muistellaanpa vanhoja : kuka muistaa pahviset kirjastokortit ja sen...

  • Viestiketjun aloittaja firequeen harmaana
  • Ensimmäinen viesti
firequeen harmaana
... kun irtokarkkia ostettiin roikkuen kioskin luukusta sisään ja huudeltiin " noita punaisi 2 ja noita mustia 4... " :D varsinkin talvi-iltana oli mukavaa työntää naamansa lämpimään, valaistuun kioskiin... :)
 
vieras
kyllä muistan!!!! pahvinen kirjastokortti jossa muovikelmu päällä.
ja kyllä nyt säälittää kioskintätit; yks tuommonen ja sit yks tommonen karkki...markalla piti saada mahdollisiman monta erisorttia :) kioskilla roikuttiin päivätpitkät, oli kyl mukava kiskantäti !
 
vieras
Juu, muistan. Olen sellasia kortteja leimaillutkin. Meillä oli vanhan ala-asteen (sellainen perinteinen "kansakoulutyyppinen" rakennus) yhteydessä pieni kirjasto, jossa 1-2luokkien ope toimi hoitajana sillon kun kirjasto oli auki koulun jälkeen iltapäivällä. Monet meistä mukuloistakin sai olla "kirjastotätinä" ja -setänä, kun lainattiin kirjoja itsellemme ja välillä ihan oikeillekin asiakkaille. Oli kivaa :)
 
cc
Lämmöllä muistan kummatkin, ja just hain vuonna 80 ilmestyneen kirjan kirjastosta ja siinä on se tasku mihin se kortti tuli tallella! ja noi karkit maistukin ihanilta kun pussit oli just täydellisiä! ja sit vähän isompana tulikin jo "vitosenpussit" se oli ihan perus lauantai karkki. Entämäs kolmion muotoset trip tetrat?
 
cc
Alkuperäinen kirjoittaja mamma:
Entäs ne vanhat lottokupongit joissa oli sellainen musta "kopiopaperi" ja josta kioskintäti repäisi sen toisen osan irti ja, musta roskiin ja kopio asiakkaalle =)
ja niitä sit otettiin leikkeihinkin joskus jos oli ylimääräsiä,,se musta paperi tahras hyvin jos oikein yritti,,,
 
Alkuperäinen kirjoittaja mamma:
Entäs ne vanhat lottokupongit joissa oli sellainen musta "kopiopaperi" ja josta kioskintäti repäisi sen toisen osan irti ja, musta roskiin ja kopio asiakkaalle =)
Joo ja sitten niillä mustilla papereilla yritettiin saada aikaseksi tulipalo suurennuslasilla ja auringolla :wave:
 
vieras
Muistanhan minä nuo ajat.. Ja sen,kun oli oikein erityisen juhlavaa mennä äidin kanssa Helsingin keskustassa siihen yhteen tiettyyn Karkkipussi-karkkikauppaan,kun siellä sai ite kerätä karkit kauhalla pussiin.. Jos en ihan väärin muista,se oli Forumin Karkkipussi,mutta ihan varma en ole.. Jokatapauksessa se oli keskustassa eka paikka missä ei tarvinnu myyjää juoksuttaa vaan sai ihan itte ottaa!
 
firequeen harmaana
ufoja, matoja ja e-pillereitä... niitä ostettiin kioskilta ja mässytettiin lukien pikku vampyyri kirjoja... tai neiti etsiviä :D aah... vanhus haikeana muistelee
 

Yhteistyössä