Juustoinen sipuli-pekoni-herkkusienipiiras
Pohja
100g voita
1 muna
2rkl täysmaitoa
2,5dl vehnäjauhoja
Täyte
2 isoa sipulia (1 puna- ja 1 keltasipuli)
2 isoa valkosipulin kynttä
1 pkt pekonia
Tuoreita herkkusieniä kuutioituna
puolikas paprika kuutioituna
2 tuoretta jalapenoa kuutioituna
öljyä paistamiseen
3 munaa
1dl täysmaitoa
2dl ruokakermaa
150g emmentalraastetta
pari rkl sinihomejuustoa pussin pohjalta
mausteiksi mustapippuria myllystä, kurkumaa, paprikajauhetta ripaus suolaa ja pizzamaustetta
Pohjan ainekset sekoitetaan nopeasti, taikina levitetään vuokaan ja hetkeksi kylmään.
Täytteen ainekset valmistellaan. Paistetaan pekonit,
tuoreet sienet ja sipulit sekä sekoitetaan maito, ruokakerma, munat ja juustot. Osan mausteista lisäsin jo pannulle ja osan täytteen nesteeseen.
Esipaistetaan pohjaa vajaa 10 min 200 asteessa ja lisätään täytteet. Paistetaan vielä noin 50 minuuttia.
Koristellaan yrteillä maun mukaan ja syödään