Mitä ihmettä tuolla ulkona tapahtuu

Joku häiskä polttaa grillikatoksessa nuotiota, eikä edes paista siinä mitään. Välillä loimottaa hienot liekit, ja seuraavassa hetkessä grillikatoksessa ei näy tulta eikä ketään ihmistä. Ja kohta taas palaa nuotio ja tyyppi häärii siinä ympärillä jotain. Ja tämä jatkuu ja jatkuu. Pitäskö ottaa soijanakit ja nugetit pakkasesta ja lähteä grillaamaan yöpalaa?
 
vieras
ja miksi yleensä jotain nakki-/grillimakkarapaskaa pitäis edes syödä? kunnon lihaa mieluummin kun jotain paskaa.

jospa se jätkä polttaa jotain loppuneen rakkauden muistoja? tai laskuja? tai jotain?
 
Alkuperäinen kirjoittaja päätön:
just nii, lastakin huijaat niillä. mikset oikeita nakkeja voi antaa |O
Onhan se possukin vetäny sitä soijaa, joten sama kai se on syödä itse se soija ja säästää possuparan henki :D

Kyllä se lapsi niitä aitojakin nakkeja joskus saa, kun isänsä antaa kun en oo näkemässä :D
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja päätön:
ei ole kyllä vielä makkara tai nakkipaketissa paskaa vastaan tullu. vaikken niitä nyt niin paljoa ostelekkaan :eek:
kamara + lisäaineet = paskaa

parempi syödä liha lihana ja maustaa se okein itse, kun vetää soijalesitiiniä, natriumglutamaattia, turhia sokereita ym. lisäainepaskaa kitusiinsa.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Minttuhirviö:
No ette ole varmana edes kokeilleet ikinä noita soijahärdellejä. Todella hyviä, varsinkin kaikki hälsans kök-pakasteet. Tyytyväisenä vaan jotain surkeita popsi-nakkeja mutustatte kun ette paremmasta tiedä :D
olen kokeillut, kun etsin parempaa vaihtoehtoa noille lisäainenakeille. ei ne hullumpia olleet, mutta jotenkin mä syön sen soijankin ihan erilaisessa pakkauksessa (soijarakeina tai tofuna) kun näennäisnakkina.

 
Alkuperäinen kirjoittaja Minttuhirviö:
No ette ole varmana edes kokeilleet ikinä noita soijahärdellejä. Todella hyviä, varsinkin kaikki hälsans kök-pakasteet. Tyytyväisenä vaan jotain surkeita popsi-nakkeja mutustatte kun ette paremmasta tiedä :D
olempas, kasvissyöjäkaverini pakotti maistamaan enkä toista kertaa suuhuni laita. En mä kyllä syö kesällä makkaraakaan, grillissä on aina ehtaa lihaa ja kasviksia. Talvisin teen makkarakeittoa, mutta siinä on mun maggaransyönti.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Minttuhirviö:
...hälsans kök-pakasteet...
En syö mitään ruokaa, minkä nimeä en edes osaa sanoa. Miten tuohon edes suomalaisen suu taipuu?

Soijanakki-orkkisnakki keskustelu on mielestäni vähän sama kuin onko koolla väliä- keskustelu. Tottakai jokainen pienieliminen mies sanoo, että kyllä sillä pienelläkin. Nyt vaan ituhippisoijanakkifani sanoo, että ei sillä perinteisellä nakilla tee mitään.

 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Minttuhirviö:
No ette ole varmana edes kokeilleet ikinä noita soijahärdellejä. Todella hyviä, varsinkin kaikki hälsans kök-pakasteet. Tyytyväisenä vaan jotain surkeita popsi-nakkeja mutustatte kun ette paremmasta tiedä :D
olen kokeillut, kun etsin parempaa vaihtoehtoa noille lisäainenakeille. ei ne hullumpia olleet, mutta jotenkin mä syön sen soijankin ihan erilaisessa pakkauksessa (soijarakeina tai tofuna) kun näennäisnakkina.
En mä itsekään kauheen mielellään niitä nakkeja syö, minusta se on vähän kuvottava ajatus, sellanen lihanmakuinen kasvisnakki :D Mutta kyllä ne joskus menee ja ne nugetit varsinki on hyviä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Martti-Mato:
Alkuperäinen kirjoittaja Minttuhirviö:
...hälsans kök-pakasteet...
En syö mitään ruokaa, minkä nimeä en edes osaa sanoa. Miten tuohon edes suomalaisen suu taipuu?

Soijanakki-orkkisnakki keskustelu on mielestäni vähän sama kuin onko koolla väliä- keskustelu. Tottakai jokainen pienieliminen mies sanoo, että kyllä sillä pienelläkin. Nyt vaan ituhippisoijanakkifani sanoo, että ei sillä perinteisellä nakilla tee mitään.
Tuo hälsans kök on pelkkä tuotemerkki eli enpä ole joutunut sitä sen enemää suuhuni sovittelemaan, senku vaan valitsee pakastealtaasta sen mitä etsii :)

Ottakaa huomioon se, että monikaan kasvissyöjä ei ole kasvissyöjä siksi että EI PIDÄ lihan mausta. Moni on vaan huolissaan lihantuotantoon liittyvistä eettisistä ongelmista. Siksi on mukava että on joku korvaava tuote siihen lihanhimoon, mutta ei kuitenkaan tarvi tehdä omantuntonsa vastaisia ruokaostoksia.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Minttuhirviö:
Ottakaa huomioon se, että monikaan kasvissyöjä ei ole kasvissyöjä siksi että EI PIDÄ lihan mausta. Moni on vaan huolissaan lihantuotantoon liittyvistä eettisistä ongelmista. Siksi on mukava että on joku korvaava tuote siihen lihanhimoon, mutta ei kuitenkaan tarvi tehdä omantuntonsa vastaisia ruokaostoksia.
Sen verran pitää tarttua tähän, että EVR:n ja muitten kukkahattujen julkisuuteen suoltama materiaali on hyvin vääristeltyä ja valikoitua. Eihän ne näytä mitään hyvää, vaikka suurimmalla osalla tiloista asiat on oikeast ihan hyvin. Ei ne eläimet oikeasti ole huonoissa oloissa, jos olis, ne ei kasvais ja sehän taas ei olis tuottajalle suotuisaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tirsku:
Minttuhirviö: Miten sää laitat sitä soijaa muuten ruokaan? On joskus tehny mieli kokeilla, mutta en uskalla, kun menee pilalle kuitenkin.
En sitä hirveesti käytä muuten ku soijarouhetta makaronilaatikkoon. Ensin turvotan soijarouheen kuumassa vedessä (johon joskus lisään kasvisliemikuution tai vaikka fondia) sitten valutan siivilässä ja lopulta paistan paistinpannussa sipulin kanssa niinkuin jauhelihankin, ja maustan normaalisti (samalla tavalla kuin ennen maustoin jauhelihan) Sitten vaan laatikon sekaan. Ei se ihan tismalleen samalle maistu kuin jauheliha, mutta jos ei sitä tiedä että se on soijaa niin ei eroa edes huomaa kun ei tiedä vertailla. Vannoituneet lihansyöjävelipojat on menneet lankaan kaikki :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tirsku:
Alkuperäinen kirjoittaja Minttuhirviö:
Ottakaa huomioon se, että monikaan kasvissyöjä ei ole kasvissyöjä siksi että EI PIDÄ lihan mausta. Moni on vaan huolissaan lihantuotantoon liittyvistä eettisistä ongelmista. Siksi on mukava että on joku korvaava tuote siihen lihanhimoon, mutta ei kuitenkaan tarvi tehdä omantuntonsa vastaisia ruokaostoksia.
Sen verran pitää tarttua tähän, että EVR:n ja muitten kukkahattujen julkisuuteen suoltama materiaali on hyvin vääristeltyä ja valikoitua. Eihän ne näytä mitään hyvää, vaikka suurimmalla osalla tiloista asiat on oikeast ihan hyvin. Ei ne eläimet oikeasti ole huonoissa oloissa, jos olis, ne ei kasvais ja sehän taas ei olis tuottajalle suotuisaa.
Mitä nyt sitten tarkoitetaan huonoilla oloilla. Jos joku kasvattaisi koiria samanlaisissa tiloissa ja yhtä ahtaasti kuin siat kasvatetaan, olisi aika moni suomalainen vaatimassa tämän kasvattajan päätä pölkylle. Vaikka sian ja koiran älykkyydessä ei ole mitään eroa.

Broilerien kasvatuksessa on asiat vielä surkeammalla tolalla.

 
Alkuperäinen kirjoittaja Minttuhirviö:
Alkuperäinen kirjoittaja Tirsku:
Minttuhirviö: Miten sää laitat sitä soijaa muuten ruokaan? On joskus tehny mieli kokeilla, mutta en uskalla, kun menee pilalle kuitenkin.
En sitä hirveesti käytä muuten ku soijarouhetta makaronilaatikkoon. Ensin turvotan soijarouheen kuumassa vedessä (johon joskus lisään kasvisliemikuution tai vaikka fondia) sitten valutan siivilässä ja lopulta paistan paistinpannussa sipulin kanssa niinkuin jauhelihankin, ja maustan normaalisti (samalla tavalla kuin ennen maustoin jauhelihan) Sitten vaan laatikon sekaan. Ei se ihan tismalleen samalle maistu kuin jauheliha, mutta jos ei sitä tiedä että se on soijaa niin ei eroa edes huomaa kun ei tiedä vertailla. Vannoituneet lihansyöjävelipojat on menneet lankaan kaikki :D
Ok. Pitääs kokeilla joskus. Ei voi tyrmätä ennenkun on kokeillu. ;)
 
maikkis
oliko viime jouluna totta se juttu et jossain teurastamossa oli heitetty siat vaan suoraan kiehuvaan veteen ilman mitään niskalaukauksia eli siis täysin elävinä' ja terveinä. mun kaveri kerto tän ja ei syöny kuukauteen lihaa, jos tällästä on paljon niin kyllä meilläkin ruvetaan pikkuhiljaa siirtyyn kala ja vihanneslinjalle
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tirsku:
Alkuperäinen kirjoittaja Minttuhirviö:
Alkuperäinen kirjoittaja Tirsku:
Minttuhirviö: Miten sää laitat sitä soijaa muuten ruokaan? On joskus tehny mieli kokeilla, mutta en uskalla, kun menee pilalle kuitenkin.
En sitä hirveesti käytä muuten ku soijarouhetta makaronilaatikkoon. Ensin turvotan soijarouheen kuumassa vedessä (johon joskus lisään kasvisliemikuution tai vaikka fondia) sitten valutan siivilässä ja lopulta paistan paistinpannussa sipulin kanssa niinkuin jauhelihankin, ja maustan normaalisti (samalla tavalla kuin ennen maustoin jauhelihan) Sitten vaan laatikon sekaan. Ei se ihan tismalleen samalle maistu kuin jauheliha, mutta jos ei sitä tiedä että se on soijaa niin ei eroa edes huomaa kun ei tiedä vertailla. Vannoituneet lihansyöjävelipojat on menneet lankaan kaikki :D
Ok. Pitääs kokeilla joskus. Ei voi tyrmätä ennenkun on kokeillu. ;)
kannattaa, tuleehan se halvemmaksikin, eikä se jokapäiväinen lihansyönti pelkästään terveellistä ole :)
 

Yhteistyössä