Vanhemman terveys 19.03.2024

Fysioterapeutti keksi nerokkaan tavan saada ihmiset jumppaamaan unohdettua lihaksistoa – näin treenaaminen voi olla jopa nautinto

Lantionpohjalihasten harjoittelun ei tarvitse olla tylsää!

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
iStock

Lantionpohjalihasten vahvistaminen on monille asia, joka tahtoo jäädä tekemättä. Näennäisesti huomaamattomien lihasten huolto olisi kuitenkin tärkeää, sillä lantionpohjalihakset vaikuttavat muun muassa ryhtiin, seksuaaliseen nautintoon ja virtsanpidätyskykyyn.

Usein lantionpohjan jumppaaminen tahtoo monilta jäädä siksikin, että se tuntuu tylsältä puuhalta. Lantionpohjafysioterapeutti Suzanne Vernazza keksi kuitenkin innostavan keinon, joka on kerryttänyt jo yli 600 tuhatta seuraajaa hänen Tiktok-tililleen.

Suzanne tekee ohjattuja lantionpohjajumppia kansainvälisesti tunnettujen hittibiisien tahtiin. Videoillaan hän näyttää, milloin jumppaajan tulee jännittää lihakset ja milloin rentouttaa. Lisäksi hän antaa ohjeita siihen, miten jumpan yhteydessä tulee hengittää.

@knowyourfloors #icanbuymyselfflowers time to do your pelvic floor exercises #squeezesquad #squeezealong #getstrong #fitnesschallenge ♬ Flowers – Miley Cyrus

Lantionpohjalihasten rentouttaminen on myös tärkeää

Suzanne muistuttaa videoillaan, että esimerkiksi pidätysongelmiin lapsen saamisen jälkeen kannattaa reagoida. Jumppaamalla lihaksia vahvemmiksi noin 70 prosenttia saa apua pidätysvaivoihin.

Jos lihaksia ei kuntouta ja vahvista nuorena, saattavat ne vanhempana aiheuttaa vielä enemmän ongelmia.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että lihaksien rentouttaminen on jumppahetkessä yhtä tärkeää on kuin niiden jännittäminen. Jos esimerkiksi synnytys on ollut vaikea ja pitkä, lihakset ovat saattaneet jäädä puolustusreaktiona jännittyneeseen tilaan, mikä ei ole tarkoituksenmukaista.

Lue myös: Osaatko rentouttaa lantionpohjasi lihakset? Kannattaisi, sillä kireydet lihaksistossa aiheuttavat yllättäviä vaivoja

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X