Vauva 13.06.2023

7 syytä, miksi on ihanaa saada kesävauva

Keksitkö vielä lisää perusteluja?

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Kun vanhemmat alkavat haaveilla perheenlisäyksestä, vauva on tietysti tervetullut perheeseen mihin vuodenaikaan tahansa. Tähän juttuun listasimme kuitenkin syitä, miksi on erityisen ihanaa saada kesävauva.

Lue myös: 7 syytä, miksi kesällä on ihanaa olla raskaana

1. Sää suosii

Raitista ilmaa saa yllin kyllin, sillä vaunulenkit on helppoa aloittaa heti voinnin salliessa. Kun vauva nukkuu, vanhemman on kätevää käyskennellä tai mennä vaikka eväsretkelle.

2. Vaatestressi puolittuu

Ainakaan ei tarvitse pelätä, että onko vauvalla nyt varmasti tarpeeksi kerroksia yllään. Ulos lähteminen on sitä paitsi nopeampaa kuin talvella, kun puettavia vaatekappaleita on vähemmän kuin pakkaskeleillä.

Lue myös: Näin puet vauvan vaate vaatteelta, kun kesän lämpötila on alle 20 astetta tai sen yli

3. Enemmän yhteistä aikaa

Äitiyslomaa ei tarvitse viettää yksin, sillä muidenkin lomat useimmiten osuvat kesäaikaan. Se tietää lisää yhteistä aikaa puolison tai sukulaisten kanssa, mikä helpottaa myös vauvan hoitamisessa.

4. Perhejuhlia riittää

Lakkiaisia ja valmistujaisia, rippijuhlia, häitä… Kesä on perhejuhlien sesonkiaikaa. Vauvan pääsee kätevästi esittelemään koko suvulle.

Kesävauvan kanssa pääsee nauttimaan keleistä ja sosiaalisesta elämästä.

Kesän juhlissa on sekin mainio puoli, ettei vanhempi jää vahingossakaan neljän seinän sisään kaksin vauvan kanssa. Kun juhliin satelee kutsuja, vanhempi pääsee nauttimaan myös aikuisten seurasta. Perhejuhlien ohella kesäisin järjestetään monenlaisia julkisia tapahtumia, jonne voi mennä vauvan kanssa.

5. Ensimmäiset seikkailut ovat nurkan takana

Kesä on monien suosikkivuodenaikaa, jolloin koetaan koko vuoden kohokohdat. Mökkireissut tai pienet matkat saavat aivan uudenlaisen ulottuvuuden, kun uusi perheenjäsen pääsee mukaan. Ja noita kallisarvoisia muistoja vaalitaan pitkään!

6. Valo auttaa valvomaan

Vastasyntynyt valvottaa, mutta kesällä väsymys ei ehkä lannista vanhempaa aivan samalla tavalla kuin pimeimmän kaamoksen aikaan.

7. Mieliala pysyy korkealla

Aurinko, lämpö, tapahtumat, matkat… Kaikki tämä parantaa mielialaa ja antaa tuoreelle vanhemmalle energiaa myös huonoihin päiviin. Hyvien hetkien voimalla jaksaa selättää vastoinkäymiset.

Lue myös: 7 syytä, miksi on ihanaa saada kevätvauva

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X