arabialainen maustekakku
3 munaa
300g sokeria (3,5dl)
½tl suolaa
1tl kanelia
1tl vanilliinisokeria
1dl mantelilastuja
½tl muskottikukkaa
1rkl kaakaojauhetta
2dl kermaviiliä
200g sulaa voita (margariiniä)
300g vehnäjauhoja (4,6dl)
2tl leivinjauhetta
vaahdota sokeri ja munat
lisää vaahtoon sekoitetut mausteet ja mantelilastut
lisää sekoitettu kermaviili ja voi
lopuksi jauhot joihin sekoitettu leivinjauhe.
voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan
175astetta noin tunti
kuorrutus:
2rkl sulaa voita
2rkl kahvia
½tl kanelia
1½rkl kaakaota
sekaisin, ja lisää tomusokeria niin paljon että tulee hyvin levitettävä kuorrute. kuorruta jäähtyneenä. kakku parasta vasta parin päivän päästä kun maut imeytyneet. hyvä vierasvara säilyy kylmässä pitkään hyvänä.
mud-kaken tapainen suklaa kakku
200g voita
3dl sokeria
3 munaa
5dl vehnäjauhoa
3tl leivinjauhetta
1½dl kaakaojauhetta (tummaa, ei juomajauhetta)
2tl vaniljasokeria
3dl kahvia (tai vettä)
vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen vaahdottaen.
sekoita kuivat aineet siivilän läpi. ja lisää ne vaahtoon vuorotellen kahvin kanssa.
pyöreä vuoka noin 22cm halkaisija voitelu+korppujauhotus. 200astetta ja noin 40min, tarkkaile kypsyyttä, kakku sais keskeltä jäädäkin hieman taikinaksi. herkkua..
laiskan akan kuivakakku (perus)
200g vehnäjauhoja
200g sokeria
200g voita/margariinia
160g munaa (3kpl)
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
kaikki aineet kulhoon, vatkaus 3min joko sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa.
tuosta tulee peruskakkutaikina, josta voit tehdä tiikerikakun:
ota 1/3osa taikinaa ja lisää siihen kaakaojauhetta, loppuun taikinaan vaniljasokeria, laita taikinta kerroksittain vuokaan, vaalea tumma vaalea.
suklaamurukakku:
lisää levyllinen lempisuklaatasi muruina taikinaan.
hedelmäkakku:
lisää pilkotut kuivatut hedelmät taikinaan.. eikun vaan soveltamaan! 175astetta ja vajaa tunti.
tämä ei niin kostea, vaan perus kuivakakku.