Mielipiteita Madeirasta lapsiperheen lomakohteena


Ei ole kyllä paras vaihtoehto lasten kanssa lomailuun.. suuret korkeuserot ja päätä huimaa itselläki paikallisbussien kyydissä! Myöskään uimarantoja ei ole, mutta ruoka aivan ihanaa ja paikka muutenkin mahtava maisemiltaan ja turvallinen, ei tarvinnut pelätä illallakaan. loppu syksyllä sopiva ilma.. =)
 
Mun vanhemmat ja sisko (18v, ei siis lapsi enää :D ) kotiutui Madeiralta just viime yönä!

Sanoivat, että lapsia ei näkynyt juuri missään, ei paikallisia, ei turisteja :/ Maasto on sellaista, ettei siellä lasten kanssa oikein pääse kulkemaan. Vuoristoa, hirveitä jyrkänteitä yms..
Eli en suosittele! Paitsi jos haluaa vain hotellilla köllötellä ;)
 
riippuu minkäikäisen kanssa lähdet. Korkeuseroja tosiaan on eikä hyvää "ratasmaastoa" mutta ihan pientähän voi kantaa ja taas joku 3 v kävelee jo. meillä oli nuorin jotakin 3-4 v kun oltiin siellä ja hyvin jaksoi kävellä.
uimarantaa ei ole eli varaa ihmeessä hotelli jossa on lastenallas.
Minä tykkäsin madeirasta ja siitä ilmapiiristä siellä, ei sellaista älytöntä kauppiaiden tyrkytysmeininkiä mitä jossakin muualla.
Auto kannattaa vuokrata eikä pelätä niitä kapeita teitä koska paikalliset on kohteliaita autoilijoita ja väistävät sinne levike/ohituspaikalle (se kannattaa itsekin opetella ja katsoa missä ohittaa kun toinen tulee vastaan).
autoillen vaikka sinne madeiran korkeimmalle huipulle ihailemaan maisemia. ja esim Santosin kaupunki olkikattoineen on kiva käyntipaikka. <br><br>
 
XXS
Madeira on suosikkikohteeni, mutta ihan pienen lapsen kanssa en suosittele. Leikkipuistoja ja hiekkarantaa ei ainakaan Funchalissa ja ympäristössä ole, rattaiden kanssa liikkuminen vaikeaa. Lisäksi monet nähtävyydet, kuten Monten vuori, voivat olla lapselle vaarallisiakin paikkoja.
 
Mä olen ollut siellä ja minusta lapsia voi aivan hyvin viedä sinne. Samanlaisia ne kaikki lomakohteet ovat. Siellä oli kivat merivesialtaat ja hotellit ovat hienoja. Ja ihan samanlaiset katukäytävät siellä on kuin muuallakin.
 
Aivan ihana kohde muuten, mutta ei ole kovin lapsiystävällinen. Korkeuserot ovat suuret ja rattailla liikkuminen hankalaa varmuudella. Eikä siellä oikein ole lapsia muutenkaan huomioitu ohjelmissa sun muissa. Jos kuitenkin jo olette kohteen valinneet, niin nauttikaa ihanista maisemista.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 01.05.2007 klo 22:35 vieras kirjoitti:
Aivan ihana kohde muuten, mutta ei ole kovin lapsiystävällinen. Korkeuserot ovat suuret ja rattailla liikkuminen hankalaa varmuudella. Eikä siellä oikein ole lapsia muutenkaan huomioitu ohjelmissa sun muissa. Jos kuitenkin jo olette kohteen valinneet, niin nauttikaa ihanista maisemista.

eihän lapset kamalasti "ohjelmaa" tarvitse, uima-altaassa läträäminen on jo kivaa tekemistä sellaiseen aikaan kun Suomessa ei ulkona pääse uimaan. ja kun saa istua ulkoilmakuppilassa syömässä jäätelöä yms
en minä millään matkalla lapsille ole erikoista tekemistä hakenut, on vain oltu ja katseltu ja kuljeskeltu. jotenkin ne kaikenmaailman matkatoimistojen tenavakerhot tuntuu vaan rahastukselta, mutta toisaalta ei olla kyllä niihin tutustuttu, kun ei ole tarpeelliseksi koettu.
 
Paikkana aivan ihana ja kaunis. Korkeuseroja on tosiaankin. Meidän 6v kyllä jaksoi siellä hyvin kävellä. Itsellä tuli ekoina päivinä persaukset kipeiksi siitä "kiipeilystä" Mutta tosiaan ruoka oli hyvää, ilmat ihanat (oltiin myös syksyllä)

Ja jos rattaita jaksaa lykkiä niin kyllä siellä pärjää, ottaa vaikka kuntoilun kannalta =)
 
Sella85
Olimme Madeiralla juuri 1,5-vuotiaan kanssa ja loma sujui siellä kuten missä tahansa muussakin eteläisen Euroopan kohteessa. Rattailla pärjäsi hyvin Funchalissa ja ympäristössä, rinkka kannattaa ottaa mukaan levadoille. Siistejä ja rauhallisia puistoalueita oli paljon, ravintoloissa syöttötuolit, useissa paikoissa vaipanvaihtomahdollisuudet ja kaupoissa ruokaa + vaippoja taaperolle. Ihmiset suhtautuivat lapseen positiivisesti. Rantaelämä jäi vähemmälle rannan kivikkoisuuden ja suojattomuuden vuoksi, uima-allas tuli tutuksi. Taksiin ei ollut mahdollista saada turvaistuinta, mutta taksikuski ajoi pyynnöstämme rauhallisesti ja liikenne oli muutoinkin verrattaen sivistynyttä.
 

Yhteistyössä