No siinä tapauksessa, jos ei kerta missään ohjeessa sanota, että voi laittaa sipulia muussiin, niin en sitten enää laita, sanon äitillekin, ettei laita, kun ohjeissa ei sanota niin. Mä en tee enää ikinä perunamuussia sipulilla, rupeen tekemään vaan sipuliperunamuussia, se onkin jo ihan eri juttu.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Toki voi olla perinteitä, mutta yhdessäkään keittokirjassa ei perunamuusin perusohjeessa löydy sipulia. Niissä perusmuusin monissa sovelluksissa kylläkin. Saivarteluahan tämä on, mutta sipuli ei kuulu oikeaan muusiin. Ihan hyvää siitä kyllä tulee, vielä jos laittaa valkosipuliakin mukaan. Vähän samanlainen juttu kuin pestoperunamuusi tai pinaatti/porkkana/aurajuustomuusi jne.
kuule ne perinteet on yhtä oikeassa kuin sun keittokirjas. tiesitkö, että vaikka olisi kysymys samasta ruuasta, niin eri keittokirjoissa voi olla erilaiset ohjeet.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Toki voi olla perinteitä, mutta yhdessäkään keittokirjassa ei perunamuusin perusohjeessa löydy sipulia. Niissä perusmuusin monissa sovelluksissa kylläkin. Saivarteluahan tämä on, mutta sipuli ei kuulu oikeaan muusiin. Ihan hyvää siitä kyllä tulee, vielä jos laittaa valkosipuliakin mukaan. Vähän samanlainen juttu kuin pestoperunamuusi tai pinaatti/porkkana/aurajuustomuusi jne.
näin mä teen, eikä kukaan lapsi ole ikinä päässyt bongaamaan sipulia muusista ku se sulaa niin nätisti voihin ja maitoonAlkuperäinen kirjoittaja vieras:Kyllä, ehdottomasti! Tuore sipuli silputaan ja kuullotetaan pienessä voimäärässä kasarissa. Siihen lisätään maitoa lämpenemään ja annetaan hautua, kunnes perunet on muussattu ja sipulimaito lisätään perunoihin. Tulee se oikea muussin maku. Joskus teen pikaversion eli siputtu sipuli laitetaan hautumaan mikrossa lämmitettyyn maitotilkkaan.
tuosta keitetystä kanamunasta en ole ikinä kuullut, raa'asta kyllä.Alkuperäinen kirjoittaja äiti 40plusplus:valkosipulisuolaa mutta en kyllä sipulipaloja. Mummo aikanaan laittoi tai sitten teki sen toisen version johon tuli keitettyä kananmunaa ja siitä munallisesta tykkäsin enemmän
joskus 60 luvulla sekin oli herkku muusin seassa, ainakin meillä. on muuten ihan hyvää vieläkin. joskus olen jatkojalostanut viikolopun pottumuusista ja ylijääneestä munavoista tuon seoksenAlkuperäinen kirjoittaja Williviini:tuosta keitetystä kanamunasta en ole ikinä kuullut, raa'asta kyllä.Alkuperäinen kirjoittaja äiti 40plusplus:valkosipulisuolaa mutta en kyllä sipulipaloja. Mummo aikanaan laittoi tai sitten teki sen toisen version johon tuli keitettyä kananmunaa ja siitä munallisesta tykkäsin enemmän