Kesäkuun kastehelmet 2012

Wolf's tear: meidän tyttö kävi Helsingissä juurikin sydämen ultrassa silloin vastasyntyneenä. Olihan se kurja uutinen, että avosydänleikkaus on edessä :( Vuoden kuluttua suurinpiirtein meidän vauva leikataan. Aluksi oli ihan shokki melkein tuo juttu, vaikka toisaalta tiedettiin jo, että jotain on vialla, kun lapsen tehotarkkailussaolo pitkittyi eikä syytä meinannut löytyä. Nyt yritän vain ajatella mahdollisimman positiivisesti tai yritän olla ajattelematta koko juttua. Avosydänleikkaus kuulostaa mustakin niiiiin pelottavalta, etten halua edes ajatella, että sellaiseen pieni oikeasti joutuu. Toisaalta maailmassa on sitten kaikenlaisia sairauksia ja sydänvikakin olisi voinut olla vielä pahempikin, niin yritän ajatella. Toivottavasti tosiaan teillä vauva selviäisi ilman leikkausta.

Micon pään kannattelukin mua kiinnostaa, millaista on? Meillä nimittäin myös tätä ongelmaa, vauva ei kannattele päätään ollenkaan samoin kuin sisarensa aikoinaan. Nyt on tosiaan pidetty enemmän lattialla, kun aluksi ei paljon pidettykään, se varmasti osasyynä. Mutta vatsallaan ei kovin kauaa jaksa olla pää ylhäällä kuitenkaan, enkä kovalle alustalle uskalla laittaa, kun saattaa pudottaa päänsä ja lyödä nenunsa. 4kk neuvola oli vähän alle nelikuisena, ja käsistä nostettaessa roikotti päätään, lääkäri oli kirjoittanut "vasta herännyt" ja ajatellut, ettei vain ollut jaksanut sillä kertaa pitää päätään vaikka totuus oli, ettei oikein pitänyt päätä käsistä nostettaessa vielä ollenkaan.
 
Aanna Mico ei siis myöskään pidä päätään ylhäällä käsistä vedettäessä, eikä masullaan. Masulla ollessa siis nostaa päätään sen verran että kääntää sen puolelta toiselle, mutta ei siis pidä päätä pystyssä ja katsele ympärilleen. Sylissä kun pitää pystymmässä asennossa niin silloin pitää päätään hyvinkin pystyssä.

Nyt parin viikon sisällä pitäisi kutsu fysioterapiaan tulla.
 
4kk täynnä

Enn ole reiluun kuukauteen kirjoitellut, pahoittelut siitä :( Aiks rientää hurjan nopeaa tahtia.
Näkee kuinka tuo pieni kehittyy ja kasvaa, mutta mitäs meille?
Aada on kasvanut hurjasti painoa on tullut syntymän jälkeen hyvin ja pituutta hurjasti. Hymyillän, heilutaan, kädet käy vikkelään jne.
Oma olo on hyvä, raikkaassa syksy säässä on ihana ulkoilla, kärsin 2vko:a melkein flunssasta ja vihdoin se on ohi, ihme että Aada ei sairastunut :eek:
STOKKAN HULLUT PÄIVÄT voi apua! Ei päässyt millään eteen eikä taakse päin, parempi oli siis laittaa mies asialle :D

Mutta me lähetään vaunuilemaan, kaikille oikein ihania syyspäiviä

Saara ja Aada 4kk
 
Meilläkin 4kk täynnä tänään. Niin se vaan aika rientää :heart:
Jokos muut on kiinteitä alotellu? Musta tuntuu että meidän pitää pikkuhiljaa ruveta nimittäin yöt aika levottomia ja tuntuu että tyttö on tissillä tiuhempaan yöllä kun yleensä ollu tähän asti.
Ostettiinkin kaupasta jo porkkanaperuna,maissi ja perunakukkakaali-sosepurkit. Perunalla suositellaan/ei suositella alottamaan.. Onkos se sit ok,jos alottas tuolla porkkanaperunalla suoraan? Entäs nämä valio Onni vellit? Porkkanaperuna jne. Onko joku kokeillu? Tosin neuvolasta ei suositeltu niitä koska niiden ravintoarvot ei oo kovinkaan kummoset joten tissimaito/korvike parempia.



Tipetsu ja Elle 4kk :heart:
 
4kk tuli täyteen eilen ja kiinteitä syöty jo siis yli kk. Nyt syö kolmasti päivässä kiinteetä ja loput maitoo. Ahmatti tuo on, koko purkki menee kerralla ja n 1,5-2h päästä vielä maitoo. Peruna-porkkanalla alotettiin ja jos masu meni kovaksi niin pelkkää kukkakaalia, autto masun taas kuntoon. Aamusin saa kasviksia (peruna-porkkana-maissi) päivällä bataatti-kesäkurpitsaa tai kukkakaalia ja illalla persikkaa. Yö uniin ei mitään vaikutusta, mutta muuten paljon tyytyväisempi. Nyt viimeset 2 yötä ollu levottomampi ja heräilly 2tunnin välein syömään! Aikasemmin jos joi 160ml niin nukku 5h putkeen, nyt saattaa juoda 200ml ja silti 2-3h päästä herää.. Mikähän on?

10.10 käänty ekan kerran masulta selälle, hirveen raivokohtauksen saattelemana kylläkin mut selälleen päästyä oli naama yhtä hymyä ja itku loppu kun seinään. Päätä kannattelee ja lelut pysyy kädessä ja viskoo niitä suht kauaskin. Ja heiluttelee myös. Kädet kokoajan suussa ja kuolaa kun berhandilainen :D Ja kovasti pyrkii istuma-asentoon.

Vaatteet vaihdettiin 68 ja pienet lähtee pakettina kaverille jolla laskettu aika marraskuussa. Ei siis meinattu enään lisää hommata, miehellä kuitenkin ennestään 15 ja 7v tytöt niin ihan tarpeeksi näissäkin, vaikka 7v nyt asuukin äidillään..

Menkat teki pienen kepposen.. Viime menkat elokuussa ja alotin silloin cerazettan-pillerit, niitä en kuitenkaan syöny kun 2viikkoo ja vuodin kokoajan joten päädyttiin takaisin kondoomin käyttöön. Pillerit kuitenkin heitti hormoonit ihan totaalisen sekasin ja nyt vasta pari päivää sitten alko uudet menkat ja ollu koko ajan kiree kun viulun kieli. Toivottavasti nyt helpottaa kun menkat vihdoin alko. Muutenkin stressi huipussaan, teini kiukuttelee kokoajan ja tuli jopa alkoholia maistelleena kotiin!! Kaikki kotityöt lankee mun harteille, koska mies tekee pitkää päivää.. Onnex on ollu parempia ilmoja niin on päässy kunnon lenkeille, päivässä 1,5-2h lenkkejä tehty.

Mutta 4kk neuvola 16pv ja jälkitarkastus syntymän happivajeen takia keskussairaalalla 6.11....
 
Kiinteät meillä maisteltu nyt viikko perunaa. Rosamundasta saa ihan hyvän soseen, kun ei vielä ole kunnon muusiperunaa tarjolla. Poika täyttää viikon päästä sen 4kk, mutta juurikin levottomien öiden, alkoi kanssa roikkua useammin tissillä, alettiin kokeilemaan kiinteitä. Voihan syynä olla myös joku tiheän imun kausi taas, mutta kun toi jätkä on niin iso ja syö niin hirveitä määriä maitoa, niin hyvällä omalla tunnolla päätettiin aloittaa. Masuvaivaa en ole huomannut, nyt siis viikko oikeestaan vaan maisteltu, max. 5-6 pientä lusikallista saanut. En oikein muista koska saa sitten antaa niin, että voi vaikka kunnon satsin vetää. Kaupasta ostin jo peruna-porkkanaa, joten sitä aletaan maistella huomenna. Hedelmäsoseita sitten varmaan sen jälkeen. Vai meneekö se niin, että joka ainesta pitää se viikko maistella? Eli sitten jotain hedelmää väliin ja sitten taas viikon päästä vaikka kukkakaalia kehiin? Voi kun on niin unholassa nämä, toki ens viikon neuvolassa varmaan saadaan neuvoa...mutta kiva tietää miten te muut etenette :D Meillä ainakin poika suu ammollaan odottaa seuraavaa lusikallista, joten kai siihen kiinteään ruokaan on sitten "valmis" sen osalta myös, kun eikö jotenkin siitäkin sanota, että vauvan pitää olla kiinnostut siitä ruuasta..? :whistle:
Ei vaan jotenkin mene mun järkeeni, että miten vauva voi olla pelkällä rintamaidolla 6kk asti..? Eikö se sitten ole siinä rinnalla syömässä jatkuvasti, kun alkaa vaatimaan lisää energiaa ja vatsan täytettä? Kun tuntuu, että toi jäbä roikkuis nyt jo koko ajan tissillä.

Imetyksestä meillä jätkää kiinnostaa niin paljon muu ympäristö, ettei rinnalla olemisesta tunnu välillä tulevan mitään. Ja jätkä syö ja sylkee rintaa, kitisee ja sama toistuu moneen kertaan, mikähän on? Yöllä syö rauhassa ja hyvin, mutta päivällä rinnalla olo on pelkkää tahimista, vaikka nälkä toisella kuitenkin on. En tiedä mikä juttu tämä nyt on...? Neuvoja siis, jos jollain on, kiitos.

Päiväunet on alkanut kanssa menemään välillä tuhtaamiseksi. Ennen veteli hienosti vaunuissa 3h unet. Nyt saa käydä jatkuvalla syötöllä rullaamassa vaunuja. Vaatetta tuntuu olevan sopivasti, röyhtäisty on, en tiedä mikä niihinkin on tullut..?
Ja miten teidän vauvat herää unilta, esim. just vaunuissa ulkona? Kun esikoinen heräs, niin hän oli selkeesti vaunuissa hereillä ja silmät avoinna iloisena, mutta tämä jäbä kitisee ja itkee silmät kiinni ja kun en saa enää kiikutettua uneen ja on jo pitkään nukkunut, niin nostan hänet pois ja sitten mun sylissä hän herää ja on kyllä sitten siinä virkeenä ja hymyilee, mutta tuo kun ei selkeesti herää ja avaa silmiään, niin tuntuu hassulta...nooh, kaikki lapset on erilaisia, esikoinen oli selkeesti parempi nukkumaan siinä määrin, että nukkui sikeesti kun nukahti ja heräs kunnolla kun heräs, eikä pitänyt tällaista tuhtaamista ja vehtaamista :whistle: Kuitenkin pari kertaa nukkuu vaunuissa unet, toiset niistä on aina vähän paremmat ja pidemmät.

Kauheesti täällä jutellaan ja nauretaan jo ääneenkin, ihana poika tuo on :heart:

jkoo + poika 3kk + 3vkoa
 
Kiinteistä: meillä ikää siis 4kk jo täynnä, mutta ei vielä oo soseita maisteltu. Ajattelin, että ehkä näillä main aloitettaisiin, mutta nyt sitten tuli tuo maitoallergiaepäily enkä viitsi soseilla enää tilannetta sekoittaa. Katsotaan nyt näin toistaiseksi. Tiistaina jätin maidon kokonaan, ja kakkaustahti on rauhoittunut. Tänään ja eilen vain kahdesti kakkasi neiti, mitä ei oo tapahtunut siis yli 3 viikkoon. Mutta mystisesti kadoksissa ollut runsas pulauttelu palasi sitten kuvioihin, pari päivää puklailtu enemmän taas. Ja masu on ollut edelleen tosi löysällä.

jkoo: tämä meidän kolmas on samanlainen herääjä. Ei meinaa herätä millään ja silmät kiinni huutelee ja kitisee kunnes saa silmät auki ja hymy löytyy taas :) Toisaalta meillä päikkärit samalla tavalla hukassakin, siis kiikutella saa unille takaisin, kun herää kesken unien ja itkee. Ajattelin, et ois vatsavaivoista. Nyt on toooosi paljon vähemmän ollut ilmavaivoja, kun jätin maidon pois. Eli kyllä jotain selkeää hyötyä on ollut (muukin kuin kakkaustahti normalisoitunut) mutta unet ovat heikot edelleen. Ehlkä ne vaan iän myötä tälläkin vauvalla heikkenevät nuo unet. Ja toisaalta on ollut pientä flunssantapaista.
 
jkoo, voisko teillä olla hampaita tulossa? Tai sit vatsavaivaa? Meillä on kans ollut tuota rinnalla kihnaamista, mutta en oo keksinyt sille mitään yhtenäistä selitystä.

Vertailun vuoksi, kun on ollut vatsaongelmista puhetta, niin meillä tyttö kakkaa vain 1-2 kertaa viikossa, yleensä tiistaisin :D

Meillä mennään vielä pelkällä rintamaidolla. Tyttö syö 2-3 tunnin välein päivällä ja tällä hetkellä yöllä rauhalliseseti 8 tuntia putkeen heräämättä, eli toistaiseksi ainakin toimii oikein hyvin. Ajattelin että otetaan kiinteät mukaan sitten kun tyttö oppii istumaan, niin pääsee sitten muun perheen kanssa heti pöydän ääreen ja voi vaikka antaa sormiruokaa omaan käteenkin (jos jaksan sotkua...). Vielä tuntuu ettei vauvalla ole mitään kiinnostusta tai valmiuksia muuhun kuin maitoon. Eikä oikein minullakaan :saint:

Joku kun puhui perunasoseen tekemisestä tähän vuodenaikaan, niin mä käytin esikoisen kanssa Oolannin pakasteperunamuusia, se on pelkkää soseutettua perunaa.

Rokille tsempit teinin kanssa!

Maikki ja Pikku-H 4 kk 1 vko
 
Viimeksi muokattu:
Meillä neiti on sitten alkanu syömään yöllä 2h välein! :headwall: Tähän asti kun ollaan menty yhdellä syötöllä n. klo 04 maissa ja sit aamus 7-8 maissa. Eli nähtävästi maito ei taida olla enää riittävä ravinnonlähde vaaville.. Mua vaan jotenkin stressaa kauhesti alotella kiinteitä..osaanko antaa ja entä jos tulee masuvaivaa jostain kasviksesta,niin tuntuu etten sitten uskalla enää mitään muitakaan maistattaa..:( Ja kun meidän päivän rytmikin on mitä on eli nukutaan just 9-10 ja sit pikku unet ja sit 13 maissa pidempi pätkä unta,että mihin väliin alottasin nuo kiinteen. Neuvolan terkkari sanoi että kun alottaa kiinteet,niin ottas sen nyt jo siihen aikaan kun sen sitten myöhemminkin tarjoo kun vauvalla joskus se 5 ateriaa päivässä,ei tarvi sitä sit enää venkslata..:O

Ja sit seuraavassa kuvailua alapäässä sijaisevasta ongelmasta


Huomasin eilen illalla häpykummun kohdalla ihon/ulpompien häpyhuulien alla n. sormenpään kokoisen pehmeän muljuavan ei-kipeän patin/paiseen. Arvatkaapa vaan pelottaako onko se joku syöpäkasvain.. :( Kellään kokemusta moisesta? Jostain Bartholinin rauhasten tulehduksesta luin,mutten nyt tiedä voiko se olla mikään rauhanen.. Pitänee pirauttaa lääkäriaika tänään,hui!



Tipetsu
 
Ei vaan jotenkin mene mun järkeeni, että miten vauva voi olla pelkällä rintamaidolla 6kk asti..? Eikö se sitten ole siinä rinnalla syömässä jatkuvasti, kun alkaa vaatimaan lisää energiaa ja vatsan täytettä? Kun tuntuu, että toi jäbä roikkuis nyt jo koko ajan tissillä.
No kahden 6kk asti täysimetetyn äitinä voin sanoa että helposti menee pelkällä imetyksellä puolivuotiaaksi asti=). Esikoinenkin oli vielä iso(3kk ikäisenä n. 8kg) ja hyvin riitti maito, isompi vauva imee paljon tehokkaammin joten ei se pelkkää imetystä ole kuten vastasyntyneenä. Ja tässä 3-4kk iässä alkaa tosiaan tuo muu maailma kiinnostaa sen verran että päivisin imetys ei oikein kiinnosta mutta ottaa sitten yöllä tarvitsemansa (juu, ei mikään äidin unelma...)

Meidän vauva on kanssa ollut jo useaan kertaan flunssassa vaikka täysimetyksellä mennäänkin mutta kun nuo sisarukset kantaa tauteja eikä malta olla pusuttelematta. Sellaista olen ollut huomaavinani että jos minä sairastan ensin taudin niin sitten se ei tule vauvalle kun saa ne vasta-aineet maidon kautta mutta jos tulee sisaruksiltä niin saman tien sitten hänellekin.

Kaverin lapsi oli muuten kanssa sydänlapsi ja joutui avosydän leikkaukseen 1-vuotiaana mutta nyt on reipas ekaluokkalainen ja sydänsairaus historiaa. Mutta ymmärrän erittäin hyvin että ajatus leikkauksesta hirvittää :hug:
 
Päivitystä vaan: Meillä syötiin just massisosetta n. teelusikka. Hyvin tuntui maistuvan. Mies kuvasi koko jutun videokameralle :)

Ensi viikolla otan potun maissin kaveriksi ja sitten jatketaan perunaporkkanalla.

Mites nuo määrät oli? Oliko se 1tl/pvä/vko? Ensi viikollako ois 2tl/pvä? Vai mitenkä se olikaan?


Tipetsu ja Elle
 
Tielsa: ihana kuulla tuttusi lapsen hyvin menneestä leikkauksesta! Just tuollaiset kokemukset antavat uskoa. Sillä jossain takaraivossa se asuu, menettämisen pelko (ettei kaikki menekään hyvin), ja tulee sit esiin joskus heikkona hetkenä.

Meillä ei yöuniin ole auttaneet kiinteät ruuat, vaan iän myötä etenkin 5kk iässä unet ovat vaan menneet! MEidän neiti syö öisin yleensä kolmesti, joskus neljästikin nykyisin. Pienenä siis 1-2krt. Mutta viime yönä vain kahdesti :) tarjoan aina maitoa, kun herää. Ei tahdo muuten käydä nukkumaan takaisin.

mut iltaunien aika!
 
Venla onkin sitten tehny oikeen pyrähdyksen ton kasvun suhteen, mitat näytti tältä..
6530g (5435g) ja 62,2cm (58,2cm)

Meillä kiinteet alotettiin silleen et ekana päivänä lusikallinen, toisena 2, kolmantena 3 ja kun ei mitään ilmeentyny niin lisättiin aika nopsasti määrää.
 
Maikki79 juuh, en tiedä mitä on, en usko että hampaita pukkaa, ei ainakaan tunnu tuolla ikenissä mitään. Kovasti jätkä kyllä kuolaa ja syö nyrkkejään koko ajan.

Tielsa no kiva tietää, eli siis eivät roiku koko ajan syömässä. Vaikeaa vaan tietää kuinka paljon vauva saa maitoa, kun tissillä on. Meidän poika syö kyllä päivällä aikas nopeeta, mutta aika usein sitten haluaa tissille, joten siitä sitten ajattelin, että miten voi pärjätä pelkällä maidolla. Kaikki n. 50v. naiset sanovat, että "nälkäinen se on, anna perunaa jo", kun olen selittänyt tuosta syömistiheydestä :D

Kiinteiden maistelu meillä syötiin siis viikko perunaa ja nyt 2 pvää kokeiltu peruna-porkkanaa. Ensin aloitettiin sillä 1 tl, mutta jo varmaan kolmantena pvänä annoin jo enemmän, kun poika kerran tykkäs ja otti vastaan. Eli nyt kun peruna-porkkanaa vähän maisteltu pari päivää, niin jo varmaan huomenna saa poika syödä sitä niin paljon kuin napa vetää, kun ei ainakaan mitään oireita ole tullut. Seuraavaksi kai kokeillaan jo hedelmäsosetta, päärynää, jotta sais sellaistakin jo mukaan vähän. Vai miten muut aiotte ottaa noita hedelmiä mukaan?
 
Täällä 4 kk lääkärineuvola takana. Kaikki kunnossa. Pituutta on nyt 66 cm ja painoa kevyet 8785g. Täysimetyksellä mennään. Syöntivälit päivällä 2-4h ja yöllä pääsääntöisesti 3-4h, mutta toisinaan mennään yhdellä syötöllä kuten viime yönä. Ekan pätkän nukkui hieman vajaa 7h ja sit vielä 3,5 h syönnin jälkeen.
 
  • Tykkää
Reactions: Tiituliini
Hah,täälläpä hyvin jatkuukin kiinteiden maistelu.. Aloteltiin siis toissapvänä niin jo eilen jäi antamatta :ashamed: Lähdettiin tytyn kaa mun porukoilla käymään mutta tarkoitus ei ollut kun käydä. Tultiin sitten 19 maissa vasta kotiin einkä enää sit viittiny sosetta antaa..
Jospa tänään kotiutus ihan ajoissa :)


Tipetsu
 
Moi!!!! Oon käyny lukee kyllä, mutta en oo kerinny vaan kirjottelemaan. Nyt isken korteani kekoon! Täällä vielä kanssa täys imetetään ja soseita ei o maisteltu. Poika söi tiuhempaan yhen välin ja aloin säännöllisesti tarjoomaan jokaisella syötöllä molemmat rinnat. Nyt tilanne tasaantunu siihen, että yks tissi piisaa. Eli yrittäkkää nostattaa sitä maitoa tarjotkaa vaan niin monta puolta kun huolii. Parempi konsti rinnoille tajuta lisämaidon tarve kuin tissitellä parin tunnin välein (tein näin varsinkin yöllä!) jotain perunamössöö kai aletaan antaa kun poika pystyy istumaan syöttötuolissa meidän kanssa. Eli aika pian :D mikäli pojqn tahtoa kuuntelee, ei muuta tekisi kuin istuisi ja pyrkii sitterissäkin istumaan tukemalla kyynerpäihin ja vetää leluilla... Selältä mahalleen ei käänny, eikä edes yritä.

täällä rytmi tosi hyvä :)
nukkuumaan mennään 21-22 (iltatoimet tehdään noin klo 20).
Iltatissi tässä, herää syömään 02 ja aamulla 7-8, heräilee 9-9.30
Päivällä syö 4 kertaa ja nukkuu 4 päiväunet 1-2h kerrallaan lopunajan leikitää ja mennään pitkin maailmaa päiväunien ajankohdat ja pituudet vaihtelee riippuen mitä päivällä tehdään. Joku ihmetteli imettämistä puolivuotta pelkästään, meillä kestää syöminen 15-20min kerta. Oon ite miettiny kanssa miten sitä vois puolivuotta pelkästään imettää, mutta tää on kyllä todella helppoa ja oikeasti tosi kivaa :D meillä poika iltaisin yltyy juttelemaan syönnin jälkeen mulle oikein tosissaan ja siitä kannetaan hänet sänkyyn nukkumaan. Todella hellyttävää <3 enemmän musta tuntuu, että joko nyt pitäis jotain soseita antaa.
Ja siis rintamaidolla olevat lapset voi kokea soseiden aloittamisen jälkeen tarpeen tankata vielä enemmän yöllä. Muistelisin imetystuki.net sivuistoilta näin lukeneeni. En muista sen tarkemmin mitä siellä sanottiin.

Täällä 4kk täynnä ens viikolla ja lääkärineuvola myös. Sen tiedän, että poika painaa yli 8kg :) 68cm vaatteet mahtuu vielä.
 
Nyt on lomamatkalta palattu, ihan ei menny kaikki putkeen, vauvalle tuli joku toisena päivänä, käytiin paikallisessa sairaalassa, mitään ei löytynyt, itse arvelen että oli sitten auringonpistos kun siellä oli kuuma eikä tajuttu heti vettä juotella ja toinen oli syönytkin huonosti. Onneksi meni nopeasti ohi mutta kyllä säikäytti. Loppuviikko menikin hyvin vaikka aika stressaavaa noin pienen kanssa ja esikoinenkin osas olla välillä tosi ärsyttävä :) eipähän kaipaa mihinkään vähään aikaan.
Maissisosetta alottelin tänään, ei kauheesti vielä maistunut, ilme oli sen mukainen. Velliä ja maitoa menee jo kunnon määriä. Selällään ei kauaa pysy kun kääntyilee jo rivakasti.
 
Tervetuloa taas kotia!
Onneksi pikkusella ei ollut mitään pahempaa ????
Itte oltiin turkissa kun kakkonen oli 6kk edelliskesänä sille iski koko kroppa täyteen näppylöitä täyteen,mutta lähti onneksi muutamassa päivässä pois pelästys oli kyllä aikamoinen!

Meilläkin aloitellaan kiinteitten maistelua pikkuhiljaa! On kyllä saanut maistiaisia banaanista jo????

Poitsulle on iskenyt yskä ja nenä on tukossa! Toivottavasti ei korvat tulehdu näin viikonloppuna.

Nyt kutsu huuto kuuluu hyvää viikonloppua kaikille
 
Kiinteiden maistelu: Meillä on maistelu aloitettu siis 3,5kk, nyt syöty/maisteltu jo mm. Parsakaalia, kukkakaalia, perunaa, porkkanaa ja maissia. Nuo siis kasviksista.
Hedelmiä ja marjoja on syöty mm. mustikkaa, vadelmaa, puolukkaa, persikkaa, ananasta, banaania ja ruusunmarjaa.
Seuraavaksi meinasin kokeilla Hipp:in riisipuuroa jossa makuna banaani persikka. Joskos sitä aamupalaksi sitten jos sopii ja tykkää siitä.

Ja meillä siis määrät huomattavasti isompia kun 1tl, jotain mistä oikein tykkää saattaa syödä 1/3 - 1/2 purkkiakin.
Syö kiinteitä nyt 3krt päivässä. Ja ajattelin siis lisätä aamupalan myös tähän joukkoon.

Yöt meillä vakiintuneet siihen että poika nukahtaa 20.30-21 ja herää 6-7 aikaan, juo maitoa 100ml ja nukkuu viel noin klo 9 asti. Ihanaa.

Kehitys, Nyt tuli siis ensi viikolle fysioterapia aika niskanlihasten takia, poika siis lääkärin mukaan "pehmeä", ei jäntävä siis. Pää myös tehnyt huiman kasvupyrähdyksen noin 3kk iässä, eikä niskalihakset ole ehtineet tähän kasvuun mukaan. Ei kuulemma syytä huoleen. Muuten kehittyy ikäisellään tasolla. Kurottelee sivuille, pääsee jo kyljelleen itse välillä.
 
Siis syökö teidän vauvat noin vähän kiinteitä ja onko noi teidän ohjeet syöttämiseen neuvolasta vai mistä? Mietin vain taas, että voiko olla noin erilaiset ohjeet eri paikkakunnilla...Meillä neiti vetelee jopa 1 1/2 purkillista (purkki esim. porkkana-perunaa ja puoli purkkia jotain hedelmä/marjasosetta) ja sit saattaa olla tunnin tai kahden päästä vailla maitoa noin 100-130ml.. Niin ja meillä on neuvolan ohje, että ensin maistatellaan pari päivää 1-4tl ja sen jälkeen voi antaa niin paljon kuin vauva suostuu syömään, jos ei mitään oireita tule. Ja 1-2 ruoka-ainetta viikossa, riippuen siitä miten vauva reagoi uusiin ruoka-aineisiin.

Meidän neidin 4kk mitat 66,4cm ja 8975g(muistaakseni). Pieni siro neitonen :)
 
Me ollaan istutte poikaa syöttötuolissa ja voi mikä ilo siinä on olla. Meno ja meininki on hurjaa lelujen kanssa. Samoin hyppykiikussa kikattaa ja pomppii tasajalkaa. Arvaten ilta ja nukkumaan meno on asteen haasteellista. Niin kovin punnertaa pystyyn ettei meinaa rinnalle rauhottua saati jäädä sänkyyn vaikka on aivan väsynyt. Eilen sitten heijasin tutin ianssa unen rajamaille jotta rauhottu tissille ja siitä jäi sitten nukkumaan. Edellisillan väkisinvalvon vauva oli aika ärsyttävä vaikka hän on hyväntuulinen tutkija superväsyneenäkin.

Tän 2 päivän aikana myös maidon tarve on noussut saatan tarjota 3 rintaa aikaisemman 1 sijaan. Pyrin päivisin syöttelemään ja tarjoamaan pari extra kertaa ettei sitten yöllä tankkaa on ainakin toiminut täällä. Tilanne muuttunut siis täysin tän vkolopun aikana ja päväunet on yli 2h ollu järjestään.

Guardianangel, sulla on ihana pulleroinen tyttö siellä!!! Luulen oman pojan painon olevan muutaman satagrammaa vähemmän mikäli sylissä mitattuun painoon on uskominen :)
 
Kiinteistä Mä olenkin miettiny,että miten noita määriä nostetaan? Siis meillä neiti on nyt viikonverran maistellu maissia ja kohtalaisella menestyksellä maistuukin. Ja pari teelusikkaa aina. Mutta pieruja tuntuu kyllä tulevan illalla ihan huolella :) Tuntuu kyllä neiti öisin syö ehkä sen 2h välein ja mua rassaa. Kummiskin meni 3kk kun hän söi vaan kerran yössä. Tissiä päivällä n.2-3h välein eli melkosta tahtia sekin. Oisko vinkkejä miten tässä sais tuon typyn kylläiseksi? Tuttipulloa ei huoli.


Muuten kyllä kovasti tyttö kehittyy. Kovasti jo kääntyy selältä mahalleen,oikeen vauhdin kanssa. Yölläkin kääntyy mahalleen ja hankaa nenäänsä patjaan,monestipa sit pää jääkin siihen asentoon ja mä vahdin yöllä miten pitää päätään. Jostain syystä taas alkanu viihtymään yönsä meidän sängyssä..
Kovasti nyrkit ja sormet on suussa ja kuola valuu. Monesti sormet on niin syvällä suussa että yökkää ihan. Lelut saa sitterin lelukaaressa kyytiä ja koittaa niistä vetää itseään istumaan. Ja sylissäkin pitäs pitää vaan pystyasennossa :)
Vierastaa mun isää ja miehen äitiä. Näiden sylissä ei ala olemaan ja huutaa kuin syötävä :O
Huomenissa jos koittas muita vauvoja lähtee moikkaamaan avoimeen-päiväkotiin.



Tipetsu ja Elle 4kk1vko
 

Yhteistyössä