someen!
2. Hyperhuolehtija
Tämä vanhempi kiipeää lapsensa mukana liukumäen päälle ja antaa niinkin hurjat vauhdit keinussa, että keinun voi oikein pinnistämällä nähdä pikkuisen hievahtavan.
Hyperhuolehtija kaivaa tämän tästä käsidesin taskustaan, jotta pöpöt eivät pääse tarttumaan kiipeilytelineistä. Punkkitarkastuskin on syytä tehdä useaan otteeseen. Kun aurinko pilkahtaa pilven takaa, on sännättävä valoa nopeammin varjoon!
3. Superleikittäjä
Kukkuu! Kuka haluaa leikkiä piilosta? Potkitaanko porukalla palloa? Nyt kaikki tekemään yhdessä lumiukkoa!
Puiston aikuisten joukosta löytyy yleensä leikittäjien kuningas tai kuningatar. Muut vanhemmat salaa rakastavat häntä, koska silloin he saavat itse ilmaisen lepohetken. Välillä leikittäjällä tosin menee överiksi. Hän esittelee sirkustemppuja silloinkin, kun lapset haluaisivat vain rauhassa leikkiä itsekseen.
4. Puistosheriffi
Tämä vanhempi tietää, että kylä kasvattaa. Hän ei kiellä ainoastaan omaa lastaan varastamasta toisen ämpäriä, vaan ohjeistaa ja toruu sujuvasti myös muiden tenavia. Taskusta löytyy itse tehty leikkipuiston sääntökirja. Toiset aikuiset saattavat katsoa alta kulmien, kun kurinpitäjä antaa palautetta tuntemattomillekin lapsille.
5. Juttelija
Hyvät puolet: tämä aikuinen tervehtii kaikkia, tutustuu uusiin ihmisiin, muistaa helposti nimet ja antaa vertaistukea vanhemmuudessa.
Huonot puolet: juttelija jakaa turhankin paljon yksityiskohtia elämästään, kuten herkulliset detaljit rintatulehduksista ja lapsen rään väristä.
6. Tyylilyyli
Hän saapuu puistoon kuin punaiselle matolle. Sekä vanhempi että lapsi ovat puettuja uusimpiin merkkivaatteisiin. Siksi tyylilyylin jälkikasvu istuukin hillitysti keinussa eikä hiekkalaatikon pohjalla sottaamassa.
Kurakeleillä tätä perhettä on turha edes odottaa puistoon.
Lue myös: Vastuullista vaatetusta – 6 kiinnostavaa lastenvaatebrändiä esittelyssä
7. Rahtaaja
Hänellä on peräkärry kiinni rattaissa, jotta kaikki tarvittava kulkee mukana puistoon. Vaatekerrastoja, kylmälaukku, työkalupakki, lääkelaukku… Rahtaaja varautuu yllättäviin tilanteisiin!
Hulppeat eväät herättävät kanssapuistoilijoissa kateutta. Sen sijaan tavaralastin painosta kumara selkä ei kerää kaihoisia katseita.
8. Puistotreenaaja
Tämä vanhempi maksimoi päiviensä treeniajat, joten puistossakin voi panna lihakset töihin. Taapero on sopiva kahvakuula, kun häntä nostelee laitteisiin. Syke taas nousee kiitettävästi hippa-leikin tiimellyksessä.
Puistotreenaajan tunnistaa tiukoista trikoista ja hengittävistä materiaaleista. Hänelle ei tarvitse jättää istumapaikkaa puistonpenkillä.
9. Mattimyöhäinen
Hän pelmahtaa puistoon vasta silloin, kun muut ovat jo lähdössä koteihin syömään ja päiväunille. Joka kertaa hän yllättyy siitä, miten kauan pakkaaminen ja matka puistoon vievät aikaa. Tyhjä puisto odottaa, vaikka lapset pukisi kävellessä ja kahvin joisi kylmänä.
Koska lapset monkuvat leikkiseuraa koko puistoilun ajan, mattimyöhäisen minuutit puistossa kuluvat yhtä hitaasti kuin taapero kapuaa liukumäen portaita.
Lue myös: Lapsen aamuhidastelu kiristää hermoja – mitä ihmettä sille voi tehdä?
Lue myös: Millainen mökkeilijä olet? Selvitä Annan testillä!
Jaa oma kokemuksesi