Stinas
Peesaan, ei niitä valmiita sämyläjauhoja kannata ostaa, tekee itse sekoituksen, voi lisätä esim. kaura- tai ruishiutaleita ja porkkanaraastetta tai mistä nyt pitää ja tosiaan puuron loput.Alkuperäinen kirjoittaja Mari -76:Eihän niitä "sämpyläjauhoja" tai "hiivaleipäjauhoja" kannata ostaa! Ne ovat melkein kokonaan valkoisia vehnäjauhoja eivätkä ole edes hyviä! Ne tulevat paljon kalliimmiksi kuin jos ostaa ihan perusvehnäjauhoja ja sotkee sekaan kauraryynejä/leseitä/graham-, ohra- tai ruisjauhoja/pellavan- tai auringonkukan siemeniä/liotettuja vehnänjyviä/aamupuuron tai perunamuusin jämät.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Miten löydät niin halpoja jauhoja? Just ostin 2 kg sämpyläjauhoja, ja oli 3 e. Eikä 2 kg riitä 1.5 litran taikinaan. Ja päälle hiiva ja rasva.
Ja lisäksi riittää suola, loraus öljyä ja maksimissaan puolet ohjeen hiivamäärästä - hitaasti nostattamalla tulee parempaa ja hiiva riittää pidempään.
Ja kyllä tulee halpoja verratuna kaupan sämpylöhin jotka on just tehty niillä halvimmista ja höttöisimmistä vehnäjauhoista ja joita pitää syödä viisi kappaletta ennen kuin on maha täynnä! Eli ei niitä hintoja edes voi suoraan vertailla - kotona tehdyt ovat sekä halvempia että ruokaisampia!