Kämppä kun jääkaappi

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ei se isännöisijä niitä lämpöjä laittele. Huoltomiehelle/yhtiölle valitus ensimmäisenä, he katsovat onko jossain vikaa. Jos siitä ei mitään apua ole, niin sitten voi valitella isännöitsijälle.
 
vierailija
Putket suhisee, mutta mitään ei tapahdu.. Kämpässä lämpöö 16 astetta ja aikaa viilee alkaa olemaan. Kukahan tässä pystyis auttamaan?
Päästä pattereista ilmat pois (pieni sanko ja rätti alla ettei vettä valu lattialle, se tulee ensin ilman kanssa sekaisin paineella); tästä eivät patterit ainakaan kylmenny. Kiitän luojaani että meillä on just sopiva 24 astetta, vaikka onkin kerrostaloasunto. Sinulla on oikeus saada alennusta vuokraan ajalta jolloin on ollut noin kylmä sisällä.
 
Eiköhän se ilma tuppaa mennä korkeimpaan kohtaan ... ja kämpän saat lämpimäksi avaamalla uunin ja pistämällä lämmöksi 300 astetta.
Huono ehdotus vai oliko tämä vitsi? Halpahallista saa sähköpattereita kolmellakympillä, jos sähköllä haluaa lisälämpöä tehdä.

Pääongelma kuitenkin on se, että Suomessakin on etäännytty normaalista vuodenaikojen mukaan elämisestä. Pukeudutaan talvellakin kesäkelin mukaisiin harsoihin (niitähän suurin osa naisten vaatteista nykyisin on) ja ihmetellään kun on kylmä. MIksi olisi ongelma, jos viluinen talvella kaipaa villasukkia jalkoihin?

Tunnen lukuisia "kamala kun täällä on kylmä"-naisia työpaikallani ja ystäväpiirissäni. He vaativat surutta rakennusten lämmitykseen käytettävän energian määrän huomattavaa kasvattamista vain siksi, että on mukava pukeutua ohuesti talvella - samaan aikaan he naama peruslukemilla saarnaavat ilmastonmuutoksesta ja puuhastelevat toimistopaperin uusiokäytön kanssa :confused:

21 astetta kerrostaloasunnossa on sopiva lämpö, pystyy vielä nukkumaan tukahtumatta.

asiallista talvipukeutumista
 
Osittain vitsi. Pelastusohjeissa on usein niin, että jos esim. keskuslämmitys lakkaa toimimasta, käytä uunia. Tietysti sähköpatteri on parempi.

Kylmyys on itse asiassa hyväksi keholle: inuuteilla jne on ruskeaa ja terveellistä rasvaa juuri siksi, että elävät kylmissä olosuhteissa. Kylmyydessä kroppa joutuu myös tekemään enemmän hommia pitääkseen lämpötilansa (homeostaasi), eli energiaa palaa enempi. Ihminen myös itse tuottaa hurjan paljon lämpöä (= energian häviättömyyden laki, varastoitu energia ja syöty energia muuttaa vain olomuotoaan, entropian lisääntyessä).
 

Yhteistyössä