❃ Kauan plussaa odottaneet (vuosi →) ❃

Täällä sama, kyllä sitä pienestä asti on ollut kauhea hoivavietti pienempiä serkkuja kohtaan ja isommaksi kasvaessa alkanut äitiyshaaveet pyöriä mielessä. Yläaste aikoihin kaverin kans kierreltiin vauvanvaatehyllyt läpi ja hypisteltiin, vaikka kaveri ei oo vauvaihminen :D @Kinder_Kitty mäkin olen miettinyt joskus että mitä jos ei raskaaksi tulekaan, että mitäs sit. Kauheat odotukset ja haaveet ja ei onnistukaan. Varmasti sitä on surullinen ja henkisesti tulee olemaan rankkaa pitkään, mutta kai sitä asian kanssa oppii elämään..? Onneksi siihen tunteiden käsittelyyn varmasti tarjotaan apua, tai ainakin tulee sitten haettua jos ei tarjota!
 
@Nonsk niinpä, apua on saatavilla kun sitä vaan hakee.. välillä iskee epätoivo ja tuntuu etten osaa välillä kattoa kokonaiskuvaa.. tilanne ei kuitenkaan ole mahdoton ja kukaan ei ole sanonut etteikö me sitä lasta saataisi..ainakin yksityisen lekuri sanoi et mahdollisuudet ovat loistavat juurikin sen takia kun olen kerran raskautunut.. ja se et jos tuntuu et pääkoppa ei kestä niin voidaan hyvin pitää vähän taukoa hoidoista kun meillä on aikaa iän puolesta ja jos rahat loppuu niin meillä on aikaa säästää.. mutta kun mää tahdon sen vauvan nyt :D mut jotenki ei vaan uskalla antaa itsensä toivoa liikoja..koska karu todellisuus on se et kaikki ei lasta saa.. mää täytän tänä vuonna 25v ja mies täyttää 28v
 
Hui, on tosi isoja ajatuksia täällä. Lapsista oon minäkin aina pitänyt, sisarusten lasten kanssa paljon tekemisissä ja ne on niin rakkaita :love: Mutta ihan aina ei oo ollu selkeä se oman perheen perustaminen.
Piti vähän lukea sivu silmällä, ettei lähde oma mielikuvitus laukkailee, kun niin syvälle pureuduttu. :D mun mieli kun helposti rakentelee esteitä ja ongelmia tyhjästä (n) Yritän keskittyä nyt enempi siihen tunteeseen, mikä taas löytyi, toivoon.
Ihana tää ketju, kun voi puhua hupsuja ja näitä syvällisempiä kun! Kivaa, kun jaatte! :)
 
@Josia jep toivoaan ei saa menettää :) toivoa on aina tai ainakin niin kauan kunnes toisin todistetaan! :) tää on kyllä mukava ketju :) voi jutella kaikista omista tuntemuksista ja lukea muiden tuntemuksia välillä tietysti mennään aika syvissä vesissä mutta se on elämää se :) en ole ainakaan yksin ja muitakin on jotka yrittää kauemmin.
 
@Lumi87 kyllä meilläkin pakoiltiin aikalailla sitä ajan varaamista! Joka päivä oli se että "en muistanut" yms tekosyitä. Sanoin ettei se testin tulos siitä muutu vaikka kuinka lykkää! Ja että jos olis heti vaan varannu sen ajan niin siellä oltais jo käyty :D Eihän se mukava kokemus ollut, mutta kyllä meillä hupia riitti siitä pitkäksi ajaksi kun mies selitti siitä huoneesta yms. Siitä siis oli tehty kunnon pornokammari :ROFLMAO: :LOL:

Täällä kp3! Ensimmäistä kertaa aikoihin kun ei itkettänyt yhtään kun menkat alko. Oli aika vapauttava fiilis. Ei tarvinut pettyä. Ainoa mihin petyn ihan just niin on se kun sitä lisätutkimusaikaa ei vaan tule :mad:
 
Viimeksi muokattu:
tää päivä on taas semmonen mieli maassa päivä... ei menkkoja..eilen jo aattelin niiden alkavan..kun valkovuodon seassa oli rusehtavaa ja viiru punasta..mutta eipä oo alkanut.. tänäänkin tullut valkovuodon seassa ruskeaa.. viimekierrossa menkat alkoi niin että tiputteli ruskeaa ja siitä muutaman tunnin päästä alkoi kivut ja vuoto..mut nyt ei edes kipuja.. epäilen vahvasti et kystat siellä häirittee varmaan on molemmilla puolilla taas..keho ainaki yrittää saada menkkoja aikaseks mut jokuhan sen estää.. ja r-testissä vaan viivanpaikka.. ois se ihan kiva jos ei joka kerta niitä kystia tulis.. ei oo helppoo ei.. hemmetin keho ja ovulaatihäiriö.. ja kystat ja kaikki.. voisko ne kystat vaan painua maanalle..:cry: ovisplussan sain tikkuun kohta 3vkoa sitten..
 
@kiuski sepä se kun niitä kystia ei voi estää, ne tulee siis siitä et se kasvava munarakkula ei puhkea tämän ovulaatiohäiriön takia.. joskus voi puhjeta mutta aika harvoin tuntuu tässä mun tapauksessa puhkeavan.. ivf hoidolla kystat ehkä pystyttäisiin välttämään sillä munarakkulat punktioidaan eli ne solut kerätään sieltä.. kaikille naisille saattaa tulla kystia joskus..mutta jos on ovulaatiohäiriö niin on iso riski et niitä tulee joka kk..eli ei mikään kiva diagnoosi.. tietty kystat estää sillä et se munarakkula puhkeaa joka kk oviksen aikaan mutta mulla ei näin tapahdu ainakaan luomuna..
eka letrokierto siinä ovis sentään tapahtui mut siinä oli irrotuspiikki käytössä.. toinen letrokierto on edelleen vähän epäselvää et tapahtuko se ovis vai ei..ilmeisesti ei..irrotuspiikistä huolimatta.. eli oon varmaan viimeks ovuloinut oikeesti kunnolla syyskuun lopulla/lokakuun alussa.. onhan mun keho nyt yrittänyt kokoajan saada ovista aikaan sen kertoo myös ne ovistestit..
 
yleensä vaan odotetaan et kystat pienentyy ittestään ja mulla ne on pienentynyt vajaassa kk..menkat siis myös kutistaa niitä kystia jos oon oikein tajunnut.. mutta joillakin ei menkkoja tule ollenkaan kystien takia ja kystat voivat aiheuttaa vuotohäiriöitä.. joillakin menkat jää siis useiksi kuukausiksi pois kystien takia.. ja sehän tietty jo itessään vaikeuttaa raskautumista.. ja kun se munarakkula jää puhkeamatta niin eipä ole mahdollisuutta raskautua..
 
@kiuski jep sitä se on..tekis vaan mieli itkeä taas niin paljon vaan kun pystyy..ei päästetä kyllä helpolla mut ehkäpä joskus vaikeuksien kautta voittoon..ovulaatiohäiriöt on vielä yleisin syy naisten lapsettomuuteen et en ole yksin.. toivottavasti löytyy jokin keino lääkkeistä millä sen munarakkulan saa puhkeamaan.. tai munasarjoistahan se on kiinni et miten ne tottelee ja reagoi siihen hormoonin joka antaa viestin et munarakkulan pitäis puhjeta..mun munasarjat ei näköjään reagoi hyvin siihen käskyyn.. oon niin kyllästynyt ja surullinen tähän häiriöön..
 
@Kinder_Kitty joo vaikeeta sitä on aina ymmärtää että miksi juuri minä? Mutta mä luulen kyllä että tekin saatte sen ratkaisun, varsinkin jos se on noin yleistä niin kyllähän siihen keinotkin sitten on :) Kai tällä kaikella on joku tarkoitus. Me miehen kanssa leikitään ajatuksella ettei meidän poika voinut syntyä vielä 2017 koska tälle vuodelle tulee vielä joku parempi lätkäjätkä. Eli meidän poika loistakoon 2018 sarjassa :D
 
@kiuski Kiitos! meinaan sun viestisi sai mut hymyilemään! :) juurikin tuo ettei voinut vielä syntyä 2017.. Kyllä tää tästä taas, huomenna on jo varmaan parempi päivä.. jep tosiaan kun on yleinen ongelma niin luulis tosiaan apuja olevan paljon saatavilla tähän :) ja vaihtoehtoja.
 
@Kinder_Kitty tätähän tämä on, tänään itketään ja huomenna nauretaan. Ylihuomenna voi sitten taas itkeä jos siltä tuntuu :) ja jos vaikka itkettää viikko putkee niin sekin on ihan ok. Onneks on tälläisiä ryhmiä joissa voi puhua ja joissa jokainen ymmärtää :)
 
@Kinder_Kitty paljo tsemppiä ❤ teillä on kyllä siitä hyvä tilanne että oot tosiaan raskautunu kerran. Kyllä se saadaan tapahtumaan uudestaanki :)

@kiuski ihania ajatuksia teillä miehen kans :)

Noni tuloksia odotellessa, toivottavasti menee kauan. Kyllä luitte oikein :D miehelle oli sanottu että jos ei oo näytteessä mitään elämää tai tosi vähän niin tulee nopeesti kirje kotiin muuten voi mennä sit 2-3 vko. En uskalla hakee postia ens viikolla! Onko teitä muita pelottanu näin kamalasti :(
 
@-dino- no meille kans sanottiin ettei tule mitään sitten kotiin että turha odotella ja kappas kaks päivää niin kirje oli postiluukussa! :D Ja jos kuulemma on todella huonoja uutisia niin heiltä soitellaan. Ei onneks soitettu. Eli kai toi oli sit vaan semihuono tulos kun joutui itse tulkitsemaan. Eli ei välttämättä ole aina huono uutinen vaikka kirje postista tupsahtaa, joku sihteeripirkko ei vaan välttämättä tiedä aina kaikkea :ROFLMAO:
 
@Kinder_Kitty voi että noi kystat on harmillisia. Mua jännittää tuleeko mullekin letroista vaan kystia kun oon niitä saanut aikaan aiemmin luomu"oviksilla", niitä oli marraskuussa pari. Ja ovulaatio-ongelmaa just ollut tässä vuoden aikana. Ja tää on kyllä tosiaankin sellaista, että tunteet menee vuoristorataa ja ihan hassut tilanteet voi saada tunteet pintaan. Toivon että teille olisi hoidoista nopeasti apua kun tosiaan aika yleinen probleema kyseessä. <3

@-dino- kauheesti tsemppiä tulosten odotteluun - en yhtään ihmettele, että ahdistaa tietämättömyys.

Varasin tässä illan pimeinä tunteina meille ensikäynnin lapsettomuusklinikalle. Jospa mieskin sitten heräis jotenkin enemmän tähän asiaan kun on mukana juttelemassa. Mä oon nyt vaan yksin käynyt muutamia kertoja lapsettomuusgynellä.

Mun esikoinen täytti 7 vuotta. Niin ylpeä kun mä hänestä olenkin ja niin paljon kun häntä rakastan mun sydämessä on tyhjä paikka sille toiselle lapselle. Musta tuntuu, että meidän perhekuvista puuttuu joku ja mun mieli ei saa rauhaa kun elämässä on tälläinen tyhjiö. Jotenkin tuntuu, että jos mä jonakin päivänä vielä vauvan syliin saisin niin mitään en enää toivoisi. Vaikka kai sitä aina kuitenkin lisää toivoo ja paljon olen elämältä jo saanut. Ihanan lapsen, hyvän miehen, kivan työn yms

Ja tuohon aiempaan keskustelun aiheeseen vielä. En ajatellutkaan että olisin ainoa, jonka mielessä nää asiat pyörii jatkuvasti, mutta silti lohdullista kuulla etten ole ainoa. On mulle hetkiä ja tunteja että en asiaa ajattele, mutta siinäpä tavoitetta vuodelle, että yhden päivän unohtaisi asian. Siihen kyllä tarvittais varmaan häät tai jotain ja olen ollut onnellisesti naimisissakin jo vuosia. :ROFLMAO:
 
Viimeksi muokattu:
On kyllä tosiaan suuria ajatuksia. En edes pystynyt lukemaan kuin lauseen sieltä ja täältä kun alkoi tulla suru omaan silmään :(

Täällä kp4 ja yrittäminen "lopetetaan" toistaiseksi. Jään taustailemaan. Lapsi otetaan tottakai vastaan jos olisi tullakseen.
 
@iitata tsemppiä teille! ja toivotaan että pieni nyytti ilmottaisi tulostaan!

Kannatti näköjään valittaa puuttuvista menkoista, yöllä alkoi menkkajomot ja otin särkylääkkeen et sain nukuttua..ja vuotokin alkoi eli mulla on kp1! :D iloinen menkoista mut toisaalta surullinen..menkkojen tulo on kuitenkin aina hyvä juttu ja kertoo siitä et omakin kierto toimii. ja oli vielä kaksi päivää lyhyempi mitä viimekierron pituus.. viime kierto oli 36pvää ja nyt sit 34pvä.. mulla on viimeks ollut noin lyhyt kierto lokakuussa joka oli 33pvä :) ja nyt tässä kierrossa päästään polille ja mää pääsen tsekkaamaan munasarjani tilanteen ja aikakin osuu just hyville kiertopäiville kun sillon on kp14 :) jospa vaikka polilta suostuisivat määräämään irrotuspiikin kun tämä kierto pitää mennä muuten luomuna kun noin myöhäset kpt niin eihän tolloin enää mitään pistoksia aloteta..mut sit ens kierrossa. mulle voi päivittää kp1

Kiitos teille kaikille tsempeistä! :)
 
Viimeksi muokattu:
@Lumi87 jep toivotaan :) ja kyllä mä sisimmässäni uskon ja haluan uskoa siihen et hoidot tuovat meille avun :) vaikka välillä sitä vaipuukin epätoivoon. ja tosiaan voishan ne asiat olla huonomminkin kun miettii vähän laajemmin asioita..vois olla niinkin et mulla ei tulis edes omia menkkoja.. mun keho sentäs yrittää toimia ja se on hienoa, koska ilman yritystä ei ole edes mahdollisuutta onnistua..olen vaan tässä kokoajan parjannut mun kehoa vaikka se ei sitä nyt ansaitse kun miettii kokonaiskuvaa..mää olen kiitollinen mun keholle et se yrittää ovista koska aina ei oo ollut niin :) joten kiitos mun keholle! :D ja @Lumi87 toivon todella et saatte vielä toisen lapsen :)
 
Totaali omanapa..!
Ömm. Hämmentää. Dpo10 (piti ihan laskea ja tarkastaa), ja mulla on iltaa kohden yltyvät kauheat menkkamaiset kivut. Oon ollut päivän telmimässä (ei mitään iskuja mihinkään tai ulkourheilua, sisäaktiviteettipuiston antia vaan) siskon muksun kanssa, ja siellä pyllähdettäessä tuntui että ihankun jotain olisi tullut ulos menkkamaiseen/valkovuotomaiseen tapaan. Sieltä kotiuduttua sitten vessareissulla himppu verta. Ei kai nyt jo menkat? :eek: Yleensä dpo15/16 alkaa. En ole kyllä ennen välivuotoja saanut, sillon yrityksen alussa kahdessa kierrossa ilmeisesti ovulointi teki pikkuvuodon vessakäynnin yhteyteen. Ovulaatiohan (plussa oli ti ja edellinen pelehtiminen la aamuna) meni harakoille, sillä ei tuommoisella välillä ole ennenkään mitään tapahtunut. Pelottavaa, katsellaan. Mitä jos nyt jo menkat? Mistä se kielisi?:confused:
 
@Nonsk tai sitten se oli kiinnittymisvuotoa.... Anteeksi tällaisen (toivottoman?) toivon pirskahduksen elätteleminen, mutta teknisesti olis ihan mahdollista. Siittiöt kuitenkin voi elää 2-5 päivää ja launtaista tiistaihin kuitenkin on n.3 päivää.... Eli mahdollistahan se olis, dpo10 kuullostais aika hyvältä päivämäärältä sille.
Mutta voihan se olla ihan mitä vaan, ne menkat tai välivuotoo tai jotain. Kyllähän se sitten selviää tässä lähimaastossa. Aika erikoista silti jos sulle ei oo tolleen ennen käynyt...

Täällä on juteltu tosi paljon kaikenlaista tässä viikon aikana. Ite olen varmaan sitten vähän outo ihminen (tai tää kertoo jotain turtumisen tasosta), mutta enää en itse mieti tätä lapsettomuutta todellakaan päivittäin. Joskus voi mennä jopa viikko ennen kuin asia tulee mieleen. Toisaalta oon hajonnut jo kerran tän asian suhteen aika pahasti ja nykyisellään taidan vaan ihan tietoisen tiedottomasti suojella päätäni, etten hajoaisi taas. Tietty on sitten kausia jolloin asia on enemmän päässä ja ihan pikkuiset asiat saattaa saada aikaan masisoireita ja pahaa mieltä (oman kropan vajaavaisuutta kohtaan).
Toinen mikä tekee musta varmaan pikkuisen erilaisen tän lapsiasian suhteen on ehkä se, että itse olin vielä 22-vuotiaaksi saakka ihan satavarma etten halua koskaan lapsia. Oon ite vanhin lapsi kolmesta ja oon saanut aika nuoresta asti pitää huolta niistä nuoremmista, ts. joutunut olemaan se varaäiti. Oma äiti on omalla tavallaan hyvä ihminen, mutta näin vanhemmiten sitä on tajunnut, ettei ehkä ole ollut se paras äiti (ainakaan mulle, olisin ehkä tarvinnut äitinä jonkun vähän...kannustavamman? Läheisemmän? En tiedä). Ja hän on myöntänyt, ettei pidä lapsista yhtään. Omat tietty on asia aina erikseen, mutta kyllähän sellainen asenne näkyy omassakin kasvatuksessa ja kieltämättä se on myös tarttunut.... Mä en vihaa lapsia, mutta tunnen oloni jotenkin tosi vaivautuneeksi pienten lasten kanssa, en tiiä.... Nuorempana oon kuitenkin hoitanut paitsi niitä omia sisaruksia, niin kahta nuorempaa serkkua ihan vauva-taaperovaiheessa. En tiiä miksi nyt sitten tunnen oloni vaikeaksi. Tiedä sitten näistä.

Ja tulipas oikein omanapailun ennätys, heh. Jatketaan samalla linjalla vielä sen verta, että tänne ei mitään uutta. Kp8 ja ehkä ovista voi alkaa miettimään viikon päästä heh. Muilla akseleilla kuitenkin menee mukavasti; tänään saadaan tietää saadaanko toinen kissa ja ollaan katseltu uutta asuntoa, hih.
 
  • Tykkää
Reactions: Yuna

Yhteistyössä