Mikä on teidän vanhin kodinkone?

  • Viestiketjun aloittaja "Helekkarin Heittomerkki"
  • Ensimmäinen viesti
Sellainen omenanmuussauskone, joka on kylläkin käsikäyttöinen :D Lasketaanko sitä? Aivan loistava masiina, jonka miehen isä muistelee olleen olemassa jo hänen lapsuudessaan, eli sellaiset 50 vuotta sitten.

Ikivanha sähkövatkain hajosi pari vuotta sitten, se oli minulle rakas. Oranssikin vielä, ihan oikea retro.
 
"vieras."
Leivänpaahdin taitaa olla n. 15 vuotias ja nuorempi ompelukone 25 vuotias, vanhempi on 50-luvulta. Toinen sauvasekoitinkin taitaa olla lahjoja miehelleni kun hän on 18 vuotiaana valmistunut kokiksi eli n. 18 vuotias.
 
hiippari
Vanhin kapine taitaa olla kahvinkeitin, kahdella pannulla jostain 70-80-luvun vaihteilta ja toimii hyvin mutta hitaasti mökillä. :) seuraa pitää mikro vm.91. Autotallissa on vanhan ajan arkkupakastin, joka ei pelkää pakkasia. Se on periytynyt mummulta ja n.25 vuotta vanha.
Mitään älyttömiä sähkösyöppöjä en säästele kuitenkaan. Siistejä ovat ja kohtuu kulutus mitattu noille, eivät toki pärjää vertailussa uusiin mutta kestävyys ja tunnearvo antaa hiukan anteeksi.
 
Antiikkia
Ompelukone 60-70 -luvulta, uudempi ompelukone 80 -luvun alusta ja leivänpaahdin 80 -luvun puoli välistä. Uusi leivänpaahdin on ollut ostoslistalla jo pitkään mutta kun vanhakin toimii...
 
Miuski harmailee
Mitään kovin vanhaa meiltä ei löydy, talo kun rakennettiin vuonna 2006 ja isot kodinkoneet uusittiin tietty siinä. Tosin, pakastin ja induktioliedet hajosivat pari vuotta sitten :( Vanhin on varmaan sauvasekoitin, jonka äitini halusi meille ostaa joskus -90 -luvun lopulla. Varmaan -97. Seuraavaksi uusitaan leivänpaahdin, joka kosahti just äsken.
 

Yhteistyössä