Koska ekat luistimet?

  • Viestiketjun aloittaja ijkk
  • Ensimmäinen viesti
Molempien poikien kohdalla niin, että olivat 2.5v. Tytölle oli luistimet jo viime talvena kun oli 1v8kk muttei siitä tullut vielä mitään. Tänä vuonna onnistuu varmasti kun tukevasti pystyy noilla "kuivilla" kävelemään.
 
Meillä tyttö hyppii kyllä tasajalkaa, mutta en luistimia noihin jalkoihin pistäis! ( 2-vuotias )

Kehityspsykologiaa juuri opiskelleena luin hyvin mielenkiinoitia teorioita juuri tästä aiheesta, milloin lapsi on valmis opettelemaan luistelua, hiihtämistä tmv. 2-vuotias ei ole vielä motorisesti tarpeeksi kehittynyt noita varten. Toki voi luistimet ostaa ja katsoa mitä tuumaa kun laitetaan jäälle, mikäs siinä. Mutta ennen kuin motorisesti on kehittynyt tarpeeksi, ei lapselle voi luistelua opettaa.

Uskoisin että lähemmäs 3-vuotias nauttii paljon enemmän luistelusta kuin 2 vuotias :)
 
Mun mielestä alle kaks vuotiaalle luistimet on aika turhat. Meillä pienempi kokeili viime talvena pari kertaa alle 2 vuotiaana ja lähinnä vaan itellä tuli selkä kipeäksi kun oli tuettava koko ajan. 2,5 vuotiaan kanssa sujuu jo ihan erilailla.

Niin ja mä en myöskään ostais mitään kaksteräsiä, niillä on kyllä luisteluu kaukana.
 
:D
Meillä lapsi sai viikon ikäisenä :D Ei ole vielä kokeiltu vaikka ikää on 1v10kk. En oo ees kattonu että minkä kokoiset ne on, sai ne lahjaksi kummitädiltä ja sen mieheltä jotka sano että pitää jokaisella jätkällä olla hokkarit että pääsee kiakkoo pelaan :p
 
3v sai täksi talveksi.
Ollaan kuivaharjoteltu kun haluaa koitella luistimia jalkoihinsa ja hienosti pysyy niillä pystyssä ilman jäätä :D Kovasti odotetaan että lähikenttäjäädytettäisi kunnolla että päästään testaamaan luistimet kunnolla.

Ja meillä on ihan tavan hokkarit (jotkut harjotteluluistin nimellä ne myytiin mutta ihan normi luistimen näköset ja oloiset ovat).
 
mutsi
Elikkäs tosiaan jokainen oppii eritahtiin. Meillä 2 vuotiaana luisteltiin jo hienosti yksikseen ilman mitään tukia ja 1½ vuotiaana alotettiin harjottelu. Kivaa on piisannut jäällä. Ja onhan se alku aina sellasta kiinni pitämistä,eikä joka äitin selkä sitä kestä. Mutta jos kestää ja jaksaa ni kyllä suosittelen sitäkin ulkoilumuotoa :)
 

Yhteistyössä