Imetys ja vauvan ruoka 18.09.2021 Päivitetty 20.09.2021

5 x imetysliivit: Kaksplus testasi erilaiset liivit imetysaikaan – ”Näissä voisi vaikka nukkua”

Imetysliivit ovat imettävillä äideillä päivittäisessä käytössä, joten hyvät, itselle sopivat liivit ovat järkevä hankinta vauva-aikaan.

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
iStock ja valmistajat

Imetysliivien ideana on se, että rinnat saa helposti imetystä varten esiin. Imetysliivit myös pitävät liivinsuojat paikoillaan ja estävät näin paitoja kastumasta maitotahroihin.

Monia liivimalleja, erityisesti pehmeitä ja joustavia, voi käyttää jo raskausaikana, jos tavalliset liivit alkavat tuntua puristavilta. Eikä mukavia imetysliivejä välttämättä tarvitse hylätä vauva-ajan jälkeenkään, jos ne vain yhä istuvat hyvin päälle.

Lue myös: Nänninmuotoilijat + 10 muuta hyödyllistä apuvälinettä imetykseen

Bravadon imetysliivit ovat sekä mukavat että tukevat

Bravadon imetysliivit

Bravadon saumattomat liivit ovat joustavaa kangasta. Niiden luvataan joustavan ainakin yhden kuppikoon verran, joten ne voi mainiosti ostaa jo raskausaikana. Liiveissä on irrotettavat toppaukset.

Bravadon imetysliivit ovat laadukkaan tuntuiset ja miellyttävät päällä. Liivit ovat samaan aikaan sekä pehmeät että napakat. Sekä sohvalla makoilu että lenkkeily sujuu nämä liivit päällä mainiosti. Huomaan käyttäväni näitä jatkuvasti.

Bravadon The Body Silk seamless -imetysliivit 54,95 e

Boobin imetysliiveissä voi vaikka nukkua

Boobin imetysliivit

Boobin pehmeät imetysliivit sopivat mainiosti kotioloihin. Liivien selkäpuolella ei ole hakasia eikä edessä klipsejä.  Liiveissä ei siis ole avattavaa kuppiosaa vaan rinta otetaan liivistä ulos imetyksen ajaksi.

Boobin liivit ovat ihanan pehmeää kangasta eivätkä purista mistään. Näissä liiveissä voi jopa nukkua. Jos olet taipuvainen unohtamaan imetysliivien klipsejä auki, nämä liivit ovat loistovalinta.

Boob Imetysliivit 24/7, 49,95 e

Lue myös: Imetysliivien valinta: Osta sopivan kokoiset ja muista myös vauvan näkökulma

Changen liivit näyttävät kauniilta ja toimivat myös vaunulenkeillä

Change imetysliivit

Changen imetysliivien etuosa on pitsikoristeista kangasta ja edessä on pieni rusetti. Liivit muistuttavat tavallisia rintaliivejä, mutta edessä olevat klipsit ja avattavat kuppiosat paljastavat ne äitiysliiveiksi.

Pitsisomisteiset liivit ovat kauniit ja laadukkaan tuntuiset. Vaikka liivit eivät näytä urheiluliiveiltä, ne toimivat loistavasti reippailla vaunulenkeillä, sillä kaarituet antavat rinnoille tukea. Olkaimet ovat suhteellisen leveät eivätkä valu olkapäiltä.

Changen Florence -äitiysliivit, 66,95 e

Espritin imetysliivit tukevat rintoja

Espritin imetysliivit

Espritin liiveissä on kaarituet, jotka antavat rinnoille hyvin tukea. Topattu kuppiosa on tukeva mutta silti pehmeä. Liiveissä on pitsi- ja rusettisomiste mutta sileät kupit, joten ne eivät erotu paidan alta.

Imetysliivit tuntuvat päällä sekä tukevilta että mukavilta. Kuppiosa on niin tukeva ja muotonsa pitävä, että liivit pysyvät päälläni hyvin, vaikka välillä unohdan sulkea klipsin imetyshetken jälkeen.

Espritin kaarituetut imetysliivit, 39,99 e

Prisman imetysliivit ovat mainio perustuote

Prisman Actuellen imetysliivit

Prisman imetysliivit ovat joustavaa kangasta, ja niissä on irrotettavat toppaukset. Kuppiosa avataan ja suljetaan edessä olevilla klipseillä.

Prisman imetysliivit ovat päällä mukavat ja pehmeät. Ne ovat oikein mainiot kotiliivit. Actuelle-merkkiset liivit ovat reiluhkoa kokoa, joten napakampaa tukea kaipaavan kannattaa valita pienempi koko, jos arpoo kahden koon välillä.

Actuelle imetysliivit, 19,95 e

Lue myös: Rintapumppu on monen äidin imetyksen pelastus – Näin pääset pumppaamisessa alkuun
Keskustele: Kuinka isot imetysliivit ostan?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X