Sitruunatortun ohje

Sitruunatorttu
Pohja:
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/2 dl sokeria
1 muna
50 g rasvaa sulana (tai 0,5 dl öljyä)
Täyte:
3 munaa
1 tlk Creme Fraichea (150 g)
2 ¼ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
1 sitruunan mehu
Vuoka:
Irtopohjainen täytekakkuvuoka
OHJE:
Sekoita leivinjauhe ja vanilliinisokeri jauhoihin. Sekoita sitten muutkin pohjan ainekset yhteen ja muokkaa käsillä kiinteäksi taikinaksi. Painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle niin, että taikina nousee reunoista noin sentin ylöspäin. Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Purista sitruunasta mehut, ja sekoita joukkoon muut ainekset. Kun pohja on esipaistettu, kaada täyte pohjalle ja laita torttu takaisin uuniin. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Jäähdytä. Tarjoile jälkiruokatorttuna tai kahvin kanssa.
=) :p :p
 

Yhteistyössä