Vauva 20.05.2018

Vauvan kanssa juhliin – Tässä muistilista, jota noudattamalla pärjäät varmasti

Kesä tuo mukanaan monenlaisia juhlapäiviä. Jos pohdit osallistumista juhliin vauvan kanssa, lue nämä vinkit!

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
iStock

Vauvan kanssa juhliin osallistuminen voi aluksi mietityttää, mutta hyvin varautumalla päivästä tulee teille molemmille mukava ja vaivaton. Pienellä valmistautumisella pärjäät juhlissa jo pitkälle!

8 kohdan muistilista:

1. Juhliin kuuluu usein virallisempia osuuksia tai esityksiä, jolloin ihmiset istuvat paikoillaan. Valitse paikkasi niin, että pääset poistumaan tilasta vauvan kanssa helposti, jos tarve vaatii. Paikka rivin päädyssä tai taaempana yleisössä tuo myös sinulle mielenrauhaa.

2. Pakkaa mukaan kaikki tarvittava sekä vähän ekstraa. Ohut peitto, vauvan vaihtovaatteet, muutamia leluja – mitä vain voit kuvitella tarvitsevasi sään, vauvan mielialan ja iän mukaan.

3. Ota rattaat mukaan ja rauhoita tilanne nukkumista varten lähtemällä pienelle kävelylle. Saatte molemmat taukoa juhlahumusta ja melusta.

Häihin ja juhliin pukeudutaan hienosti. Vauvan kanssa mukaan kannattaa ottaa vaihtovaatteet vahinkojen varalta.
Juhlissa monet tuttavat ja sukulaiset tapaavat lapsen ensimmäistä kertaa.

4. Ota mukaasi myös toinen aikuinen, joka voi huolehtia välillä vauvasta. Näin varmistat, että ehditte molemmat myös nauttia juhlapäivästä, -ruoista ja -tunnelmasta sekä vaihtaa kuulumisia muiden juhlavieraiden kanssa.

5. Muista pakata mukaan myös helppoa syötävää vauvalle. Esimerkiksi maissinaksut, vihannekset ja hedelmät valmiiksi pilkottuina ovat nopeita ja vähän sotkevia vaihtoehtoja lämpimän ruoan lisäksi.

6.  Laita jalkaasi matalat kengät. Jos imetät, pukeudu niin, että imettäminen sujuu helposti. Esimerkiksi vetoketju takana tai sivussa voi olla hankala.

7. Ilmoita juhlan järjestäjille etukäteen, jos tarvitset syöttötuolia.

8. Jos juhlat sijaitsevat kaukana kotoa, on hyvä miettiä, voisiko juhlapaikalle tai sen lähistölle jäädä yöksi. Juhlapäivä on kokonaisuutena kevyempi, kun sen lopuksi ei tarvitse lähteä istumaan autoon tunneiksi.

Lähteet: LiveAbout, Katie did what

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X