Suunniteltu sektio & synnytyspelko/trauma

Alatiesynnytys on lapselle ja äidille parempi kuin iso leikkaus, sori nyt vaan jos faktat kolahtaa. Vaikuttaa mm. Lapsen älykkyyteen, terveyteen, imetykseen, kiintymyssuhteen alkamiseen ja lukuisiin muihin asioihin.
Kaikki yllaoleva on aivan taytta roskaa :)

Itse en ole tavannut ketään omalla nimellään esiintyvää, joka olisi sektiota kehunut.
Meita omalla nimella esiintyvia suunniteltua sektiota kehuvia on ryhmassa aikamoinen maara, muunmuassa mina :)

Suunniteltu sektio ole se kun vei teholle. Ei hätäaektio tai muu versio. Täysinnsuunniteltu juttu. Mutta saahan sitä vähätellä sektion riskejä....vaikka kyseessä on yksi suurimmista ihmisille suoritettavista operaatioista.
Juu niin varmaan ;) Anna nyt anonyymi foorumitrolli jo olla tuon lapsellisen provoilun kanssa, nolaat vain itsesi <3

Valitsisin koska tahansa pelkoalatiesynnytyksen, kaksi sektiota kokeneena... Lapsen terveyttäkin ajatellen olis ollut parempi, mutta eipä sille kohdallani voinut mitään :/
Voi voi tuota provoilun maaraa... :D Kiitos etta osoitatte, miksi ryhmaamme kannattaa liittya - paasee eroon tuollaisista mutu-luuloista ja paastakeksityista kauhujutuista, ja saa lukea oikeiden ihmisten aidoista kokemuksista :)

Suunniteltu sektio ehkaisee vauvan hapenpuutetta, aivoverenvuotoa, lapsiveden joutumista hengitysteihin ja keuhkoihin, hengenvaarallisia synnytyskanavasta saatavia mikrobi-infektioita, hartiapunosvaurioita, jne jne jne... Kysy ihmeessa lisaa gynekologiltasi :)

Sektio on paljon kivempi, koska alatiesynnytyksessä jälkivuoto on jotain kamalaa. Itselläni se kesti noin 6 viikkoa, joten seuraavan haluan ehdottomasti sektioitavan. Ei vuotoja, vaan heti on kunnossa normaaliin elämään.
Sektio on "kivempi", koska se on helppo, turvallinen ja kivuton synnytystapa :)
Ja vauvalle aivan ehdottomasti turvallisin mahdollinen synnytystapa. Kysy ihan kenelta tahansa laakarilta.
 
vierailija
Ap. Nyt on niin epäuskottavaa hehkutusta, että teet jo hallaa asiallesi. Kannattaisi olla realisti, vaikka sektiota suosisikin. Sillä on vaikutuksia imetyksen käynnistymiseen, ja alatiesynnytyksellä on tutkittu olevan vaikutuksia lapsen vastustuskyvyn kehittymiseen. Mikrobien saaminen ei ole pelkästään negatiivinen asia. Ellei jopa päinvastoin. Miksi yrittää kieltää näitä?

Toki sektio vähentää joitain riskejä, mutta tuo tullessaan erilaisia - lapselle ja äidille. Kyseessä kuitenkin yksi kajoavimmista nykyajan leikkauksista, josta toipuminen kestää ja on kivuiltaan erilainen. Arpeutumatkin voivat muodostaa esteen lisäraskautumisille. Miksi yrittää niin kovasti kilpailla näillä eri tavoilla?

Suomessa on mielestäni melko terve suhtautuminen synnytystapoihin. Luonnonmukaisin on alatiesynnytys ja siihen rohkaistaan, mutta fyysisen tai henkisen tarpeen vaatiessa täällä saa sektion. Itselläni kaksi sektiota, joista toinen pelkoperusteinen. Molemmat sujuivat hyvin ja toivuin nopeasti. En silti lähtisi vannomaan sektion ihanuutta ja parhautta...
 
  • Tykkää
Reactions: Pin
vierailija
Ja lisäyksenä vielä, että kivutonhan se sektio ei ole. Puudutus ei suoraviivaisesti onnistu joka kerta, vaikka toki leikkauksen aikana sitä voidaan lisäillä. Ja vahvat kipulääkitykset on käytössä sairaalassa, ja kotona jatketaan vielä Panadol+Burana combolla. Kivut saadaan nykyaikana hallintaan kokeilemalla, mutta kipuherkkyyskin on kovin yksilöllistä.
 
vierailija
Ei se kyllä mitenkään eroa se jälkivuoto ja varmAn maailman typerin syy valita epäterveellinen synnytystapa lapselle. Millä perusteella jälkivuoto olisi vähäisempi, selitä kun ei tuossa ole mitään logiikkaa :D
Sektiossa se jälkivuoto otetaan samalla pois kuin lapsikin. Ei kai sinä muuten mitään järkeä olisi. Sektion jälkeen voi aloittaa yhdynnätkin heti!
 
vierailija
Kaikki yllaoleva on aivan taytta roskaa :)



Meita omalla nimella esiintyvia suunniteltua sektiota kehuvia on ryhmassa aikamoinen maara, muunmuassa mina :)
Valitettavasi mina tai yp-eerica ei ole minulle tuttuja nimiä, joten ihan puskiin huuteluksia jää sinunkin kommenttisi.

Pohjautuuko FB-ryhmänne länsimaiseen koululääketieteeseen vai mihin? Kai teillä pitää olla tutkimustietoa kirjoittelun tueksi, jotta ei ole puskahuutelua vaan :/
 
Nyt on niin epäuskottavaa hehkutusta, että teet jo hallaa asiallesi. Kannattaisi olla realisti, vaikka sektiota suosisikin.
Nimenomaan olen realisti, eika ole hehkutusta vaan silkkaa faktaa ja omia konkreettisia kokemuksia (3 sektiota takana) :)

Sillä on vaikutuksia imetyksen käynnistymiseen, ja alatiesynnytyksellä on tutkittu olevan vaikutuksia lapsen vastustuskyvyn kehittymiseen. Mikrobien saaminen ei ole pelkästään negatiivinen asia. Ellei jopa päinvastoin.
Mene sanomaan tuo vastasyntyneiden teholle, jossa niita alatiesynnytyksesta infektion saaneita hoidetaan...siis kaikkien happivajeiden ja aivoverenvuotojen lisaksi...

Mitaan laaketieteellista tutkimusta (en laske tutkimuksiksi jotain homeopaattien pseudotieteellisia "tutkimuksia") synnytyskanavan mikrobiflooran mahdollisista hyodyista ei ole, sen sijaan sen konkreettisista haitoista on kasapain tutkimuksia ja nayttoa.

Imetin muuten edellista lastani 3-vuotiaaksi...

Toki sektio vähentää joitain riskejä, mutta tuo tullessaan erilaisia - lapselle ja äidille. Kyseessä kuitenkin yksi kajoavimmista nykyajan leikkauksista, josta toipuminen kestää ja on kivuiltaan erilainen. Arpeutumatkin voivat muodostaa esteen lisäraskautumisille.
Sektio vahentaa kaikkia hengenvaarallisia ja vakavia riskeja.

Suunniteltu sektio ei toki ole riskiton, mutta se on riskiton verrattuna alatiesynnytykseen.

En koe isoksi leikkaukseksi sellaista, joka on (ainakin alatiesynnytykseen verrattuna) taysin kivuton, ja josta on kotona 3vrk kuluttua taysin toimintakunnossa vailla minkaanlaisia ongelmia tai kipuja.

Ja lisäyksenä vielä, että kivutonhan se sektio ei ole. Puudutus ei suoraviivaisesti onnistu joka kerta, vaikka toki leikkauksen aikana sitä voidaan lisäillä. Ja vahvat kipulääkitykset on käytössä sairaalassa, ja kotona jatketaan vielä Panadol+Burana combolla. Kivut saadaan nykyaikana hallintaan kokeilemalla, mutta kipuherkkyyskin on kovin yksilöllistä.
Viimeistaan tama todistaa, ettet tieda asiasta yhtaan mitaan.

Puudutuksen teho testataan aina ennen leikkauksen aloittamista, ihan kaikissa leikkauksissa (ei vain sektiossa) jossa kyseista anestesiamenetelmaa kaytetaan. Jos teho on puutteellinen (toispuoleinen tai muuten riittamaton) siirrytaan yleisanestesiaan.
Spinaalia ei voi lisailla (jos sen lisaksi on laitettu epiduraalikatetri niin sitten voidaan), mutta jos tuntemuksia alkaa tulla niin leikkauksen vaiheesta riippuen voidaan antaa iv-kipulaakitys tai siirtya yleisanestesiaan.
Selkapuudutuksissa tunto ei koskaan palaa yhtakkia vaan pikkuhiljaa, siina on kylla hyva aika (15-30min) tehda asioille jotain :)

Itse en viimeksi tarvinnut puudutuksen mentya ohi mitaan kipulaakkeita, edellisissa taas on riittanyt eka vrk iv-kipulaakitys ja sen jalkeen en ole tarvinnut edes sarkylaaketta. Mutta toki minun sektioni olivat osaavien gynekologien tekemia - sehan sen sektion turvallisuuden ja kivuttomuuden loppupeleissa maaraa, etta kuka sen tekee ja milla tietotaidolla&kokemuksella.

Valitettavasi mina tai yp-eerica ei ole minulle tuttuja nimiä, joten ihan puskiin huuteluksia jää sinunkin kommenttisi.
Sopii menna ryhmaan katsomaan kuka sen yp on ;) Osoite on aloitusviestissa.

Pohjautuuko FB-ryhmänne länsimaiseen koululääketieteeseen vai mihin? Kai teillä pitää olla tutkimustietoa kirjoittelun tueksi, jotta ei ole puskahuutelua vaan :/
Kylla pohjautuu. Kylla on tutkimustietoa. Ja esimerkiksi oma gynekologini, joka aivan huippu obstetrisessa kirurgiassa (ja olen myos itse sen hanen osaamisensa potilaana testannut, ja erittain tyytyvainen siihen ollut :) ) kannattaa ehdottomasti suunniteltua sektiota.

Mutta nyt saa olla.
Ne joita tieto ja fakta kiinnostaa, tervetuloa ryhmaan ja pois taalta anonyymien "asiantuntijoiden" hiekkalaatikolta :)
 
vierailija
Nimenomaan olen realisti, eika ole hehkutusta vaan silkkaa faktaa ja omia konkreettisia kokemuksia (3 sektiota takana) :)
Omat konkreettiset kokemuksesi siis tulee noteerata, mutta minun omia konkreettisia kokemuksiani ei? Yritin nätisti sanoa, ettei kannattaisi niin yksipuolisesti hehkuttaa, koska se syö uskottavuuden.

Jos olet imettänyt lastasi 3-vuotiaaksi, se ei kumoa tosiasiaa, että imettämisen käynnistyminen on hitaampaa sektion jälkeen kuin alatiesynnytyksen jälkeen. Onhan se luonnollistakin, koska jälkimmäisessä yleensä synnytys on lähtenyt itsestään käyntiin ja keho on siihen valmistautunut. En väittänyt, etteikö imettäminen onnistuisi - kyse oli käynnistymisestä. Imetin myös molempia sektiolapsiani, jos sillä "faktalla" nyt on mitään merkitystä.

Kivuliaisuudesta. Kuten kirjoitin, kipuja voi leikkauksessakin tulla, mutta toki anestesialääkäri tuolloin puuttuu tilanteeseen ja hoitaa kivut pois. Ammattitaitoisissa käsissä olin minäkin ja puudutus testattu. Kohtua takaisinlaitettaessa kivut tuntuivat yläosassa, jossa puudutus oli heikompi. Ei mitään dramaattisia kipuja, mutta sen verran, että erillistä kipulääkitystä jouduttiin lisäämään. On petollista väittää leikkausta täysin kivuttomaksi, koska varsinkin synnytyksen jälkeen onnistuneesta sektiosta toipumiseen menee aina pidempään kuin onnistuneesta alatiesynnytyksestä toipumiseen. Sektio on iso leikkaus - koet sinä sen niin tai et, ja se on fakta. Onneksi isoista leikkauksistakin voi toipua hyvin ja nopeasti. Täysin toimintakuntoinen et heti ole, koska edes ruokakassia et saisi kanniskella muutamaan viikkoon ja sängystä et saa nousta vatsalihaksia käyttäen. Outoa väittää täysin toimintakuntoiseksi tällaista tilaa. Miksi haluat kaunistella näin paljon? Myöskään lääkärien kivenkova ammattitaito ei kivuttomuutta takaa, koska kudosten toipuminen on yksilöllistä, tulehdusvaaraan vaikuttaa moni muukin asia aina vuodenajasta alkaen ja ennenkaikkea kivun kokeminen on henkilökohtainen kokemus.

Edelleen valintani olisi sektio, koska koen kestäväni sentyyppiset kivut paremmin kuin alatiesynnytyksen kivut. Onneksi Suomessa kuitenkin voi yhä (ainakin perustelusti) valita.
 
vierailija
EERICA YP: Miten nopeasti pystyit liikkumaan eli esim. juoksemaan (intervalliharjoittelu, pyrähdykset) ja hyppimään täysiä sektion jälkeen? Itselleni tämä palautuminen on tärkeää.
 
vierailija
Vaikka en nimeäni tälle palstalle laita niin sairasta on sinun tulla sanomaan etten ole teholla ollut sektion jälkeen. Tajuttomana ja hengityskoneessa. Se on täyttä faktaa. Mutta ethän sitä voi glorifioinnissasi tietenkään uskoa (se sun objektiivisuudesta).

Leikkaus ei vaan mennyt putkee. Hengitys lamaantui. Ei, minusta ei ollut uutisissa koska en kuollut. Jos olisin niin olisit ehkä päässyt lukemaan tarinani.

Ystäväpiiriini kuuluu lääkäreitä joiden kanssa olen keskustellut sektioista. Jo ihan sen takia että tuo jätti minulle loppuelämän pelon kaikkia leikkauksia kohtaan. Toinen heistä kirurgi, toinen teho-osaston lääkäri. Kummakin kommentti sama: EI OLE OLEMASSA turvallista leikkausta. Sä voit valehdella itsellesi mitä tykkäät. Joskus on valitava kahdesta pahasta pienempi paha ja silloin toki sektio tulee kyseeseen. Mutta mikään "koska se on kivempaa" ei riitä syyksi. e

Onko sinulla muuten käryä miten paljon komplikaatiot tulee lisääntymään sitä mukaa jos sektiotkin lisääntyy? Veikkaan että ei. Tekstisi perusteella kykysi suhteuttaa määriä ja riskejä ei ole kovin hyvä. Tietenkään Suomessa ei kovin paljon ole kaltaisiani (mutta sen verran kyllä että itsekin kuulun yhteen vertaistukiryhmään) koska sektioitakaan ei tehdä kevein perustein. Mutta jos sektioista alkaa tulla arkipäivää, tulee tilastot muuttumaa sen mukaisesti. Eikä suinkaan parempaan suuntaan.
 
Pin
EERICA YP: Miten nopeasti pystyit liikkumaan eli esim. juoksemaan (intervalliharjoittelu, pyrähdykset) ja hyppimään täysiä sektion jälkeen? Itselleni tämä palautuminen on tärkeää.
Mä voin vastata, juoksua pystyi jatkamaan ehkä 4kk jälkeen, kokeilin 3kk jälkeen, mutta alkoi sattumaan. Edelleen kolme vuotta viimeisestä sektiota arpi kutisee inhottavasti ja välillä kipuilee. Sektio jätti jälkeensä myös hermokipuja jotka eivät ilmeisesti ole lähtemässä mihinkään. Näitä onneksi vain ajoittain, ei koko ajan. Lisäksi toki lapsillani on suuremmat riskit allergioihin, imetys ei esikoisella käynnistynyt kunnolla jne perus sektiota aiheutuvat riskit. Toisella imetys sujui tosi hyvin, veikkaan että pitkä synnytys ennen leikkausta auttoi käynnistämään sen. Sektiota toipuminen oli kivuliasta ja hidasta, laitoksella kadehdin itkien normaalin synnytyksen saaneita kun he kävelivät suht normaalisti ja pääsivät jopa seuraavana päivänä kotiin. Mulla on melko korkea kipukynnys, joten ei tarvitse senkään puutteesta höpötellä. Olen ihan omalla naamalla (avatar) jos ap sitä kaipaa.
 
vierailija
Mä voin vastata, juoksua pystyi jatkamaan ehkä 4kk jälkeen, kokeilin 3kk jälkeen, mutta alkoi sattumaan. Edelleen kolme vuotta viimeisestä sektiota arpi kutisee inhottavasti ja välillä kipuilee. Sektio jätti jälkeensä myös hermokipuja jotka eivät ilmeisesti ole lähtemässä mihinkään. Näitä onneksi vain ajoittain, ei koko ajan. Lisäksi toki lapsillani on suuremmat riskit allergioihin, imetys ei esikoisella käynnistynyt kunnolla jne perus sektiota aiheutuvat riskit. Toisella imetys sujui tosi hyvin, veikkaan että pitkä synnytys ennen leikkausta auttoi käynnistämään sen. Sektiota toipuminen oli kivuliasta ja hidasta, laitoksella kadehdin itkien normaalin synnytyksen saaneita kun he kävelivät suht normaalisti ja pääsivät jopa seuraavana päivänä kotiin. Mulla on melko korkea kipukynnys, joten ei tarvitse senkään puutteesta höpötellä. Olen ihan omalla naamalla (avatar) jos ap sitä kaipaa.
Miksi ap kaipaisi vakuuttelua sinun tarinasi totuudesta? Ei ap missään väittänyt etteikö jollain voisi olla kivulias ja pitkä toipuminen sektiosta. Mikä on siis koko juttusi pointti? Taisi olla vaan se, että saat taas tuotua naamaasi esille, narsistinen kun olet.
 
vierailija
Miksi ap kaipaisi vakuuttelua sinun tarinasi totuudesta? Ei ap missään väittänyt etteikö jollain voisi olla kivulias ja pitkä toipuminen sektiosta. Mikä on siis koko juttusi pointti? Taisi olla vaan se, että saat taas tuotua naamaasi esille, narsistinen kun olet.
Tuota... Pin kommentoi tähän ketjuun, kuten muutkin (myös ap) eli omasta näkökulmastaan ja kokemuksistaan. Kerro toki sinäkin omat kokemuksesi sektioista/alatiesynnytyksestä.

Ja ap kyllä alkuviesteissään kyseenalaisti huonot kokemukset sektiosta anonyymien trollauksina. Jos lähdetään spekuloimaan kenenkin kertomisien todenperäisyyksillä, niin edes "omalla" nimellä facebookryhmässä kirjoitetut eivät ole todennettua faktaa.
 
  • Tykkää
Reactions: Pin
vierailija
Tuota... Pin kommentoi tähän ketjuun, kuten muutkin (myös ap) eli omasta näkökulmastaan ja kokemuksistaan. Kerro toki sinäkin omat kokemuksesi sektioista/alatiesynnytyksestä.

Ja ap kyllä alkuviesteissään kyseenalaisti huonot kokemukset sektiosta anonyymien trollauksina. Jos lähdetään spekuloimaan kenenkin kertomisien todenperäisyyksillä, niin edes "omalla" nimellä facebookryhmässä kirjoitetut eivät ole todennettua faktaa.
Koko ketjun pointti on tuoda tietoisuuteen ap:n manitsemasta facebook ryhmästä, ei random wannabe julkkisten päteminen tarinoillaan.
 
vierailija
Koko ketjun pointti on tuoda tietoisuuteen ap:n manitsemasta facebook ryhmästä, ei random wannabe julkkisten päteminen tarinoillaan.
Keskusteluketjuissa on tapana keskustella. Ja aiheesta - tässä tapauksessa sektiosta - faktoin ja kokemuksin. Tätäkin ketjua ehdittiin jo kyseenalaistaa pelkäksi ryhmän mainokseksi, joten yritetään nyt tuoda tähän ympärille edes hiukan keskustelua, jotta ap:n työ ei ollut turhaa. Pin vastasi jopa ketjussa esitettyyn kysymykseen. Mikä on sinun antisi tähän aiheeseen?
 
vierailija
Keskusteluketjuissa on tapana keskustella. Ja aiheesta - tässä tapauksessa sektiosta - faktoin ja kokemuksin. Tätäkin ketjua ehdittiin jo kyseenalaistaa pelkäksi ryhmän mainokseksi, joten yritetään nyt tuoda tähän ympärille edes hiukan keskustelua, jotta ap:n työ ei ollut turhaa. Pin vastasi jopa ketjussa esitettyyn kysymykseen. Mikä on sinun antisi tähän aiheeseen?
Perusta oma ketju asiallesi. Tämä ketju ei ole sinua varten, vaan meitä, jotka ollaan kiinnostuneita tsekkaamaan mistä ap:n linkittämässä facebook ryhmässä on kyse.
 
vierailija
Ai sektio haittaa kiintymyssuhdetta? Uskomatonta kakkapuhetta. Yleensäkään lapsen ei ole mikään pakko saada ekaa kiintymyssuhdetta juuri äitiin, isäkin käy yhtä hyvin!
 
Pin
Koko ketjun pointti on tuoda tietoisuuteen ap:n manitsemasta facebook ryhmästä, ei random wannabe julkkisten päteminen tarinoillaan.
Okei eli tänne saa vain kertoa kuinka ihana ja helppo, riskitön ja mukava kokemus sektio on, mutta ei varjopuolia? :D Eikä oikaista paskapuheita? Hiljaa ja nöyrästi pitäisi kuunnella, kuinka jälkivuotoakaan ei ole sektion jälkeen, heti myös pääsee panemaan ja hyppelemään. :D Minä katson mieluummin totuutta ja tiedostan hyvin mitä haittoja mahd omille lapsilleni tulee ko synnytystavasta. Itselleni kokemus oli ikävä ja vielä inhottavampaa on se, että se jätti jotain pysyvää vaivaa.
Ei kannata aloittaa keskustelua kokemuksista ja kuvitella, että sinne vastaa vain hehkuttajat.
 
vierailija
Ylläpitäjän pitäisi kyetä pohtimaan myös omaa toimintaansa, mielellään mahdollisimman laajasti. Nyt kun hän ei siihen kykene, siis esimerkiksi vastaanottamaan muiden kokemuksia ja tunteita tai tietoa (edes neutraalisti), niin etenkin pitkät ja hyvin perustellut tekstit ovat toistuessaan "turhia".

Hyvä kuitenkin, että moni niitä kirjoitti vaikka varmasti turhauttikin, ettei kukaan (esim. nuori nainen), saa vääristeltyä/vähäteltyä kuvaa synnytystavoista ja niiden riskeistä tai vaikkapa jälkivuodosta.

Voi myös olla, että YP-Erica tms. on itse provo.
 
Oho, onpas taalla tosiaan ollut "keskustelua" :D
Kiitos kaikille nimettomille provoilijoille ja trollaajille kun olette pitaneet tata ketjua ylhaalla kommenteillanne, tama on tarkea aihe ja kiitos kun teette osanne jotta se pysyy ylhaalla ja niinollen mahdollisimman moni vertaistukea & faktatietoa tarvitseva loytaa ryhmaamme :)

Kaikki asiallista keskustelua kaipaavat pelkosektiosynnyttajat: kuten huomaatte, sellainen on nailla anonyymifoorumeilla mahdotonta. Siispa lampimasti tervetuloa ryhmaamme, jossa on luettavissa oikeiden ihmisten aitoja kokemuksia ja jossa kaikki pystyvat seisomaan kommenttiensa takana omilla nimillaan :)
 
vierailija
Itselläni takana esikoisen kiireellinen sektio (ponnistusvaiheen kestettyä 2,5h lapsi ei liikahtanutkaan imukupilla) väärän tarjonnan takia ja toisen lapsen alatiesynntys, sekin tosin lopulta imukupilla (joka sinänsä oli heti suuri helpotus).

Jälkivuoto oli sektion jälkeen minulla paljon runsaampi ja pitkäkestoisempi (viikkokausia). Toipuminen oli myös hidasta ja jäi hermovaurio joka ei onneksi näin 10vuoden jälkeen hirveästi vaivaa. Toisaalta alatiesynnytys jätti ikävämmät seuraukset alapäähän. Sektiolla syntynyt esikoinen oli terve pikkulapsiajan, alateitse syntyneellä allergioita ja infektiokierre.

Eiköhän jokainen syntymä ole omanlaisensa, tietysti yleislinjoja voidaan ja on pakkokin vetää riskien arvioimiseksi. Ei tässä elämässä kuitenkaan mitään tiedä varmaksi ja toisen ihmisen kokemusta ei voi koskaan täysin hahmottaa.
 
Pin
Oho, onpas taalla tosiaan ollut "keskustelua" :D
Kiitos kaikille nimettomille provoilijoille ja trollaajille kun olette pitaneet tata ketjua ylhaalla kommenteillanne, tama on tarkea aihe ja kiitos kun teette osanne jotta se pysyy ylhaalla ja niinollen mahdollisimman moni vertaistukea & faktatietoa tarvitseva loytaa ryhmaamme :)

Kaikki asiallista keskustelua kaipaavat pelkosektiosynnyttajat: kuten huomaatte, sellainen on nailla anonyymifoorumeilla mahdotonta. Siispa lampimasti tervetuloa ryhmaamme, jossa on luettavissa oikeiden ihmisten aitoja kokemuksia ja jossa kaikki pystyvat seisomaan kommenttiensa takana omilla nimillaan :)
Mä olen kyllä ihan aito ihminen ja jos kaipaat todisteita niin laitapa yksäriä, tosin nimeni selviää palstan hausta aika helposti muutenkin... :D
 

Yhteistyössä