Helmikuun Helmiäiset 2016

Meille sanottiin rotasta, että 3-7 päivää rokotuksesta tulee oireet. Meillä kyllä tuli reilun viikon jälkeen itkuisuutta, mutta epäilin kyllä niiden enemmänkin johtuvan vaan jostain vaiheesta. Täällä nimittäin alkaa tarttuminen kehittyä. Vaippaa on heitetty ja kova yritys leluistakin ottaa kiinni. Sieltä se kohta tulee... Unissaankin on siirretty sängynkulmassa olevaa unipupua niin eipä se ihme, että nukkuminen on vähän vaihtelevaa. Meilläkin on siis raivokohtauksia tullut iltaan Helmijenni. Kuulunee vaan kehitysvaiheeseen, että ei huvitakaan enää mennä nukkumaan kun muutakin kiinnostavaa puuhaa olisi. Täällä ainakin raivokohtaukset liittyy juurikin väsymykseen ja siihen ettei saa nukahdettua, vaikka lapsi on aivan puhki.

Fiona Mun äidimaidonpumppausohjeissa luki, että saman vuorokauden puolella pumpattua maitoa voi pakastaa. En ole siis pakastanut yli 24h sitten pumpattua. Parin tunnin huoneenlämpö on mulla vähän siinä rajoilla. Itsekin jotenkin säästelen maitoa, vaikka päivittäin sitä tulisikin 100ml helposti pumpattua, jos vaan jaksaa pumpata. Kamalaa jos menee 30ml pumpattua viemäriin :D Mielellään voisin pumppailla vähän ylimääräisiä pois josko joskus tää paino lähtis poiskin... :whistle:

Itellä kakkatahrat on kyllä kaikki lähteneet, kun laittaa heti vaan likoomaan ja pesee samana päivänä. Pitää pitää tuo sappisaippua ja aurinko mielessä, jos ei meinaa muuten lähteä.
 
Nyt se vaatetus vasta vaikeeta muuten onkin, kun vaunuissa tyyppi on pelkällä bodyllä ja pöksyillä ja kuuma on. Sitten jos nostaa vaunuista syliin niin haluaisin kuitenkin koko pitkää hihaa ja lahjetta lapselle säteilyn vuoksi. Miten ihmeessä te ootte nää helteet ja vaunut ja syliinottamiset kesken vaunuilun ratkaisseet?
 
IMN
Meillä on aina repussa mukana lisää vaatetta jos sattuu tarviimaan. Reppu joka tapauksessa on ruokien ja vaippojen takia mukana.

Luin jostain että pumpattu maito säilyis kaheksankin tuntia huoneenlämmössä, ilman että jäähdytetään tai lämmitetään välissä. Eli siis vain vasta pumpattu, tyylillä tissistä pöydälle.
Lämmitetty maito taas säilyy tunnin ja uudestaan ei tietenkään saa jäähdyttää. Jääkaapissa säilyy n. kaksi vuorokautta, riippuen määrästä. Pakkasessa ilmeisesti kolme-neljäkin kuukautta?

Kuinka kauan soseet muuten säilyy? Oliko sekin kolmisen kuukautta? Oon soseuttanu nyt pottua, porkkanaa ja bataattia, korvikkeeseen sekoitettuna.
 
6h huoneenlämmössä, n.2-3vrk jääkaapissa, kunnollisessa pakkasessa 6kk. Eli hyvin voit molemmat pakastaa. Mie pumppaan sen 400ml päivässä luovutukseen ja vielä perjantaina pumpatut, suoraan jääkaapin takaosaan laitetut maidot kelpaa maanantaina maitopojalle. Eli 3vrk tulee niille maidoille ikää.

Esikoisen ajoilta muistelisin et soseet sen 3kk.

Meillä on pitkähihaiset ja lahkeiset vaatteet päällä vaunussa. Sylissä käy kattelee myös. Mutta yleensä vaan nukkuu vaunuissa. Mutta kantoliinassakin on ollut ulkona ja ei oo ollu kuuma. Puuvillavaatteet on jees kesällä
 
IMN
Nyyh, tänään saattelin ekaa kertaa esikoisen kouluun. Tosin vaan tutustumaan ja näkemään tulevat luokkakaverit. Kauheeta nyt kun tietää kuin nopeeta aika liitää ja se on vaan yks hujaus kun tää pienimmäinenkin lähtee kouluun..

Me ollaan oltu pihahommissa koko alkuviikko. Laitettiin kukkapenkit, tasoiteltiin pihaa ja rakennettiin puuvaja. Neiti on nukkunut paremmin sisällä, kuin pihalla pöytäsahan päristessä :D tykkäs kyllä kovasti kun laskin vaunujen kuomun kokonaan alas ja tytön ilme oli "vau, mikä toi iso sininen on" kun tuijotteli taivasta :ROFLMAO: siihen pilvien seurailuun olikin sitten hyvä nukahtaa, hetkeksi..

Uus lemppariruokakin on löytyny; bataatti. Neiti hymisee tyytyväisenä kun pyörittelee sitä suussaan ja huuto tulee jos ei heti nielaistuaan saa lisää :LOL: minä vaan en vieläkään uskalla isoja määriä kiinteitä antaa kerralla.. puoli purkkia noita pottuja ja muita on ihan maksimi. Hedelmäsosepurkki taasen hujahtaa ihan hetkessä kun on sen verran kevyempää. Ja se 140-160ml maitoa päälle.. :rolleyes: tyttö on jo pituuteensa suhteutettuna melkoinen pullero :ROFLMAO: kuusi kiloa on varmaan jo mennyt rikki.. vaikka vähänhän se tuon ikäiselle on.

Hampaatkin on alkanu puskea ihan kunnolla. Kivasti pullottavat ikenien läpi. Ei onneksi juurikaan oo oireillu.
 
Täällä ei suuria muutoksia, edelleen syödään hereillä ollessa tunnin välein :cool:
Öisin pätkät on keskimäärin 3 tuntia, mutta yksi päivä ei nukkunut oikein päivällä kun oli menoa niin nukkui 7 tuntia putkeen (y) itsehän tietysti nukuin tosi levottomasti ja ihmetellen että vieläkö se nukkuu :cry:

Täällä 3kk neuvola ensi viikolla, jännittää että meneekö jo 7kiloa rikki, ei se varmaan kaukana ole ainakaan

Kylläpä oli kivaa kun käytiin tänään vauvatreffeillä leikkipuistossa, vaikka ei pelkästään kotona muutenkaan olla niin kiva nähdä muita samassa vaiheessa olevia :)
 
Meilläkin on alkanut rytmiä löytymään. Heräillään 8-9, mennään heräämisen mukaan parin tunnin päästä vaunulenkille, seurustellaan, syödään, leikitään ja nukutaan päivän mittaan kunnes mennään nukkumaan 20-21. Yöllä herätään kerran. Kova nukkumaan on tyttö vieläkin, mutta on hän myös olevinaan kasvanut ja kehittynyt. Ihanaa kun tytöstä alkaa olemaan enemmän seuraa jokeltelun myötä. :love:

Tänään tyttö menee hoitoon mummulle kolmeksi tunniksi, äitiä jänskättää ittensä puolesta miten pärjää ilman vauvaa :ROFLMAO:

Kiinteitä aletaan maistelemaan parin viikon päästä, kun tulee ikää 3 ja puoli kuukautta. Vähän kiilataan ennen virallista 4kk:n aloitusikää :rolleyes:
 
Täällä ollaan kans touhuttu pihalla kaikki päivät, oon vähä siistiny pihasta puskia ym. Isäntä tehny poikien leikkimökkiä taas vähä valmiimmaksi...ikuisuusprojekti:D.

Isäntä lähtee lauantaina talkoisiin, mikä tarkoittaa sitä että on tiistaihin asti ihan toimintakyvytön, koska tietysti siellä tarjotaan talkoojuomat:cautious:. No aattelin nauttia "yksinolosta" ja ostaa pussin maitosuklaalla kuorrutettuja ruisnachoja:p.

Vauva meni just vaunuun nukkuun, nyt äkkiä ulos niin saadaan tehtyä esikoisen kans pihahommia:D.
 
Tutuilta kuulostaa kaikkien jutut. Meillä eilen saatiin 3kk rokotteet ja kyllä poitsu oli sitten kiukkuinen ja kipuileva siitä asti. Kahdesti annoin panadolia ja sillä pärjättiin ja tänään jo oma iloinen itsensä. 3kk mitat melkein 60cm ja 3,77 kg. Hienosti on siis kasvanut. Päivittäin tulee annettua 50-100ml korviketta tissin lisäksi, ehkä saatamme päästä siitä vielä eroon, korvikkeesta siis. Kovin on kiinnostunut meidän syömisestä, joten eiköhän mekin pian makuannoksia aleta miettimään.

Meillä nukutaan päivisin n. 3 tunnin unet ulkona ja öisin Eka unipätkä on 4-6 tuntia ja sitten se lyhenee pariin tuntiin. Mutta tyytyväisiä ollaan rytmiin ja enenevässä määrin viihtyy sitterissä ja matolla. Yleensä suihkutellaan äidin kanssa kun iskä on vähän laiska kylvettämään. Vauva uinnista jo haaveillaan. Ihana kesä.
 
Mikä noissa kiinteissä ruuissa on, ettei saa liian aikasin antaa tai liikaa aluks? Pienen vatsa ei vielä kestä ja tulee mahakipuja, vai?

Meiän pikkutyyppi kasvaa edelleen hyvin, kävin vauvakerhossa jossa oli selvästi ikätovereitaan kookkaampi. Ei kai pituudeltaan, mut kovin pullea on:D on tää kasvu ja kehitys vaan ihmeellistä seurattavaa..
 
IMN
Lähinnä kiinteiden aloitusta aikaisessa vaiheessa ei suositella sen vuoksi, että suoliston liian aikainen bakteeriflooralle herkistyminen voi aiheuttaa kauas kantoisiakin suolistovaivoja. Eli aikuisiälläkin voi suolisto oirehtia. Toisaalta on hyvä pitää maalaisjärki päässä ja kuunnella niin yleisiä suosituksia kuin oman vauvan tarpeitakin. Esimerkiksi silloin kun mun isoveljet on syntyneet 80-luvun alkupuolella, on kiinteät aloitettu jo parin kuukauden iässä ja 70-luvulla vauvoille suositeltiin sokeripitoista mehua, jottei verensokeri laske pitkien unien aikana. Ja eivät he kaikki makaa sairaaloiden osastoilla :D näin kärjistetysti.. toki aihetta on tutkittu paljon noiden aikojen jälkeen ja suositukset ei oo aiheettomia. Jokainen äiti varmasti osaa tehdä nämä päätökset oman vauvansa parasta ajatellen.

Meillä tilanne oli n. 1,5kk sitten se, että vauva pitemmän aikaa oli koko ajan tosi tyytymätön, ei nukkunut, söi koko ajan ja puklaili paljon, enkä enää saanut mistään revittyä aikaa muista lapsista huolehtimiseen. 6v laittoi itselleen ja pikkusiskolleen iltapalat, luki iltasadut ja peitteli nukkumaan. Mulla oli aivan kauhean huono omatunto ja näin jälkeenpäin aateltuna olin tosi loppu ja niin oli vauvakin.. painokaan ei noussut millään. Siinä kokeiltiin kaikkea ja suljettiin pois monia vaihtoehtoja itkuisuuteen, kunnes yks päivä päätettiin kokeilla kiinteämpää ruokaa. Vauva nukkui sen jälkeen ekaa kertaa pariin viikkoon yli puolisen tuntia! Eikä edes pulauttanut heti syömisen jälkeen.. seuraavana päivänä soitin neuvolaan kahden litran päivittäisistä maitomääristä ja sen tuomista ongelmista, ja kehoittivat jatkamaan hillittyä kiinteiden antamista, mikäli vauvan vatsa vain kestää ja mikä tärkeintä jos paino lähtee nousuun.
Painohan lähti seuraavaan neuvolaan mennessä ihan kohisten nousuun ja vauva muuttui aivan "eri vauvaksi", mutta se silloinen terkkahan olikin koko hommasta ihan eri mieltä.. hän tosin ei tiennyt taustojakaan esim. raskausajan ongelmista.

Musta on tärkeintä että vauva on tyytyväinen :) aina se ei tarkoita kaikkien suositusten pilkulleen noudattamista. Meidänkin tyttö oli selvästi nälkäinen ja eihän sitä ois voinu paria kuukautta nälässä pitää siksi että joku "iso kirja" sanoo niin. Meidän kaikilla lapsilla on ollu selittämätön IUGR, eli sikiöaikainen kasvuhidastuma, enkä tiedä onko sillä ollut jokin yhteys tähän ettei paino ole syntymänkään jälkeen meinannut nousta ja kiinteitä on tarvittu jo aikaisessa vaiheessa.. ehkä.

Ääh, ei tästä pitäny tulla näin pitkä soperrus.. sori taas :ROFLMAO:
 
No IMN kertoikin miksi kiinteitä ei tulisi aloittaa aikaisessa vaiheessa. Tosin, joillekkin se vaan on pakko tehdä aikaisemmin.

Meillä mennään täysin tissillä edelleen, pullo on kaapissa keitettynä muttei kertaakaan käytettynä :D Ja pakkasessa kaikki pumppaamani maidot ekalta 3 viikolta, 3.8l. Tarvetta meillä ei ole aloittaa kiineteitä ennen 6kk ikää.

Rytmi....
Herää aamulla klo 9, syö, leikitään, jutellaan, touhuillaa, seuraa leikkimatolla kun veli leikkii
Klo n. Klo 12.30-16 päikyt jos saa ulos laitettua nukkuu. Jos joutuu nukkuu sisällä niin nukkuu max 1.5h kerralla ja syö välissä.
Sit illalla 19.30-20 nukkuu tissillä tankaten. Sit leikitään, jutellaan, touhutaan, syödään.
Sit 22 menee yöunille. Yöllä syö 1-2krt. Viime yönä vasta 5.15 söi

Mulla ei oo siis hajuakaan kuinka usein meillä vuorokaudessa syödään. Riittävästi kuitenkin kun pissavaippoja tulee useita.

Mä ilmottauduin imetyksen tuen peruskurssille joka järkätään täällä meilläpäin syksyllä. Voin toimia sitten tukiäitinä :)
 
Nassuressu, kivan kuuloinen kurssi. Voi ku meilläkin päin olis jotain tuollaisia mut ei:unsure:.

Meillä rytmi on kutakuinkin tällainen;

  • 8-9 heräillään, noustaan vaihtaa vaippa ja syömään. Touhuamista vauvan ja esikoisen kanssa.
  • 12-14 syömistä ja ulos vaunuun nukkuun.
  • 16-17 heräilee vaunuista. Yleensä vaunuja saa muutaman kerran heijata kun ukko heräilee milloin minkäkin takia. Syödään, leikitään, vaihdetaan vaippa ym.
  • 19-20 saattaa nukahtaa pienille unille mut muuten onki hereillä koko illan.
  • Noin 22 nukkumaan, roikkuu noin reilu puolituntia tissillä ennenku nukahtaa. Huonoina päivinä havahtuu itkemään heti kun tissi irtoaa mut niitä onneks harvoin:D.
  • 4-5 välissä syödään ja siitä nukutaan yleensä siihen 8 asti.

Pöh, tänne on kluvattu vesisadetta koko viikonlopuksi. Onneks ei olla sokerista mut kurja olla pihalla kun sataa:rolleyes:.
 
Täällä rytmi about näin jos ei ole tätä sekoittavaa menoa
Heräillään 8-9, syödään leikitään jne
Pari tuntia heräämisestä kaipaa jo unta eli silloin nukkuu 2-4h, usein käydään lenkillä jolloin nukahtaa.
Heräämisen jälkeen leikitään, syödään ja syödään.
Illan aikana usein ottaa torkkuja ja toisina päivinä nukkuu vaunuissa pari tuntia.
Nukkumaan mennään n 22 ja nukahtamiseen usein meneekin tunnin verran
Yön aikana syödään 2-4krt.

Voi piip :( täällä oli flunssaa alkuviikosta mutta helpotti jo huomattavasti. Tänään heräsin kuitenkin kuumeeseen ja pieneen rinnan arastamiseen, ei kuitenkaan ole mielestäni tukosta. No kotikonstit käyttöön ja toivotaan ettei tule kunnon tulehdusta (y)
Onneks poika nukahti vaunuihin niin voin itse makoilla sohvalla, en ole kovin piristävää seuraa tällä hetkellä :ROFLMAO:
 
IMN
Meillä menee päivät edelleen aika samalla kaavalla kuin ennenkin. Tosin päikkärit on pidentyneet ja sitä myöten myös hereilläoloajatkin :)

Aamulla herätään klo 7 aikoihin, vaihdetaan vaippa ja vaatteet ja syödään hedelmäsose+maitoa.
Klo 9 lähdetään eskarille päin ja vauva nukkuu n. klo 11 saakka. Herätessä vetää jonkin 150ml maitoa.

Tässä välissä viihtyy pitkän aikaa leikkimatolla. Motoriikkaa treenataan yhdessä nyt ihan kunnolla, koska ennen kiinteiden aloittamista vauva oli sylissä ihan koko ajan, eikä siinä paljon taidot päässeet kehittymään. Nyt otetaan siinä kiinni :)

Klo 13 haetaan poika eskarista ja joskus tyttö nukahtaa vaunuihin, muttei kuitenkaan jää nukkumaan kun päästään takaisin kotiin.

Klo 14 iskee jälleen nälkä ja syödään 1/3-1/2prk peruna-/bataatti-porkkanasosetta ja maitoa. Tän jälkeen nukkuu n. klo 15-17.30.

Herätessä syödään hedelmäsose. Hieman ennen klo 19 aletaan vaipan ja yökkärin vaihtoon. Tän jälkeen alkaa pienimuotoinen iltatankkaus; n. 200ml maitoa ennen kuin viedään kahdeksan aikoihin sänkyyn ja nukahtaa sinne itsekseen.
Ja edelleen nukkuu heräämättä sinne aamuseitsemään..

Ihanaa, rytmi <3
 
Ei sitä kyllä turhaan "vannoteta" rytmin nimeen. Rytmi tuo päivään/arkeen kyllä kivasti säännöllisyyttä ja itsekin jaksaa jotenki paljo paremmin, huomaa just viikonloppuisin kun mies on kotona ja rytmi menee tietyllä tapaa sekaisin niin koko viikonloppu menee vähä väsynein fiiliksin. Toki helpottaa kun kaksi aikuista mut, ehkä ymmärrätte mitä tarkoitan:LOL:.
 
IMN
YMMÄRRÄN! Meillä mies on kesälomalla (joo, vitsi koko kesäloma tähän aikaan vuodesta :D) ja oon niin väsynyt! Ja vasta eka viikko takana.. Kaikki päivät on sellaista häseltämistä ja ristiin juoksemista ettei mikään mee niinku yleensä.. se on perusarkena niin helppoa kun tietää että tietyt asiat pitää tehdä ja hoitaa itse, eikä tarvi jahkailla että "tekeeköhän tuo nyt ruuan vai teenkö minä" tai "meinaakohan tuo nyt tyhjentää ton tiskikoneen vai tyhjennänkö kohta ite" :D

Ehkä ymmärrätte mitä minäkin tarkoitan :LOL:
 
Meillä vieläkin rytmi vaihtelee, se tosin on vakio et 6.30-7.30 maissa heräillään. Aamupäivällä käydään monesti vaunulenkki, jolloin tyttö nukkuu vaunuissa sen vaunuissa olon ajan eli vajaan tunnin. Iltapäivällä on nyt vakiintunu vähän pidemmät unet n. 2h. Muuten lähinnä on hereillä tai torkahtelee hetkeks. Tässä ehkä viikon ajan on alkanu käydä niin, et on iltasin ollu tosi väsyny ja laitettu yöunille jo kasilta. Tää tietysti on ihana et illalla on omaa aikaa, mut täytyy sanoa et ite oon paljon väsyneempi nyt. Vauvahan herää ekan kerran 12 maissa yöllä tai vähän ennen, kun oot ite käyny nukkumaan vasta kympin maissa/jälkeen. Ja siitä eteenpäin heräillään parin tunnin välein :geek: Tiiä sit pitäiskö koittaa päivällä saada jotenkin nukkumaan enempi.

Neiti on keksiny nyt ton selältään mahalleen kääntymisen ja sitähän harjoteltais vaikka koko ajan:D
 
Huh, ristiäiset ohi! Tän viikon aikana saatiin lopulta päätettyä etunimi (vauva jo 2 ja puoli kk että jo oli aikakin :D), ja toka nimi lyötiin lukkoon tunti ennen ristiäisiä :) mutta nyt ollaan miehen kanssa molemmat tyytyväisiä lopputulokseen :) ja helpotus on suuri kun juhlat on nyt juhlittu ja nimistressi on lopullisesti ohi... Vihdoin! :D
 
Ääää, meillä on hirveetä tissiraivoa iltaisin. Mikään ei kelpaisi, vaikka nälkä on. Ja väsyraivoa myös niin, että juuri kun vauva on nukahtamassa niin rupee huutamaan ja taistelemaan unta vastaan huoh... (n)

Rytmi on vähän vaihteleva, mutta enimmäkseen
7-8 aikaan herätään, syödään ja tyyppi köllöttelee leikkimatolla höpöttelemässä kun itse syön aamupalaa.
9-10 aikaan päikkärit 2-3h
2-3h hereillä ja sit toiset päikkärit ja hereillä oloa.
Mahdollisesti kolmannet päikkärit niin, että herätää kuitenkin viimeistään 18.30.
2h illalla hereillä ja sen jälkeen nukkumaan noin kello 20-21.
Yöllä eka herätys usein vasta viideltä, mutta väliherätys voi tulla 2-3 aikaan, mikäli ruokaa ei oo illasta tankattu riittävästi. Viiden jälkeen heräillään 1-2h välein kunnes poitsu päättää että on aamu.

Apua, ei kai vielä hampaita meille... o_O
 
Meilläkin on rytmi löytynyt. Herätys aamulla 6 aikaan, joskus vielä nukahtaa hetkeksi mutta kun isoveli herää silloin myös niin yleensä ei malta enää nukkua. Aamutoimet ja leikkiä ja sitten ulos nukkumaan n.9-11. Iltapäivällä vielä nukkuu kahdet 1-1,5 tunnin unet ja välissä valvoo. Kellon ajat vaihtelee riippuen siitä miten pitkään milloinkin malttaa nukkua. Illalla valvoo taas hieman pidempään, vaikka viimeinen tunti onkin hyvin väsynyttä meininkiä. 19 aikaan iltatoimet ja 19.30 nukkumaan. Yöllä herää syömään 2-3 kertaa, eka syöttö on jo puolen yön aikaan.

Useamman viikon on jo yöllä syöty enemmän joten täälläkin odotellaan kovasti 4kk ikää että voi aloittaa kiinteät. Selvästi alkaa jo pelkkä maito olla turhan nopeasti sulavaa. Viikon verran olen illalla antanut imetyksen lisäksi pullosta lisää niin jaksaa vähän paremmin nukkua alkuyön. Aluksi riitti edellisenä yönä maidonkerääjään herunut maito mutta nyt on pitänyt ottaa pakastimesta lisuketta. Eilen söi onnellisena imetyksen lisäksi 90ml pullosta ja silti oli nälkä jo 23.30.

Uusia taitoja on opittu paljon. Leluihin tarttuu ja yrittää viedä suuhun ja kovasti juttelee ja kiljahtelee. Kääntymistä on yrittänyt mutta vielä ei pääse kuin kyljelleen.
 
IMN
Meillä ikää tulee sunnuntaina jo 4kk. Kuten aiemmin kerroin, motorinen kehitys jäi vähän toissijaiseksi sen tiheimmän syömisen aikana/takia. Nyt kutenki on parissa päivässä opittu paljon uutta :) tyttö kääntyy kyljelleen, leikkii käsillään ja vie ne suuhun, tarttuu leluihin ja nekin tietenkin menee suuhun :LOL: myös sellaisen oon huomannut että selällään ollessaan katsoo taakseen, eli vääntää niskojaan niin että näkee esim. päänsä takana olevan telkkarin (joka on sekin nyt tosi jännä juttu). Vatsalta selälleenhän neiti kääntyi jo n. kuukausi sitten, mutta se jäi pariin kertaan. Nyt tekniikka on parempi ja yritys kova oppia uudelleen :D selältä vatsalleen kääntyminenkään ei varmasti oo kaukana kun kyljelleenkin on päässyy. Yks uus juttu kans on jalkojen vieminen vatsan päälle ja varpaista kiinni nappaaminen :love:
Tänään kans ekan kerran kiinnostui tarttumaan tuttipullosta kiinni, mutta kädet on vielä liian levottomat että pullo pysyis suussa. Otteen kuitenkin sai (y)

"Puhe" myös on muuttunu entistä tavaavammaksi, eli tulee sellaista "väyväyväy" ja "vaavaavaa" äännähtelyä, entisen kujertelun sijasta.

Nää kasvaa aivan liian nopeeta <3
 
Eikös teillä IMN nuo kaikki kehitysaskeleet tapahdu ihan ajallaan :) Meillä neuvolakortissa oli vatsalleen kääntymisessäkin se 4-6kk viiteikänä. Ite oon lisäks yrittäny asennoitua siihen et kaikki tapahtuu ajallaan kyllä, mä itekin oon vauvana kehittyny tosi hitaasti motorisesti ja sen takia raahattu johonkin erikoislääkärillekin. Ihan normaali tuli kuitenkin :D Fysioterapeutti sanoi etteivät hekään niin kato milloin joku kehitysaskel tapahtuu, vaan enemmänkin sitten kun se tapahtuu, niin millainen "suoritus" se on laadullisesti. Tulipas jotenkin vaikeesti ilmaistua.

Tällä viikolla 3kk neuvola, jännä nähdä miten on taas kasvettu :eek:
 

Yhteistyössä